GaGaS_Thess Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Στις 30/11/2022 στις 12:38 ΜΜ, sndev είπε προθερμαίνεις 10 15 λεπτό όσο χρειάζεται και όσο είναι καυτή σφάζεις τις βρωμιές με τη βούρτσα Τι βουρτσα? Βουρτσα σκληρή? Καπια προταση ? Για να μην γίνει ζημιά στις πλακες?
dhmhtrhs79 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, SKRUTZ είπε Στο εξωτικό και ειδυλλιακό Χαλάνδρι είμαι.... έχει έρθει mail από Leroy ότι ''Η παραγγελία σου με αριθμό ΧΧΧΧΧΧ έχει σταλεί με την εταιρία ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΠΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ.'' στις 30/11 και εχτές αυτό ''Η παραγγελία σου με αριθμό ανίχνευσης ΧΧΧΧΧΧ είναι καθ’ ’οδον από τη μεταφορική εταιρία FDL η οποία πολύ σύντομα θα σου στείλει σχετική ειδοποίηση παράδοσης.'' Χτες και σήμερα καμία άλλη ειδοποίηση.... και έλεγα να έψηνα τίποτα το ΣΚ ρε γαμώτο. Εμένα το μήνυμα της FDL ήρθε Δευτέρα νομίζω και Τετάρτη παρέλαβα. Οπότε λογικά μέχρι τη Τριτη βλέπω να παραλαμβάνεις. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από dhmhtrhs79
Rattlehead Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, GaGaS_Thess είπε Τι βουρτσα? Βουρτσα σκληρή? Καπια προταση ? Για να μην γίνει ζημιά στις πλακες? Δεν μπορώ ρε gaga είσαι θεός!! Κάτσε καλά θα φωνάξω τον αδερφό κοτόπουλο να σε μάθει να καθαριζεις
dhmhtrhs79 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Και εμένα θα με ενδιέφερε κάποια πρόταση για βούρτσα, γιατί έχω από παλαιότερα τη κλασσική τριγωνη με τις ατσάλινες τρίχες, αλλά με αυτά που διάβασα δεν νομίζω να τη χρησιμοποιήσω στη Kenton. Αλλα χρειάζεται μια βούρτσα μεταλλική ώστε να ξύνεις όσο είναι καυτή. Λογικά θέλει ορειχάλκινη, αλλά η μόνη που βρίσκω είναι μια της Napoleon η οποία έχει 20 ευρώ και πέρα από αυτο λόγω του υλικού δεν θα κρατήσει κ πολύ. Καποιος που να έχει χρησιμοποιήσει βούρτσα στις σχάρες της Kenton χωρίς θέμα υπάρχει;
GaGaS_Thess Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Rattlehead είπε Δεν μπορώ ρε gaga είσαι θεός!! Κάτσε καλά θα φωνάξω τον αδερφό κοτόπουλο να σε μάθει να καθαριζεις Τι να κάνω ρε καρντασι? Πρώτη φορά σε αέριο μην την κάνω ζημιά φοβάμαι. 1
ben3os Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα μια ερώτηση.Εγω έκανα την αγορά το Σάββατο 26/11 από το LM Θες/νίκης και καθώς το απόθεμα είχε τελειώσει μου είπαν αν θέλω να κάνω την πληρωμή για να κρατήσω την τιμή και θα παραλάβω εντός της εβδομάδας.Εχει κανένας μήπως κανένα νέο;Γτ έχει περάσει μια βδομάδα σχεδόν και δεν έχουν ακουστεί από το κατάστημα.
snarp7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημερα παιδια, Χτες βραδυ εψησα πρωτη φορα στην 4αρα Kenton. Ειπα να το παιξω safe για 1η φορα σε υγραεριο και πηγα σε 2 κλασσικες χοιρινες με κοκκαλο, 1 λουκανικο, ψητα λαχανικα, μερικα πιτακια και κεφαλοτυρι σαγανακι. Δυστυχως το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο. Εχω να ψησω τοσο σκληρο και στεγνο κρεας απο τοτε που ημουν παιδι. Τοσα χρονια σε καρβουνο και ηλεκτρικη παντα τρωγαμε αρχοντικα, χτες τρωγαμε και προσεχαμε να μην σπασουμε δοντι.Οι μπριζολες βγηκαν στεγνες και σκληρες, το λουκανικο βγηκε ΟΚ, τα πιτακια ηταν για φρισμπι, τα λαχανικα βγηκαν μαυρισμενα, το σαγανακι στην πλακα ενω το εβγαλα οπτικα ωραιο και ελιωνε, στα 3 λεπτα εγινε σαν τασακι. Τι εκανα λάθος; Προθερμανα για 5-7 λεπτα στο φουλ (και οι 4 καυστηρες) μεχρι τους 240 περίπου, μετα αφησα μονο τους 2 (σχάρα + πλακα) εβαλα το κρεας, γυρισα περιπου στο 5 λεπτο γιατι ειχαν παρει χρωμα και συνεχισα. Η αληθεια ειναι πως ανοιγα συχνα το καπακι για να δω τι παιζει καθως ειχα και αρκετες αναφλεξεις και δεν ηξερα πως να τις διαχειριστω και ετσι έπεφτε η θερμοκρασια αρκετα (< 150). Επισης νιωθω οτι μου πηρε και αρκετη ωρα. Δηλαδη συνολικα εψηνα 40 λεπτα περιπου καθως τα λαχανικα (πιπεριες, μανιταρια, κολοκυθακια) δεν γινοντουσαν με τιποτα, ενω παραλληλα τα κρεατα τα ανεβασα στο πανω σχαρακι και μετα κλασικα για κανα 5 λεπτο σε κατσαρολα. Τι πιστευετε οτι πηγε λαθος; Δεν ειμαι ο master του ψησιματος αλλα γενικα εψηνα καλα. Το χτεσινο μου ηταν στο bottom 3 των ψησιματων που εχω κανει ποτε. Στο ψυγειο περιμενουν καποιες tomahawk και θα απογοητευτω πολυ αν βγουν παπουτσι. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από snarp7 1
Amaretos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Ενταξει μην απογοητευεσαι, οκ οι καρε ετσι και αλλιως ειναι πιο σκληρες δεν ειναι λαιμου πχ. Για μενα επρεπε να αφησεις λιγο παραπανω στην αρχη, αστο κανα 10λεπτο και οχι τερμα ολα να παει 300, να ζεσταθουν καλα τα σιδερα, και μετα χαμηλωνεις αρκετα (εως τερμα κατω) και βαλτα πανω τα κρεατα. Το οτι ειχες αναφλεξεις μου φαινεται περιεργο γιατι οι μπριζολεςαυτες δεν ειναι και πολυ λιπαρες μονο το λουκανικο οτι βγαζει, αλλη φορα μην βαζεις στον ιδιο καυστηρα ανομια κρεατα (απο αποψη λιπους) και καλυτερα τωρα που ειναι αρχη μεχρι να την μαθεις, να χρησιμοποεις ολη την επιφανεια, μην το λυπασαι το αεριο, ωστε μολις εχεις αναφλεξη και σε ζοριζει να το κουνας πιο περα το κρεας. Και σιγουρα, το οτι ανοιγες ολη την ωρα δεν βοηθαει στο "μαλακωμα", και για αυτο δεν εγιναν γργηραο και τα λαχανικα. Δοκιμες θελει μην αγωνεσαι, αφου προερχεσαι απο καρβουνο, ειναι απλα τα πραγματα εδω 5
dj_takis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, snarp7 είπε Καλημερα παιδια, Χτες βραδυ εψησα πρωτη φορα στην 4αρα Kenton. Ειπα να το παιξω safe για 1η φορα σε υγραεριο και πηγα σε 2 κλασσικες χοιρινες με κοκκαλο, 1 λουκανικο, ψητα λαχανικα, μερικα πιτακια και κεφαλοτυρι σαγανακι. Δυστυχως το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο. Εχω να ψησω τοσο σκληρο και στεγνο κρεας απο τοτε που ημουν παιδι. Τοσα χρονια σε καρβουνο και ηλεκτρικη παντα τρωγαμε αρχοντικα, χτες τρωγαμε και προσεχαμε να μην σπασουμε δοντι.Οι μπριζολες βγηκαν στεγνες και σκληρες, το λουκανικο βγηκε ΟΚ, τα πιτακια ηταν για φρισμπι, τα λαχανικα βγηκαν μαυρισμενα, το σαγανακι στην πλακα ενω το εβγαλα οπτικα ωραιο και ελιωνε, στα 3 λεπτα εγινε σαν τασακι. Τι εκανα λάθος; Προθερμανα για 5-7 λεπτα στο φουλ (και οι 4 καυστηρες) μεχρι τους 240 περίπου, μετα αφησα μονο τους 2 (σχάρα + πλακα) εβαλα το κρεας, γυρισα περιπου στο 5 λεπτο γιατι ειχαν παρει χρωμα και συνεχισα. Η αληθεια ειναι πως ανοιγα συχνα το καπακι για να δω τι παιζει καθως ειχα και αρκετες αναφλεξεις και δεν ηξερα πως να τις διαχειριστω και ετσι έπεφτε η θερμοκρασια αρκετα (< 150). Επισης νιωθω οτι μου πηρε και αρκετη ωρα. Δηλαδη συνολικα εψηνα 40 λεπτα περιπου καθως τα λαχανικα (πιπεριες, μανιταρια, κολοκυθακια) δεν γινοντουσαν με τιποτα, ενω παραλληλα τα κρεατα τα ανεβασα στο πανω σχαρακι και μετα κλασικα για κανα 5 λεπτο σε κατσαρολα. Τι πιστευετε οτι πηγε λαθος; Δεν ειμαι ο master του ψησιματος αλλα γενικα εψηνα καλα. Το χτεσινο μου ηταν στο bottom 3 των ψησιματων που εχω κανει ποτε. Στο ψυγειο περιμενουν καποιες tomahawk και θα απογοητευτω πολυ αν βγουν παπουτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την συνηθίσεις. Μόλις βρεις τα πατήματά της θα σου είναι παιχνιδάκι. Κι εγώ ακόμα την ψιλοψάχνω (όσον αφορά την διαφορά θερμοκρασίας στις άκρες, χρόνοι ψησίματος κτλ.) που την έχω τρεις μήνες. Το ίδιο ακριβώς είχα πάθει κι εγώ την πρώτη φορά. Στεγνά όλα. Τα πιτάκια πάντως να τα βάζεις κάτω. Γιατί πάνω μέχρι να πάρουν χρώμα γίνονται σαν σουβέρ. Τουλάχιστον αυτό πάθαινα εγώ. 2
Doubt Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, ben3os είπε Καλησπέρα μια ερώτηση.Εγω έκανα την αγορά το Σάββατο 26/11 από το LM Θες/νίκης και καθώς το απόθεμα είχε τελειώσει μου είπαν αν θέλω να κάνω την πληρωμή για να κρατήσω την τιμή και θα παραλάβω εντός της εβδομάδας.Εχει κανένας μήπως κανένα νέο;Γτ έχει περάσει μια βδομάδα σχεδόν και δεν έχουν ακουστεί από το κατάστημα. Μην περιμένεις να σε πάρουν, πάρε εσύ να δεις τι γίνεται. 1
VagVene Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Το χτυπησα και εγω το εργαλειο και δοκιμη μια με ψαρια και μια με σουβλακια τα αποτελεσματα ηταν αρκετα καλα ισχυει σε ολους οτι το πισω μισο της ψησταριας ειναι αρκετα πιο δυνατο απο μπροστα μισο;
panospeter Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, snarp7 είπε Καλημερα παιδια, Χτες βραδυ εψησα πρωτη φορα στην 4αρα Kenton. Ειπα να το παιξω safe για 1η φορα σε υγραεριο και πηγα σε 2 κλασσικες χοιρινες με κοκκαλο, 1 λουκανικο, ψητα λαχανικα, μερικα πιτακια και κεφαλοτυρι σαγανακι. Δυστυχως το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο. Εχω να ψησω τοσο σκληρο και στεγνο κρεας απο τοτε που ημουν παιδι. Τοσα χρονια σε καρβουνο και ηλεκτρικη παντα τρωγαμε αρχοντικα, χτες τρωγαμε και προσεχαμε να μην σπασουμε δοντι.Οι μπριζολες βγηκαν στεγνες και σκληρες, το λουκανικο βγηκε ΟΚ, τα πιτακια ηταν για φρισμπι, τα λαχανικα βγηκαν μαυρισμενα, το σαγανακι στην πλακα ενω το εβγαλα οπτικα ωραιο και ελιωνε, στα 3 λεπτα εγινε σαν τασακι. Τι εκανα λάθος; Προθερμανα για 5-7 λεπτα στο φουλ (και οι 4 καυστηρες) μεχρι τους 240 περίπου, μετα αφησα μονο τους 2 (σχάρα + πλακα) εβαλα το κρεας, γυρισα περιπου στο 5 λεπτο γιατι ειχαν παρει χρωμα και συνεχισα. Η αληθεια ειναι πως ανοιγα συχνα το καπακι για να δω τι παιζει καθως ειχα και αρκετες αναφλεξεις και δεν ηξερα πως να τις διαχειριστω και ετσι έπεφτε η θερμοκρασια αρκετα (< 150). Επισης νιωθω οτι μου πηρε και αρκετη ωρα. Δηλαδη συνολικα εψηνα 40 λεπτα περιπου καθως τα λαχανικα (πιπεριες, μανιταρια, κολοκυθακια) δεν γινοντουσαν με τιποτα, ενω παραλληλα τα κρεατα τα ανεβασα στο πανω σχαρακι και μετα κλασικα για κανα 5 λεπτο σε κατσαρολα. Τι πιστευετε οτι πηγε λαθος; Δεν ειμαι ο master του ψησιματος αλλα γενικα εψηνα καλα. Το χτεσινο μου ηταν στο bottom 3 των ψησιματων που εχω κανει ποτε. Στο ψυγειο περιμενουν καποιες tomahawk και θα απογοητευτω πολυ αν βγουν παπουτσι. Αυτό το κακό έχουν οι φθηνές ψησταριές υγραερίου. Δεν κρατάνε θερμοκρασία όταν ανοίξεις το καπάκι. Σε αντίθεση οι πιο ακριβές έχουν περισσότερα και ποιοτικότερα υλικά στο καπάκι, σχάρες, κάδο κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ακριβές έχουν σχάρες από καθαρό μαντέμι και όχι εμαγιέ. Μαζόχες είναι ώστε να μπλέκουν με seasoning, τριψίματα κλπ ? Επίσης οι ακριβές πέρα από ότι τα υλικά τους κρατάνε περισσότερο θερμικό φορτίο, ανεβάζουν και πιο γρήγορα θερμοκρασία σε σχέση με την kenton. Εν κατακλείδι, η διαφορά θερμοκρασίας που υπόβαλες στα κρέατα με το άνοιξε κλείσε τα έκανε παντόφλα. Στο κάρβουνο που χρησιμοποιούσες οι θερμοκρασίες ψησίματος ήταν πιο σταθερές. Με την συγκεκριμένη άνοιγε το καπάκι μόνο όταν θες να αλλάξεις πλευρά και για τον έλεγχο για αναφλέξεις κάνε το σταυρό σου και καθάριζε την ψησταριά καλά πριν από κάθε χρήση. Πολλοί σε αυτούς που προτείνουν να πάρεις weber,, broil king κλπ αντιπαραβάλουν την ερώτηση "τι αυτοκίνητο να πάρω ?" με την απάντηση "Ferrari, Lamborghini κλπ". Εδώ η ερώτηση είναι λάθος. Η σωστή είναι "με τι αυτοκίνητο να κατέβω σε αγώνες ?". Γιατί αν το θέμα είναι να ψήσεις κάτι για να φάς (για αυτοκίνητο να πας στην δουλιά σου, μια εκδρομή κλπ) η απάντηση είναι βάλτο στον φούρνο. Θεωρώ ότι αν είναι να μπεις στον κόπο, καλό είναι να πάρεις κάτι που να αξίζει τον κόπο. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2022 από panospeter 1 1
georsev Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Όσοι την έχετε καιρό τώρα από προηγούμενες προσφορές και έχετε ψήσει πολλές φορές με μεγάλη εμπειρία πλέον στο ψήσιμο, είστε ευχαριστημένοι με την ψησταριά?κάποιοι που είναι fun με το ψήσιμο και είχαν και άλλη ψησταριά υγραερίου πριν από αυτή να έχουν μέτρο σύγκρισης..
sndev Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Στις 3/12/2022 στις 8:19 ΠΜ, snarp7 είπε Καλημερα παιδια, Χτες βραδυ εψησα πρωτη φορα στην 4αρα Kenton. Ειπα να το παιξω safe για 1η φορα σε υγραεριο και πηγα σε 2 κλασσικες χοιρινες με κοκκαλο, 1 λουκανικο, ψητα λαχανικα, μερικα πιτακια και κεφαλοτυρι σαγανακι. Δυστυχως το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο. Εχω να ψησω τοσο σκληρο και στεγνο κρεας απο τοτε που ημουν παιδι. Τοσα χρονια σε καρβουνο και ηλεκτρικη παντα τρωγαμε αρχοντικα, χτες τρωγαμε και προσεχαμε να μην σπασουμε δοντι.Οι μπριζολες βγηκαν στεγνες και σκληρες, το λουκανικο βγηκε ΟΚ, τα πιτακια ηταν για φρισμπι, τα λαχανικα βγηκαν μαυρισμενα, το σαγανακι στην πλακα ενω το εβγαλα οπτικα ωραιο και ελιωνε, στα 3 λεπτα εγινε σαν τασακι. Τι εκανα λάθος; Προθερμανα για 5-7 λεπτα στο φουλ (και οι 4 καυστηρες) μεχρι τους 240 περίπου, μετα αφησα μονο τους 2 (σχάρα + πλακα) εβαλα το κρεας, γυρισα περιπου στο 5 λεπτο γιατι ειχαν παρει χρωμα και συνεχισα. Η αληθεια ειναι πως ανοιγα συχνα το καπακι για να δω τι παιζει καθως ειχα και αρκετες αναφλεξεις και δεν ηξερα πως να τις διαχειριστω και ετσι έπεφτε η θερμοκρασια αρκετα (< 150). Επισης νιωθω οτι μου πηρε και αρκετη ωρα. Δηλαδη συνολικα εψηνα 40 λεπτα περιπου καθως τα λαχανικα (πιπεριες, μανιταρια, κολοκυθακια) δεν γινοντουσαν με τιποτα, ενω παραλληλα τα κρεατα τα ανεβασα στο πανω σχαρακι και μετα κλασικα για κανα 5 λεπτο σε κατσαρολα. Τι πιστευετε οτι πηγε λαθος; Δεν ειμαι ο master του ψησιματος αλλα γενικα εψηνα καλα. Το χτεσινο μου ηταν στο bottom 3 των ψησιματων που εχω κανει ποτε. Στο ψυγειο περιμενουν καποιες tomahawk και θα απογοητευτω πολυ αν βγουν παπουτσι. Πολλά λαθοι μαζεμένα η πλήρης καταστροφή. πηγαινε στο νημα με τις ψησταριες να σου εξηγήσουν https://www.insomnia.gr/forums/topic/421368-ψησταρια-υγραεριου/page/1010/ . Για αρχη μη κλείνεις τα ματια απλα τα χαμηλωνεις. τη ψησταρια τη καις το λιγοτερο 15 λεπτα ειδικά με το καιρό που Έχει έξω. θα την μάθεις πως λειτουργεί, πηγες κατευθείαν στα βαθιά κ εκανες οικονομία στο υγραεριο 1
Dantε Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Εκανα και εγω το πρωτο ψησιμο σημερα. Ειμαι αρχαριος στα ψησιματα σε ψησταριες. Εχω κανει 5-10 σε καρβουνα που πηγαν μια χαρα μονο. Εβαλα τη ψησταρια μπρος και την αφησα κανα 10λεπτο ανοιχτη με το γκαζι στο τερμα.Μετα εκλεισα το καπακι και την αφησα στο χαμηλο κανα 20λεπτο να ζεσταθει ,γιατι μιλαγα με το πεθερο Εβαλα μεσα μπιφτεκια και μπριζολες αφου περασα με λιγο λαδι σε πινελο τις σχαρες. Τα αφησα καπου 12 λεπτα, ενω σηκωνα το καπακι 2 δαχτυλα για να τσεκαρω πως ψηνονται και αν εχει αναψει καμια φωτια (που εγινε 4-5 φορες και μειωνοντας την ενταση εσβηνε μετα απο λιγο). Προσπαθουσα να διατηρω τη θερμοκρασια καπου στους 200 αυξομειωνοντας την ενταση. Στο 12 λεπτο τα γυρισα (επρεπε να το ειχα κανει στο 10λεπτο) και τα αφησα αλλα 5 λεπτα. Βγηκαν μια χαρα και παρα πολυ ζουμερα. Πολυ καλο αποτελεσμα δηλαδη και φουλ ικανοποιημενος. Φτανει πολυ κοντα στο ψησιμο με καρβουνο απλα δεν εχουν τη χαρακτηριστικη γευση της καρβουνιλας. Εβαλα και πιτες μετα οπου τις αφησα 2-3 λεπτα στη καθε μερια με την ενταση στο χαμηλο και βγηκαν εξαιρετικες. Φαγαμε 4 ατομα μεσα σε 30 λεπτα απο τη στιγμη που εβαλα τα κρεατα πανω δηλαδη. Χαλαρα ετοιμαζει φαι για 6 ατομα ταυτοχρονα οπως βλεπω το μεγεθος. Για 179Ε προσωπικα ειμαι πολυ ικανοποιημενος παντως. 10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από matrixxx,
0 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση