Thanosavgeris Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Καταρχάς. Το πισι αυτό το έχω από το 2018 27 Σεπτεμβρίου ως δώρο για επιδόσεις σε χώρους σχολείου και πτυχία σε ξένες γλώσσες. Φορούσε 16 γιγα dsr4 ram i5-8600k GTX 1060 3Gb και μητρική 360B aorus. Είμαι πλέον 19 χρόνων και ακόμα πετάω λεφτά σε αυτό . Έβαλα 3060 με 12Gb vram Μόνο για να δω ότι η ραμ μου δεν ήταν αρκετά γρήγορες για να παίξει σωστά η κάρτα (είχαν ταχύτητα 2400, η κάρτα ήθελε 3200). Πήρα λοιπόν 32gb Corsair ram την έβαλα και όλα καλά μετά από μια ρισετ στη μητρική.Παλι όμως δεν είχα τις επιδόσεις που θα έπρεπε να έχω επομένως είδα ότι η ραμ είχαν ταχύτητα 2133 εφόσον η μητρική μου δεν υποστηρίζει ταχύτητας πάνω από 2666, όπου και ύστερα από πείραγμα στα bios είναι αυτή τη στιγμή η μνήμες μου. Πλέον οι επιδόσεις αν και ικανοποιητικές παραμένουν κάτω των αναμενόμενων κατά πολυ.(π.χ. κολλάνε γκειμς που θα έπρεπε να πετάνε ). Μετά από μέρες έρευνας για το τι φταίει , είδα ότι χρειάζομαι μητρική όπως Ζ370 ή Ζ390. Δεν θέλω να είμαι αχάριστος και νιώθω άσχημα που έχω πετάξει τόσα λεφτά και δικά μου και των γονιών μου σε ένα μηχάνημα που ακόμα ζητάει .... Αλλά έχω μάθει πολλά πράγματα για τους υπολογιστές, κάθε λάθος που έκανα στην πορεία και κάθε πρόβλημα που αντιμετωπιζα... Αυτά....καλή συνέχεια 6 λεπτά πριν, Thanosavgeris είπε Καταρχάς. Το πισι αυτό το έχω από το 2018 27 Σεπτεμβρίου ως δώρο για επιδόσεις σε χώρους σχολείου και πτυχία σε ξένες γλώσσες. Φορούσε 16 γιγα dsr4 ram i5-8600k GTX 1060 3Gb και μητρική 360B aorus. Είμαι πλέον 19 χρόνων και ακόμα πετάω λεφτά σε αυτό . Έβαλα 3060 με 12Gb vram Μόνο για να δω ότι η ραμ μου δεν ήταν αρκετά γρήγορες για να παίξει σωστά η κάρτα (είχαν ταχύτητα 2400, η κάρτα ήθελε 3200). Πήρα λοιπόν 32gb Corsair ram την έβαλα και όλα καλά μετά από μια ρισετ στη μητρική.Παλι όμως δεν είχα τις επιδόσεις που θα έπρεπε να έχω επομένως είδα ότι η ραμ είχαν ταχύτητα 2133 εφόσον η μητρική μου δεν υποστηρίζει ταχύτητας πάνω από 2666, όπου και ύστερα από πείραγμα στα bios είναι αυτή τη στιγμή η μνήμες μου. Πλέον οι επιδόσεις αν και ικανοποιητικές παραμένουν κάτω των αναμενόμενων κατά πολυ.(π.χ. κολλάνε γκειμς που θα έπρεπε να πετάνε ). Μετά από μέρες έρευνας για το τι φταίει , είδα ότι χρειάζομαι μητρική όπως Ζ370 ή Ζ390. Δεν θέλω να είμαι αχάριστος και νιώθω άσχημα που έχω πετάξει τόσα λεφτά και δικά μου και των γονιών μου σε ένα μηχάνημα που ακόμα ζητάει .... Αλλά έχω μάθει πολλά πράγματα για τους υπολογιστές, κάθε λάθος που έκανα στην πορεία και κάθε πρόβλημα που αντιμετωπιζα... Αυτά....καλή συνέχεια DDR4 ήθελα να πω στην ραμ σορρυ
triplex1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δεν εισαι ο μονος που κανει λαθη με το στησιμο pc , εδω αλλοι πηραν hardware και στο τελος case και μετα το στησιμο καταλαβαν πως δεν κλεινει το τζαμι λογω ψυκτρας , ατελείωτο airflow λεμε , τα παθηματα γινονται μαθηματα. Ποτε μη μετανιωνεις για οτιδηποτε , συνεχισε αυτο που ξερεις και καντο οσο μπορεις καλυτερα 5
bonorov Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Στις 20/11/2022 στις 2:59 ΠΜ, Thanosavgeris είπε Καταρχάς. Το πισι αυτό το έχω από το 2018 27 Σεπτεμβρίου ως δώρο για επιδόσεις σε χώρους σχολείου και πτυχία σε ξένες γλώσσες. Φορούσε 16 γιγα dsr4 ram i5-8600k GTX 1060 3Gb και μητρική 360B aorus. Είμαι πλέον 19 χρόνων και ακόμα πετάω λεφτά σε αυτό . Έβαλα 3060 με 12Gb vram Μόνο για να δω ότι η ραμ μου δεν ήταν αρκετά γρήγορες για να παίξει σωστά η κάρτα (είχαν ταχύτητα 2400, η κάρτα ήθελε 3200). Πήρα λοιπόν 32gb Corsair ram την έβαλα και όλα καλά μετά από μια ρισετ στη μητρική.Παλι όμως δεν είχα τις επιδόσεις που θα έπρεπε να έχω επομένως είδα ότι η ραμ είχαν ταχύτητα 2133 εφόσον η μητρική μου δεν υποστηρίζει ταχύτητας πάνω από 2666, όπου και ύστερα από πείραγμα στα bios είναι αυτή τη στιγμή η μνήμες μου. Πλέον οι επιδόσεις αν και ικανοποιητικές παραμένουν κάτω των αναμενόμενων κατά πολυ.(π.χ. κολλάνε γκειμς που θα έπρεπε να πετάνε ). Μετά από μέρες έρευνας για το τι φταίει , είδα ότι χρειάζομαι μητρική όπως Ζ370 ή Ζ390. Δεν θέλω να είμαι αχάριστος και νιώθω άσχημα που έχω πετάξει τόσα λεφτά και δικά μου και των γονιών μου σε ένα μηχάνημα που ακόμα ζητάει .... Αλλά έχω μάθει πολλά πράγματα για τους υπολογιστές, κάθε λάθος που έκανα στην πορεία και κάθε πρόβλημα που αντιμετωπιζα... Αυτά....καλή συνέχεια DDR4 ήθελα να πω στην ραμ σορρυ Τι εννοείς ότι η κάρτα θέλει 3200 ραμ; Η ραμ δεν έχει καμία σχέση με την κάρτα,με τον επεξεργαστή συνεργάζεται. Δεν νομίζω ότι ευθύνεται η ταχύτητα της ραμ για τα κολλήματα σου στα παιχνιδια. 2666 ναι είναι χαμηλά αλλά δεν κολλάνε τα παιχνιδια από αυτό. Δεν εχεις και ryzen που είναι πιο ευαίσθητοι στις ταχύτητες της ραμ,ιντελ έχεις. 7
FasTaker Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 σωστος ο bonorov οσον αφορα τις ram πην του οτι ο επεξεργαστης ειναι 10% το υπολοιπο ειναι τις καρτας.βαση του build σου δεν πρεπει να εχεις κολληματα. Οσν αφορα τις ram εχει ανοιξει το xmp sto bios και στα ποσα ΜΗΖ ειναι η corsair που πήρες?
Thanosavgeris Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Με xmp οτιδήποτε πάνω από 2666 έχω Μπλάκ σκριν γτ η μητρική δεν υποστηρίζει παραπάνω(3200mhz είναι οι Corsair οι ραμ) .... Όταν λέω ότι δεν τρέχει τα γκειμ όπως θα έπρεπε είναι ότι με μεν τα τρέχει αλλά συγκριτικά με benchmarks που χρησιμοποιούν το ίδιο σεταπ έχω αρκετά χαμηλότερη επίδοση. Τσεκαρα για θέματα όπως υπερθέρμανση τόσο στην κάρτα όσο και στον επεξεργαστή και η μόνη απάντηση που βρήκα ήταν ότι και άλλοι με την ίδια κάρτα είχαν θέμα στο performance της μέχρι που πήγαν σε ταχύτητα 3200mhz ram
bonorov Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, Thanosavgeris είπε Με xmp οτιδήποτε πάνω από 2666 έχω Μπλάκ σκριν γτ η μητρική δεν υποστηρίζει παραπάνω(3200mhz είναι οι Corsair οι ραμ) .... Όταν λέω ότι δεν τρέχει τα γκειμ όπως θα έπρεπε είναι ότι με μεν τα τρέχει αλλά συγκριτικά με benchmarks που χρησιμοποιούν το ίδιο σεταπ έχω αρκετά χαμηλότερη επίδοση. Τσεκαρα για θέματα όπως υπερθέρμανση τόσο στην κάρτα όσο και στον επεξεργαστή και η μόνη απάντηση που βρήκα ήταν ότι και άλλοι με την ίδια κάρτα είχαν θέμα στο performance της μέχρι που πήγαν σε ταχύτητα 3200mhz ram Παντως και μητρική να αλλάξεις και να τρέξεις τις μνήμες στα 3200 οι διαφορές θα είναι ελάχιστες. Αν όντως έχεις αρκετά χαμηλότερη απόδοση στα games άλλου ψάξε το προβλημα. Τζαμπα λεφτά θα πετάξεις αν παρεις μητρική και το προβλημα δεν θα λύσεις(ή μπορεί και να το λυσεις αν είναι software μιας και θα κάνεις καινούργια εγκατάσταση windows) 2
clampro Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Στις 20/11/2022 στις 2:59 ΠΜ, Thanosavgeris είπε και ακόμα πετάω λεφτά σε αυτό . Στις 20/11/2022 στις 2:59 ΠΜ, Thanosavgeris είπε Αλλά έχω μάθει πολλά πράγματα για τους υπολογιστές, κάθε λάθος που έκανα στην πορεία και κάθε πρόβλημα που αντιμετωπιζα... Ήθελα να σου γράψω ότι δεν πετάς λεφτά εφόσον μαθαίνεις πράγματα, αλλά το είπες μόνος σου 1
alexinhogr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 bottleneck, το ιδιο επαθα και εγω με rx580 nitro +fx8320, πηγα σε 11400f και απο τοτε ολα οκ
abejita Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μια χαρά είναι ο υπολογιστής σου..! Πολλοί δεν έχουν ούτε τις μισές επιδόσεις .. Κάτι που θα σε βοηθήσει δίνοντας περισσότερους πόρους στα παιχνίδια [ ή σε κάποια άλλη "βαριά" εφαρμογή ] είναι αυτό: https://bitsum.com/get-lasso-pro/ Process Lasso Μπορείς να ορίσεις όλες τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο να είναι "φορτωμένες" σε ένα μόνο πυρήνα . Η δωρεάν έκδοση , απλά σου πετάει ένα μήνυμα κάθε φορά που κάνεις επανεκκίνηση .. Υπάρχουν πολλά σχετικά βίντεο για να μάθεις πως λειτουργεί Κάτι ακόμα που θα βοηθήσει , χωρίς κόστος.. είναι να χαμηλώσεις λίγο τους χρονισμούς στη μνήμη.. Δεν θα δεις τεράστιες διαφορές , αλλά μπορείς να ψάξεις το θέμα και να πειραματιστείς .. ΠΧ από 16 18 18 36 που λογικά είναι τώρα , να πας 15 17 17 35 ή και πιο κάτω .. ανεβάζοντας το ρεύμα από 1.35 σε 1.4 .. Τρέχεις το memtest [ 1 ώρα +] ...και αν δεν πετάει σφάλματα , συνεχίζεις να χαμηλώνεις.. Δεν ξέρω τι δίσκο έχεις αλλά η μητρική σου υποστηρίζει Μ2 , οπότε ένας καλός δίσκος ,σίγουρα θα αναβαθμίσει τη συνολική λειτουργία του μηχανήματος [ καλύτερη απόκριση , χρόνος για να φορτώσει κλπ ] ο Σκληρός Δίσκος γενικά είναι μια επένδυση στον υπολογιστή , αφού μπορείς να τον κρατήσεις και στο επόμενο που θα φτιάξεις, κάποια στιγμή στο μέλλον .. Μάλλον δεν αξίζει να πας σε 4ης γενιάς [PCIe GEN 4 ] με τον ελεγκτή σου να υποστηρίζει την 3η . Ίσως έχεις καλύτερες επιδόσεις σε 4K random read...Αν κάποιος εδώ μέσα το έχει δοκιμάσει ας μας πει.. Διάβασε κριτικές και πάρε πχ 970 evo plus 2TB .. σε λίγο βγαίνει και ο 990 pro οπότε λογικά θα πέσουν και άλλο οι τιμές στους υπόλοιπους Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από abejita
nickk0kkav Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Στις 22/11/2022 στις 12:17 ΠΜ, Thanosavgeris είπε Με xmp οτιδήποτε πάνω από 2666 έχω Μπλάκ σκριν γτ η μητρική δεν υποστηρίζει παραπάνω(3200mhz είναι οι Corsair οι ραμ) .... Όταν λέω ότι δεν τρέχει τα γκειμ όπως θα έπρεπε είναι ότι με μεν τα τρέχει αλλά συγκριτικά με benchmarks που χρησιμοποιούν το ίδιο σεταπ έχω αρκετά χαμηλότερη επίδοση. Τσεκαρα για θέματα όπως υπερθέρμανση τόσο στην κάρτα όσο και στον επεξεργαστή και η μόνη απάντηση που βρήκα ήταν ότι και άλλοι με την ίδια κάρτα είχαν θέμα στο performance της μέχρι που πήγαν σε ταχύτητα 3200mhz ram Ισως να μην ειναι θεμα μνημων , εισαι σε ιντελ ετσι κι αλλιως, αλλα να φταιει κατι αλλο οπως τυχον προγραμματα που τρεχουν στο παρασκηνιο . Αληθεια τι τροφοδοτικο εχεις ?
kara Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Καλημέρα, Υποπτεύομαι ότι όλα όσα αναφέρεις είναι θέμα customization του λειτουργικού και του software και τίποτε άλλο. Η μαγική λέξη είναι φειδώ. Ότι υπολογιστή και να έχεις μην παίζεις τα παιχνίδια στα high settings. Δεν υπάρχει λόγος. Πρόσεχε να μην τρέχουν χίλιες εφαρμογές με το που ανοίγει ο υπολογιστής. Και τέλος αν κάποιο υλικό θες να το αλλάξεις, μπορείς πάντα να το πουλήσεις στις αγγελίες του insomnia καθώς και να αγοράσεις άλλο που να σου κάνει, χωρίς να πληρώσεις τις τιμές τις αγοράς (με λίγο ψάξιμο βέβαια....) Δεν σε ρωτήσαμε αλλά υποθέτουμε ότι έχεις SSD έτσι; Γιατί αν χρησιμοποιείς μηχανικό δίσκο τότε και 32 gb ram να βάλεις δεν θα δεις διαφορά. Μην απογοητεύεσαι πάντως για κανέναν λόγο. Αν έχεις κάποιον φίλο που να ξέρει από hardware θα μπορούσε να σε βοηθήσει.
mkp Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Όταν έβαλες την 3060 καθάρισες με DDU τους προηγούμενους drivers τις 1060?
HateMe Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Εγώ θα κάνω απλά μια ερώτηση για να δω κάτι. Να φανταστώ έχεις κάποιον φίλο - γνωστό που σε συμβουλεύει και να σου λέει τι θα αλλάξεις; Αν ναι, χώστου ένα κουτουλίδι. (θυμήθηκα ένα σκηνικό τώρα με έναν παλιό μου φίλο που είχε πέσει σε έναν τέτοιο και του έλεγε ότι να ναι μπαρούφες χωρίς να έχει ιδέα)
angelob7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καταρχήν μην δίνεις άλλα χρήματα στο pc, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Κάνε αναβάθμιση στο τελευταίο bios της μητρικής σου, κάνε format και ξαναπέρασε ενημερωμένους drivers, βρες tips πως να σετάρεις τα windows καλύτερα. Π.χ. αν τρέξεις την παρακάτω εντολή, θα εμφανιστεί στα windows 10 η επιλογή: Ultimate Performance Power Plan δηλαδή Κορυφαίες Επιδόσεις, η οποία τώρα δεν εμφανίζεται και είναι κρυφή. Μετά θα την επιλέξεις από: Ρυθμίσεις οθόνης/Παροχή ενέργειας και αναστολή λειτουργίας/Πρόσθετες ρυθμίσεις ενέργειας/Επιλογή σχεδίου: Κορυφαίες Επιδόσεις. Αν δεις σε αυτή την διαδρομή τώρα στον υπολογιστή σου, δεν υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή Κορυφαίων Επιδόσεων. Διάβασε και μην δίνεις χρήματα σε " φίλους" powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2022 από angelob7 1
Thanosavgeris Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Λοιπόν μπορεί να φάω βρισιμο αλλά. Έτρεχα σε single channel και όχι dual της ραμ . Και δεν αγόρασα τίποτα άλλο τελικά , απλά δεν πίστευα ότι θα έκανα τέτοια μαλάκια αλλα σιτ χαπενς άι γκες . Ευχαριστώ τους πάντες που γράψαν και ναι έκανε update bios μητρικής και διέγραψα και τα drivers της 1060 όταν πήρα την 3060.Αυτα ΘΕΝΚ ΓΙΟΥΥ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα