Panosss_2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Σκέφτομαι για σχολές Οικονομικών Επιστημών (συγκεκριμένα εκείνη των Ιωαννίνων) , έχετε κάποια άποψη ? Ψάχνοντας κατάλαβα ότι αξίζει περισσότερο η ΟΕ στον τομέα μου (οικονομικά-επαλ)...
Dark_panel Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Καλυτερα να κοιταξεις σχολες Διοικησης ή Διοικητικής Επιστημης και Τεχνολογιας..
George_pzg21 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, Panosss_2023 είπε Σκέφτομαι για σχολές Οικονομικών Επιστημών (συγκεκριμένα εκείνη των Ιωαννίνων) , έχετε κάποια άποψη ? Ψάχνοντας κατάλαβα ότι αξίζει περισσότερο η ΟΕ στον τομέα μου (οικονομικά-επαλ)... Δεν θα στο πρότεινα επειδή είσαι από ΕΠΑΛ. Τα τμήματα οικονομικής επιστήμης ή οικονομικών επιστημών περιλαμβάνουν αρκετά μαθηματικά και ποσοτικά μαθήματα που θα σε δυσκολέψουν αρκετά καθώς περιέχουν ύλη που δεν έχεις διδαχτεί αλλά κυρίως η ύλη αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχεις κάνει στο ΕΠΑΛ (ολοκληρώματα-ΔΕ,διανύσματα κλπ).Στο γενικό πλαίσιο τώρα μια τέτοια σχολή σου παρέχει ένα ευρύ φάσμα γνώσης γύρω από τα οικονομικά και σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις κ άλλους τομείς των οικονομικών. Προσωπικά θα σου πρότεινα κάποιο τμήμα διοίκησης που επίσης είναι ευρύ και περιλάμβάνει λιγότερα (σαφώς) μαθηματικά ! 1
Panosss_2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, andreoulios είπε Αξίζει περισσότερο ως προς τι; Εγώ σκεφτόμουν Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων άλλα διαβάζω και βλέπω ότι σχεδόν όλοι λένε ότι προτιμότερο είναι να ξεκινήσεις από ΟΕ και μετά να κάνεις μεταπτυχιακό στην ΔΕ και ότι τα μεταπτυχιακά της ΟΕ είναι ακριβά , βέβαια δεν έχω την δυνατότητα για μεταπτυχιακό για την ώρα άλλα σκέτη σχολή χωρίς μεταπτυχιακό δεν θα ήταν καλύτερα ΟΕ από ΟΔΕ ? 33 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε Δεν θα στο πρότεινα επειδή είσαι από ΕΠΑΛ. Τα τμήματα οικονομικής επιστήμης ή οικονομικών επιστημών περιλαμβάνουν αρκετά μαθηματικά και ποσοτικά μαθήματα που θα σε δυσκολέψουν αρκετά καθώς περιέχουν ύλη που δεν έχεις διδαχτεί αλλά κυρίως η ύλη αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχεις κάνει στο ΕΠΑΛ (ολοκληρώματα-ΔΕ,διανύσματα κλπ).Στο γενικό πλαίσιο τώρα μια τέτοια σχολή σου παρέχει ένα ευρύ φάσμα γνώσης γύρω από τα οικονομικά και σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις κ άλλους τομείς των οικονομικών. Προσωπικά θα σου πρότεινα κάποιο τμήμα διοίκησης που επίσης είναι ευρύ και περιλάμβάνει λιγότερα (σαφώς) μαθηματικά ! Σκεφτομουν Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων που έχει και λιγότερα μαθηματικά σε σχέση με ΟΕ άλλα δεν ξέρω... Γενικά επηρεάζομαι όταν ρωτάω και παίρνω αρνητικές απαντήσεις σε σχέση με αυτό που θα προτιμούσα άλλα πρέπει να συμβιβαστούμε..
Dark_panel Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Το πιο ευρυ πεδιο γνωσεων αλλά και επιλογων για μετεπειτα σπουδες το προσφερουν οι σχολες ΔΕ και ΔΕΤ, οι οποιες εχουν και μαθηματα Πληροφορικης (αν σ αρεσει ο τομεας). Έχω πολλους γνωστους και φιλους οι οποιοι τωρα λενε οτι αν ξαναεδιναν πανελληνιες θα πηγαιναν σε καποιο τμημα ΔΕ κι οχι Οικονομικων. Πολλα και δυσκολα Μαθηματικα-Οικονομικα, τα οποια και δε θα σου χρειαστούν, εκτος αν συνεχισεις σε κατι εξεζητημενο πανω στα Οικονομικά.
Panosss_2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 44 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Το πιο ευρυ πεδιο γνωσεων αλλά και επιλογων για μετεπειτα σπουδες το προσφερουν οι σχολες ΔΕ και ΔΕΤ, οι οποιες εχουν και μαθηματα Πληροφορικης (αν σ αρεσει ο τομεας). Έχω πολλους γνωστους και φιλους οι οποιοι τωρα λενε οτι αν ξαναεδιναν πανελληνιες θα πηγαιναν σε καποιο τμημα ΔΕ κι οχι Οικονομικων. Πολλα και δυσκολα Μαθηματικα-Οικονομικα, τα οποια και δε θα σου χρειαστούν, εκτος αν συνεχισεις σε κατι εξεζητημενο πανω στα Οικονομικά. Ναι άλλα στην ΔΕ δεν έχει παρά πολλούς εισαχθεντες ? Εγώ δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα για μεταπτυχιακό άρα μόνο το πτυχίο της σχολής...
Dark_panel Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Panosss_2023 είπε Ναι άλλα στην ΔΕ δεν έχει παρά πολλούς εισαχθεντες ? Εγώ δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα για μεταπτυχιακό άρα μόνο το πτυχίο της σχολής... Και στα Οικονομικα εχει παμπολλους εισαχθεντες και σε ολες τις γνωστες σχολες πλεον εχει 100αδες εισαχθεντες και 1000δες ανεργους πτυχιουχους. Το θεμα ειναι πώς θα εκμεταλλευτεις εσυ μετα τις γνωσεις και το πτυχιο σου. Και μην αποκλειεις τα μεταπτυχιακα γιατι, αν βγαλεις κ ενα καλο βαθμο, θα μπορεις να διεκδικησεις μαστερ ανευ διδακτρων, εαν εχεις και χαμηλο εισοδημα. 1
Panosss_2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Και στα Οικονομικα εχει παμπολλους εισαχθεντες και σε ολες τις γνωστες σχολες πλεον εχει 100αδες εισαχθεντες και 1000δες ανεργους πτυχιουχους. Το θεμα ειναι πώς θα εκμεταλλευτεις εσυ μετα τις γνωσεις και το πτυχιο σου. Και μην αποκλειεις τα μεταπτυχιακα γιατι, αν βγαλεις κ ενα καλο βαθμο, θα μπορεις να διεκδικησεις μαστερ ανευ διδακτρων, εαν εχεις και χαμηλο εισοδημα. Πολλές νέες λέξεις , είμαι τρίτη λυκείου και από μόνος μου έχω μάθει σημαντικά πράγματα για - πανελλήνιες και γενικά αυτό το μεταβατικό στάδιο που μερικοί επιλέγουμε... Στο σχολείο μας κάνουν άχρηστα μαθήματα αντί να μας πούνε δυο τρία βασικά πράγματα....
Dark_panel Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, Panosss_2023 είπε Πολλές νέες λέξεις , είμαι τρίτη λυκείου και από μόνος μου έχω μάθει σημαντικά πράγματα για - πανελλήνιες και γενικά αυτό το μεταβατικό στάδιο που μερικοί επιλέγουμε... Στο σχολείο μας κάνουν άχρηστα μαθήματα αντί να μας πούνε δυο τρία βασικά πράγματα.... Δυστυχως, ποτέ δε νοιαζονταν στα σχολεια να κανουν επαγγελματικο προσανατολισμο στα παιδια αλλιως το καθε σχολειο θα ειχε τουλαχιστον κι απο 1 επαγγελματικο συμβουλο.. 1
George_pzg21 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Dark_panel είπε Πολλα και δυσκολα Μαθηματικα-Οικονομικα, τα οποια και δε θα σου χρειαστούν, εκτος αν συνεχισεις σε κατι εξεζητημενο πανω στα Οικονομικά. Αυτά τα μαθηματικά συνήθως κουμπώνονται με μαθήματα όπως οικονομετρία-applied statistics στα οποία σίγουρα θα χρειαστείς γνώσεις προγραμματισμού(είτε python είτε R) οπότε αν πας οικονομικό κοίταξε να χτυπήσεις βαθμούς σε Μαθηματικά-Στατιστική-Ποσοτικές Μεθόδους-Οικονομετρία-Προγραμματισμό και Χρηματοοικονομικά (μπορείς σε αυτά να προσθέσεις και τη Λογιστική-στην οικονομετρία και τη στατιστική θα σας χρειαστεί κάποια γλώσσα προγραμματισμού) οπότε μετά με ένα μάστερ σε κάποιους από αυτούς τους τομείς να είσαι πένα! Έχω γνωστό που με master στην Οικονομετρία αυτή τη στιγμή δουλεύει στη ECB... 2 ώρες πριν, Panosss_2023 είπε Εγώ δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα για μεταπτυχιακό άρα μόνο το πτυχίο της σχολής... Καλό για μια τέτοια κατάσταση είναι τα τμήματα ΔΕΤ ή ΛΟΧΡΗ που είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένα! Υπόψην πως αν έχεις καλούς βαθμούς μπορείς να χτυπήσεις υποτροφίες με απαλλαγή διδάκτρων! 1 ώρα πριν, Dark_panel είπε Δυστυχως, ποτέ δε νοιαζονταν στα σχολεια να κανουν επαγγελματικο προσανατολισμο στα παιδια αλλιως το καθε σχολειο θα ειχε τουλαχιστον κι απο 1 επαγγελματικο συμβουλο.. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός στο σχολείο είναι η ώρα του παιδιού !
Dark_panel Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε Ο επαγγελματικός προσανατολισμός στο σχολείο είναι η ώρα του παιδιού ! Ακριβως γιατι δεν υπαρχει θεσμος και δεν υπαρχουν και πραγματικα πιστοποιημενοι επαγγελματιες.. 24 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε Αυτά τα μαθηματικά συνήθως κουμπώνονται με μαθήματα όπως οικονομετρία-applied statistics στα οποία σίγουρα θα χρειαστείς γνώσεις προγραμματισμού(είτε python είτε R) οπότε αν πας οικονομικό κοίταξε να χτυπήσεις βαθμούς σε Μαθηματικά-Στατιστική-Ποσοτικές Μεθόδους-Οικονομετρία-Προγραμματισμό και Χρηματοοικονομικά (μπορείς σε αυτά να προσθέσεις και τη Λογιστική-στην οικονομετρία και τη στατιστική θα σας χρειαστεί κάποια γλώσσα προγραμματισμού) οπότε μετά με ένα μάστερ σε κάποιους από αυτούς τους τομείς να είσαι πένα! Έχω γνωστό που με master στην Οικονομετρία αυτή τη στιγμή δουλεύει στη ECB... Ναι το γνωριζω γι αυτο ειπα για "εξειδικευμενες" εφαρμογες..αν θελει ν ασχοληθει γενικα με data, σε οποιοδηποτε πεδιο εφαρμογης τους, ναι θα του χρειαστουν. Αν δεν τον ενδιαφερουν ομως αυτα, τζαμπα θα τα φαει στη μαπα, σε προπτυχιακο επιπεδο..μπορει καλιστα να τα μαθει μεσα απο καποιο μαστερ, αν θελησει αργοτερα. Την ECB δεν τη γνωριζω.. 😅
Panosss_2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, George_pzg21 είπε Αυτά τα μαθηματικά συνήθως κουμπώνονται με μαθήματα όπως οικονομετρία-applied statistics στα οποία σίγουρα θα χρειαστείς γνώσεις προγραμματισμού(είτε python είτε R) οπότε αν πας οικονομικό κοίταξε να χτυπήσεις βαθμούς σε Μαθηματικά-Στατιστική-Ποσοτικές Μεθόδους-Οικονομετρία-Προγραμματισμό και Χρηματοοικονομικά (μπορείς σε αυτά να προσθέσεις και τη Λογιστική-στην οικονομετρία και τη στατιστική θα σας χρειαστεί κάποια γλώσσα προγραμματισμού) οπότε μετά με ένα μάστερ σε κάποιους από αυτούς τους τομείς να είσαι πένα! Έχω γνωστό που με master στην Οικονομετρία αυτή τη στιγμή δουλεύει στη ECB... Καλό για μια τέτοια κατάσταση είναι τα τμήματα ΔΕΤ ή ΛΟΧΡΗ που είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένα! Υπόψην πως αν έχεις καλούς βαθμούς μπορείς να χτυπήσεις υποτροφίες με απαλλαγή διδάκτρων! Ο επαγγελματικός προσανατολισμός στο σχολείο είναι η ώρα του παιδιού ! ΟΔΕ σκεφτομουν τώρα κάνω δεύτερες σκέψεις ίσως τις ΛΟΧΡΗ ή κάτι άλλο (?)
George_pzg21 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, Dark_panel είπε Την ECB δεν τη γνωριζω.. 😅 European Central Bank 9 ώρες πριν, Panosss_2023 είπε τις ΛΟΧΡΗ ή κάτι άλλο (?) Καλή ιδέα το ΛΟΧΡΗ,βέβαια είσαι σίγουρος ότι σου αρέσει η λογιστική; και τα χρηματοοικονομικά;
Dark_panel Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 45 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε European Central Bank Εε πες εξ αρχης ΕΚΤ βρε αδερφε 😆
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα