achilles_g_ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Στις 21/11/2022 στις 11:27 ΠΜ, alexzorb είπε Στα χρήματα αυτά σχεδόν μονόδρομος https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/236769-tv-led-55-tcl-55c728. Το 728 έχει va panel και 2 θύρες HDMI 2.1 χωρίς local dimming και 350-400 nits peak brightness android λογισμικό. https://hxosplus.gr/reviews/tcl-55c728-review/ Εκθεσιακή. στον Κωτσοβολο Κοζάνης μου είπαν ότι εκθεσιακές δεν δίνουν κατά τη διάρκεια ΒF
NobodyRankXV Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 @Malthador Για πες την είδες καθόλου ;
Moderators Malthador Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 9 hours ago, NobodyRankXV said: @Malthador Για πες την είδες καθόλου ; Ναι την είδα. Keep in mind ότι δεν είμαι το σωστό δείγμα ανθρώπου, καθώς η μετάβαση έγινε από 50άρα Full HD Bravia του 2015. Τα non-HD κανάλια και το Switch (ειδικά σε ότι τρέχει με ανάλυση κάτω από 1080p) δεν πολυβλέπονται. Έβαλα λίγο Diablo 2 Ressurected και γέλαγα με το θέαμα. Δεν δοκίμασα το PS4 Slim που έχω, εκεί θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Στο Series X ανησύχησα προς στιγμήν, γιατί δεν έβγαζε 4Κ120 output, αλλά μετά το συνέδεσα στο σωστό port και όλα τα ticks γίνανε πράσινα. Έπαιξα λίγο Requiem και πραγματικά είναι το κάτι άλλο. Όπως λέει και στο Κατά Ιωάννην 9:25, «ήμουν τυφλός, μα τώρα βλέπω». Το Vidaa έχει apps για όλα (και τα αντίστοιχα κουμπάκια στο τηλεκοντρόλ), Disney+, Netflix, Prime, Youtube. Δοκίμασα content σε όλα και μοιάζουν άψογα, τόσο σε κίνηση, όσο σε χρώματα και γωνίες θέασης, δεν παρατήρησα κάτι αρνητικό. Όλα αυτό χωρίς να έχει γίνει calibrated η τηλεόραση, μόλις τη σκαλίσω περισσότερο θα βελτιωθεί ακόμα πιο πολύ φαντάζομαι. Πάντως και τώρα το μαύρο φαίνεται πολύ όμορφο, ενώ δεν είδα πουθενά bleeding/clouding, προβλήματα που είχα με την προηγούμενη απλή LED TV μου. Δεν υπάρχει app για EON, δυστυχώς, θα τσεκάρω αν μπορεί να παίξει μέσω του browser (αν και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό λογικά). Επιπλέον, κάπου είδα επιλογή για cast, οπότε φεύγει και αυτό από τη μέση. Επειδή διάβαζα αρνητικά για την ποιότητα κατασκευής, δεν θα συμφωνήσω. Οκ είναι γκουμούτσα από την πίσω μεριά, αλλά δεν το βλέπει κανείς αυτό, το πλαίσιό της είναι μεταλλικό που για μένα είναι πολύ ωραίο αισθητικά. Σε πρώτη φάση είμαι πολύ ευχαριστημένος με δεδομένο το ποσό που έδωσα. Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι η καλύτερη δυνατή αγορά στα €535 και για μένα ήταν η μόνη αγορά σε non-OLED τηλεόραση στις 55". Δεν θα έδινα 800-900 για LED πιο «μεγάλης» εταιρείας, προσωπικά, αν ήταν να δώσω τόσα χρήματα θα πήγαινα στα €1200 για OLED, χρήματα που δεν ήθελα να δώσω στην παρούσα φάση. 1 2
NobodyRankXV Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ φίλε μου και γώ που την είδα από κοντά δεν είδα να έχει τραγικό θέμα με τα μαύρα του , βέβαια το μέρος που ήμουν ήταν Τίγκα στο φως όποτε μπορεί να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του αλλά όπως είπες σε αυτα τα χρήματα δεν νομίζω να βρω κάτι καλύτερο ( εκτός αν προλάβαινα την προσφορά της Samsung το qn90b με τις δωροεπιταγές και επιστροφή που έμμεσα έβγαινε 550 - 570 ). Για αυτό και δεν έχω κάνει κίνηση γιατί έχω ξενερώσει που πάνω κάτω με τα ίδια λεφτά θα έπαιρνα από τις τοπ non oled και είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θα αργήσει να ξαναγίνει.. Για αυτό για την ώρα έχω καταλήξει σε αυτή και την q80b που βγαίνει 100 και κάτι παραπάνω. Αλλά αν πάρω αυτή παίρνω και ένα Xbox series s με την διαφορά που θα έδινα για την q80b συν κάτι ψιλά , άσε περνάω ένα Δράμα αυτή την περίοδο… Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από NobodyRankXV
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, Malthador είπε Το Vidaa έχει apps για όλα (και τα αντίστοιχα κουμπάκια στο τηλεκοντρόλ), Disney+, Netflix, Prime, Youtube. Kαλοριζικη.Ειναι ευκολο να μου πεις αν εχει το vidaa την εφαρμογη smart stb? Γιατι θα καταληξω σε tcl μονο γι αυτο το πραγμα οπως βλεπω λογο google 11.
Moderators Malthador Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 10 minutes ago, FromDusk_TillDawn said: Kαλοριζικη.Ειναι ευκολο να μου πεις αν εχει το vidaa την εφαρμογη smart stb? Γιατι θα καταληξω σε tcl μονο γι αυτο το πραγμα οπως βλεπω λογο google 11. Δυστυχώς δεν βλέπω τέτοια εφαρμογή στο menu. Εγώ κοιτάζω και για Chromecast πάντως, συνήθως ρίχνει τιμή ανήμερα της BF, αν φτάσει κανά 30άρι θα τσιμπήσω ένα, λύνει μερικά προβλήματα το Android, αν και το VIDAA είναι εξαιρετικά ταχύτερο. 1
NobodyRankXV Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Απ ότι βλέπω θα περιμένω μήπως βγει και τίποτα ακόμη την ίδια την Παρασκευή και αν όχι τότε θα κάνω στιγμιαία κίνηση. Έμαθα πως η 65’ u7hq έχει VA panel και σε εμάς , και ότι η 55’ q80b Samsung που βγαίνει 660 έχει VA και εκείνη.
koboloy Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Επειδή κι εγώ θα προχωρήσω σε αγορά 55άρας, έχω σχεδόν καταλήξει σε αυτή https://www.skroutz.gr/s/35059854/Samsung-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-QLED-QE55Q80B-HDR-2022.html αλλά λέω να περιμένω μέχρι Παρασκευή μήπως και σκάσει καμία καλή προσφορά ης τελευταίας στιγμής!
takaros79 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, FromDusk_TillDawn είπε Kαλοριζικη.Ειναι ευκολο να μου πεις αν εχει το vidaa την εφαρμογη smart stb? Γιατι θα καταληξω σε tcl μονο γι αυτο το πραγμα οπως βλεπω λογο google 11. εχει κανονικά... ολα τα τελευταια ενημερωμενα vidaa εχουν. Εχω την 65αρα A6BG. Επισης τρομερή εφαρμογή η smartone με 2 ευρω το μηνα ή 12 lifetime 1 1
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, takaros79 είπε εχει κανονικά... ολα τα τελευταια ενημερωμενα vidaa εχουν. Εχω την 65αρα A6BG. Επισης τρομερή εφαρμογή η smartone με 2 ευρω το μηνα ή 12 lifetime Οντως φοβερη εφαρμογή αρκει να βρεις τον καταλληλο provider. Περιεργο παντως γιατι και με email που μιλησα μαζι τους δεν ξέρανε τιποτα σχετικα με stb. Υπαρχει περίπτωση να διαφερει απο μοντελο σε.μοντελο και να την πατησουμε?
Danterious Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Στις 23/11/2022 στις 9:00 ΠΜ, Malthador είπε Ναι την είδα. Keep in mind ότι δεν είμαι το σωστό δείγμα ανθρώπου, καθώς η μετάβαση έγινε από 50άρα Full HD Bravia του 2015. Τα non-HD κανάλια και το Switch (ειδικά σε ότι τρέχει με ανάλυση κάτω από 1080p) δεν πολυβλέπονται. Έβαλα λίγο Diablo 2 Ressurected και γέλαγα με το θέαμα. Δεν δοκίμασα το PS4 Slim που έχω, εκεί θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Στο Series X ανησύχησα προς στιγμήν, γιατί δεν έβγαζε 4Κ120 output, αλλά μετά το συνέδεσα στο σωστό port και όλα τα ticks γίνανε πράσινα. Έπαιξα λίγο Requiem και πραγματικά είναι το κάτι άλλο. Όπως λέει και στο Κατά Ιωάννην 9:25, «ήμουν τυφλός, μα τώρα βλέπω». Το Vidaa έχει apps για όλα (και τα αντίστοιχα κουμπάκια στο τηλεκοντρόλ), Disney+, Netflix, Prime, Youtube. Δοκίμασα content σε όλα και μοιάζουν άψογα, τόσο σε κίνηση, όσο σε χρώματα και γωνίες θέασης, δεν παρατήρησα κάτι αρνητικό. Όλα αυτό χωρίς να έχει γίνει calibrated η τηλεόραση, μόλις τη σκαλίσω περισσότερο θα βελτιωθεί ακόμα πιο πολύ φαντάζομαι. Πάντως και τώρα το μαύρο φαίνεται πολύ όμορφο, ενώ δεν είδα πουθενά bleeding/clouding, προβλήματα που είχα με την προηγούμενη απλή LED TV μου. Δεν υπάρχει app για EON, δυστυχώς, θα τσεκάρω αν μπορεί να παίξει μέσω του browser (αν και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό λογικά). Επιπλέον, κάπου είδα επιλογή για cast, οπότε φεύγει και αυτό από τη μέση. Επειδή διάβαζα αρνητικά για την ποιότητα κατασκευής, δεν θα συμφωνήσω. Οκ είναι γκουμούτσα από την πίσω μεριά, αλλά δεν το βλέπει κανείς αυτό, το πλαίσιό της είναι μεταλλικό που για μένα είναι πολύ ωραίο αισθητικά. Σε πρώτη φάση είμαι πολύ ευχαριστημένος με δεδομένο το ποσό που έδωσα. Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι η καλύτερη δυνατή αγορά στα €535 και για μένα ήταν η μόνη αγορά σε non-OLED τηλεόραση στις 55". Δεν θα έδινα 800-900 για LED πιο «μεγάλης» εταιρείας, προσωπικά, αν ήταν να δώσω τόσα χρήματα θα πήγαινα στα €1200 για OLED, χρήματα που δεν ήθελα να δώσω στην παρούσα φάση. Το upscale της από 1080 είναι οκ;Επειδή διαβάζω καιρό για αυτό το μοντέλο και με βασικό πρόβλημα τη διαφοροποίηση μοντέλων Ευρώπης και Αμερικής , προσπαθώ να βγάλω άκρη κυρίως για το θέμα του upscale.Το Αμερικανικό μοντέλο κάνει καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα υποτίθεται.Για το ευρωπαϊκό είναι λίγο ομιχλώδες το τοπίο.
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 16 minutes ago, Danterious said: Το upscale της από 1080 είναι οκ;Επειδή διαβάζω καιρό για αυτό το μοντέλο και με βασικό πρόβλημα τη διαφοροποίηση μοντέλων Ευρώπης και Αμερικής , προσπαθώ να βγάλω άκρη κυρίως για το θέμα του upscale.Το Αμερικανικό μοντέλο κάνει καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα υποτίθεται.Για το ευρωπαϊκό είναι λίγο ομιχλώδες το τοπίο. Είναι λίγο γενικό κι αόριστο το upscaling στις τηλεοράσεις, δεν εξαρτάται μόνο από τη συσκευή, παίζει μεγάλο ρόλο το source και το content. Έβαλα το πρώτο God of War στο PS4 Slim και φαινόταν καμπάνα (άσχετα που ήταν λίγο σούπα λόγω των 30 καρέ). Youtube σε 1080p παίζει επίσης καμπάνα. Έπειτα, δοκίμασα μερικές Full HD ταινίες από Disney+, αλλά έχουν αυτό το θόρυβο/grain που δεν σου δίνουν ξεκάθαρη εικόνα για το scaling. Σε ότι αφορά τα κανάλια, πάλι παίζει ρόλο το content. Στο GNTM η εικόνα ήταν καθαρότατη, σε ένα αγώνα Μουντιάλ που έβαλα ήταν so-so, δεν ξέρω με τι κάμερες τραβάνε. Τα sub-HD κανάλια είναι για γέλια, χάλι μαύρο. Θα έλεγα σε γενικές γραμμές ότι ο scaler της είναι συμπαθητικός, όχι κάτι το τρομερό. Δεν θα περίμενα όμως και κάτι το τρομερό σε τηλεόραση του 500άρικου. 8 hours ago, takaros79 said: εχει κανονικά... ολα τα τελευταια ενημερωμενα vidaa εχουν. Εχω την 65αρα A6BG. Επισης τρομερή εφαρμογή η smartone με 2 ευρω το μηνα ή 12 lifetime Όπα μισό, βλέπω ΕΟΝ app. Πώς το πέρασες στην τηλεόραση; Στο «More apps» δεν μου το εμφανίζει. 1
Danterious Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Είναι λίγο γενικό κι αόριστο το upscaling στις τηλεοράσεις, δεν εξαρτάται μόνο από τη συσκευή, παίζει μεγάλο ρόλο το source και το content. Έβαλα το πρώτο God of War στο PS4 Slim και φαινόταν καμπάνα (άσχετα που ήταν λίγο σούπα τα 30 καρέ). Youtube σε 1080p παίζει επίσης καμπάνα. Έπειτα, δοκίμασα μερικές Full HD ταινίες από Disney+, αλλά έχουν αυτό το θόρυβο/grain που δεν σου δίνουν ξεκάθαρη εικόνα για το scaling. Σε ότι αφορά τα κανάλια, πάλι παίζει ρόλο το content. Στο GNTM η εικόνα ήταν καθαρότατη, σε ένα αγώνα Μουντιάλ που έβαλα ήταν so-so, δεν ξέρω με τι κάμερες τραβάνε. Τα sub-HD κανάλια είναι για γέλια, χάλι μαύρο. Θα έλεγα σε γενικές γραμμές ότι ο scaler της είναι συμπαθητικός, όχι κάτι το τρομερό. Δεν θα περίμενα όμως και κάτι το τρομερό σε τηλεόραση του 500άρικου. Σίγουρα σε αυτή την τιμή (αν και δεν θα μπορέσω να έχω επιστροφή) ήδη η τηλεόραση είναι παραπάνω από τίμια.Απλα επειδή τα reviews είναι λίγο μπερδεμένα λόγω δύο διαφορετικών μοντέλων σίγουρα η δικιά σου άποψη είναι αρκετά πιο valid.Βασικα ήθελα να μάθω πως θα κάνει upscale σε παιχνίδια στο pc.Λογικα αφού ήταν οκ με το ps4 θα είναι οκ.Υπαρχει και ps5 οπότε θα βολεψει λογικα. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και λεπτομερή απάντηση.
takaros79 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Malthador είπε Είναι λίγο γενικό κι αόριστο το upscaling στις τηλεοράσεις, δεν εξαρτάται μόνο από τη συσκευή, παίζει μεγάλο ρόλο το source και το content. Έβαλα το πρώτο God of War στο PS4 Slim και φαινόταν καμπάνα (άσχετα που ήταν λίγο σούπα λόγω των 30 καρέ). Youtube σε 1080p παίζει επίσης καμπάνα. Έπειτα, δοκίμασα μερικές Full HD ταινίες από Disney+, αλλά έχουν αυτό το θόρυβο/grain που δεν σου δίνουν ξεκάθαρη εικόνα για το scaling. Σε ότι αφορά τα κανάλια, πάλι παίζει ρόλο το content. Στο GNTM η εικόνα ήταν καθαρότατη, σε ένα αγώνα Μουντιάλ που έβαλα ήταν so-so, δεν ξέρω με τι κάμερες τραβάνε. Τα sub-HD κανάλια είναι για γέλια, χάλι μαύρο. Θα έλεγα σε γενικές γραμμές ότι ο scaler της είναι συμπαθητικός, όχι κάτι το τρομερό. Δεν θα περίμενα όμως και κάτι το τρομερό σε τηλεόραση του 500άρικου. Όπα μισό, βλέπω ΕΟΝ app. Πώς το πέρασες στην τηλεόραση; Στο «More apps» δεν μου το εμφανίζει. Καλημερα θεωρω πως πρεπει να αφησεις την tv να κανει ενα update στο λειτουργικό της αν δεν το εχεις κανει ηδη. Οταν την αγορασα(πριν κανα μηνα) εκανε 2 φορες. Μετα εμφανιστηκαν. Υπαρχει store μεσα στο more apps που κατεβαζεις διάφορες. Υ. γ. Εχω την 65A6BG δε νομιζω να διαφερει σ ε λειτουργικό γτ και η προπερσινη 58 A7100 τα εχει. Και αυτη με 6 update Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από takaros79 1
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 21 minutes ago, Danterious said: Σίγουρα σε αυτή την τιμή (αν και δεν θα μπορέσω να έχω επιστροφή) ήδη η τηλεόραση είναι παραπάνω από τίμια.Απλα επειδή τα reviews είναι λίγο μπερδεμένα λόγω δύο διαφορετικών μοντέλων σίγουρα η δικιά σου άποψη είναι αρκετά πιο valid.Βασικα ήθελα να μάθω πως θα κάνει upscale σε παιχνίδια στο pc.Λογικα αφού ήταν οκ με το ps4 θα είναι οκ.Υπαρχει και ps5 οπότε θα βολεψει λογικα. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και λεπτομερή απάντηση. Είπα πάντως ότι δεν είμαι ενδεικτικό δείγμα. Aπό 1080p TV που έκανα μετάβαση και η πιο χάλια 4Κ θα μου φαινόταν ταμάμ, μην σε πάρω στο λαιμό μου. Αν έχεις καμιά LG/Samsung/Sony 4Κ που την είχες πάρει κανά χιλιάρικο πριν από 5 χρόνια, τότε είναι αρκετά πιθανό ο scaler της Hisense να σου φανεί χειρότερος. 16 minutes ago, takaros79 said: Καλημερα θεωρω πως πρεπει να αφησεις την tv να κανει ενα update στο λειτουργικό της αν δεν το εχεις κανει ηδη. Οταν την αγορασα(πριν κανα μηνα) εκανε 2 φορες. Μετα εμφανιστηκαν. Υπαρχει store μεσα στο more apps που κατεβαζεις διάφορες. Υ. γ. Εχω την 65A6BG δε νομιζω να διαφερει σ ε λειτουργικό γτ και η προπερσινη 58 A7100 τα εχει. Και αυτη με 6 update Τρέλανε με τώρα, έτσι και παίρνει και ΕΟΝ app, τότε μιλάμε ότι τικάρονται όλα τα κουτάκια μου. Πες μου ότι μπορείς να βάλεις και shortcut στο τηλεκοντρόλ που να σε βάζει κατευθείαν στο ΕΟΝ... ------------------------------------------------------------------------ Ξέχασα να αναφέρω και ένα ακόμα πολύ θετικό για εμένα: η βάση της. Επειδή την έχω πάνω σε έπιπλο και από πίσω της έχω Series X, το dock του NSw κλπ, με βολεύει πάρα πολύ που η βάση είναι συμμαζεμένη στο κέντρο της τηλεόρασης και δεν έχει δύο «ποδαράκια» αριστερά και δεξιά, όπως άλλες τηλεοράσεις που βλέπω. Ο λόγος είναι ότι θέλω να την στρίβω αρκετές μοίρες κάθε τόσο και άρα είναι πιο εργονομικό έτσι. Αλλά αυτό είναι εντελώς προσωπικό γούστο, στους περισσότερους πιθανότατα να περνάει απαρατήρητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα