Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 22/11/2022 στις 5:34 ΜΜ, AtiX είπε

Ο ορισμός είναι ένας και μάλιστα στις περισσότερες χώρες Ελλάδα, ΗΠΑ κλπ περιγράφεται και νομικά…

για αυτό και δεν υπάρχει λόγος για pm…

ακόμα περιμένω που λέει ότι η ελευθερία του λόγου επιτρέπει την ρητορική μίσους…

Δεν υπάρχει πουθενά αυτό. Ορίζεται ένα γενικό πλαίσιο και εφαρμόζεται αλά καρτ ανάλογα με το ποιος το λέει. 

Τρανό παράδειγμα εδώ στην Αγγλία με την λέξη Niger. Εγώ δεν μπορώ να την ή την γράψω διότι έχω δίωξη αλλά αν ήμουν μαύρος τότε δεν παίζει ρόλο και επιτρέπεται κανονικά. 

Το παραπάνω παράδειγμα είναι το πιο τρανταχτό, υπάρχουν άλλα πολλά τέτοια που δεν ξέρεις προς τα που να κάνεις. 

Μην γράφετε λοιπόν αυτά που γράφετε διότι απλά δεν ισχύουν ή δεν ορίζονται. 

• Like 1
  • Απαντ. 238
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Δεν υπάρχει πουθενά αυτό. Ορίζεται ένα γενικό πλαίσιο και εφαρμόζεται αλά καρτ ανάλογα με το ποιος το λέει. 

Τρανό παράδειγμα εδώ στην Αγγλία με την λέξη Niger. Εγώ δεν μπορώ να την ή την γράψω διότι έχω δίωξη αλλά αν ήμουν μαύρος τότε δεν παίζει ρόλο και επιτρέπεται κανονικά. 

Το παραπάνω παράδειγμα είναι το πιο τρανταχτό, υπάρχουν άλλα πολλά τέτοια που δεν ξέρεις προς τα που να κάνεις. 

Μην γράφετε λοιπόν αυτά που γράφετε διότι απλά δεν ισχύουν ή δεν ορίζονται. 

Φίλε μου κάπου έχεις μπερδέψει την ρητορική μίσους με τις λέξεις που έχουν αποκτήσει αρνητική χροιά… δεν πειράζει, κατέβασε το link που έβαλα πριν λίγα ποστ και θα καταλάβεις… 🙂

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, NT1G είπε

Τον Alex Jones θα τον επαναφέρει τελικά ή όχι; Δεν ισχύει η ελευθερία του λόγου για αυτόν; Τι έχεις μάθει;

Ο Jones είναι ο βασιλιάς της ψεκας. Καλά θα κάνει να μην τον επαναφέρει και από τις τοποθετήσεις του αυτό δείχνει. Εκκαθάριση των bot/fake spreaders. Προσωπικά μου είναι αδιάφορος ο Musk….. I am just here for the laughs (trolling activists). 

• Moderators
Δημοσ.
9 ώρες πριν, AtiX είπε

Το link που παρέθεσα είναι ένα πολύ περιεκτικό κείμενο και απαντάει σε όλες τις απορίες μιας και υπάρχουν και οι απαραίτητες παραπομπές…

το να γκριζάρουμε ανθρώπινα δικαιώματα και να παραφράζουνε κατά το δοκούν, την ελευθερία του λόγου ή την ίδια την ιδέα την δημοκρατίας , μας κάνει περισσότερο λαϊκιστές παρά δημοκρατικούς…

Έριξα μια ματιά, αλλά βλέπω ότι ακολουθεί τη γνωστή και γεμάτη ασάφειες virtue signaling τακτική, η οποία δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα και πόλωση απ' αυτά που προφασίζεται ότι λύνει. Ως εκ τούτου, δε μπορώ να το πάρω και πολύ στα σοβαρά, συγγνώμη. Θα σου ξαναπροτείνω, για να μην είμαστε εκτός θέματος, αν θες να συνεχίσουμε τη συζήτηση σε PMs.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Kercyn είπε

Έριξα μια ματιά, αλλά βλέπω ότι ακολουθεί τη γνωστή και γεμάτη ασάφειες virtue signaling τακτική, η οποία δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα και πόλωση απ' αυτά που προφασίζεται ότι λύνει. Ως εκ τούτου, δε μπορώ να το πάρω και πολύ στα σοβαρά, συγγνώμη. Θα σου ξαναπροτείνω, για να μην είμαστε εκτός θέματος, αν θες να συνεχίσουμε τη συζήτηση σε PMs.

λογικά τότε θα έπρεπε να μου απαντήσεις με pm, οπότε θα ήθελα να μου δείξεις που ειδες το virtue signaling, πάντα μέσω pm… 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, AtiX είπε

Φίλε μου κάπου έχεις μπερδέψει την ρητορική μίσους με τις λέξεις που έχουν αποκτήσει αρνητική χροιά… δεν πειράζει, κατέβασε το link που έβαλα πριν λίγα ποστ και θα καταλάβεις… 🙂

Δεν με κατάλαβες. Το να χρησιμοποιήσω εγώ ως λευκός την λέξη Niger θεωρείται ρητορική μίσους και τιμωρείται ποινικά. Αν ήμουν μαύρος όμως δεν τρέχει κάστανο για την ακριβώς ίδια πρόταση που περιέχει την λέξη niger μέσα. 

Οπότε παιδιά μην γράφετε ότι θέλετε. Οποίος θέλει κάνει ότι γουστάρει στο βωμό της δήθεν ρητορικής μίσους και αλλάζει κατά το δοκούν τι είναι και τι όχι ανάλογα τα συμφέροντα και την ιδεολογία. 

Χωρίς να συμπεριλάβω τα υπόλοιπα και μόνο το παραπάνω είναι λόγος για να μην έχουμε έναν πουστη πάνω από το κεφάλι μας να μας λέει πότε, πως, γιατί, αν θα λέμε ή γράφουμε κάτι. 

Προτιμώ shaming και άλλες βρισιές ή μπουλιγκ από την φίμωση ή το "αποφασίζω και βαφτίζω κατά το δοκούν". 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Δεν με κατάλαβες. Το να χρησιμοποιήσω εγώ ως λευκός την λέξη Niger θεωρείται ρητορική μίσους και τιμωρείται ποινικά. Αν ήμουν μαύρος όμως δεν τρέχει κάστανο για την ακριβώς ίδια πρόταση που περιέχει την λέξη niger μέσα. 

Ξανά λέω, μπερδεύεις την εξύβριση με την ρητορική μίσους…

να στο πω πιο απλά, ρητορική μίσους με μια λέξη δεν υπάρχει…

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ξανά λέω, μπερδεύεις την εξύβριση με την ρητορική μίσους…

να στο πω πιο απλά, ρητορική μίσους με μια λέξη δεν υπάρχει…

Ναι αλλά δεν κοιτάνε αυτό ούτε και κρίνεται από αυτό. Γίνονται βαφτίσια στο όνομα της ρητορικής μίσους και υπάρχουν νομικές συνέπειες όχι ευχάριστες ανάλογα στο γκρουπ που ανήκεις. 

Δημοσ.
Στις 23/11/2022 στις 1:17 ΠΜ, Kercyn είπε

Το έγραψα και πιο πάνω. Το Twitter δεν είναι κάνα απλό ιδιωτικό μαγαζάκι. Όταν το κράτος αρχίζει να βάζει χέρι και να έχει λόγο στο τι είναι "αποδεκτό", τα περί ιδιωτικής επιχείρησης φεύγουν απ' το παράθυρο. Ένα πρόσφατο παράδειγμα.

Kρατικο ειναι το Τουϊτερ? Οπως και να χει αναγνωριζεις οτι ειναι δικαιωμα του admin να οριζει ποιος θα ειναι αποδεκτος και ποιος οχι.

• Moderators
Δημοσ.
13 ώρες πριν, rus είπε

Kρατικο ειναι το Τουϊτερ? Οπως και να χει αναγνωριζεις οτι ειναι δικαιωμα του admin να οριζει ποιος θα ειναι αποδεκτος και ποιος οχι.

Μάλλον δεν έδωσες πολύ σημασία σ' αυτά που έγραψα πιο πάνω. Όταν το κράτος πιέζει μια ιδιωτική εταιρεία να κάνει πράγματα που το βολεύουν, τότε η εταιρεία δεν είναι και τόσο "ιδιωτική".

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Kercyn είπε

Μάλλον δεν έδωσες πολύ σημασία σ' αυτά που έγραψα πιο πάνω. Όταν το κράτος πιέζει μια ιδιωτική εταιρεία να κάνει πράγματα που το βολεύουν, τότε η εταιρεία δεν είναι και τόσο "ιδιωτική".

Nαι, αλλα δεν ειναι αυτο το σημαντικο. Ποια ειναι τελικα η ουσια? Οτι σε εναν διαδικτυακο τοπο συζητησεων καποιος  παιρνει την αποφαση ποιο ποστ μενει/δε μενει και ποιος χρηστης πρεπει να διαγραφει αν δε τηρει, κατα τη γνωμη του παντα, τους κανονες. Και ποιος ειναι αυτος ο καποιος? ο admin και οι mods.

• Moderators
Δημοσ.
9 ώρες πριν, rus είπε

Nαι, αλλα δεν ειναι αυτο το σημαντικο. Ποια ειναι τελικα η ουσια? Οτι σε εναν διαδικτυακο τοπο συζητησεων καποιος  παιρνει την αποφαση ποιο ποστ μενει/δε μενει και ποιος χρηστης πρεπει να διαγραφει αν δε τηρει, κατα τη γνωμη του παντα, τους κανονες. Και ποιος ειναι αυτος ο καποιος? ο admin και οι mods.

Αν θεωρείς ότι "δεν είναι σημαντικό" μια κυβέρνηση να μπορεί να λογοκρίνει απόψεις και προφίλ στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της χώρας, πόσο μάλλον μιας χώρας που έχει θεσμοθετήσει την ελευθερία του λόγου σε βαθμό που εδώ μας φαίνεται αστείο, τότε μάλλον δεν έχω κάτι άλλο να πω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/11/2022 στις 6:20 ΜΜ, Kercyn είπε

Αν θεωρείς ότι "δεν είναι σημαντικό" μια κυβέρνηση να μπορεί να λογοκρίνει απόψεις και προφίλ στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της χώρας, πόσο μάλλον μιας χώρας που έχει θεσμοθετήσει την ελευθερία του λόγου σε βαθμό που εδώ μας φαίνεται αστείο, τότε μάλλον δεν έχω κάτι άλλο να πω.

Εγω ειπα την ουσια, το δεδομενο. Ειτε κυβερνηση ειτε ιδιωτης, ο admin ειναι αρμοδιος για να παιρνει τετοιες αποφασεις, οχι ο οποισδηποτε. Κι αν δε συμφωνεις απλα δε συμμετεχεις. Δε θα μπορουσε να ειναι κι αλλιως.

Για τον περισσοτερο κοσμο τα ιντερνετικα κοινωνικα δικτυα, μεγαλυτερα ή μικροτερα ειναι τριχες. Καποιοι δε γνωριζουν καν την υπαρξη τους.

Επεξ/σία από rus
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...