Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας θα ηθελα τη βοήθεια σας σε ενα πρόβλημα που αντιμετωπιζω εδώ και καιρό. 

Η μητέρα μου καποια χρονια πριν πεθανει  έβαλε μια ανηψιά της σε ενα ακίνητο να μενει χωρίς ενοίκιο χωρις τιποτα. 

Δυστυχως το αφησαμε ετσι νομίζοντας πως όταν θελησουμε το ακινητο θα φύγει. 

Ομως τωρα που πεθανε η μητέρα μου μετα λίγο καιρό της ειπα θέλω το καλοκαίρι το ακινητο για δικούς μου λόγους και με απείλησε οτι θα παει σε δικηγόρο ενω ξερει οτι δεν της ανήκει τίποτα 

Μάλιστα λεει ψεματα πως κάθεται εκεί για 16-17 χρονια ενω ζήτημα αν εχει 10 με 12 περιπου. Τη ΔΕΗ δε ξέρω πως πηρε στο όνομα της,  το νερό που ειναι στο όνομα της μαμας μου απο το 19 που πεθανε δε το πληρώνει και δε το κόβουν κιόλας απο την υδρευση..  Εγω εκανα χαρτιά να γινει το ακινητο στο όνομα μου η μητερα μου παρότι το ειχε χτίσει δεν ειχε χαρτιά το ειχε αφήσει ετσι δυστυχως. Τι μπορω να κανω ωστε να φυγει απο κει?? Υπαρχει περιπτωση να κανει χρησικτησια? 

Αν παω πληρωσω το νερο και ζητησω να το κόψουν ;;; Επίσης της έχω πει μεχρι το καλοκαίρι να φυγει μιας και τωρα εχει σπιτι δικο της που της το έγραψε άλλος συγγενης της.. 

Δώστε μου τα φώτα σας γιατί εχω σκάσει δηλ και καλό κάναμε και τον μπελα μας βρήκαμε. 

Σας ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Rhea41
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Rhea41 είπε

Εγω εκανα χαρτιά να γινει το ακινητο στο όνομα μου η μητερα μου παρότι το ειχε χτίσει δεν ειχε χαρτιά το ειχε αφήσει ετσι δυστυχως.

όπως τώρα τρέχεις με τα χαρτιά ,

8 λεπτά πριν, Rhea41 είπε

Τι μπορω να κανω ωστε να φυγει απο κει?? Υπαρχει περιπτωση να κανει χρησικτησια? 

ρωτάς στα καπάκια και έναν δικηγόρο

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κακώς την αφήσατε τόσα χρόνια, το θεωρεί δικό της το σπίτι, πάλι καλά που δεν έφτασε την 20ετια γιατί θα είχε εκκινήσει διαδικασίες χρησικτησιας. Επειδή είναι σύνθετο το πρόβλημα σου να πας σε δικηγόρο. Γιατί γράφεις ότι η μητερα σου το έχτισε χωρίς χαρτιά. Συμβόλαιο και τίτλοι κτισης υπάρχουν; Νερό και ρεύμα πως μπήκε; 

Δημοσ.

Σε αυτά τα χρόνια μπορεί να ξόδεψε πολλά χρήματα ή/και κόπο και χρόνο για το σπίτι, οπότε δεν αποκλείεται να θεωρεί ότι έχει δικαιώματα. Τρέχα γύρευε.

Όχι ότι έχει και πολλή σημασία βέβαια, ο νόμος (τουλάχιστον σε αυτές τις περιπτώσεις) είναι νόμος.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Κακώς την αφήσατε τόσα χρόνια, το θεωρεί δικό της το σπίτι, πάλι καλά που δεν έφτασε την 20ετια γιατί θα είχε εκκινήσει διαδικασίες χρησικτησιας. Επειδή είναι σύνθετο το πρόβλημα σου να πας σε δικηγόρο. Γιατί γράφεις ότι η μητερα σου το έχτισε χωρίς χαρτιά. Συμβόλαιο και τίτλοι κτισης υπάρχουν; Νερό και ρεύμα πως μπήκε; 

καλά αν το σπίτι είναι παλαιο, δεν είναι περίεργο κάτι τέτοιο. αν χτίστηκε πχ το '70. ούτε χαρτιά δεν είχαν τότε, τίποτα. Αν ήταν και σε επαρχία....ο καθένας έχτιζε όπου ήθελε και έπαιρνε ρεύμα. Γι αυτό τρέχαν τόσοι για νομιμοποιήσεις και είναι άλλοι τόσοι που δεν έχουν κάνει.

Είναι αυτό που λένε, με συγγενείς μη κάνεις δουλειές. Αν και αυτό δεν είναι ακριβώς δουλειά αλλά και αυτό το ίδιο είναι.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Rhea41 είπε

Καλησπερα σας θα ηθελα τη βοήθεια σας σε ενα πρόβλημα που αντιμετωπιζω εδώ και καιρό. 

Η μητέρα μου πριν πεθανει λυπηθηκε και έβαλε μια ανηψιά της σε ενα ακίνητο να μενει χωρίς ενοίκιο χωρις τιποτα. 

Την λυπομασταν και το αφησαμε ετσι νομίζοντας πως όταν θελησουμε το ακινητο θα φύγει. 

Ομως τωρα που πεθανε η μητέρα μου μετα λίγο καιρό της ειπα θέλω το καλοκαίρι το ακινητο για δικούς μου λόγους και με απείλησε οτι θα παει σε δικηγόρο ενω ξερει οτι δεν της ανήκει τίποτα 

Μάλιστα λεει ψεματα πως κάθεται εκεί για 16-17 χρονια ενω ζήτημα αν εχει 10 με 12 περιπου. Τη ΔΕΗ δε ξέρω πως πηρε στο όνομα της,  το νερό που ειναι στο όνομα της μαμας μου απο το 19 που πεθανε δε το πληρώνει και δε το κόβουν κιόλας απο την υδρευση..  Εγω εκανα χαρτιά να γινει το ακινητο στο όνομα μου η μητερα μου παρότι το ειχε χτίσει δεν ειχε χαρτιά το ειχε αφήσει ετσι δυστυχως. Τι μπορω να κανω ωστε να φυγει απο κει?? Υπαρχει περιπτωση να κανει χρησικτησια? 

Αν παω πληρωσω το νερο και ζητησω να το κόψουν ;;; Επίσης της έχω πει μεχρι το καλοκαίρι να φυγει μιας και τωρα εχει σπιτι δικο της που της το έγραψε άλλος συγγενης της.. 

Δώστε μου τα φώτα σας γιατί εχω σκάσει δηλ και καλό κάναμε και τον μπελα μας βρήκαμε. 

Σας ευχαριστώ 

Δηλαδή με λίγα λόγια ρωτάς πως να βγάλεις την ξαδέρφη από το σπίτι που ΔΕΝ σου ανήκει, σωστά? :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δηλαδή με λίγα λόγια ρωτάς πως να βγάλεις την ξαδέρφη από το σπίτι που ΔΕΝ σου ανήκει, σωστά? :)

μπορεί να μην ειναι ακριβώς έτσι. Να παίζει τίποτα με νομιμοποίηση. Πολλοί είχαν ένα δωμάτιο νόμιμο και μετά παράνομα χτίζανε ολόκληρο σπίτι.

Από την άλλη μη ζητάς και πολλά , χρήστης που μόλις γράφτηκε και κάνει ερώτηση ό,τι να ναι. Δείξε επιεικεια 

• Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Bitbit είπε

μπορεί να μην ειναι ακριβώς έτσι. Να παίζει τίποτα με νομιμοποίηση. Πολλοί είχαν ένα δωμάτιο νόμιμο και μετά παράνομα χτίζανε ολόκληρο σπίτι.

Από την άλλη μη ζητάς και πολλά , χρήστης που μόλις γράφτηκε και κάνει ερώτηση ό,τι να ναι. Δείξε επιεικεια 

Ας δώσει διευκρινίσεις τότε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Bitbit είπε

καλά αν το σπίτι είναι παλαιο, δεν είναι περίεργο κάτι τέτοιο. αν χτίστηκε πχ το '70. ούτε χαρτιά δεν είχαν τότε, τίποτα. Αν ήταν και σε επαρχία....ο καθένας έχτιζε όπου ήθελε και έπαιρνε ρεύμα. Γι αυτό τρέχαν τόσοι για νομιμοποιήσεις και είναι άλλοι τόσοι που δεν έχουν κάνει.

Είναι αυτό που λένε, με συγγενείς μη κάνεις δουλειές. Αν και αυτό δεν είναι ακριβώς δουλειά αλλά και αυτό το ίδιο είναι.

Εγώ έχω και οικοδομική άδεια και χαρτιά για κτίριο του 1890.

Άσχετα από αυτό. Αν ο/η ts δεν έχει χαρτιά και τρόπους απόδειξης τότε θα δυσκολευτεί στο δικαστήριο. Στο Ε9 το δήλωναν; Έχουν καμία βεβαίωση τοπικής υπηρεσίας με το επώνυμο του θανόντα; 

Η θα μαζευτούν μόνο συγγενείς και μαρτυρες με τους λόγους τους εναντίον του άλλου και θα γίνει σφαγή. 

Καλά ξεμπερδεματα για τον/την ts. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Εγώ έχω και οικοδομική άδεια και χαρτιά για κτίριο του 1890.

Άσχετα από αυτό. Αν ο/η ts δεν έχει χαρτιά και τρόπους απόδειξης τότε θα δυσκολευτεί στο δικαστήριο. Η θα μαζευτούν μόνο συγγενείς και μαρτυρες με τον λόγους τους εναντίον του άλλου και θα γίνει σφαγή. 

Καλά ξεμπερδεματα για τον/την ts. 

καλά αν δεν υπάρχει τίποτα από χαρτιά είναι μπλέξιμο.

Ξέρω περίπτωση ατόμου (επαρχία) που ισχυρίζεται ότι το σπίτι που έχει και μένει δε φαίνεται πουθενά. Είναι σα να μην υπάρχει. Ρεύμα έχει κανονικά. Το νερό σε χωριό δεν είναι θέμα. Μπορεί να μη πληρώνεις για χρόνια και να μη σε ενοχλήσει κανείς. αν είναι τέτοια περίπτωση....

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ηταν παλια το σπιτι χτισμένο γιαυτο δεν υπηρχαν χαρτιά ειναι σε επαρχια κιόλας. 

Το ρεύμα δε ξερω πως πηρε στο όνομα της ομως γιατι το νερό είναι στης μανας μου το όνομα. 

Μπλεξαμε ασχημα με αυτήν.. 

2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

καλά αν δεν υπάρχει τίποτα από χαρτιά είναι μπλέξιμο.

Ξέρω περίπτωση ατόμου (επαρχία) που ισχυρίζεται ότι το σπίτι που έχει και μένει δε φαίνεται πουθενά. Είναι σα να μην υπάρχει. Ρεύμα έχει κανονικά. Το νερό σε χωριό δεν είναι θέμα. Μπορεί να μη πληρώνεις για χρόνια και να μη σε ενοχλήσει κανείς. αν είναι τέτοια περίπτωση....

Εχω κανει χαρτιά ειναι νόμιμο στο όνομα μου πλεον με τιτλους κανονικα ολα τα χαρτια

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rhea41 είπε

Ηταν παλια το σπιτι χτισμένο γιαυτο δεν υπηρχαν χαρτιά ειναι σε επαρχια κιόλας. 

Το ρεύμα δε ξερω πως πηρε στο όνομα της ομως γιατι το νερό είναι στης μανας μου το όνομα. 

Μπλεξαμε ασχημα με αυτήν.. 

Θα απευθυνθείτε στην υπηρεσία που παρέχει ρεύμα και νερο και θα αναζητήσετε δικαιολογητικά και βεβαιώσεις υδροδότησης η ηλεκτροδοτησης. Αυτά όλα όμως πρέπει να έχετε απόδειξη ότι είστε ιδιότητες η ότι έχετε έννομο συμφέρον, επειδή δεν έχετε τίποτα και μάλλον δεν θα σας δώσουν τίποτα, μόνο μέσω δικηγορου θα προσπαθήσετε να ψάξετε τι μπορείτε να κάνετε. 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...