Προς το περιεχόμενο

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων επενδύουν στο Bitcoin χάνει αναπόφευκτα χρήματα

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι απόψεις μου είναι γνωστές.
Το να θέλει κάποιος όμως να καταρρεύσουν τα κρυπτό και να καταστραφούν άνθρωποι και οικογένειες είναι τουλάχιστον τραγικό.
Είναι σαν κάποιος να χαίρεται επειδή κάποιοι καταστράφηκαν το 99 με το χρηματιστήριο ή να χαίρεται που το 2010 μας τράβηξαν το χαλί και η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ.
Μάλλον ξεχνάνε ότι δεν την πληρώνουν οι υπεύθυνοι. Στα κέρδη μόνοι και στην ζημιά μαζί.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

H έκθεση: https://www.bis.org/publ/work1049.htm

Τι λέει:

We show that, when the price of Bitcoin rises, more people download and actively use crypto exchange apps. These new users are disproportionately younger and male, commonly identified as the most "risk-seeking" segment of the population. We show that, due to price declines, an estimated 73-81% of retail investors have likely lost money on their initial investment. 

Χαίρω πολύ Χαιρόπουλος μπισκότα Παπαδόπουλος. Ουσιαστικά όλος ο "ντόρος" του άρθρου ειναι ότι όταν ανεβαίνει η τιμή του bitcoin ανεβαίνουν και τα downloads απο apps ανταλλακτηρίων και ότι οι περισσότεροι ειναι νέοι που κατεβάζουν αυτά τα apps και μετά εκτιμούν (ένας θεός ξέρει με τι απλοϊκούς ή/και απλά λάθος τρόπους λόγω της υποκειμενικότητας τους) ότι το 73-81%  απο την υπομάδα  των επενδυτών που ειναι οι πιτσιρικάδες και απο την υποομάδα των πιτσιρικάδων που ειναι αυτοί που κατεβάζουν ένα app μόλις ανεβαίνει η τιμή και αγοράζουν και αυτοί για να "πιάσουν την καλή" το 73-81%  μάλλον (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους δηλαδή χωρίς αποδείξεις) έχουν ζημιά... 

4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

H έκθεση: https://www.bis.org/publ/work1049.htm

Τι λέει:

We show that, when the price of Bitcoin rises, more people download and actively use crypto exchange apps. These new users are disproportionately younger and male, commonly identified as the most "risk-seeking" segment of the population. We show that, due to price declines, an estimated 73-81% of retail investors have likely lost money on their initial investment. 

Χαίρω πολύ Χαιρόπουλος μπισκότα Παπαδόπουλος. Ουσιαστικά όλος ο "ντόρος" του άρθρου ειναι ότι όταν ανεβαίνει η τιμή του bitcoin ανεβαίνουν και τα downloads απο apps ανταλλακτηρίων και ότι οι περισσότεροι ειναι νέοι που κατεβάζουν αυτά τα apps και μετά εκτιμούν (ένας θεός ξέρει με τι απλοϊκούς ή/και απλά λάθος τρόπους λόγω της υποκειμενικότητας τους) ότι το 73-81%  απο την υπομάδα  των επενδυτών που ειναι οι πιτσιρικάδες και απο την υποομάδα των πιτσιρικάδων που ειναι αυτοί που κατεβάζουν ένα app μόλις ανεβαίνει η τιμή και αγοράζουν και αυτοί για να "πιάσουν την καλή" το 73-81%  μάλλον (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους δηλαδή χωρίς αποδείξεις) έχουν ζημιά... 

Από ότι είδα το Link έχει και το Paper που κατά 99% θα απαντάει στις ερωτήσεις σου.
Φυσικά  επειδή τα οικονομικά δεν είναι φυσική ή μαθηματικά μόνο τα δεδομένα και την μεθοδολογία μπορεί να κρίνεις.

Οι μελλοντικές προβλέψεις έχουν στατιστικά μεγάλες πιθανότητες λάθους.

Όσοι επενδύουν με την προσδοκία να βγάλουν εύκολα πολλά χρήματα χωρίς να έχουν ιδέα για την τεχνολογία του blockchain, την κρυπτοοικονομία ή έστω του χρηματιστηρίου, είναι φυσικό να χάσουν.

Καλά θα κάνουν λοιπόν μαζί με αυτούς που φοβούνται την εξέλιξη, την επιμόρφωση και το ρίσκο, να απέχουν και να μην κατακρίνουν. 

20 minutes ago, ekigon said:

Όσοι επενδύουν με την προσδοκία να βγάλουν εύκολα πολλά χρήματα χωρίς να έχουν ιδέα για την τεχνολογία του blockchain, την κρυπτοοικονομία ή έστω του χρηματιστηρίου, είναι φυσικό να χάσουν.

Καλά θα κάνουν λοιπόν μαζί με αυτούς που φοβούνται την εξέλιξη, την επιμόρφωση και το ρίσκο, να απέχουν και να μην κατακρίνουν

Κανεις δεν φοβαται την εξελιξη, πολυ απλα λεμε (οσοι κατακρινουμε) οτι ενα κρυπρονομισμα δεν εχει ουσιαστικο αντικρισμα ακομα σε ειδος, ειναι δηλαδη φουσκα.

Κερδισμενοι ειναι οι λιγοι που εχουν τεραστιες ποσοτητες στην κατοχη τους, που με αυτο τον τροπο διαμορφωνουν και τις τιμες και συναλλασονται σε συγκεκριμενα timings.

Αυτος που δεν εχει ιδεα λοιπον εισαι προτιστως εσυ, οχι απαραιτητα καποιος που κατακρινει μια πρακτικη φουσκας.

• Like 1

Μια έρευνα που στηρίζεται σε θεωρεία και μόνο από μια τράπεζα που σίγουρα έχει χάσει πελάτες.

Σίγουρα υπάρχουν θύματα , αλλά το ίδιο ισχύει σε οποιαδήποτε επένδυση.

Το θέμα είναι να έχεις λεφτά για να κάνεις την αρχική επένδυση. Το που τα βρίσκεις είναι μεγαλύτερος πονοκέφαλος από το τι θα σου αποδώσουν...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@lost2, ανεξαρτητα το τι ειναι το Bitcoin / τα κρυπτο γενικοτερα, σε αυτο που εγραψες, ααληθεια τωρα πιστευεις, δινεις 1 % πιθανοτητα, μια τραπεζα , ακομα και η πιο μικρη , να εχει χασει εστω και λιγους πελατες;;;;; (δηλαδη χρηματα)γενικα απο τις οποιες δραστιριοτητες της με αυτους που θελουν να γινουν πελατες της;;;;;

Επεξ/σία από theomusictech
edit!

1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε

Οι απόψεις μου είναι γνωστές.
Το να θέλει κάποιος όμως να καταρρεύσουν τα κρυπτό και να καταστραφούν άνθρωποι και οικογένειες είναι τουλάχιστον τραγικό.
Είναι σαν κάποιος να χαίρεται επειδή κάποιοι καταστράφηκαν το 99 με το χρηματιστήριο ή να χαίρεται που το 2010 μας τράβηξαν το χαλί και η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ.
Μάλλον ξεχνάνε ότι δεν την πληρώνουν οι υπεύθυνοι. Στα κέρδη μόνοι και στην ζημιά μαζί.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι χαίρονται αν καταρρεύσουν τα κρυπτο τώρα και χάσουν κάποιοι τώρα τα λεφτά τους ( ενώ σε βάθος χρόνου θα σωθούν πάρα πολλοί), το πρόβλημα είναι ότι εσείς που κερδίζετε μέσα από τα κρυπτο χαίρεστε, ενώ το κέρδος σας είναι η χασούρα του άλλου. Ο άλλος δεν έχει οικογένεια? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Macosj είπε

Το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι χαίρονται αν καταρρεύσουν τα κρυπτο τώρα και χάσουν κάποιοι τώρα τα λεφτά τους ( ενώ σε βάθος χρόνου θα σωθούν πάρα πολλοί), το πρόβλημα είναι ότι εσείς που κερδίζετε μέσα από τα κρυπτο χαίρεστε, ενώ το κέρδος σας είναι η χασούρα του άλλου. Ο άλλος δεν έχει οικογένεια? 

1ον δεν κερδίζω

2ον και εγώ το θεωρώ φούσκα ή σχήμα ponzi. Στο τέλος αυτό που θα μείνει μπορεί να είναι χρήσιμο αλλά πιστεύω πολλοί θα χάσουν πολλά μέχρι τότε.

3ον προφανώς η στεναχώρια είναι για αυτούς που χάνουν και όχι για αυτούς που μειώνονται τα κέρδη τους. Και πάντα μιλάμε για ανθρώπους που εν αγνοία τους την πατάνε. Μην νομίζεις ότι όσοι έχουν κρύπτο καταλαβαίνουν πως λειτουργεί η αγορά. Αν ήξεραν πιθανόν δεν θα είχαν.

Επεξ/σία από Dimitris_1981

Το ότι το 90% χάνει χρήματα απ'το παραδοσιακό χρηματιστήριο θα το αναφέρετε? 

Πολύ καλύτερο λοιπόν το ότι το 33% ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ χρήματα απ'τα Crypto, δε νομίζετε? 

43 λεπτά πριν, Macosj είπε

το πρόβλημα είναι ότι εσείς που κερδίζετε μέσα από τα κρυπτο χαίρεστε, ενώ το κέρδος σας είναι η χασούρα του άλλου. Ο άλλος δεν έχει οικογένεια? 

Χρηματιστήριο να παίξουμε ή και εκεί θα επιτεθείς στην ηθική μας. 

Δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος έχει οικογένεια ή όχι. Να μην ρίσκαρε. Απλό. Δεν του τα πήρα απ'την τσέπη.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, polaki είπε

Το ότι το 90% χάνει χρήματα απ'το παραδοσιακό χρηματιστήριο θα το αναφέρετε? 

Πολύ καλύτερο λοιπόν το ότι το 33% ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ χρήματα απ'τα Crypto, δε νομίζετε? 

Χρηματιστήριο να παίξουμε ή και εκεί θα επιτεθείς στην ηθική μας. 

Δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος έχει οικογένεια ή όχι. Να μην ρίσκαρε. Απλό. Δεν του τα πήρα απ'την τσέπη.  

Προσωπικά είμαι υπέρ να κλείσει τόσο το χρηματιστήριο όσο και τα κρυπτο και άλλα τέτοια τεμπελιστικα πράγματα. Δεν νομίζω ότι το 30% δεν χάνει, και αν ισχύει αυτό θα είναι έως τώρα. Σε βάθος χρόνου σχεδόν όλοι θα χάσουν. Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ, δεν επιτίθεμαι στην ηθική σας αλλά γενικότερα στην ηθική της κοινωνίας και στην δική μου. Προσωπικά έχω βγάλει κέρδος ακόμα και από τα κρυπτο, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν αναγνωρίζω πως προήλθε αυτό το κέρδος. Εγώ επιτέθηκα στην υποκρισία κάποιων, που θέτουν ως επιχείρημα το αν καταρρεύσουν τα κρυπτο θα χαθούν περιουσίες και έχουν οικογένειες κτλ, ενώ οι πράξεις τους είναι αυτές που το κάνουν αυτό χωρίς την υποθετική πρόταση. Με λίγα λόγια, ηθικοτητα αλά καρτ. Εσυ παραδέχεσαι οτι δεν σε ενδιαφέρει πως προήλθε το κέρδος σου και ποιος έχασε και τι , αυτό είναι αποδεκτό από εμένα 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 1

13 λεπτά πριν, kallair είπε

Nα μας βγαλουν και μια παρομοια ερευνα για οσους επενδυσαν στο ελληνικό χρηματιστηριο...

Μια τυχαία διπλωματική εργασία που βρήκα με ένα απλό google search.
https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/bitstream/handle/unipi/5703/Charitos.pdf
Επίσης για να γίνει upscale ας πούμε το dot com bubble.
Νομίζω ότι αν ρωτήσεις η πλειοψηφία έχει άποψη ότι το χρηματιστήριο του 99 ήταν απάτη. Το ίδιο και για ένα σωρό άλλα Ponzi Schemes ή φούσκες.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως μια φούσκα/απάτη δικαιολογεί μια άλλη;
Δηλαδή, επειδή έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, να ξαναγίνει αδιαμαρτύρητα; Όποιος την πατήσει είναι κορόιδο και καλά να πάθει; 
Ρωτάω ειλικρινά δεν είναι ρητορικό. Θέλω να καταλάβω τι λέει η αντίθετη άποψη αν ανήκεις σε αυτήν.

• Like 1

1 ώρα πριν, Macosj είπε

Προσωπικά είμαι υπέρ να κλείσει τόσο το χρηματιστήριο όσο και τα κρυπτο και άλλα τέτοια τεμπελιστικα πράγματα. Δεν νομίζω ότι το 30% δεν χάνει, και αν ισχύει αυτό θα είναι έως τώρα. Σε βάθος χρόνου σχεδόν όλοι θα χάσουν. Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ, δεν επιτίθεμαι στην ηθική σας αλλά γενικότερα στην ηθική της κοινωνίας και στην δική μου. Προσωπικά έχω βγάλει κέρδος ακόμα και από τα κρυπτο, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν αναγνωρίζω πως προήλθε αυτό το κέρδος. Εγώ επιτέθηκα στην υποκρισία κάποιων, που θέτουν ως επιχείρημα το αν καταρρεύσουν τα κρυπτο θα χαθούν περιουσίες και έχουν οικογένειες κτλ, ενώ οι πράξεις τους είναι αυτές που το κάνουν αυτό χωρίς την υποθετική πρόταση. Με λίγα λόγια, ηθικοτητα αλά καρτ. Εσυ παραδέχεσαι οτι δεν σε ενδιαφέρει πως προήλθε το κέρδος σου και ποιος έχασε και τι , αυτό είναι αποδεκτό από εμένα 

Δεν μπορεί να κλείσει το χρηματιστήριο αφού μέσω αυτού γίνονται επενδύσεις και αλλάζουν χέρια οι εταιρείες. 

Αυτό που θα μπορούσε (και ίσως θα έπρεπε) να γίνει είναι να υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες ΠΡΙΝ ασχοληθεί κάποιος με αυτό. Ώστε να προστατευθούν οι "retail" traders, εσύ και εγώ δηλαδή που είμαστε ουσιαστικά τυχοδιώκτες, και 90% θα χάσουμε παρά θα κερδίσουμε. Αλλά φυσικά από τους τυχοδιώκτες κερδίζουν αυτοί που "πρέπει", οπότε δεν πρόκειται να γίνει. 

Το σημαντικό είναι ότι ο καθένας πρέπει να έχει έλεγχο του εαυτού του, και να ξέρει που πάει να μπλέξει. Αλλιώς αν δεν ξέρεις, ρίξε ένα bet Αγγλία Ιράν σήμερα στο 1.33 απόδοση και θα ξέρεις μέσα σε 2 ώρες αν πήρες 330€ καθαρό κέρδος απ'το 1000άρι που θα ποντάρεις, ή τα έχασες όλα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...