Προς το περιεχόμενο

b450 apro max + 4x8gb ram

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από anexitilos84,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρά.

Σε b450 A-pro MAX (r5 5600g) έχω 2x8gb viper steel 3200cl16 (συγκεκριμένα τις είχα αγοράσει μονές 1+1 όχι σε 2x kit), μπορώ να βάλω άλλα 2 όμοια sticks έτσι ώστε να πάω στα 4x8gb? Το έχει δοκιμάσει κανείς σε αυτή τη μητρική? Έχουμε ενδείξεις ότι θα δουλέψει σταθερά και με xmp ή είναι πολύ λαχείο αν το επιχειρήσω ?

Δημοσ.
15 ώρες πριν, dsi44 είπε

μεγαλο ρισκο,δες το qlv της μητρικης να δεις ποια τετραδα δουλευει σωστα .

Το qvl δεν βοηθάει ιδιαίτερα μιας και έχω ήδη τις δυο (οι οποίες δεν είναι στο qvl της mobo αλλά δουλεύουν άψογα και με xmp), αν ήταν να αλλάξω όλη την τετράδα θα ...επαιρνα μια δυαδα Χ16 😁 , απλά ψάχνω μήηηηπως κάποιος έχει κουμπώσει 4αδα σε αυτή τη μητρική για στατιστικούς και ψυχολογικούς λόγους😅.
THX για την απάντηση.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω με την πρόσφατη (η και τελευταία) bios έκδοση που έχεις + τον IMC της σειράς 5000 Ryzen, πλέον η υποστήριξη 4 dimms είναι πιο εύκολη και πιθανή σε σχέση με τους πρώτους ryzen.

Δε ξέρω με σιγουριά αν είσαι σε dual channel έτσι. Αν δε σου είναι κόπος βγάλε μια φωτό με το CPU-Z στη καρτέλα memory.

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.

όλη μερα σήμερα το έχω σκίσει στο gaming και σε davinci resolve με βαριά timelines και exports, και στα ενδιάμεσα αυτών κάμποσα 30αρια loops στο memtest64. Νομίζω είναι safe, κατι θα είχε δειξει, ενα bsod, ενα restart, ενα crash, ενα error -να μην το ματιάσω....
fun fact, πάνω σε αυτό που λέμε πως καλύτερα να αγοράζεις 4αρι κιτ για αυτην την δουλεια ή πηγαινε σε 2πλο κιτ με διπλη χωρητικότητα, τα 4 "φαινομενικά ολόιδια" sticks δείχνουν στο cpuz 3 διαφορετικούς κατασκευαστές hynix, samsung, nanya 😅

1.PNG

2.PNG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...