lemond Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Ειναι σιγουρα θεμα πολλων ετων αλλα σιγουρα υπαρχουν και φτωχαδακια σαν και εμενα που εχουν παντρευτει αυτες τις μητρικες xD Λοιπον αφορα το μαλακισμενο ΒΙΟS του πλαισιου που σε εχει κολλημενο σε ενα legacy περιβαλλον χωρις ιδιαιτερες επιλογες, διχως τριτης γενιας επεξεργαστες διχως την επιλογη GPT εγκαταστασης και ιδιαιτεροτητες να μην αναγνωριζει καποιες GPU ,χωρις να αναφερουμε οτι η wibtek εχει κλεισει κατι χρονια και ποτε δεν εβγαλε bios update για αυτο το πραμα. Μετα απο ορισμενα πειραματα σε ενα brickαρισμενο κομματι που ειχα αποφασισα να φυτεψω στο chip του το τελευταιο bios f4a της ga h61m ds2 hdmi με ενα ch341a programmer και μαντεψτε...ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ με καποια ψιλοθεματα του τυπου να μην φαινονται οι ταχυτητες μνημης στο cpuZ , ο επεξεργαστης να ειναι μονιμα στην turbo συχνοτητα και μερικες φορες σπανια να σκαλωνει στο ξυπνημα μετα απο αδρανοποιηση. Παντος καταταλλα ειναι μια χαρα και τη δουλευω κανα 6μηνο με i5 3470 8gb 1600 ram geil black dragon και gainward gtx 750ti. Για οσους εχουν συγκεκριμενα την "H61M-HDMI2" Συγκριτικα με την κοπρια του πλαισιου αυτο το bios θεωρειται υπερπαραγωγη, Μπορειτε να μου στιλετε PM οποιος θελει το .bin για να φλασαρει και τη δικια του (με δικο του ρισκο βεβαια, εχω και original bios dump σε περιπτωση που κατι παει στραβα) Για οτιδηποτε αλλο περι αυτου του θεματος, με χαρα μου να βοηθησω. 4 2
lemond Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Αν σου βρισκεται ενα ch341a φλασαρε το, μονο διπλοτσεκαρε το verify γιατι τουλαχιστον το δικο μου programmer συχνα το κανει σωστα με τη 2η η και 3η, ειδαλλως για πιο σιγουρα αποτελεσματα καντο με afudos236es, φτιαξε ενα freedos usb, πετα χυμα το ρομ και το afu236u.exe, μπουταρε απο αυτο και πατα την εντολη "afu236u /iονομα ρομ που εχεις βαλει.rom /pbnc /n" 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα