Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 362
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, dj_takis είπε

Οκ, δεν είναι δουλειά τους, αλλά τι θα τους στοίχιζε δηλαδή; 30 δευτερόλεπτα από τον χρόνο τους. Εγώ όταν  παρέλαβα (Περιστέρι) τσακίστηκαν όλοι να βοηθήσουν στην κυριολεξία. Ακόμα και άλλοι πελάτες που απλά περιμέναν. Είχα κάρτα πάνω μου και δεν είχα μετρητά, αλλιώς κάτι θα είχα δώσει στα παιδιά σίγουρα που  με βοήθησαν να την βγάλουμε από την κούτα, και πέταξαν αυτοί και τα χαρτόκουτα.

Δεν έχεις πρόβλημα αν είναι σκεπασμένη. Απλά πρόσεξε σε δυνατούς αέριδες μη στην πάρει αν δεν δένει από κάτω. Για μπουκάλα, ας μιλήσουν οι Σαλονικοί καλύτερα...

Μα δεν είναι τίποτα είναι πραγματικά δυσκολο να καταφέρεις να την σηκώσεις και να την βάλεις στο αυτοκίνητο σου ένας άνθρωπος. Είναι και βαριά εχει και όγκο το κουτί . Με εκνευρισε αλλά δεν έδωσα συνέχεια. Για μπουκαλα ακουω προτασεις δεν πηγα να παρω δεν προλαβα.  

Δημοσ.

Παιδια μολις την παρελαβα απο καταστημα Αμαρουσιου. Περιττο να πω πως με το που παρκαρα ειχε τουλαχιστον 10 τετοιες να περιμενουν για παραλαβη. 

Λοιπον αυτο που εχω να συμβουλευσω οποιον παει να παραλαβει ειναι να ΜΗΝ παει μονος του. Η 4αρα που πηρα ειναι πραγματικα ασηκωτη, ευτυχως τα παιδια στο Μαρουσι ηταν εξυπηρετικα (γι'αυτο γουσταρα και αφησα tips), μου την ανεβασαν στο Astra με μικρο κλαρκ και μετα με πολυ κοπο την χωρεσαμε. Εννοειται πως ΔΕΝ κουβαλιεται απο 1 ατομο και για οποιον εχει μυοσκελετικα, αυχενικα, κ.λπ. θα συνιστουσα να μην το τολμησει καν (και οποιος δεν εχει θα αποκτησει 😆).

Εννοειται αδειο πορτπαγκαζ, ριγμενα καθισματα, φορτωση με καροτσι μετακομισης και ασανσερ αλλιως θα εμενε στο αμαξι.

IMG_20221126_163649.jpg

• Like 7
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dj_takis είπε

Οκ, δεν είναι δουλειά τους, αλλά τι θα τους στοίχιζε δηλαδή; 30 δευτερόλεπτα από τον χρόνο τους. Εγώ όταν  παρέλαβα (Περιστέρι) τσακίστηκαν όλοι να βοηθήσουν στην κυριολεξία. Ακόμα και άλλοι πελάτες που απλά περιμέναν. Είχα κάρτα πάνω μου και δεν είχα μετρητά, αλλιώς κάτι θα είχα δώσει στα παιδιά σίγουρα που  με βοήθησαν να την βγάλουμε από την κούτα, και πέταξαν αυτοί και τα χαρτόκουτα.

Δεν έχεις πρόβλημα αν είναι σκεπασμένη. Απλά πρόσεξε σε δυνατούς αέριδες μη στην πάρει αν δεν δένει από κάτω. Για μπουκάλα, ας μιλήσουν οι Σαλονικοί καλύτερα...

Θα τους στοιχιζε την μέση τους, γιατι δεν εισαι μονο εσυ αλλα 100 σαν εσενα, και ταυτοχρονα οταν θα γινει ζημια σε καποιο αμάξι θα ζητάς αποζημιώση απο την εταιρία.

Δημοσ.

Λοιπόν, σήμερα πήρα φιάλη με δώρο ρυθμιστή, 1Μ λάστιχο και 2 σφικτήρες. Τελικά δεν είναι της coral gas ο ρυθμιστής αλλά cavagna group type632. Το κατάστημα πουλάει μόνο υγραέρια και στη διαφορά που ρώτησα προπάνιο και βουτάνιο, είναι ότι σε πολύωρα ψησίματα η γκρί αποδίδει λίγο καλύτερα λόγο μεγαλύτερης πίεσης. Επίσης θέλει και λίγο περισσότερη προσοχή λόγω μεγαλύτερης πίεσης. Για αυτά πλήρωσα 24 τη φιάλη, είχα και μία παλιά, 3Ε ένα μέτρο λάστιχο και 1Ε τους σφιγκτήρες. Βάρος 16.7 κιλά γεμάτη χωρίς ρυθμιστή.

IMG_20221126_171006.jpg

IMG_20221126_170915.jpg

IMG_20221126_170828.jpg

IMG_20221126_153516.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε μάγκες διάβασα όλο το post και έχω μια απορία.

Σε όσα video έχω δει και σε forum που διάβασα λένε να προτιμούνται οι σχάρες από μαντέμι και όχι εμαγιέ.

Μπορεί το μαντέμι να καθαρίζει πιο δύσκολα αλλά οι εμαγιέ είναι ευπαθείς σε γρατσουνιές (και κατά συνέπεια υπάρχουν θέματα σχετικά με τα στοιχεία που περνάνε στο κρέας κατά το ψήσιμο) και δεν κάνουν καλή κατανομή της θερμοκρασίας (σε αντίθεση με το μαντέμι που ζεσταίνεται ομοιόμορφα και κρατάει θερμοκρασία).

Τι λένε οι γνωρίζοντες ?

Επίσης σε άλλο θέμα προσφορών βρήκα Ψησταριές Υγραερίου Campingaz με 3 εστίες και 100€ πάνω. Αξίζει να πας σε κάτι τέτοιο ή όλες πάνω κάτω (σε budget κάτω των 500€) είναι ίδιες ?

Επεξ/σία από panospeter
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα μόλις έστησα την συγκεκριμένη ψησταριά και είναι η πρώτη μου φορά με υγραέριο. Αν έχω καταλάβει καλά πρέπει για αρχή να την κάψουμε σε υψηλή θερμοκρασία αλλά για πόσο και σε τι θερμοκρασία ? Θα πρέπει να είναι πάνω οι διαχύτες οι σχάρες και η πλάκα ? Μετά το κάψιμο περνάμε με κάτι την μαντεμένια πλάκα και τις σχάρες π.χ. ηλιέλαιο ή κάτι άλλο ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dj_aggelos είπε

Παιδιά καλησπέρα μόλις έστησα την συγκεκριμένη ψησταριά και είναι η πρώτη μου φορά με υγραέριο. Αν έχω καταλάβει καλά πρέπει για αρχή να την κάψουμε σε υψηλή θερμοκρασία αλλά για πόσο και σε τι θερμοκρασία ? Θα πρέπει να είναι πάνω οι διαχύτες οι σχάρες και η πλάκα ? Μετά το κάψιμο περνάμε με κάτι την μαντεμένια πλάκα και τις σχάρες π.χ. ηλιέλαιο ή κάτι άλλο ?

Όπως και σε κουζίνες την ανάβεις για κάνενα 20λεπτο κλειστή ώστε να καούν υπολοίματα από βαφές διαλύτες κλπ. Καλό είναι να λαδώνεις τις σχάρες με ηλιέλαιο ελαφρά με πινέλο ίσα ίσα για να μην κολάνε οι τροφές πάνω πριν από κάθε χρήση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Θα τους στοιχιζε την μέση τους, γιατι δεν εισαι μονο εσυ αλλα 100 σαν εσενα, και ταυτοχρονα οταν θα γινει ζημια σε καποιο αμάξι θα ζητάς αποζημιώση απο την εταιρία.

Όπως είπα και πριν, υποχρεωμένοι δεν είναι, αλλά λίγο ανθρωπιά δεν βλάπτει. Βλέπεις κάποιον και του έχει φύγει ο πάτος και παιδεύεται, ε δώστου ένα χεράκι για να σου δώσει κι αυτός αύριο μεθαύριο. Το συγκεκριμένο βάρος για δύο ανθρώπους είναι αστείο. Για έναν είναι πολύ και κυρίως λόγω όγκου που δεν πιάνεται αυτό το πράγμα. Στις παραλαβές πίστεψέ με σηκώνουν πολύ περισσότερο βάρος από αυτό. Και σίγουρα για όλα αυτά τα παιδιά που βοήθησαν εμένα αλλά και τους υπόλοιπους που το ανέφεραν, αν υπήρχε θέμα με την μέση τους δεν θα δούλευαν καν εκεί. Για την ζημιά και την αποζημίωση που λες, τα θεωρώ υπερβολές.

Επεξ/σία από dj_takis
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, snarp7 είπε

Παιδια μολις την παρελαβα απο καταστημα Αμαρουσιου. Περιττο να πω πως με το που παρκαρα ειχε τουλαχιστον 10 τετοιες να περιμενουν για παραλαβη. 

Λοιπον αυτο που εχω να συμβουλευσω οποιον παει να παραλαβει ειναι να ΜΗΝ παει μονος του. Η 4αρα που πηρα ειναι πραγματικα ασηκωτη, ευτυχως τα παιδια στο Μαρουσι ηταν εξυπηρετικα (γι'αυτο γουσταρα και αφησα tips), μου την ανεβασαν στο Astra με μικρο κλαρκ και μετα με πολυ κοπο την χωρεσαμε. Εννοειται πως ΔΕΝ κουβαλιεται απο 1 ατομο και για οποιον εχει μυοσκελετικα, αυχενικα, κ.λπ. θα συνιστουσα να μην το τολμησει καν (και οποιος δεν εχει θα αποκτησει 😆).

Εννοειται αδειο πορτπαγκαζ, ριγμενα καθισματα, φορτωση με καροτσι μετακομισης και ασανσερ αλλιως θα εμενε στο αμαξι.

IMG_20221126_163649.jpg

Φόρτωμα σε ford fiesta μόνος μου. Το fiesta με 2 παιδικά καθίσματα πίσω. Έφαγα κανένα 15 λεπτό να την καταφέρω να χωρέσει. Μετά ανέβασμα πάλι μόνος μου στον 2ο χωρίς ασανσέρ!! Μόλις την ανέβασα είχα πεθάνει για 2 ώρες. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ppmarkos είπε

Φόρτωμα σε ford fiesta μόνος μου. Το fiesta με 2 παιδικά καθίσματα πίσω. Έφαγα κανένα 15 λεπτό να την καταφέρω να χωρέσει. Μετά ανέβασμα πάλι μόνος μου στον 2ο χωρίς ασανσέρ!! Μόλις την ανέβασα είχα πεθάνει για 2 ώρες. 

ασε...

θα εισαι με λουμπαγκο αυριο

την στηνεις το πασχα

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, whiteman7 είπε

ασε...

θα εισαι με λουμπαγκο αυριο

την στηνεις το πασχα

Χαχαχαχα…Την πήρα Τρίτη. Τετάρτη την έστησα. Τώρα κάνω το 2ο ψήσιμο! Όλα καλά!!

• Like 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ppmarkos είπε

Ήρωας!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...