epote Δημοσ. 28 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2004 ανοιξα το thread ως φυσικη συνεχεια αυτου τεσπα let the bashing begin παντος εγω εχω αναμεικτα συναισθηματα, αφενος μαλλον δυσκολα βγαινει ταινια απο τις νουβελες του ασιμοφ αφετερου οι τρεις νομοι παραειναι φιλοσοφικα σημαντικοι για να μην τους κανεις μια ταινια απο την αλλη βεβαια...γουιλ σμιθ? ρομποτ σε ανοιχτο πολεμο?τσκ τσκ τσκ ειδικα το τελευταιο ειναι πολυ τραβηγμενο! μαλλον καταλαβα τι ακριβος παιζει με τη ταινια απο τα trailer οποιος θελει διαβαζει for the record οι τρεις νομοι 1)το ρομποτ δεν μπορει μεσω πραξης η απραξιας να αφησει καποιον ανθρωπο να παθει κακο 2)το ρομποτ οφηλει να υπακουει εντλες οσο αυτες δεν ερχονται σε αντιθεση με το νομο 1 3)το ρομποτ μπορει να προστατεψει την υπαρξη του οσο αυτο δεν ερχεται σε αντιθεση με τους νομους 1,2 ******educated guess spoilers********* στα trailer το κυριος ρομποτ (δεν θυμαμαι πως τον λενε) αρνηται τη κατηγορια οτι σκοτωσε ενα ανθρωπο. Σε αλλο trailer προκυπτει οτι ο ανθρωπος που σκοτωσε δεν ηταν τυχαιος αλλα ηταν ο προεδρος (αρχι designer?) της εταιριας των ρομποτ. ΕΙΚΑΖΩ οτι το δικο μας ρομποτ λειτουργησε κατω απο τον μηδενικο νομο που λεει οτι "το ρομποτ δεν μπορει μεσω πραξης η απραξιας να αφησει την αθρωποτητα να παθει κακο". Θαρω πως ο προεδρος της εταιριας προγραματισε η σχεδιασε ετσι τα ρομποτ που θα εβγαζε να μην εχουν η να παρακαμπτουν με καποιο τροπο τους τρεις νομους. Ως εκ τουτου εκρινε οτι το καλο της ανθρωποτητας ειναι πανω απο το καλο ενος ανθρωπου. Πιθανον επισις τα ρομποτ που πολεμουν να ειναι τα "κακα" προγραματησμενα? τεσπα αν ειναι ετσι η αντιμετοπιση των νομων της ρομποτικης ειναι μαλλον απλοικη... συν το οτι στα μυθηστορηματα του ασιμοφ οι τρεις νομοι προκυπτουν ως μαθηματικες συνθηκες λειτουργιας των ποζιτρονικων εγγεφαλων των ρομποτ και οχι ως κωδικας...τεσπα ********************end guestimated spoilers*****************
crAss Δημοσ. 28 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2004 O midenikos nomo poy anafereis sto spoiler emfanizetai poli argotera sto robots of dawn i sto robots an the empire an thimame kala (pane xronia apo otan ta diavasa)... Analitika i istoria tou mellontos tou Asimov Ta vivlia den graftikan xronologika opos fainontai. I idea na enopoiithoun os istoria tou mellontos irthe ston asimov argotera. Eidika ta teleutaia itan vivlia politikis kai philosofias...To de teleutaio Forward the Foundation pou proftase kai to teleiose merikes evdomades prin pethanei se polla simeia einai kai autoviografiko. To Foundation and Earth einai gia mena ena apo ta kallitera philosofika mithistorimata pou exoun graftei pote... Robot novels 1. The complete robot (including I, robot) 2. The caves of steel 3. The naked sun 4. The robots of dawn 5. Robots and empire Empire novels 6. The currents of space 7. The stars, like dust- 8. Pebble in the sky Foundation novels 9. Prelude to foundation 10. Forward the foundation 11. Foundation 12. Foundation and empire 13. Second foundation 14. Foundation’s edge 15. Foundation and earth Apo oti to kovo pali gamisan ena tromero vilvio, kai to pio pithano autosxediasan pano se auto... crAss
epote Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Apo oti to kovo pali gamisan ena tromero vilvio, kai to pio pithano autosxediasan pano se auto... thats the point δεν εχει σχεση με καμια απο τις νουβελες βασισμενες στους νομους τη ρομποτικης ειναι μια ταινια η οποια εμπνεεται απο την διατυποση των νομων, ΤΙΠΟΤΑ αλλο. θα δουμε τωρα και το λεω αυτο γιατι τον ασιμοφ τον σεβομαι διττα, τοσο σαν συγραφεα οσο και σαν συναδελφο (ποπο παναγια μου ειμαι συναδελφος του ασιμοφ)
crAss Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 vioximikos itan o anthropos... Kai fisika idritis tis psychohistory... mathimatikos me tin apli ennoia den itan pote. Fisika iparxei kai i apopsti pos oi epistimes mporei na einai polles, alla i epistimi einai MIA...ta mathimatika... crAss
^BOOMBOOM Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 ειναι μια ταινια η οποια εμπνεεται απο την διατυποση των νομων, ΤΙΠΟΤΑ αλλο. Φοβάμαι πως ούτε απο αυτό δεν εμπνέεται, μάλλον θα είναι μια κλωτσοπατινάδα. Ελπίζω να διαψευστώ μιας και ο Will Smith είναι ικανός και για καλές ταινίες (enemy of the state) (και για να μην ξεχνιόμαστε το prince of bell air )
epote Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 ^BOOMBOOM, oxi den nomizo na ksefigei KAI apo tous nomous den exei logo aloste
Toufas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 mia xara to ergo to eida prin 4 meres.... min perimenete filosofikes anazitiseis pantos an pas na deis mia peripetia einai poli kalo kai apo tous nomous den kseftevgei
cronos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Foundation novels 9. Prelude to foundation 10. Forward the foundation 11. Foundation 12. Foundation and empire 13. Second foundation 14. Foundation’s edge 15. Foundation and earth Μου επιτρέπεις να κάνω μια παρατήρηση. Αν και τα Prelude to foundation και Forward the foundation έχουν να κάνουν με γεγονότα πρίν από τα υπόλοιπα βιβλία της λίστας (11 και μετά) , γράφτηκαν πολύ μετά από αυτά. Πιό συγκεκριμένα το Foundation γράφτηκε στις αρχές του 50 ενώ το Forward Τhe Foundation κάπου αρχές του 90. Ο λόγος που τα έγραψε ήταν για να καλύψει κάποια κενά στην ροή της ιστορίας. Αν κάποιος θελήσει να διαβάσει τα βιβλία, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να ξεκινήσει από το Foundation και στο τέλος να καταλήξει στο Forward the foundation και αυτό γιατί αν γνωρίζει κάποια πράγματα από το τελευταίο δεν θα χαρεί τα υπόλοιπα βιβλία. Και εγώ πάντως περιμένω την ταινία με αγωνία. Άντε και τα Foundation σε μίνι σειρά.
marios1957 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Μια και λέτε για τον (Θεός σχωρέστον..) Ασίμωφ,έχω να πω ότι ήταν μεγάλος κλέφτης.Έχει καμια σχέση το "Ακόμα και οι Θεοί" με το υπόλοιπο έργο του; Απλά ο άνθρωπος είχε ιδέες και τις ξαργύρωνε βάζοντας "εργάτες" να τις περάσουν στο χαρτί. Μου αρέσει όμως,από τα old seventies που τον ανακάλυψα,ακόμα και σήμερα "τριπάρω" μαζί του. Για την ταινία,λέω να περιμένω να ανεβούν οι GrSubs.ΔΕΝ με βοηθάνε τα Φραγκολεβαντίνικά μου-γμτ .
KaizerSoze Δημοσ. 10 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2004 Loipon,na milisw kai egw panw stin tainia kai oxi ston Asimof kai ta resta? John,katarxhn topiases to concept.Den einai AKRIVWS opws ta les(den thelw na sou rixw mega spoiler) alla telika to point einai auto pou eipes me ton nomo 0(h toulaxiston nomizw oti auto paixthke afou pera apo ton titlo oute apexw den exw piasei to "I,robot" tou Asimof) Anyway,h tainia DEN einai oso kakh fovomoun(xmmm,Will Smith saves Earth?What,what was that?Independance what?) ,exei mia arketa bareth 1h wra me tin ennoia oti les kapou "Re paidi mou,taxoume xanadei apo allous kai kalytera".Diladh opoios exei dei eite Ghost in the Shell eite Blade Runner tha pei xmmm,ante pali.Kai ena shmantiko meionekthma pou tou vrhka:Aploika clean-cut xarakthres (klassika enas yper-enas kata tis texnoliga nia nia nia)kai vasika anamasaei tin idia thematologia epi mia wra.Den lew oti eixe kako concept,lew oti an mh ti allo meta apo toses sci-fi tainies tosa xronia tha perimena stin arxh na to paleue perissotero. To teleutaio misawro allazei arketa,ginetai pio entono,arketa pio syntheto,katapianetai me ena swro pragmata(Den xerw an to exei anaferei o Asimof sto vivlio alla olo auto me to creator kai creation kai 3 laws mou thymize mia analogia Theos-Anthrwpos-10 entoles,ti shmainei to spasimo,free will,what makes as human,enas axtarmas sou lew) alla epeidh akrivws xemeine apo wra vgainei psilo-salata kai katalighei gia na to swsei toulaxiston gia tin pitsirikaria se Will-shoots-everything. O Smith den einai kakos,periorizei to poly The Fresh Prince stylaki alla emena den me xalaei giati se auto to stylaki einai apaixtos. Bottom line->Einai auto pou leme "Vrethike fatsa me to terma kai to exase".Apo ton Poryas eixa perisoteres apaithseis.Apo tin allh me tosa pou akouga to perimena poly xeirotero.BTW pigente sinema,exei wrea effe kai ependysh kai fwtismo.Toulaxiston se psilo-tripparei kai an mh ti allo pisteuw pws yparxei perisotero background kai fai an psaxw to vivlio(opws eipa eimai asxetos apo Asimof,tous 3 nomous ixera,ante kai ton 4o poudiavasa apo to post tou Giannh)
wraeththu Δημοσ. 10 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2004 (ποπο παναγια μου ειμαι συναδελφος του ασιμοφ) Sorry που θα σου τη σπάσω, αλλά δεν είσαι ακόμα... Το παλεύεις αλλά έχει δρόμο ;-pp 2-3 χρονάκια ίσως? Ποιος ξέρει άραγε που θα πέσεις, κλπ κλπ...
spock Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Σήμερα είδα και αυτό! Review στο γνωστό σημείο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.