White__Dragon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θέλω να αγοράσω TV 32'' για τη μαμά μου που είναι 79 χρονών. Εντυπωσιάστηκε πολύ με την ιδέα να μπορεί να μιλά στην τηλεόραση. Μάλλον επειδή είναι μόνη και έχει την ψευδαίσθηση της παρέας. Έχω ψάξει πολύ. Οι android TV έχουν πιο δύσχρηστο μενού για κείνη και δεν θα χρησιμοποιήσει εξτρά εφαρμογές. Όσο και να το παραμετροποιήσω για να γίνει πιο απλό, δεν γίνεται να εγκαταστήσω άλλο interface (πχ. να γίνει παρόμοιο με το απλό της LG), όπως γίνεται σε κινητά, σωστά; Της έδειξα όλα τα inteface (android, webios, tizen) και της άρεσε περισσότερο το webios, της φάνηκε πιο ξεκάθαρο. Της αρέσει πολύ το ertflix. Τώρα όμως, όσο αφορά τις φωνιτικές εντολές, έχω μπερδευτεί. Το ThinQ AI & WebOS που έχουν οι LG είναι ανεξάρτητο από το αν υποστηρίζουν φωνητικές εντολές στα 'χαρακτηριστικά' -> 'δυνατότητες και λειτουργίες' στο skroutz; Το 'Smart Δυνατότητες' -> 'Smart Assistant' είναι εξτρά Assistant και η Alexa όχι στα ελληνικά (άχρηστο αφού δεν ξέρει αγγλικά); Τι είναι καλύτερο να κάνω, να πάρω αυτή την android TV και να κατεβάσω voice assistant με AI στα ελληνικά ή να πάρω μια LG (αυτή έχω υπόψiν, αλλά δεν έχει κριτικές! - μη μου πείτε καμιά με ενεργειακή κλάση G, την έχει πιάσει αμόκ με τους λογαριασμούς ρεύματος τελευταία) που έχει ThinQ AI ή Samsung (αυτή - αν δεν έχει Voice Assistant στα ελληνικά την ξεχνάμε); Ποιά επιλογή θα της δώσει περισσότερο την αίσθηση ότι μιλά με AI; Φαντάζομαι ότι το Alexa και google assistant θα είναι καλύτερα, αλλά μπορέι να υπάρχουν περιορισμοί λόγω χαμηλού κόστoυς των συσκεών και προβλήματα με τη γλώσσα. Budget 200 ευρώ. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από White__Dragon
SkaL- Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Θα σου πω την δικιά μου εμπειρία, έχω μια philips μοντέλο του 2020 με φωνητικές εντολές, ελληνικά δεν δουλεύουν. Δυστυχώς μόνο αγγλικά και με αυτά κάποιες φορές δεν ακούει και παγώνει στην αναζήτηση μέχρι να δώσεις ξανά εντολή και στο τέλος δεν κάνει τίποτα. Πρέπει να βρεις για αρχή κάτι με σίγουρα ελληνικά και αν υπάρχει δυνατότητα να την δεις σε κάποια έκθεση και να την δοκιμάσεις. Δεν νομίζω ότι θα την νοιάζει την μητέρα σου τόσο πολύ όμως η τηλεόραση όσο η παρέα γιατί σε αυτό έμεινα. Ίσως πρέπει να σκεφτείς κάτι άλλο να την κάνεις χαρούμενη ή κάποιο άλλο "παιχνίδι" χρήσιμο με φωνητικές εντολές.
White__Dragon Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Ναι, έχεις δίκιο, πρέπει να σκεφτώ και κάτι άλλο. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ξεχνάμε λοιπόν το android προς το παρόν αν θέλουμε φωνιτικές εντολές. Αν και μετά τα βιντεάκια με τα ρομπότ που είδα (πχ. EMO, Loomo) δεν καταλαβαίνω γιατί τους είναι δύσκολο κάτι τόσο πιο απλό. Όσο αφορά την LG TV εδώ, πήρα τηλ. την LG και μου είπαν ότι έχει φωνιτικές εντολές στα ελληνικά, πήρα τηλ. το κατάστημα που την πουλάει και μου είπαν ότι δεν παίζει να έχει. 😖
White__Dragon Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δεν φαντάζεστε τι ταλαιπωρία έχω φάει για να ξεκαθαρίσω αν έχει ή δεν έχει φωνιτικές εντολές στα ελληνικά και ακόμη τίποτα!!! Ξαναπήρα την LG και μου είπαν πως και οι 32άρες νέες τηλεοράσεις υποστηρίζουν φωνητικές εντολές στα ελληνικά, αρκεί να πάρω ως εξτρά το magic remote. Πάω σήμερα στο πλαίσιο και στα public και μου λένε ότι αν μια TV δεν έχει ενσωματωμένο το magic remote δεν γίνεται να δώσω φωνιτικές εντολές στα ελληνικά, αλλά δεν μπόρεσαν να το δοκιμάσουν γιατί δεν είχαν ίντερνετ. Ξαναπαίρνω την LG και μου λένε πως δεν υποστηρίζουν όλα τα νέα μοντέλα, αλλά μόνο όσα λένε στα specs στο ελληνικό site της LG " LG Voice Search: Ready (Requires LG Magic Remote), Intelligent Voice Recognition: Ready (Requires LG Magic Remote) " , ότι για το 32LQ570B6LA δεν μπορούν να μου πουν γιατί δεν το εισάγουν (!) , αλλά το 32LQ630B6LA υποστηρίζει φωνητικές εντολές στα ελληνικά. Παίρνω στα κεντρικά του Κωστόβολου και μου λένε πως αν πάω στο μαγαζί θα έχουν ίντερνετ και θα το δοκιμάσουν. Πάω και δεν είχε ίντερνετ η TV, μετά από ώρα μπαίνουν στο wifi, προσπαθούν, τους βγάζει να κατεβάσουν εφαρμογή στο κινητό κτλ κτλ, τα κάνουν, τους βγάζει να δημιουργήσουν λογαριασμό και αρχίζει να κατεβάζει ένα μεγάλο αρχείο κι εκεί το σταματάνε και μου λένε ότι δεν γίνεται να το δοκιμάσουν. 😰
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα