hexdec Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τελείωσα την συναρμολόγηση, η μόνη παρατήρηση είναι ότι αυτά τα ροδάκια είναι αστεία για το βάρος της ψησταριάς, εδώ πρέπει να γίνει σίγουρα πατέντα. Και μια ερώτηση, πήρα τον σωλήνα σύνδεσης της ψησταριάς με την μπουκάλα που πουλάνε στο Leroy αλλά την άκρη της από την πλευρά της ψησταριάς είναι αδύνατον να την βάλω τελείως μέσα, έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ μικρή η διάμετρος του σωλήνα, και ναι έβαλα απορρυπαντικό πιάτων για να γλυστρισει... Έχουμε καμία ιδέα τι να κάνω;
jimgoodman Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, MrPanozzz είπε Δυστυχώς είναι επαρχία και δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, για αυτό προσπαθώ να βγάλω άκρη "με τα μάτια άλλων". Πάντως εγώ όταν τις είδα από κοντά παρατήρησα διαφορά στην ποιότητα κατασκευής, μικρότερους καυστήρες οπτικά αλλά και στα χαρτιά είναι 1kw λιγότερο και περισσότερα ανοίγματα στον κάδο που σημαίνει θα παίρνει πιο πολύ αέρα. Επίσης έχει σχάρες απλές και όχι μαντεμένιες. Δεν έχω δοκιμάσει καμία από τις δύο αλλά εγώ προσωπικά παρήγγειλα την kenton 4b. Μπορεί και η άλλη να ψήνει εξίσου καλά ανάλογα το budget σου πάρε την απόφαση, το μάτι είναι μία καλή περίπτωση αλλά στην τελική με ένα ταφ στην μπουκάλα βάζεις εξωτερικό μάτι. 2 ώρες πριν, MrPanozzz είπε Δυστυχώς είναι επαρχία και δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, για αυτό προσπαθώ να βγάλω άκρη "με τα μάτια άλλων". Πάντως εγώ όταν τις είδα από κοντά παρατήρησα διαφορά στην ποιότητα κατασκευής, μικρότερους καυστήρες οπτικά αλλά και στα χαρτιά είναι 1kw λιγότερο και περισσότερα ανοίγματα στον κάδο που σημαίνει θα παίρνει πιο πολύ αέρα. Επίσης έχει σχάρες απλές και όχι μαντεμένιες. Δεν έχω δοκιμάσει καμία από τις δύο αλλά εγώ προσωπικά παρήγγειλα την kenton 4b. Μπορεί και η άλλη να ψήνει εξίσου καλά, ανάλογα το budget σου πάρε την απόφαση, το μάτι είναι μία καλή περίπτωση αλλά στην τελική με ένα ταφ στην μπουκάλα βάζεις εξωτερικό μάτι. 2
ben3os Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Στις 21/11/2022 στις 9:37 ΠΜ, notist είπε Η 3αρα με ανοιχτά τα ράφια που δεν ειναι και απαραίτητο αν δεν έχεις κάτι να ακουμπήσεις είναι 142,5. Μπορείς πχ να ανοίξεις το ένα ράφι. Εγώ στην 4αρα έχω το ένα ράφι μόνιμα ανοιχτό γιατί έβαλα ξεχωριστό μάτι για τηγάνισμα. Αν δεν μπορείς να πας να τις δεις στη σελίδα τους λέει τις διαστάσεις. https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873760 εδώ είναι η σούβλα. Είναι σε έλλειψη τώρα αλλά φέρνουν συχνά. Εξαφανίζονται γρήγορα. Λέω και πάλι αν δεν έχετε πρόβλημα χώρου για 20€ πάμε στην 4αρα. Τι εννοείς ξεχωριστό μάτι για τηγάνισμα;Με ενδιαφέρει γιατί κ εγώ μόλις αγόρασα την 4αρα,αν και δεν υπήρχε σε απόθεμα την έκλεισα για να πάρω την τιμή και μου είπαν μέσα στην εβδομάδα παραλαβή.Επισης αναφέρθηκε πριν ότι οι σχάρες δεν έχουν φόβο με συρματοβουρτσα αν και έχω κάποιες επιφυλάξεις λόγο της βαφής τους.Δεν είναι μαντέμι να πω δεν φοβόμαστε.
empire21 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Μόνο σε εμένα φαίνεται δύσκολο το σχέδιο για το στήσιμο; Τα έχω απλώσει όλα και ξεκινάω σιγά σιγά να δω αν θα βγει άκρη. 😂
sarakinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Εύκολο είναι, έχει κάνα δυο σημεία εκεί στα αυτιά της που μπερδεύει λίγο. Βήμα βήμα, μην ζορίσεις τις βίδες τις δύσκολες που μπαίνουν στις γωνίες, γενικά ανθρώπινα το σφίξιμο. 1 ώρα πριν, hexdec είπε Μόλις τελείωσα την συναρμολόγηση, η μόνη παρατήρηση είναι ότι αυτά τα ροδάκια είναι αστεία για το βάρος της ψησταριάς, εδώ πρέπει να γίνει σίγουρα πατέντα. Και μια ερώτηση, πήρα τον σωλήνα σύνδεσης της ψησταριάς με την μπουκάλα που πουλάνε στο Leroy αλλά την άκρη της από την πλευρά της ψησταριάς είναι αδύνατον να την βάλω τελείως μέσα, έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ μικρή η διάμετρος του σωλήνα, και ναι έβαλα απορρυπαντικό πιάτων για να γλυστρισει... Έχουμε καμία ιδέα τι να κάνω; Δώσε δύναμη και σιγά σιγά θα μπει, πρέπει να είναι σφιχτά νομίζω καλά είσαι. Και εμένα με έβγαλε την ψυχή αλλά μπήκε τέρμα 1
fysikos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Στις 26/11/2022 στις 2:38 ΜΜ, Tol1as είπε Τα καλλύματα που προτάθηκαν στις προηγούμενες σελίδες δεν είναι διαθέσιμα, πoio παίρνουμε τώρα? Μην πάρεις ακομη και οεριμενε να γινει καποιο από αυτά διαθέσιμο
snarp7 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, empire21 είπε Μόνο σε εμένα φαίνεται δύσκολο το σχέδιο για το στήσιμο; Τα έχω απλώσει όλα και ξεκινάω σιγά σιγά να δω αν θα βγει άκρη. 😂 Η συγκεκριμενη συναρμολογηση ειναι απο τις λιγες που απολαυσα. Χειμωνιατικο ντυσιμο, καφεδακι και σιγα σιγα, βημα βημα, με ευλαβεια. Αν δεν εχεις αγχος να την στησεις γρηγορα για να ψησεις στο καπακι τοτε θα την απολαυσεις και εσυ. Απο τις λιγες φορες επισης που δεν προβληματιστηκα σε κανενα σημειο και ολα κουμπωσαν αρμονικα. Σε αυτο παιζει ρολο πιστευω η εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης που φαινεται να υπαρχει σε ολα τα μεταλλα, στις βαφες, στα εξαρτηματα, στις βιδες, κ.λπ. Ακομα και σε ολες τις συσκευασιες, στις μεμβρανες, στα προστατευτικα, κ.α. δεν διακρινεις προχειροτητα, γεγονος σπανιο για προϊόντα Made in China. 18 λεπτά πριν, fysikos είπε Μην πάρεις ακομη και οεριμενε να γινει καποιο από αυτά διαθέσιμο Προσωπικα επειδη την εστησα και δεν θελω να φαει ηλιο, σκονη ή και καμιά βροχή μεχρι να ειναι διαθεσιμα τα καλυμματα, μαλλον θα παω για το παρακατω καλυμμα ή καποιο αντιστοιχο: https://www.skroutz.gr/s/26757061/Bormann-Elite-BBQ1245-Κάλυμμα-Ψησταριάς.html Θεωρω πως θα κουμπωνει ανετα καθως τη μετρησα και οπως εχει αναφερθει και προηγουμενως, οι διαστασεις της είναι (χοντρικα) 95cm πλατος x 55cm βαθος x 115cm υψος. Οι μετρησεις ισχυουν εννοειται με κλειστα τα πλαινα αφου διπλωνουν πανευκολα χωρις να χρειαζεται βιδωμα ή καποιο εργαλειο. 2
notist Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ben3os είπε Τι εννοείς ξεχωριστό μάτι για τηγάνισμα;Με ενδιαφέρει γιατί κ εγώ μόλις αγόρασα την 4αρα,αν και δεν υπήρχε σε απόθεμα την έκλεισα για να πάρω την τιμή και μου είπαν μέσα στην εβδομάδα παραλαβή.Επισης αναφέρθηκε πριν ότι οι σχάρες δεν έχουν φόβο με συρματοβουρτσα αν και έχω κάποιες επιφυλάξεις λόγο της βαφής τους.Δεν είναι μαντέμι να πω δεν φοβόμαστε. Εννοώ ότι αγόρασα μονό μάτι ,πήρα λάστιχο ταφ και το σύνδεσα με την μπουκάλα. Το έχω στο ανοιχτό ράφι μόνιμα. Οι βούρτσες δεν κάνουν ζημιά στις σχάρες. Είναι από μαλακά συρματακια. Έχω πάρει από το leroy όταν πήρα την ψησταριά και από τον Σκλαβενίτη στα είδη μπάρμπεκιου. Έχω τρίψει τις σχάρες πάρα πολλές φορές από την Τσικνοπέμπτη που την αγόρασα και δεν έχουν πάθει τίποτα. Αυτό έβαλα. Υπάρχουν πολλά και επώνυμα όπως bormann κ.α. αλλά πήρα αυτό γιατί τηγανίζει σούπερ. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2022 από notist
fysikos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, MrPanozzz είπε https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-b500-4-1-84516188 Τελικά εκτός από την 3+1, παίζει και αυτό το μοντέλο με 4+1 ακριβώς στα ίδια λεφτά, 149€. Το έχει πάρει κάποιος να πει κάποια γνώμη; Είναι τελικά τόσο μεγάλη η διαφορά στην ποιότητα κατασκευής και τα 3.5 αντί για 2.5kw ανά καυστήρα που να δικαιολογεί τα +30€ αυτής του θέματος, χωρίς να υπάρχει και το πλαϊνό μάτι για ένα τηγάνι κλπ; Νομιζω πως συγκρίνεις διαφορετικές σειρές. Τι εννοω; 1η σειρα GAZ BARBECUE B400 3 + 1 και GAZ BARBECUE B500 4 + 1 αυτες εχουν 149ε (στα 2,5kw/καυστηρα) 2η σειρα Kenton 3B- στα 159ε με 3 καυστήρες και συνολικα 10.5kw / NATERIAL Kenton 4B-Gas στα 179ε και συνολικα 14kw (περιπου 3.5kw/καυστηρα) 3η σειρά NATERIAL Hudson 3+1B-Gas έχει 3 καυστήρες αερίου BBQ + 1 πλευρικός καυστήρας, 10,5 kW + 3 kW αλλα στα 499ε (εγω την ειχα πρειστα 350 σε προσφορά). άρα να συγκρίνουμε ομοιες σειρες...για εμενα πολλη συζήτηση κανουμε λες και θα φτιαξουμε κανένα διαστημόπλοιο. Προσωπικά θα επαιρνα στα 149ε την 4+1 και θα τελειωνα την συζήτηση.ειναι πραγματικά τιμη χωμα και οσο κρατήσει...για την πλάκα με την παρεα μου την θέλω και θεωρω οως στα χρήματα που την πουλανε αξιζει με χιλια 2
MrPanozzz Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, jimgoodman είπε Πάντως εγώ όταν τις είδα από κοντά παρατήρησα διαφορά στην ποιότητα κατασκευής, μικρότερους καυστήρες οπτικά αλλά και στα χαρτιά είναι 1kw λιγότερο και περισσότερα ανοίγματα στον κάδο που σημαίνει θα παίρνει πιο πολύ αέρα. Επίσης έχει σχάρες απλές και όχι μαντεμένιες. Δεν έχω δοκιμάσει καμία από τις δύο αλλά εγώ προσωπικά παρήγγειλα την kenton 4b. Μπορεί και η άλλη να ψήνει εξίσου καλά ανάλογα το budget σου πάρε την απόφαση, το μάτι είναι μία καλή περίπτωση αλλά στην τελική με ένα ταφ στην μπουκάλα βάζεις εξωτερικό μάτι. Πάντως εγώ όταν τις είδα από κοντά παρατήρησα διαφορά στην ποιότητα κατασκευής, μικρότερους καυστήρες οπτικά αλλά και στα χαρτιά είναι 1kw λιγότερο και περισσότερα ανοίγματα στον κάδο που σημαίνει θα παίρνει πιο πολύ αέρα. Επίσης έχει σχάρες απλές και όχι μαντεμένιες. Δεν έχω δοκιμάσει καμία από τις δύο αλλά εγώ προσωπικά παρήγγειλα την kenton 4b. Μπορεί και η άλλη να ψήνει εξίσου καλά, ανάλογα το budget σου πάρε την απόφαση, το μάτι είναι μία καλή περίπτωση αλλά στην τελική με ένα ταφ στην μπουκάλα βάζεις εξωτερικό μάτι. 4 λεπτά πριν, fysikos είπε Νομιζω πως συγκρίνεις διαφορετικές σειρές. Τι εννοω; 1η σειρα GAZ BARBECUE B400 3 + 1 και GAZ BARBECUE B500 4 + 1 αυτες εχουν 149ε (στα 2,5kw/καυστηρα) 2η σειρα Kenton 3B- στα 159ε με 3 καυστήρες και συνολικα 10.5kw / NATERIAL Kenton 4B-Gas στα 179ε και συνολικα 14kw (περιπου 3.5kw/καυστηρα) 3η σειρά NATERIAL Hudson 3+1B-Gas έχει 3 καυστήρες αερίου BBQ + 1 πλευρικός καυστήρας, 10,5 kW + 3 kW αλλα στα 499ε (εγω την ειχα πρειστα 350 σε προσφορά). άρα να συγκρίνουμε ομοιες σειρες...για εμενα πολλη συζήτηση κανουμε λες και θα φτιαξουμε κανένα διαστημόπλοιο. Προσωπικά θα επαιρνα στα 149ε την 4+1 και θα τελειωνα την συζήτηση.ειναι πραγματικά τιμη χωμα και οσο κρατήσει...για την πλάκα με την παρεα μου την θέλω και θεωρω οως στα χρήματα που την πουλανε αξιζει με χιλια Τελικά κατάλαβα αυτό που λέει ο @jimgoodman μόνο και μόνο κοιτώντας τα βάρος της συσκευασίας των δύο μοντέλων που έχουν μια διαφορά των 15 κιλών. Οπότε πάμε για την Kenton 4B και πραγματι αν χρειαστεί μάτι βάζεις με ένα ταφακι.
GaGaS_Thess Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 35 λεπτά πριν, snarp7 είπε Η συγκεκριμενη συναρμολογηση ειναι απο τις λιγες που απολαυσα. Χειμωνιατικο ντυσιμο, καφεδακι και σιγα σιγα, βημα βημα, με ευλαβεια. Αν δεν εχεις αγχος να την στησεις γρηγορα για να ψησεις στο καπακι τοτε θα την απολαυσεις και εσυ. Απο τις λιγες φορες επισης που δεν προβληματιστηκα σε κανενα σημειο και ολα κουμπωσαν αρμονικα. Σε αυτο παιζει ρολο πιστευω η εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης που φαινεται να υπαρχει σε ολα τα μεταλλα, στις βαφες, στα εξαρτηματα, στις βιδες, κ.λπ. Ακομα και σε ολες τις συσκευασιες, στις μεμβρανες, στα προστατευτικα, κ.α. δεν διακρινεις προχειροτητα, γεγονος σπανιο για προϊόντα Made in China. Προσωπικα επειδη την εστησα και δεν θελω να φαει ηλιο, σκονη ή και καμιά βροχή μεχρι να ειναι διαθεσιμα τα καλυμματα, μαλλον θα παω για το παρακατω καλυμμα ή καποιο αντιστοιχο: https://www.skroutz.gr/s/26757061/Bormann-Elite-BBQ1245-Κάλυμμα-Ψησταριάς.html Θεωρω πως θα κουμπωνει ανετα καθως τη μετρησα και οπως εχει αναφερθει και προηγουμενως, οι διαστασεις της είναι (χοντρικα) 95cm πλατος x 55cm βαθος x 115cm υψος. Οι μετρησεις ισχυουν εννοειται με κλειστα τα πλαινα αφου διπλωνουν πανευκολα χωρις να χρειαζεται βιδωμα ή καποιο εργαλειο. Όταν άνοιξα το κουτί και είδα τις οδηγίες απελπιστικά. Γενικά δεν το πολυ έχω με τα φτιάξτο μόνος σου και τα 1002 κομματάκια με έκαναν να Απογοητευτω. Τελικά μια χαρά ευκολη είναι η συναρμολόγηση της αν έχεις και ένα άτομο να σε βοηθήσει είναι εντελώς απλή 1
iwnas28 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 37 λεπτά πριν, snarp7 είπε Η συγκεκριμενη συναρμολογηση ειναι απο τις λιγες που απολαυσα. Χειμωνιατικο ντυσιμο, καφεδακι και σιγα σιγα, βημα βημα, με ευλαβεια. Αν δεν εχεις αγχος να την στησεις γρηγορα για να ψησεις στο καπακι τοτε θα την απολαυσεις και εσυ. Απο τις λιγες φορες επισης που δεν προβληματιστηκα σε κανενα σημειο και ολα κουμπωσαν αρμονικα. Σε αυτο παιζει ρολο πιστευω η εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης που φαινεται να υπαρχει σε ολα τα μεταλλα, στις βαφες, στα εξαρτηματα, στις βιδες, κ.λπ. Ακομα και σε ολες τις συσκευασιες, στις μεμβρανες, στα προστατευτικα, κ.α. δεν διακρινεις προχειροτητα, γεγονος σπανιο για προϊόντα Made in China. Προσωπικα επειδη την εστησα και δεν θελω να φαει ηλιο, σκονη ή και καμιά βροχή μεχρι να ειναι διαθεσιμα τα καλυμματα, μαλλον θα παω για το παρακατω καλυμμα ή καποιο αντιστοιχο: https://www.skroutz.gr/s/26757061/Bormann-Elite-BBQ1245-Κάλυμμα-Ψησταριάς.html Θεωρω πως θα κουμπωνει ανετα καθως τη μετρησα και οπως εχει αναφερθει και προηγουμενως, οι διαστασεις της είναι (χοντρικα) 95cm πλατος x 55cm βαθος x 115cm υψος. Οι μετρησεις ισχυουν εννοειται με κλειστα τα πλαινα αφου διπλωνουν πανευκολα χωρις να χρειαζεται βιδωμα ή καποιο εργαλειο. Ρε φίλε σε καταλαβαίνω απόλυτα!!! Διαβάζοντας το σχόλιο σου ένιωθα σα να το έγραφα εγώ ένα πραγμα! Καφεδαρα, κατσαβίδι ανά χείρας κ όλα καλά! 3
dj_aggelos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Λοιπόν χτες βράδυ έγινε το πρώτο ψήσιμο με χοιρινές σταυλισιες για πρώτη φορά καλά πήγε. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν ανέβαζα λίγο την ένταση στους καυστήρες υπήρχαν αναφλέξεις αλλά έσβηναν άμεσος μόλις χαμήλωμα ένταση. Το καθάρισμα στις σχάρες είναι πραγματικά παιχνιδάκι αφού καθάρισαν μόνο με ζεστό νερό υγρό πιάτων και τρίψιμο με σφουγγάρι όχι από την τραχιά πλευρά. Την πλάκα δεν τη χρησιμοποίησα οπότε δεν ξέρω ακόμα. Σχετικά με την πλάκα όταν τη χρησιμοποιούμε θα πρέπει να βγάλουμε από κάτω τούς διάχυτες και η φλόγα να χτυπάει κατευθείαν την πλάκα γιατί αν κατάλαβα καλά αυτό λέει το manual
ben3os Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Να κάνω και εγώ με την σειρά μου μια ερώτηση καθώς και εγώ άσχετος με το bbq υγραερίου.Ποιος ο ρόλος του ρυθμιστή πίεσης και είναι τόσο απαραίτητος;Δεν κάνουν την ίδια δουλειά στην ουσία τα μάτια αφού αυξομειώνουν την ένταση αναλόγως τι θέλουμε;Και έστω ότι έχουμε ρυθμιστή πίεσης στην μπουκάλα πρέπει να είναι τέρμα ανοιχτός;κάπου τα έχω μπερδέψει το ξέρω.
dimitrisarta Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Βρε παιδιά να σας ρωτήσω και εγώ που θέλω να αγοράσω την ψησταριά. Με της σχάρες που είναι εμαγιέ, έχετε κάποιο πρόβλημα; Έχω ακούσει ότι φεύγει εύκολα η επίστρωση και εκτός ότι σκουριάζουν υπάρχει και επίπτωση στη υγεία μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από matrixxx,
0 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση