Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, MikeKata said:

Εν ολίγοις για τον Al Gore. Συμφωνώ. Η άποψη μου είναι "ακούστε την επιστήμη". Και ΚΑΝΕΝΑ paper δεν έλεγε ότι "το 2020 το Miami θα είναι υποθαλάσσιο". Όλα έλεγαν το worst case σενάριο που θα συμβεί αν π.χ λιώσουν οι παγετώνες (αν θυμάμαι από μνήμης, οι προβλέψεις όπως πάμε είναι 0.5m το 2050 για global average; ). Αυτό που έκανε ο Al Gore ήταν να υπερβάλλει μπας και αναληφθεί καμία δράση για ένα υπαρκτό φαινόμενο που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Δεν το έκανε debunk (δηλαδή να αρνείται ότι υπάρχει) που είναι το εντελώς αντίθετο. Και θα μου πεις ότι οι πολιτικοί αυτό το κάνουν συνέχεια. Και επίσης θα μου πεις, μιλάει ο Al Gore για προστασία της φύσης που στη θητεία του γέμισε απεμπλουτισμένο ουράνιο όλη η Γιουγκοσλαβία; Συμφωνώ. Είναι άσχετο με το αν η κλιματική αλλαγή υφίσταται και το ότι φταίμε για αυτό.

Αυτά που λέω αναφέρονται τοσο στον Peterson, όσο και στον οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει μάζες. 

εν ολοιγοις για την υποκρισια του αλ γκορ που αγορασε σπιτι στην θαλασσα αλλα και γενικοτερα για την υπερβολη της κλιματικης αλλαγης εδω

18 minutes ago, NickTG said:

Από πότε η βιολογία είναι ο τομέας του? 

απο τοτε που σαν κλινικος ψυχολογος μελετα συμπεριφορες σε ελλογα οντα

3 hours ago, MikeKata said:

Τότε έχεις δει μόνο τα favourable videos. Το ξεβρακωμα που του είχε ρίξει ο Zizek ήταν επικό. Που δεν ήξερε τι να του πει όταν του ζητούσε να αναλύσει τον αγαπημένο του ορο "postmodern neomarxism" και να του πει συγκεκριμένα τα μαρξιστικά στοιχεία μέσα σε αυτό και δεν είχε ιδέα τι να απαντήσει. 

ενταξει επειδη ο ιορδανης πετροπουλος ειναι χαζος και δεν ξερει να εξηγησει τον ορο θα στον εξηγησω εγω

μια φορα και ενα καιρο οι κουμμουνιστες χρησιμοποιουσαν τον μαρξισμο για να πετυχουν το σκοπο τους

δηλαδη παλη των ταξεων κακος καπιταλισμος ιμπεριαλισμος ισοτητα κοινωνικη δικαιοσυνη και λοιπες μπουρδες

γιατι μπουρδες? γιατι το 90 ολα αυτα κατερευσαν ο κουμμουνισμος πεθανε βασικα παντου και ετσι ο μαρξισμος μπηκε στο μουσειο αντε το πολυ πολυ και στο περισσο

ετσι λοιπον επειδη ο μαρξισμος δεν δουλευει πια και κανεις δεν βγαινει σοβαρα σε ενα καναλι να πει θελω να φτιαξω ΕΣΣΔ φτιαχτηκε ο ΝΕΟΜΑΡΞΙΣΜΟΣ. τι ειναι αυτο κατα τον ιορδανη? ειναι η αλλαγη της θεωρησης των μαρξιστων αντι να ζητουν αλλαγη της κοινωνιας μεσω οικονομικης αναδιαρθρωσης αλλα μεσω ΛΟΑΤΚΙ me too cansel coulture κτλ κτλ

tl : dr 

δηλαδη με απλα λογια αντι να βγαινει η παπαρηγα να σου λεει για λυκοσυμαχιες και βουτυρο στο ψωμι των αφεντικων εχεις τωρα την γκρετα θομπεργκ να σου λεει για το περιβαλλον και τους λοατκι να σου λενε για γαμο των ομοφυλοφιλων. αλλαζεις ετσι την ατζεντα επιρρεαζεις την κοινωνια (δες την playlist soy sto netflix) και πετυχαινεις το ιδιο πραγμα με καλυτερο μαρκεντινγκ

ελπιζω να σε καλυψα

• Like 1
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εντωμεταξυ, ο αλλος χρηστης λεει οτι ειναι μηχανικος περιβαλλοντος και οι αλλοι συνεχιζουν να "κοντραρουν" επιστημονικα στο αντικειμενο του, γραφοντας "ο κοσμος λεει" η "ο ταδε διασημος phd-ας ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ λεει". Λογικο μετα ο καθε δισεκατομμυριουχος Musk να θεωρει εαυτον φωτεινο παντογνωστη και master troll.

1 ώρα πριν, dieksodo είπε

Ε;
Οι ψυχολογοι κατα 99,9% μελετουν συμπεριφορες σε ελλογα οντα. Ομοιως και οι εγκληματολογοι, ενα τυχαιο παραδειγμα που μου ηρθε. Κανενας απο αυτους δεν ειναι βιολογος. Πραγματικα ρε παιδια, τι λετε; Κατι εχετε καταλαβει πολυ λαθος στο τι ειναι και πως λειτουργει η επιστημη και μπλεκετε μεσα ασχετες πολιτικες θεωριες. Η οποια επιστημη, παρεμπιπτοντως, κατα καιρους βαλλεται εναλλαξ και απο τα δυο ακρα του πολιτικου φασματος οταν δεν εξυπηρετει το αφηγημα του καθενος.

• Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Εντωμεταξυ, ο αλλος χρηστης λεει οτι ειναι μηχανικος περιβαλλοντος και οι αλλοι συνεχιζουν να "κοντραρουν" επιστημονικα στο αντικειμενο του

E, και;
Εχεις την εντυπωση οτι ολοι οι πτυχιουχοι ειναι ολοι γνωστες του αντικειμενου που σπουδασαν και μονο αυτοι κατεχουν την αληθεια;;

• Like 5
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Εντωμεταξυ, ο αλλος χρηστης λεει οτι ειναι μηχανικος περιβαλλοντος και οι αλλοι συνεχιζουν να "κοντραρουν" επιστημονικα στο αντικειμενο του, γραφοντας "ο κοσμος λεει" η "ο ταδε διασημος phd-ας ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ λεει". Λογικο μετα ο καθε δισεκατομμυριουχος Musk να θεωρει εαυτον φωτεινο παντογνωστη και master troll.
.

Επίσης μπήκε στα χωράφια άλλων θεμάτων. Δεν έμεινε μόνο στην μηχανική περιβάλλοντος.

21 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

.

Επίσης μπήκε στα χωράφια άλλων θεμάτων. Δεν έμεινε μόνο στην μηχανική περιβάλλοντος.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dbrillis είπε

E, και;
Εχεις την εντυπωση οτι ολοι οι πτυχιουχοι ειναι ολοι γνωστες του αντικειμενου που σπουδασαν και μονο αυτοι κατεχουν την αληθεια;;

πάντως γνωρίζουν περισσότερα από τους εντελώς ΑΣΧΕΤΟΥΣ!

όλοι έχουν γνώμη δεν έχουν όλοι γνώση όμως.

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, dieksodo said:

Άλλο πράγμα η βιολογία και άλλο η κλινική ψυχολογία. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Σε αντιθεση δλδ με τον ψυχολογο, ο οποιος εμεινε μεσα στα χωραφια του. Επισης, αμφιβαλλω οτι η μηχανικη περιβαλλοντος μπαινει σε ασχετα χωραφια οταν μιλαμε για κλιματικη αλλαγη, αλλα τελοσπαντων.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Σε αντιθεση δλδ με τον ψυχολογο, ο οποιος εμεινε μεσα στα χωραφια του. Επισης, αμφιβαλλω οτι η μηχανικη περιβαλλοντος μπαινει σε ασχετα χωραφια οταν μιλαμε για κλιματικη αλλαγη, αλλα τελοσπαντων.

Κοίταξε επειδή το ίντερνετ έχει κουράσει αλλιώς ξεκίνησε και άλλος καταλήγει και έχει ακόμα και άλλο βάθος η τρύπα αυτή.

Καλύτερα να λέμε ότι είπε ο Σωκράτης.

Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα".

Και γλιτώνουμε τις αντιπαραθέσεις, όλοι μας.

Στην τελική ο καθένας εκεί που ταυτίζεται πολιτικά, προσωπικά, οικονομικά, φιλοσοφικά παρακολουθεί, εξελιζει και αναπαράγει απόψεις.

Ποιός ο λόγος να γράφουμε σεντόνια στα σεντόνια; 

1) Περίπτωση που δεν υπάρχει είναι να σου πει ο άλλος έχεις δίκαιο. 1/17trillion πιθανότητα.

2) Η άλλη περίπτωση που συμβαίνει είναι να τον ταπωσεις και να αποχωρήσει από την συζήτηση. Εκεί παίρνεις μια ηθική ικανοποίηση αλλά και πάλι χαμένο χρόνο τον θεωρώ.

My 2 cents.

Φιλικά.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διαφωνω σε τιποτα, ιδιως στα 2 τελευταια points. Ομως, απο τα προηγουμενα λεγομενα σου φανηκε οτι τελικα το "εν οιδα οτι ουδεν οιδα" πρεπει να το λεει μονο η πλευρα η οποια, αξιωματικα, εχει οντως μια συναφεια με το ζητημα, εστω και μικρη.

Δημοσ.

Λειτουργεί πάντως ακόμα κανονικά όπως και πριν άσχετα με τις επαναστατικές αλλαγές που ανακοίνωσε ο Μασκ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

πάντως γνωρίζουν περισσότερα από τους εντελώς ΑΣΧΕΤΟΥΣ!

όλοι έχουν γνώμη δεν έχουν όλοι γνώση όμως.

Σου δηλωνω υπευθυνα οτι εχω πτυχιο Ηλεκτρονικου και ειμαι εντελως ασχετος. Υπαρχουν παρα πολλοι ερασιτεχνες ηλεκτρονικοι που ειναι 99 επιπεδα πανω απο εμενα.

Δημοσ.
1 hour ago, NickTG said:

Άλλο πράγμα η βιολογία και άλλο η κλινική ψυχολογία. 

Σου προκαλει εντυπωση πως ενας ανθρωπος μελετα επαγγελματικα 40 χρονια την επίδραση της seratonin στον ανθρωπο ξερει την επιδραση της σε ζωα? Δηλαδη ο μεσος χρηστης ινσομνια εκφραζει αποψη για το πως πρεπει να δουλευει η αππλ αλλα ενας ψυχολογος για τη βιολογια των συναισθηματων?

Δημοσ.
1 hour ago, dieksodo said:

Σου προκαλει εντυπωση πως ενας ανθρωπος μελετα επαγγελματικα 40 χρονια την επίδραση της seratonin στον ανθρωπο ξερει την επιδραση της σε ζωα? Δηλαδη ο μεσος χρηστης ινσομνια εκφραζει αποψη για το πως πρεπει να δουλευει η αππλ αλλα ενας ψυχολογος για τη βιολογια των συναισθηματων?

Ότι και να κάνει ο χρήστης Insomnia η κλινική ψυχολογία και η βιολογία παραμένουν διαφορετικά πράγματα. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα επιτρέψω στον εαυτό μου να αφιερώσει 2-3 σχόλια max να παίξει το παιχνίδι σου.

6 ώρες πριν, dieksodo είπε

καταρχας ο ορος ξεβρακωμα και ζιζεκ ειναι απολυτως συμβιβασμενοι. αρκουν μερικα δευτερολεπτα να παρακολουθησει κανεις τον συγκεκριμενο κλοουν για να αντιληφθει πως ειναι φιλοσοφος οσο ειναι η λουκα.

μιλαμε για σταλινικο που ειναι φιλος των γκουλαγκ ελεος

Σοβαρά τώρα; Αυτό είναι το "επιχείρημά" σου; Ούτε να μπεις στον κόπο να αποδομήσεις έστω τα λόγια του; Πολύ φθηνό. Παρακάτω.

ομως οσον αφορα τον ορο που ανεφερες νομιζω σημαντικο ειναι η αποδομηση της φιλοσοφιας που εκφραζει ο ορος και οχι η ετυμολογια του.

Λάθος. Η ίδια η λέξη περιέχει συνθετικά που είναι άκρα αντίθετα. Ο Μαρξισμός βασίζεται στον υλισμό (ιστορικό κυρίως), ενώ ο μεταμοντερνισμός, στην απόρριψη του, καθώς και οποιασδήποτε προσπάθειας της εξήγησης της ιστορίας ως πάλης των τάξεων.

Για αυτό ακριβώς το λόγο και τη μοναδική φορά που κάποιος είπε on stage στον Peterson να εξηγήσει αναλυτικά ποια είναι τα μαρξιστικά στοιχεία στον όρο "postmodern neomarxism" που παπαγαλίζει, δεν μπορούσε να πει. Γιατί ούτε ο ίδιος δεν έχει ιδέα τι είναι.

φυσικα και ΔΕΝ εχει καταληξει γιυατιο και ακριβως ΥΠΑΡΧΕΙ ακομα το debate

αν υπηρχαν αδιαμφησβητητες αποδειξεις δεν θα ηταν ενα πολιτικο ζητημα αλλα και ολοι ανεξαρτητως πολιτικης θα συμφωνουσαν μεταξυ τους. πχ η δεξια θα συμφωνουσε με την αριστερα στο συγκεκριμενο ζητημα

Θα παραβλέψω το γεγονός ότι για χιλιοστή φορά πας από Θεσσαλονίκη - Αθήνα μέσω Κρήτης (δηλαδή αντί να τολμήσεις να στηρίξεις τη θέση σου με επιστημονικά στοιχεία, προτιμάς να χρησιμοποιήσεις μια πλάγια οδό του στυλ "αν ίσχυε αυτό, θα συνέβαινε αυτό") και θα απαντήσω ακριβώς επί του θέματος.

Η επιστημονική κοινότητα ΕΧΕΙ καταλήξει και υπάρχει αδιαπραγμάτευτο consensus εδώ και 2 δεκαετίες τουλάχιστον. Τα νούμερα που έχεις ακούσει να πετάνε για το 97% των επιστημόνων, δεν είναι αέρας, είναι αποτελέσματα ερευνών. Για την ακρίβεια, περισσότερο από το 99.5% των peer reviewed επιστημονικών ερευνών του κλάδου πλέον έχει καταλήξει ότι κλιματική αλλαγή υπάρχει και είναι ανθρωπογενής αυτή τη φορά.

https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/ac2966

Αν θες να σου αναλύσω και ΠΩΣ το έχουμε αποδείξει και είμαστε σίγουροι, ευχαρίστως.

Προς το παρόν, αν θες συζήτηση σε αυτό το θέμα, παρακαλώ πόσταρε ΔΕΔΟΜΕΝΑ και ΜΕΛΕΤΕΣ που το καταρρίπτουν. Τα υπόλοιπα είναι καφενειακά. Α, αν το κάνεις βέβαια, πέρνα να πάρεις και το Νόμπελ σου.

Το να μου απαντάς με υπόθεση ότι σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται εξ'ορισμού στην (υπερ)κατανάλωση αγαθών, η "δεξιά" (δικός σου όρος, εγώ δεν ανέφερα πολιτικά) που έχει συμφέροντα και ιδιαίτερα το πετρελαϊκό λόμπυ θα άφηναν ένα τέτοιο ζήτημα να πάρει τις πραγματικές του διαστάσεις, είναι τουλάχιστον αστείο. Πού να μάθεις και ότι από τις πρώτες σοβαρές μελέτες που έγιναν για το ζήτημα και απέδειξαν την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, έγιναν από την Total και την Exxon από το 1971 (για να μην πούμε από το 1959) και μετά πάλευαν να κρατήσουν τα αποτελέσματα κρυφά ξοδεύοντας λεφτά σε think tanks για climate deniers. Εκεί θα πέσει η κοσμοθεωρία σου.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0959378021001655

https://theconversation.com/what-big-oil-knew-about-climate-change-in-its-own-words-170642

https://www.scientificamerican.com/article/exxon-knew-about-climate-change-almost-40-years-ago/

μεχρι σημερα δεν εχει καταφερει καποιος να το πετυχει αυτο

Αλήθεια; Ήδη σου πόσταρα έναν

https://www.youtube.com/watch?v=oDOSOQLLO-U

Ένα μικρό compilation μιας και κάποιοι τη βρίσκουν να φτιάχνουν τέτοια.

https://www.youtube.com/watch?v=dVUncQEZ-JU

Π[ΟΥΘΕΝΑ στο αθρρο δεν λεει πως αυτα που λεει ο ιορδανης ειναι λαθος

Μάλλον εσύ πρέπει να μάθεις να διαβάζεις, και κυρίως, να μη γράφεις με κεφαλαία όταν δεν έχεις διαβάσει. Ο Peterson λοιπόν χρησιμοποιεί τους αστακούς (και συγκεκριμένα το πώς επιδεικνύουν την υπεροχή τους) για να εξηγήσει κοινωνικές συμπεριφορές.

Το άρθρο: "..If the common ancestor of humans and lobsters lacked dominance hierarchies (which seems likely, based on what we know about living animals), then our two species’ social behavior evolved independently, and the one can’t inform us about the other."

" Peterson’s opening chapter emphasizes that male lobsters compete..."......"By contrast, in sea hare sex, everyone gets a turn. They’re hermaphrodites "....

Και το κερασάκι: "No biologist would argue with Peterson that dominance hierarchies have probably existed for a long time, but it’s also true that plenty of animals live together without the need to assert dominance over one another. It seems as if his discussion of lobsters illustrates far more about his own worldview than it does about human behavior,"

Άντε, άλλο ένα κερασάκι αποδόμησης του παραδείγματος με τους αστακούς:

https://www.varsity.co.uk/science/23090

https://theconversation.com/psychologist-jordan-peterson-says-lobsters-help-to-explain-why-human-hierarchies-exist-do-they-90489

Και για επεξήγηση, μιας και βλέπω ότι δεν κατάλαβες τι είπα προηγουμένως, να το ξαναπώ διαφορετικά:

Ο Peterson είναι ένας έξυπνος (βασικά, εύστροφος είναι η πιο σωστή λέξη) άνθρωπος που έχει την ικανότητα να διαστρεβλώνει επιστημονικές έννοιες και, συνδυάζοντάς τες με τεράστια λογικά άλματα, να καταλήγει στο συμπέρασμα που θέλει. Αυτό είναι χρήσιμο σε ένα "debate" για το marketing στην τηλεόραση και αυτό ακριβώς έχει πετύχει. Όμως είναι παντελώς άχρηστο όταν τον φρενάρεις, πάρεις αυτά που λέει ένα προς ένα και τα αναλύσεις. Οι λίγοι που το έχουν κάνει (π.χ Zizek και άλλοι) τον έχουν ξεμπροστιάσει μεγαλοπρεπέστατα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν διαβάσεις αναλύσεις των λόγων του και όχι το 5λεπτο debate. Αυτό έχει αξία μόνο για τα πεντάχρονα να δουν ποιος "νίκησε". Η ουσία είναι στο περιεχόμενο.

Βέβαια, σε μια κοινωνία που έχει μάθει στην κατανάλωση σύντομου (ακόμα και κενού) περιεχομένου, ο Peterson έχει βρει το ιδανικό πάτημα για να ξεδιπλώσει αυτή ακριβώς την ικανότητά του.

Νομίζω σου απάντησα αναλυτικότατα.

Έχεις ιδέα τι είναι "βιολογία" και τι "κλινική ψυχολογία"; Βλέπω χρησιμοποιείς τα ίδια λογικά άλματα του Peterson...

ενταξει επειδη ο ιορδανης πετροπουλος ειναι χαζος και δεν ξερει να εξηγησει τον ορο θα στον εξηγησω εγω

μια φορα και ενα καιρο οι κουμμουνιστες χρησιμοποιουσαν τον μαρξισμο για να πετυχουν το σκοπο τους

δηλαδη παλη των ταξεων κακος καπιταλισμος ιμπεριαλισμος ισοτητα κοινωνικη δικαιοσυνη και λοιπες μπουρδες

γιατι μπουρδες? γιατι το 90 ολα αυτα κατερευσαν ο κουμμουνισμος πεθανε βασικα παντου και ετσι ο μαρξισμος μπηκε στο μουσειο αντε το πολυ πολυ και στο περισσο

ετσι λοιπον επειδη ο μαρξισμος δεν δουλευει πια και κανεις δεν βγαινει σοβαρα σε ενα καναλι να πει θελω να φτιαξω ΕΣΣΔ φτιαχτηκε ο ΝΕΟΜΑΡΞΙΣΜΟΣ. τι ειναι αυτο κατα τον ιορδανη? ειναι η αλλαγη της θεωρησης των μαρξιστων αντι να ζητουν αλλαγη της κοινωνιας μεσω οικονομικης αναδιαρθρωσης αλλα μεσω ΛΟΑΤΚΙ me too cansel coulture κτλ κτλ

Η πλάκα είναι ότι δεν έχεις πάρει χαμπάρι ούτε τι λέει ο Peterson, μιας και μιλάει για POSTMODERN NEOMARXISM και όχι για neomarxism. Καλά, το υπόλοιπο σχόλιο είναι ένα απαύγασμα κραυγών, ούτε σε μισή πρόταση δεν ανέλυσες την έννοια των λέξεων μπας και πάρεις χαμπάρι ότι είναι αντίθετες. Κάτι πήγες να κραυγάσεις, έκανες μια σαλάτα για κομμουνιστές, ΕΣΣΔ, ΛΟΑΤΚΙ, cancel culture κλπ. Δε μου κάνει εντύπωση, εδώ σε άλλο post έλεγες την Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΣΣΔ γιατί θέτει ένα κοινό πρότυπο για  θύρες φόρτισης στα τηλέφωνα.

4 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Είπα την "επιστημονική" μου άποψη για άλλα θέματα; Το αντίθετο. Για ό,τι ανέφερα πως υποστηρίζω, πόσταρα αντιστοίχως και κριτικές ανθρώπων που είναι "ειδικοί" στο αντικείμενο και εξηγούν ακριβώς γιατί ορισμένα πράγματα που αναφέρονται είναι λάθος (το υπογραμμίζω για να μην υπονοηθεί ότι κάνω επίκληση στην αυθεντία). Έκρινα τον Peterson και το γεγονός ότι μιλάει για πράγματα που δεν ξέρει, αναφέροντας και τη γνώμη ανθρώπων που τα κατέχουν. Θύμισέ μου, πότε είπα ότι είμαι "γνώστης" του άλλου αντικειμένου; Για δες τώρα τις απαντήσεις που πήρα και κάτσε κρίνε ποιος φιλτράρει τις πληροφορίες που λαμβάνει και ποιος όχι.

Και ο λόγος που χρησιμοποίησα τον Peterson και την κλιματική αλλαγή σαν παράδειγμα είναι γιατί, όταν διάβαζα αναλύσεις των λόγων του για άλλα θέματα και αναφερόταν πάντα αυτή η τακτική της διαστρέβλωσης αρχικά δεν το πίστευα, θεωρούσα ότι θα ήταν πολύ εξώφθαλμο. Ε, όταν είδα αυτή τη συνέντευξη που είχε δώσει στο Joe Rogan, μου σηκώθηκε η τρίχα με το πώς διαστρέβλωνε τις έννοιες (π.χ το πώς φτιάχνουμε τα μοντέλα, τι αντικατοπτρίζουν κλπ).

4 ώρες πριν, dbrillis είπε

Ανέφερα την ειδικότητά μου γιατί κάποιος με ρώτησε ευθέως. Σε κανένα σχόλιο ΠΟΥΘΕΝΑ στο forum όσα χρόνια είμαι, δεν έχω πει "είναι έτσι γιατί το ξέρω εγώ". ΠΑΝΤΑ όταν θα αναφέρω κάτι με βεβαιότητα, θα μιλήσω με στοιχεία. Προφανώς και όταν γνωρίζω ένα αντικείμενο γιατί το σπούδασα, και μάλιστα εις βάθος, θα είναι ευκολότερο για μένα να κατανοήσω τη βιβλιογραφία και το πώς συνδέονται όλα μεταξύ τους από κάποιον που δεν το γνωρίζει. Ωστόσο όταν με ρωτήσεις για κάτι, θα σου απαντήσω ότι ισχύει για αυτό και για αυτό το λόγο και να η τάδε έρευνα που το υποστηρίζει. Η επιστήμη δε λειτουργεί με επίκληση στην αυθεντία, το έχω πει επανειλημμένως εδώ.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...