Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2023

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, ASFE είπε

Goat 2η συνεχομενη χρονια χωρις νικη. 😊

(he brake tested me mate μπου χουυυυυυ)

απο τους 22 αγωνες ,τους 21 τους κερδισε η redbull...μονο ο sainz κατάφερε φέτος και κέρδισε εναν αγώνα...

• Απαντ. 8,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να αναφερουμε καπου εδω οτι ο Λεκλερ ακομα και με τα θεματα που ειχε με το μονοθεσιο, ακομα και με τα λαθη που εκανε, ακομα και με τις ουκ ολιγες ατυχιες που του εκατσαν με αποκορυφωμα το gp της Βραζιλιας, τερματισε πανω απο τον Σανθη.

Στη μαχη των quali ψιλοαναμενόμενα οσα ειδαμε με εξαιρεση την κυριαρχια του Χουλκ επι του Κ-Μαγκ και μικρη εκλπηξη την ισοπαλια Χαμιλτον - Ρασελ, μιας και ο Χαμ φημιζεται ως εξαιρετικος qualifier.

Spoiler

403703541_787492486725442_505853854120987722_n.jpg

Μαξ τα διελυσε ολα, πηρε πρωταθλημα με παραπανω από double score απο τον δευτερο. Ο συνδυασμος της τρομερης οδηγικης ικανοτητας του Ολλανδου και του αριστουργηματος του Νιουι κοντεψε να κανει την εκφραση "ειναι ανικητος" κυριολεκτικη. 19 στα 22 ειναι μυθικο.

Χαμιλτον, Αλονσο κανανε πολυ καλη σεζον. Τον Ισπανο δυστυχως τον πουλησε ο ρυθμος (μη) αναπτυξης της Αστον Μαρτιν.

Απιστευτο οτι η Φερραρι εκανε outdevelop την Μερκ στο β' μισο της χρονιας. Επισης, η τιμωρια του Σανθη στο Βεγκας σαν να επαιξε ρολο τελικα, 3 βαθμους παραπανω χωρις την ποινη 10 θεσεων, μαλλον θα τους τσιμπαγε ο Ισπανος (δηλαδη να τερματιζε πανω απο Οκον, Στρολλ στο Βεγκας).

Ακομα πιο εντυπωσιακη η Μακλαρεν, ενω ηταν μεταξυ φθορας και αφθαρσιας στους πρωτους 10 αγωνες κατεταγη ανετα 4η και αν ειχε μερικους αγωνες ακομα θα πλησιαζε και Μερκ - Φερραρι. Ωραιο διδυμο το boyband.

Ωραια η καταξη οδηγων, στις 6 πρωτες θεσεις εκπροσωπουνται 5 διαφορετικες ομαδες. Εν ολιγοις, περαν της Ρεντ Μπουλ στο 1-2, απο κατω εγινε μεγαλη μαχη μεταξυ των 4ων ομαδων.

Αλπιν λιγα πραγματα. Ειναι σαφως καλυτερη απο τις απο κατω ομαδες, σαφως κατωτερη απο τις απο πανω. Εχει την πιο αντιπροσωπευτικη βαθμολογια -160 απο τους απο πανω +100 απο τους απο κατω.

Οι δυο Αλφα μαζι με τη Χαας seat fillers ολη τη σεζον.

Αλμπον τρελο κουβαλημα. Εχει κανει φοβερη σεζον ο Ταιλανδος και μονος του εφερε τη Γουλλιαμς 7η. Πρεπει οπωσδηποτε να φερουν εναν ακομα καλο οδηγο διπλα του να ανεβει και αλλο η βρετανικη ομαδα.

Επεξ/σία από greenfan20
  • Like 10
Δημοσ.

Πριν κλειδωθεί εδώ, να πω και εγώ τη γνώμη μου για τη σεζόν.

ΑΙΣΧΟΣ. Ο ΛΑΝΤΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ 1 ΠΟΝΤΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ, πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα οτι το άθλημα έχει πρόβλημα. Τουλάχιστον αφήσαμε πίσω τον "άτυχο" Carlos Sainz στο οδηγών, και την "Astω μωρή μάρτη" στο κατασκευαστών.

Για Redbull-Max δεν έχω και πολλά να πώ, ελπίζω μόνο να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά αυτό το χάλι, εκτός αν το κάνει η Mclaren, στην οποία περίπτωση, "δεν καταλαβαίνω τι θέλετε; Να φτιάχνατε καλύτερα αυτοκίνητα. Τι φταίμε εμείς;"

Για Ferrari που κατάφερε να χάσει θέση στο πρωτάθλημα απο ΑΥΤΗ τη Mercedes, επίσης δεν έχω πολλά να πώ. Το μόνο που έχω να πω είναι οτι συμπαθώ τέρμα Leclerc και σε περίπτωση που το λάντος αποφασίσει να πάει σε 'κανα αμάξι που κερδίζει, θέλω να του θυμίσω οτι η πορτοκαλομαυροκιτρινομωβ αγκαλιά μας είναι ανοιχτή. Ωραίο παιδί είναι, ακμή δεν εχει περάσει ακόμα, ταιριάζει στα στάνταρντ μας.

Τρομερο καμπάκ απο την ομαδάρα στο δεύτερο μισό, γιατι στο πρώτο, πραγματικά είμασταν για κλάματα. Μεγαλύτερο ασανσέρ της σεζόν η Williams, που πραγματικά ούτε γιατι ανέβηκε κατάλαβα, ούτε γιατι έπεσε. Περίεργη χρονιά είχαν.

Carlos... φιλάκια.

Τρείς μήνες μέχρι το επόμενο FP1. Καλά να'μαστε και ας ξαναδούμε σούπα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Alonso πήρε πολύ περισσότερα από το αμάξι από ότι θα περίμενε ο οποιοσδήποτε φέτος. Οκ, ο Μαξ τα ισοπέδωσε όλα και δεν υπάρχουν λογια, αλλά ο Αλόνσο έκανε μια χρονιά που κάνεις μας δεν περίμενε.

Albon το ίδιο.

Η ποινή στη Φερράρι στο Las Vegas εκρινε πολλά εκατομμύρια τελικά.

Ο HAM γιατί δεν είδε πορτοκαλί - μαύρη σημαία εχθές; Θα παθει εγκεφαλικό ο Steiner με αυτά...

Επεξ/σία από mandos
Δημοσ.
6 hours ago, GoMaR said:

Παιδια δεν υπαρχει. Οι τυποι ειναι αλλου. (αποκορυφωμα στο 1:00 αλλα ακουστε το απο την αρχη)

Ο γλυκουλης προσπαθει για την 2η θεση και οι αλλοι το χαβα τους!

Ειναι λες και μιλαει με κανενα αυτοματοποιημενο τηλεφωνικο κεντρο. Απλα απιστευτο..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ASFE είπε

Ειμαστε πολυ τυχεροι που ζησαμε αυτη τη χρονια.

Και αλλοι οδηγοι ειχαν κορυφαια μονοθεσια. 

Τετοια αποδοση δεν την ειδαμε απο κανεναν.

The GOAT Τζιμ Κλαρκ, 1963.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, haHa είπε

Αδικη ποινη θα ελεγα και σιγουρα οχι συνεπης με οτι εχουμε δει στο παρελθον.
Ο Περεζ ηταν διπλα στο apex και κρατησε και το μονοθεσιο εντος πιστας αφηνοντας αρκετο χωρο στο Νορρις.
Αντιθετα, ο Νορρις επρεπε να του δωσει χωρο και να κρατηθει στην εξωτερικη, αλλα εστριψε σαν να μην υπηρχε εκει ο Περεζ.

Θα σε έκανα ταγκ, γιατί μολις έγινε η σύγκρουση θυμήθηκα δικά σου ποστς.

Νομιζω στα πλαίσια της αμερικανοποίησης του θεάματος, οι κανόνες πήγαν περίπατο πολλές φορές.

Θα περάσει ο χειμώνας παίδες, αλλά το 2024 ο Μαξ θα περιμένει στη γωνία τον διεκδικητή.

Ποιος θα'ναι;

• Like 1
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν είχε ανοίξει κάποιος από νωρίς ant1, αλλά κάποια στιγμή έδειξαν τα 3 αδέρφια Hemsworth, και ο Έλληνας ο δικός μας είπε "να και τα 2 αδέρφια τάδε". Ούτε για αυτό δεν είναι ικανοί. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν είχε ανοίξει κάποιος από νωρίς ant1, αλλά κάποια στιγμή έδειξαν τα 3 αδέρφια Hemsworth, και ο Έλληνας ο δικός μας είπε "να και τα 2 αδέρφια τάδε". Ούτε για αυτό δεν είναι ικανοί. 

Τουλάχιστον ήξεραν ότι ο μεγάλος έχει παίξει στο εξαιρετικό Rush (2013).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Ειναι λες και μιλαει με κανενα αυτοματοποιημενο τηλεφωνικο κεντρο. Απλα απιστευτο..

Οι τυπάδες στην Ferrari φερονται σαν δημοσιοι υπαλληλοι. Σαν να μην τους καιγεται καρφακι που θα τερματισουν. Για ολα αυτα ομως φταιει η ηγεσια της Φερραρι και καλα να παθουν που αντι να αρχισουν να παιρνουν κεφαλια κρατάνε όλους αυτους του ακαταλληλους στην ομαδα. Έχω αρχισει να πιστευω οτι δεν τους νοιαζει καθολου η formula 1 και τρεχουν μονο απο παραδοση εκει αλλιως δεν εξηγειται αυτο το χαλι τα τελευταια 15 χρονια.

Επεξ/σία από george200-13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, george200-13 είπε

Οι τυπάδες στην Ferrari φερονται σαν δημοσιοι υπαλληλοι. Σαν να μην τους καιγεται καρφακι που θα τερματισουν. Για ολα αυτα ομως φταιει η ηγεσια της Φερραρι και καλα να παθουν που αντι να αρχισουν να παιρνουν κεφαλια κρατάνε όλους αυτους του ακαταλληλους στην ομαδα. Έχω αρχισει να πιστευω οτι δεν τους καιγεται καρφακι η formula 1 και τρεχουν μονο απο παραδοση εκει αλλιως δεν εξηγειται αυτο το χαλι τα τελευταια 15 χρονια.

εχεις ενα δίκιο. οι πωλήσεις των supercars που βγάζει σπάνε κάθε κάθε χρονιά το ρεκόρ της προηγούμενης, οπότε δεν αποκλείεται να έχουν εστιάσει εκεί το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους. Πράγμα τελείως παράλογο βέβαια για έναν οργανισμό τέτοιου μεγέθους 

Δημοσ.
Στις 26/11/2023 στις 4:39 ΜΜ, liakjim είπε

Ράσελ γλεντάει Λουλού (η οποία Λουλού ακόμα πάει και πέφτει πάνω σε άλλα αμάξια -> απόσυρση).

Πόσα ψυχολογικα μπορεις να εχεις οταν λες τετοια ανοησια αλλα στο τελος του πρωταθήματος ο Σερ Κλαψας μαζεψε 59 βαθμους περισσοτερους απο τον Γιωργη;  Δηλαδη μηδεν κριτικη σκεψη; Ή απλα τρολλαρεις; Σε καθε περιπτωση εκτιθεσαι.

7 ώρες πριν, ASFE είπε

Ειμαστε πολυ τυχεροι που ζησαμε αυτη τη χρονια.

Και αλλοι οδηγοι ειχαν κορυφαια μονοθεσια. 

Τετοια αποδοση δεν την ειδαμε απο κανεναν. 

Ξερω τις καραμελες που τις εχουν λιωσει καποιοι.

Διαστημοπλοιο, Ολη η ομαδα πανω του, κλπ κλπ κλπ.

Αυτο που εκανε ο Μαξ φετος δεν το εχουμε ζησει τοσα χρονια που παρακολουθουμε.

Δεν υπαρχουν λογια γενικα.

Στα υπολοιπα μπραβο σε Λεκ και Αλονσο. Πηραν οτι καλυτερο μπορουσαν.

Goat 2η συνεχομενη χρονια χωρις νικη. 😊

(he brake tested me mate μπου χουυυυυυ)

Για ποιο λογο ειμαστε τυχεροι που ζησαμε αυτη τη χρονια; Επειδη ΠΡΙΝ ξεκινησει το 3ημερο ξεραμε οτι θα κερδισει ο Μαξ και βασιζαμε τις ελπιδες μας για το τι θα γινει απο κει και πισω; Ή που περιμεναμε να δουμε με ποιο τροπο τα τζιμανια της Φερραρι θα τα θαλασσωσουν για να γελασουμε;
Παλια κερδιζε ο Σερ και νευριαζαμε απο τη μονοτονια και το επιβλητικο υφος του Τοτου, φετος ο Μαξ και η RBR κερδισαν τα παντα, αλλα πρεπει να αισθανομαστε τυχεροι ετσι;
Ρε σεις αληθεια τα λετε ολα αυτα; 
Κι εγω ειμαι φαν του Λεκλερ αλλα θα ηθελα να παιρνει το πρωταθλημα στον τελευταιο αγωνα με 2-3 διεκδικητες ακομα, οχι με περιπατο.

Οσο για τον Ναντο και το brake test που εκανε στον Κλαψα, οσο και να γουσταρω Ναντο, θα ηθελα να μου εξηγησεις εσυ για ποιο λογο εκανε κατι τετοιο; Δεν ειχε καμια προφανη λογικη. Επισης θα ηθελα να μου εξηγησεις γιατι οταν τον πλησιαζει ο Μαξ ανοιγει διαπλατα τα ποδια, ενω οταν τον πλησιαζει ο Σερ γινεται παγκοσμιος υπουργος αμυνας; 
Ειπαμε ο καθενας μας εχει την αδυναμια του σε καποιον οδηγο και ετσι πρεπει να συμβαινει, αλλα καποια πραγματα που λετε δεν εχουν καμια λογικη.

ΚΑΙ ΝΑΙ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η FORMULA 1!!!!!!! :D

6 ώρες πριν, greenfan20 είπε

και μικρη εκλπηξη την ισοπαλια Χαμιλτον - Ρασελ, μιας και ο Χαμ φημιζεται ως εξαιρετικος qualifier.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

403703541_787492486725442_505853854120987722_n.jpg

Το παρατσουκλι του Γιωργη απο την εποχη της Williams ηταν Mr Saturday! 

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, tommy^ είπε

Οσο για τον Ναντο και το brake test που εκανε στον Κλαψα, οσο και να γουσταρω Ναντο, θα ηθελα να μου εξηγησεις εσυ για ποιο λογο εκανε κατι τετοιο; Δεν ειχε καμια προφανη λογικη. Επισης θα ηθελα να μου εξηγησεις γιατι οταν τον πλησιαζει ο Μαξ ανοιγει διαπλατα τα ποδια, ενω οταν τον πλησιαζει ο Σερ γινεται παγκοσμιος υπουργος αμυνας; 
Ειπαμε ο καθενας μας εχει την αδυναμια του σε καποιον οδηγο και ετσι πρεπει να συμβαινει, αλλα καποια πραγματα που λετε δεν εχουν καμια λογικη.

Η πονηρη αλεπου Ναντο ήξερε ακριβως τι πουστια ήθελε να κανει και φυσικα η αλλη πονηρη αλεπου ο ham δεν τσιμπησε. Πατηθηκε στα φρενα για να ειναι πισω απο τον Hamilton πριν απο την detection line για να παρει αυτος το drs στην ευθεια και οχι ο Ham. Ειναι και οι δυο απιαστοι σε τετοιου ειδους games

Για εμενα ήταν εξοφθαλμο και κανονικη ποινη αλλα δυστυχως ειχαμε αλλη μια χρονια που οι αγωνοδικες ηταν unconsistent 

Επεξ/σία από george200-13
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...