pontez2 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Ολοι αυτοί οι κορυφαίοι επιτυχόντες της ευδοκιμησης, είδαμε τι κάνανε στην Ελλάδα. Λοιπόν, ας αποδεχτούμε ότι έχουμε ένα αποτυχημένο σύστημα που το λειτουργούμε 40 χρόνια τώρα για να υπάρχουν τα φροντιστήρια. Δε το λέω εγώ ότι είναι αποτυχημένο. Την υπουργό Παιδείας να ρωτήσεις το ίδιο θα σου πει αλλά ότι προσπαθεί να το φτιάξει. Ένα σύστημα που βασίζεται στην αφομοίωση όπως γράφεις εσύ, στη παπαγαλια που λέω εγώ. Δεν υπάρχει καμία πρακτική, κανένας σύγχρονος τρόπος μάθησης (προτζεκτ, ομαδικές εργασίες, πρακτικές εφαρμογές της θεωρίας, επισκέψεις, πραγματικά παραδείγματα κτλ κτλ). Ο αντίλογος είναι πως μόνο η αφομοίωση είναι ο κατάλληλος τρόπος εξετάσεων ενώ η πρακτική είναι για τεμπέληδες. Αυτές οι παροχημενες αρχαίες απόψεις είναι που μας κρατάνε στον προηγούμενο αιώνα και δε δείχνουμε καμία διάθεση ως κράτος να πάμε μπροστά. Θα επαναλάβω αυτό και τελειώνω από αυτό το τοπικ διότι το κούρασα. Θεωρία χωρίς πρακτική είναι απλά παπαγαλια. Βγάζουμε καλούς παπαγάλους, όχι πρακτικούς ανθρώπους. Για αυτό και περιμένουμε λύσεις πάντα από τους ξένους. Δυστυχώς 2
DestinyGR Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Εκτός απο τα παραπάνω θέματα που συζητήθηκαν, κατα την γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα των εισαγωγικών εξετάσεων στην Ελλάδα είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται οι σχολές στο μηχανογραφικό. Για παράδειγμα ένας που γράφει 17.000 μόρια μπορεί να δηλώσει ως πρώτη επιλογή Ευελπίδων και μετά κάτι παντελώς άσχετο όπως Μαθηματικό ή Οικονομικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό φοιτητών να εισέρχονται σε σχολές που τους είναι αδιάφορες με ότι συνεπάγεται μ'αυτό (αιώνιοι φοιτητές κτλ) και να παίρνουν θέσεις απο φοιτητές που θέλουν στο παράδειγμα μας μόνο Μαθηματικό ή Οικονομικό. Οι εισαγωγικές εξετάσεις είναι απαραίτητο να συνοδεύονται με συνεντεύξεις στις εκάστοτε σχολές για να αποφεύγεται η προαναφερθείσα συμφώρηση σχολών με άτομα τα οποία δεν έχουν την παραμικρή όρεξη να διδαχθούν την αντίστοιχη επιστήμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα