Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2023

Diinekis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Tο 2009 η RB με τον Newey ξεκινησε πισω αναρτησεις pull-rod το 2009 και σιγα σιγα την αντεγραψαν ολοι, ωστε απο το 2015-2021 ολες οι ομαδες ειχαν διαταξη εμπρος: push-rod, πισω: pull-rod.

Ερχεται το 2022 με το ground effect και η RB το αντιστρέφει πλήρως και επισης και η McLaren, η μόνη άλλη! Οι αλλοι μεγάλοι κρατάνε την παλιά διάταξη! 

Βέβαια αυτό από μόνο του δεν φτανει, οπως φαινεται απο το γεγονος οτι η McLaren στην αρχη τα πηγαινε χαλια, αλλα μάλλον είναι απαραίτητο ώστε να "χτισουν" μετα σωστά επάνω την καλύτερη αεροδυναμική πλατφόρμα, πράγμα που έκανε η McLaren με ενα update ενώ οι άλλοι βολοδερνουν...

Περιμένω να δω την παρακάτω λίστα (που ακόμα και το επίσημο site της F1 έκανε λάθος στην πίσω ανάρτηση της McLaren! push είναι τωρα πίσω), πόσο θα αλλάξει το 2024 και πόσο θα εναρμονιστουν όλοι με το σύστημα της RB (και McLaren).

Βέβαια μετά πρέπει να βάλουν και σωστές antisquat ρυθμίσεις πίσω για να μην χαμηλώνει στις επιτάχυνσεις και κάνει porpoising και antidive μπροστά στο φρεναρισμα για να κρατάει συνέχεια σε σταθερό υψος το πάτωμα και να διατηρεί μεγάλο downforce συνεχώς. 

Και να φτιάξουν και venturi tunnels σαν της RB. 

Kαι να φτιάξουν και ότι καινούργιο φτιάξει η RB για του χρόνου... 😅

Screenshot_20231031_222129_Chrome.jpg.06fbc0780c6c6b854318e4e9afd0daec.jpg

Α μωρή μουλαρα τι μ@λ@κιες μας βάζεις να ψάχνουμε βραδιάτικα...😅

Fix you f@cking cars! 

• Like 4
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ποια η διαφορά push/pull σε λίγες ελληνικές λέξεις;

Επίσης, η ΑΜ (και η Mercedes τώρα) φαίνεται να είχαν καλό πακέτο ακόμα και με ανάποδη διάταξη. Όπως η Ferrari πέρσι. Όχι επιπέδου Newey/RBR, αλλά είχαν/έχουν κάτι αξιόλογο. Είναι σίγουρα πολλά που παίζουν ρόλο.

4 ώρες πριν, sattack είπε

H διαφορά είναι αυτή η ράβδος αναμεσα σε σασι και τροχό που έχω σημειώσει εδώ με το μπλε....

.

Σε ευχαριστούμε πολύ για την αναλυτικότατη ανάρτηση!
Απορία επειδή έχω χάσει την μπάλα με τις μετεγγραφές. Έχει πάει καποιο μεγάλο κεφάλι απο RBR σε McLaren? Μήπως οφείλεται και εκεί η θεαματική της βελτίωση.

6 λεπτά πριν, ep1 είπε

Σε ευχαριστούμε πολύ για την αναλυτικότατη ανάρτηση!
Απορία επειδή έχω χάσει την μπάλα με τις μετεγγραφές. Έχει πάει καποιο μεγάλο κεφάλι απο RBR σε McLaren? Μήπως οφείλεται και εκεί η θεαματική της βελτίωση.

Δεν θυμαμε κατι. Αυτο που θυμαμε ειναι οτι απο Rb ειχε παει ο fallows (2ος η 3ος πισω απο newey) σε AM . Επισης καποιος απο RB σε φοραδα αλλα δεν ξερω αν ξεκινησε να δουλευει μιας και ειχε γινει αντικειμενο διαπραγματευσης το gardening leave του με αυτο του mekies που πηγε απο φοραδα σε AT (RB family). 

20 ώρες πριν, sattack είπε

Τώρα δε θα γίνουμε μηχανικοι στα γεράματα επειδή πάμε να καταλάβουμε που τα χει κάνει σκ@τ@ η μουλαρα, αλλά μερικά πολύ χοντρικά πράγματα μπορούμε να υποθέσουμε.

Παραδέξου οτι έχεις κάνει τόση μελέτη μόνο και μόνο για να βοηθήσεις τον κόκκινο σίφουνα να πάρει πρωτάθλημα του χρόνου!!

2 hours ago, papp0us said:

https://www.facebook.com/watch?v=678712044027131

φαντάσου τώρα να έχει δώσει τόσο χρήμα και να είναι Ferrari

🤣🤣🤣🤣🤣

Με τα πρωτα πετρελαια που θα βγαλω θα φτιαξω κ εγω ενα τετοιο🤣

10 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Με τα πρωτα πετρελαια που θα βγαλω θα φτιαξω κ εγω ενα τετοιο🤣

Με την οθόνη που έχει έξω απο το δωμάτιο, είμαι ήδη εκτός budget

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...