yannis27gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Λόγω προβλημάτων στα πόδια από ms, σκέφτεται δικός μου άνθρωπος να πάρει αμάξι με λεβιέ γκάζι/φρένου στα χέρια. Μπορεί είτε να πάρει καινούργιο ή να μετατρέψει το υπάρχων. Έχει κανείς γνώση/εμπειρία από τέτοια περίπτωση;
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Αν έχει ποσοστό αναπηριας μπορεί να αγοράσει αναπηρικό και να απαλλαγεί από τα τέλη κυκλοφορίας. Για μετατροπή του υπάρχοντος δεν γνωρίζω.
yannis27gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Αν έχει ποσοστό αναπηριας μπορεί να αγοράσει αναπηρικό και να απαλλαγεί από τα τέλη κυκλοφορίας. Για μετατροπή του υπάρχοντος δεν γνωρίζω. Ναι, ξέρω τη διαδικασία. Κυρίως ρωταω αν: Α) έχει κάποιος εμπειρία από τέτοιου είδους οδήγηση (είναι εύκολο για κάποιον που οδηγάει 20+ χρόνια με τα πόδια να το γυρίσει στα χέρια) Β) έχει κάνει μετατροπή για να ξέρω αν γίνεται εντάξει ή δημιουργεί προβλήματα και θα πρέπει να πάω σε "μανίσιο" αναπηρικό αμάξι
amorealex Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Είναι εύκολο. Καθαρά θέμα συνήθειας. Εγώ μέσα σε 1 εβδομάδα ήμουν ΟΚ. Μπορεί να γίνει μετατροπή σχεδόν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο, αρκεί να την κάνει σε κάποια αξιόπιστη εταιρεία που δίνει και πιστοποίηση και όχι στο μπάρμπα Μήτσο της γειτονιάς. 1
yannis27gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, amorealex είπε Είναι εύκολο. Καθαρά θέμα συνήθειας. Εγώ μέσα σε 1 εβδομάδα ήμουν ΟΚ. Μπορεί να γίνει μετατροπή σχεδόν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο, αρκεί να την κάνει σε κάποια αξιόπιστη εταιρεία που δίνει και πιστοποίηση και όχι στο μπάρμπα Μήτσο της γειτονιάς. Μπορεί να γίνει και σε μη αυτόματο; Με έναν τεχνικό που μίλησα με παρέπεμψε στην αγορά αυτόματου. Επίσης, για να περάσει ΚΤΕΟ χρειάζεται να υπάρχει γνωμάτευση επιτροπής για αναπηρία;
amorealex Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Γίνεται και σε μη αυτόματο, αλλά είναι πολύ πιο μπελαλίδικο, πιο ακριβή η μετατροπή και πιο δύσκολο στην οδήγηση. Η μετατροπή ενός αυτόματου απλοποιεί πολύ τα πράγματα και θα είναι πολύ πιο εύκολο και για τον ίδιο το χρήστη. Για το ΚΤΕΟ δεν γνωρίζω να σου απαντήσω γιατί δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να περάσω το δικό μου. Τυπικά πάντως, θα πρέπει να περάσει αξιολόγηση από Ηνίοχο και να ξαναδώσει εξετάσεις για δίπλωμα (μόνο πορεία). Γνωμάτευση αναπηρίας υπάρχει? Αν ναι, με τι ποσοστό?
yannis27gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, amorealex είπε Γίνεται και σε μη αυτόματο, αλλά είναι πολύ πιο μπελαλίδικο, πιο ακριβή η μετατροπή και πιο δύσκολο στην οδήγηση. Η μετατροπή ενός αυτόματου απλοποιεί πολύ τα πράγματα και θα είναι πολύ πιο εύκολο και για τον ίδιο το χρήστη. Για το ΚΤΕΟ δεν γνωρίζω να σου απαντήσω γιατί δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να περάσω το δικό μου. Τυπικά πάντως, θα πρέπει να περάσει αξιολόγηση από Ηνίοχο και να ξαναδώσει εξετάσεις για δίπλωμα (μόνο πορεία). Γνωμάτευση αναπηρίας υπάρχει? Αν ναι, με τι ποσοστό? 67% αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει η αναπηρία να είναι τετοιας μορφής που να δικαιολογεί τη χρήση αναπηρικού αυτοκινήτου, οπότε πρέπει να ξαναπεράσει επιτροπή. Εσύ χρειάστηκε να ξαναδώσεις εξετάσεις για δίπλωμα οδηγώντας με τα χέρια; Τι είναι η αξιολόγηση από Ηνίοχο;
amorealex Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να πάει σε έναν δάσκαλο οδήγησης που ασχολείται με ΑμεΑ (google it) και εκείνος θα τον κατευθύνει αναλόγως. Εγώ ξαναέδωσα εξετάσεις (μόνο πορεία) αφού είχα αξιολογηθεί από Ηνίοχο. Σχετικά για τον Ηνίοχο μπορείς να δεις εδώ, αλλά όπως έγραψα και παραπάνω, βρείτε ένα δάσκαλο που να αναλαμβάνει ΑμεΑ και θα σας κατατοπίσει. 1
teot Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε 67% αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει η αναπηρία να είναι τετοιας μορφής που να δικαιολογεί τη χρήση αναπηρικού αυτοκινήτου, οπότε πρέπει να ξαναπεράσει επιτροπή. Εσύ χρειάστηκε να ξαναδώσεις εξετάσεις για δίπλωμα οδηγώντας με τα χέρια; Τι είναι η αξιολόγηση από Ηνίοχο; Ανεξάρτητα απο το συνολικό ποσοστό αναπηρίας πρέπει να υπάρχει ποσοστό 67 και άνω στις παθήσεις που δικαιολογούν αναπηρικό αυτοκίνητο. Αυτό αναγράφεται και στην απόφαση ΚΕΠΑ.... ότι εμπίπτει στόν πίνακα του συγκεκριμένου νόμου. Μόνο τότε δικαιούται την ατέλεια στην αγορά , την απαλλαγή απο τα τέλη κυκλοφορίας, την μπλε κάρτα στάθμευσης ΑμεΑ.
yannis27gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, teot είπε Ανεξάρτητα απο το συνολικό ποσοστό αναπηρίας πρέπει να υπάρχει ποσοστό 67 και άνω στις παθήσεις που δικαιολογούν αναπηρικό αυτοκίνητο. Αυτό αναγράφεται και στην απόφαση ΚΕΠΑ.... ότι εμπίπτει στόν πίνακα του συγκεκριμένου νόμου. Μόνο τότε δικαιούται την ατέλεια στην αγορά , την απαλλαγή απο τα τέλη κυκλοφορίας, την μπλε κάρτα στάθμευσης ΑμεΑ. Αυτό είπα άνωθεν. Αν, λέμε αν, η επιτροπή γνωμοδοτήσει αρνητικά, μπορεί και πάλι να αποκτήσει αμάξι με δυνατότητα οδήγησης με τα χέρια; Ή θα είναι παράνομος;
teot Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Αυτό είπα άνωθεν. Αν, λέμε αν, η επιτροπή γνωμοδοτήσει αρνητικά, μπορεί και πάλι να αποκτήσει αμάξι με δυνατότητα οδήγησης με τα χέρια; Ή θα είναι παράνομος; Δεν το γνωρίζω .... νομίζω ότι για την οδήγηση δεν έχει σχέση η επιτροπή αλλά το δίπλωμα από τον ηνίοχο... γνώμη μου είναι αυτό δεν το έχω ψάξει.
ronnie79 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Πρέπει να ρωτήσεις σε γραφείο συγκοινωνιών και δάσκαλο οδήγησης. Σε άλλο αναπηρικό δίπλωμα χωρίς να λείπει κάποιο μέλος του σώματος περνάς από ψυχίατρο, οφθαλμίατρο και παθολόγο για να σε εξετάσουν. Επίσης ορίζουν πόσα χρόνια θα έχει ισχύ το δίπλωμα. Τα γραφεία ΚΕΠΑ απλώς σου δίνουν το ποσοστό και αν εμπίπτει στις παθήσεις για τέλη κυκλοφορίας και ατελή αγορά - εισαγωγή αυτοκινήτου όπως έγραψαν πιο πάνω
G.bar Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 1. Μπορεί να διασκευάσει οποιοδήποτε αυτόματο αυτοκίνητο με σχετικά μικρό κόστος και σε δυο μέρες το έχει συνηθίσει. Δεν υπάρχουν μανίσια διασκευασμένα, καθώς οι διασκευές είναι πολύ εξατομικευμένες. 2. Δεν χρειάζεται να είναι δηλωμενο αναπηρικό για να εχει κάποιος αυτοκίνητο με γκάζι φρένο στο χέρι. Για να το οδηγάει όμως πρέπει να εχει περάσει απο ηνιοχο και να εχει αλλάξει το δίπλωμα του. Εύκολη διαδικασία. 3. Αν θες να γλιτώνεις τέλη, πρέπει η πάθηση σου να είναι μέσα στην συγκεκριμένη λίστα, και να δηλώσεις το αυτοκίνητο στην εφορία. Δεν χρειάζεται αλλαγή αυτοκινήτου, αν είναι αυτόματο απλα πας στην εφορία με το ΚΕΠΑ και γλιτώνεις τα τέλη απο εκεί και έπειτα. Η ms είναι μέσα στις παθήσεις. 4. Ο Ηνίοχος είναι μέσα στο ΕΙΑΑ, πας απο εκεί αφού καταφέρεις να πιάσεις γραμμή, κανονίζεις να σε εξετάσουν σε ένα δικό τους διασκευασμένο αυτοκίνητο ώστε να δουν τι διασκευές χρειάζεσαι ανάλογα την αναπηρία, συμπληρώνουν ένα χαρτί με το οποίο πας στο υπουργείο και δίνεις μόνο πορεία με όχημα που εχει τις διασκευές που αναφέρει ο ηνίοχος. Συνήθως το δικό σου αυτοκίνητο. Στη συνέχεια σου βγάζουν καινούργιο δίπλωμα το οποίο αναγράφει πάνω τις διασκευές που πρέπει να φέρει το εκάστοτε όχημα που οδηγείς. Παλιά είχαν και αριθμό κυκλοφορίας πάνω, πλέον καταργήθηκε αυτό. 2 2
vamvakoolas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Να προσθεσω στο σωστο απο πανω σχολιο οτι μπορει ακομα και χειροκινητο να μετατραπει εφοσον ο οδηγος μπορει να εχει ευκολια στο χειρισμο (χερια). Το αυτοματο απλως ειναι πιο ευκολο και συντομοτερο. Η στανταρ μετατροπη ειναι το χειρογκαζο. Για να απαντησω στο αρχικο ερωτημα: μπορει να μετατρεψει το υπαρχον οχημα του 1
sphinxgr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 20/11/2022 στις 4:19 ΜΜ, yannis27gr είπε Λόγω προβλημάτων στα πόδια από ms, σκέφτεται δικός μου άνθρωπος να πάρει αμάξι με λεβιέ γκάζι/φρένου στα χέρια. Μπορεί είτε να πάρει καινούργιο ή να μετατρέψει το υπάρχων. Έχει κανείς γνώση/εμπειρία από τέτοια περίπτωση; Γνωστός μου παλιότερα, οδηγούσε για πολλά χρόνια Smart με αυτό τον τροπο. Η μετατροπή ήταν σχετικά εύκολη μιας και το αυτοκίνητο ούτως ή αλλως δεν έχει συμπλέκτη. Μετα άλλαξε και πήρε άλλο αμάξι κ οδηγούσε με τον ίδιο τρόπο. να τυχαίο αποτέλεσμα απο το google για εταιρία που το κάνει https://www.mragousi.gr/προϊόντα/συστήματα-οδήγησης/μετατροπή-πεταλιών-γκάζι-φρένο-χέρι/ Ειδικά το Smart που είναι απόλυτα βολικό στην οδήγηση, θα βολέψει άπειρα τον άνθρωπο. (πάντα μιλάμε για μοντέλο 451 - 2007 και μετά που ειναι πιο αξιόπιστα) Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από sphinxgr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα