Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σχετικά με αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω για πατάτες κλπ, οι οδηγίες της συσκευής του θέματος αναφέρουν 30 λεπτά στο νερό και στέγνωμα και μετά μαγείρεμα με μια κουταλιά λάδι

(σελίδα 4)

https://dam.groupeseb.com/m/fbb5d771df540b2f/original/1520012364-IFU.pdf

Δημοσ.

είχα αυτήν.

https://www.skroutz.gr/s/25255102/AEG-AF6-1-6ST-Φριτέζα-Αέρος-με-Αποσπώμενο-Κάδο-5-4lt-Ασημί.html

αφού είδα πως δουλευουν οι airfryer την πηγα στο εξοχικο και αγορασα αυτήν. 

https://www.skroutz.gr/s/37213486/Rohnson-Φριτέζα-Αέρος-με-Διπλό-Αποσπώμενο-Κάδο-8-5lt-Γκρι-R-2844.html?from=featured&product_id=136892433

Η αλλαγή έγινε γιατί με την πρώτη έφτιαχνα πρώτα το κρέας το έβγαζα και μετά έφτιαχνα τις πατάτες και απλά ξαναέστειλα το κρέας.

τώρα τα φτιάχνω ταυτόχρονα.

Η 1ω χωράει ολόκληρο κοτόπουλο στη δεύτερη δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.

όσο για το αν αφήνουν μερικές όμως και άλλες καμένες πατάτες. εάν βάλεις πάρα πολλές θέλεις συχνά ανακάτεμα. γενικά δεν βάζεις ένα φαγητό μέσα και το αφήνεις χωρίς επίβλεψη. ανάλογα το φαγητό θα κάνεις από 1 έως 3 με 4 γυρίσματα. το αποτέλεσμα όμως θα είναι τέλειο.

θέλει λίγο ενασχόληση και μετά όλα είναι πανεύκολα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, miltostammy είπε

είχα αυτήν.

https://www.skroutz.gr/s/25255102/AEG-AF6-1-6ST-Φριτέζα-Αέρος-με-Αποσπώμενο-Κάδο-5-4lt-Ασημί.html

αφού είδα πως δουλευουν οι airfryer την πηγα στο εξοχικο και αγορασα αυτήν. 

https://www.skroutz.gr/s/37213486/Rohnson-Φριτέζα-Αέρος-με-Διπλό-Αποσπώμενο-Κάδο-8-5lt-Γκρι-R-2844.html?from=featured&product_id=136892433

Η αλλαγή έγινε γιατί με την πρώτη έφτιαχνα πρώτα το κρέας το έβγαζα και μετά έφτιαχνα τις πατάτες και απλά ξαναέστειλα το κρέας.

τώρα τα φτιάχνω ταυτόχρονα.

Η 1ω χωράει ολόκληρο κοτόπουλο στη δεύτερη δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.

όσο για το αν αφήνουν μερικές όμως και άλλες καμένες πατάτες. εάν βάλεις πάρα πολλές θέλεις συχνά ανακάτεμα. γενικά δεν βάζεις ένα φαγητό μέσα και το αφήνεις χωρίς επίβλεψη. ανάλογα το φαγητό θα κάνεις από 1 έως 3 με 4 γυρίσματα. το αποτέλεσμα όμως θα είναι τέλειο.

θέλει λίγο ενασχόληση και μετά όλα είναι πανεύκολα.

Εργαλείο φίλε έχω μια blitzwolf που με έχει βολέψει τόσο πολύ που από τότε που την πήρα (πριν 2 χρόνια) έχω ανοίξει τον φούρνο μόλις μια φορά και τη ζήλεψα και μόνο που την είδα αυτή τη Rohnson που πόσταρες και ισχύει ότι χρειάζεσαι ουσιαστικά δύο συσκευές αν έχεις κρέας και κάτι άλλο.

Επεξ/σία από Bomber_man
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, miltostammy είπε

Φίλε μου αν έχεις λίγο χρόνο γράψε εντυπώσεις γι αυτήν την Rohnson! Είμαι καιρό σε αναζήτηση και βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτήν και στην Philips HD9650/90, για μαγείρεμα 4 ατόμων και ουσιαστικά για να καταργήσω το φούρνο.

- Πώς είναι η χωρητικότητα? Παίρνει ολόκληρο κοτόπουλο ή μπριζόλες+πατάτες π.χ? (στην Philips ας πούμε πολύς κόσμος λέει στο skroutz ότι τα 7.3l είναι ψέμα και ο έξτρα χώρος είναι κάθετος)

- Τι ποιότητα έχουν οι αντικολλητικές επιστρώσεις (σε τέτοιες φαντάζομαι ακουμπάει το φαγητό?) και τα πλαστικά?

- Πόσο εύκολος είναι ο καθαρισμός?

- Ταχύτητα και ποιότητα ψησίματος σε διάφορα φαγητά? Πόσες φορές χρειάζονται ανακάτεμα?

- Ποιό το γευστικό αποτέλεσμα και με πόσο λάδι?

- Έχεις δει διαφορά σε κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με φούρνο? (εφόσον τη χρησιμοποιείς αρκετό καιρό)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και σόρρυ αν σε κούρασα 😂

Επεξ/σία από Tol1as
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 ώρες πριν, Tol1as είπε

Φίλε μου αν έχεις λίγο χρόνο γράψε εντυπώσεις γι αυτήν την Rohnson! Είμαι καιρό σε αναζήτηση και βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτήν και στην Philips HD9650/90, για μαγείρεμα 4 ατόμων και ουσιαστικά για να καταργήσω το φούρνο.

- Πώς είναι η χωρητικότητα? Παίρνει ολόκληρο κοτόπουλο ή μπριζόλες+πατάτες π.χ? (στην Philips ας πούμε πολύς κόσμος λέει στο skroutz ότι τα 7.3l είναι ψέμα και ο έξτρα χώρος είναι κάθετος)

- Τι ποιότητα έχουν οι αντικολλητικές επιστρώσεις (σε τέτοιες φαντάζομαι ακουμπάει το φαγητό?) και τα πλαστικά?

- Ταχύτητα και ποιότητα ψησίματος σε διάφορα φαγητά? Πόσες φορές χρειάζονται ανακάτεμα?

- Έχεις δει διαφορά σε κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με φούρνο? (εφόσον τη χρησιμοποιείς αρκετό καιρό)

Καλημερα.

εάν και είμαστε εκτός θέματος. φίλε μου θα σου πω αλλά και στα άλλα παιδιά εδώ μέσα τη συμβίωση μου και με τις 2.

Η AEG εξωτερικά έδειχνε πιο ποιοτική. επίσης χώραγε ένα ολόκληρο κοτόπουλο. Η ύπαρξη ενός δοχείου φαγητού σε αναγκάζει να κάνεις τα φαγητά ένα ένα. χωρούσε 3 με 4 πανσετες ή 2 μπριζόλες  οριζοντια στον πατο ή ολόκληρο κοτόπουλο.

άρα τα φτιάχνεις λιγα λιγα για μια 4μελη οικογένεια. εάν θες και πατάτες τότε εγώ έφτιαχνα πρώτα τα κρέατα και μετά τις πατάτες. στο τέλος ξαναζεστενα το για 1 λεπτό τα κρέατα και ήταν όλα ζεστά. 

Στο διπλο airfryer δεν δοκιμασα ακομα κοτοπουλο. Ειναι λιγο πιο στενο απο το μονο. Χωρανε πάλι  4 πανσετες ή 2 μπριζολες ή 4 μπιφτεκια οριζόντια. απλά στο ένα φτιάχνεις τα κρέατα στο δεύτερο ταυτόχρονα πατάτες η ότι άλλο θέλεις.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ.

από καθαρισμό πάντα στο χέρι και με σφουγγάρι, πότε σύρμα,  η Rohnson,  καθαρίζεται και καλύτερα και δείχνει καλύτερες αντικολλητικες ιδιότητες. πλένονται άνετα εάν τις μουσκεψετε με ζεστό νερό για 2 με 3 λεπτά πριν τις πλύνετε.

ΧΡΟΝΟΙ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ.

πολλοί λιγότεροι από φούρνο. για τηγάνι καλύτεροι και εκεί υπέρ του airfryer και επίσης όχι λάδι και όχι τσαπατσουλιες και τα πλυσίματα που έχουν ας πούμε οι πατάτες σε τηγάνι. ενδεικτικά. πατάτες στο 15λεπτο με 30λεπτο ανάλογα την ποσότητα. μπριζόλες 20λεπτο το πολύ. Ψαρια 20λεπτο το πολύ οι τσιπούρες.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ.

πατάτες τηγανιτές.

εάν τις φτιάξεις χωρίς καθόλου λάδι θα δεις διαφορά όχι φοβερή σε σχέση με τον κλασσικό τρόπο τηγανισματος. στις φρέσκες πάντα. στις προκάτ καμία διαφορά. για τις φρέσκες μπορείς να τις ψεκάζεις με σπορέλαιο με ειδικό μπουκαλάκι. φθηνό αγορά από jumbo.

Κρεατικα - Ψαρια 

όλα τέλεια θεωρώ εάν όχι καλύτερα τότε ισάξια του φούρνου.

ΤΡΟΠΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

επειδή δουλεύει με αέρα είναι προφανές ότι μεγάλες ποσότητες π.χ. από πατάτες εάν τις ανακατέψεις μια φορά μόνο δεν θα γίνουν όλες καλές. θέλει και 3 ίσως και 4 φορές ανακάτεμα. πιστέψτε με δεν είναι τίποτα τρομερό. εάν έχεις λίγες 1 μόνο φορά αρκεί.

τα κρέατα εάν τα είναι φρέσκο η ξεπαγωμενο θεωρώ με 2 το πολύ 3 γυρίσματα είναι οκ. το ίδιο και το ψάρι. εάν τα βάλεις κατευθείαν κατεψυγμένα θέλει πιο πολλά γυρίσματα.

Κοτομπουκες σνίτσελ μόνο 1 γύρισμα.

γενικές παρατηρήσεις και για τις 2 που έχω.

καθαρισμός με προσοχή εύκολος. στη rohnson πολύ πιο εύκολος.

επιστρώσεις μια χαρά στη rohnson καλύτερες.

χρόνοι ψησίματος μακράν λιγότεροι. κατανάλωση ρεύματος μακράν λιγότερο από φούρνο κουζίνας. ποιότητα φαγητού χωρίς λάδι κρεατικα ψαρια τέλεια πατάτες ίσως μερικοί θελήσουν να τις ψεκασουν με λίγο λάδι.

όσο όμως και αν βρεθεί κάποιος να αμφισβητήσει τα παραπάνω ένα θα σας πω στο οποίο δεν συγκρίνεται η όλη φάση.

χρόνος ψησίματος και καθαρισμός μετά το φαγητό. τέρμα τα λάδια από κουζίνα φούρνο πλακάκια. όσοι έχουν κάτσει να καθαρίσουν μετά από τηγάνισμα πατάτας η ψήσιμο σε φούρνο θα με καταλάβουν.

ότι άλλο με ρωτάτε. αρκεί να το έχω κάνει στην πράξη.

επίσης όποιος νομίζει θα βάλει το φαγητό και θα γυρίσει και θα είναι έτοιμο τελείως είναι γελασμένος. ούτε από πάνω τους κάθεσαι βέβαια. γυρίσματα θα κάνεις στο φαγητό. Ηrohnson κάνει και ήχο για να γυρίσεις. αλλά ενδιάμεσα πάντα κοιτάς και εσύ.

Επεξ/σία από miltostammy
  • Like 1
  • Thanks 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλοι λενε για το φουρνο οτι καιει, καταναλωνει μπλα μπλα μπλα.

Αυτα τα μαραφετακια ομως βλεπω οτι ειναι παρα πολυ μικρα.

Ο φουρνος κατα κανονα εχει δυο ραφια/θεσεις ψησιματος και μπορεις να βαλεις στον αερα στη μια θεση να ψηνεις μπιφτεκια και στην αλλη σολωμο και διπλα ψητες πατατες ή φιλετο κοτοπουλο ή κοπανακια.

Point is με το φουρνο αν κανεις σωστη αξιοποιηση του μεγαλου χωρου που εχει και μαγειρευεις για πολλα ατομα ή εισαι εργενης και μαγειρευεις το ΣΚ για ολη την ερχομενη βδομαδα σου και ετοιμαζεις ταπερακια ειναι πρακτικοτερος ο φουρνος που θα ψησεις 2+ πραγματα ταυτοχρονα και τελικως σε καταναλωση ισως να βρεθουν και στα ιδια αν πρεπει η φριτεζα αερος να δουλεψει 3 ξεχωριστες φορες για να κανει 2 φιλετα σολωμου, μετα πατατες, και μετα μπιφτεκια. Και οπως ειδα τους καδους δεν παιρνει και πολλα μπιφτεκια στον καδο. Το ιδιο και για τα φιλετα κοτοπουλο/μπουτια/κοπανακια.

Ομοιως ο καδος δεν μπορει να παρει σουβλακια σε αντιθεση με το φουρνο που τα κανεις ψητα ή τυλιχτα σε λαδοκολλα. Ο φουρνος αν γινει σωστη εκμεταλλευση του μεγαλου χωρου εκτιμω οτι ειναι οικονομικοτερος.

Δεν ειναι προφανως οικονομικος αν ψηνεις ενα μονο φαι καθε μερα. Εκει καταναλωνεις τσαμπα ενεργεια.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Bomber_man είπε

Εργαλείο φίλε έχω μια blitzwolf που με έχει βολέψει τόσο πολύ που από τότε που την πήρα (πριν 2 χρόνια) έχω ανοίξει τον φούρνο μόλις μια φορά και τη ζήλεψα και μόνο που την είδα αυτή τη Rohnson που πόσταρες και ισχύει ότι χρειάζεσαι ουσιαστικά δύο συσκευές αν έχεις κρέας και κάτι άλλο.

φίλε μου όντως είναι πολύ βολικά εργαλεία. έχουν όλα τον ίδιο τρόπο λειτουργίας απλά θεωρώ διαφοροποιουνται είτε σε ποιότητα κατασκευής είτε σε προγραμματισμους. Θεωρώ όλα θα είναι οκ αλλά προσοχή στις ανάγκες μας. 

προσοχή στη χωρητικότητα.  Ειναι όλες σε λίτρα και μας βολεύει πιο πολύ να είναι μεγάλες σε πατο πάρα σε ύψος. για 1 με 2 άτομα είναι όλα ευκολότερα. για 4 και παραπάνω άτομα θέλει δουλίτσα, όχι τρομερή άλλωστε σαν παιχνίδι είναι.

το σίγουρο είναι ότι και για 2 και για 6 άτομα δεν θα πεθάνεις μετά.στο καθάρισμα. εκεί σώζει ζωές χάχα.

πλέον κοιτάζω και για ηλεκτρική χύτρα. αλλά το ψάχνω πολύ. μάλλον όμως θα την πάρω. οπότε τότε κουζίνα φούρνος ματιά...τέλος.

15 λεπτά πριν, Sebu είπε

Πολλοι λενε για το φουρνο οτι καιει, καταναλωνει μπλα μπλα μπλα.

Αυτα τα μαραφετακια ομως βλεπω οτι ειναι παρα πολυ μικρα.

Ο φουρνος κατα κανονα εχει δυο ραφια/θεσεις ψησιματος και μπορεις να βαλεις στον αερα στη μια θεση να ψηνεις μπιφτεκια και στην αλλη σολωμο και διπλα ψητες πατατες ή φιλετο κοτοπουλο ή κοπανακια.

Point is με το φουρνο αν κανεις σωστη αξιοποιηση του μεγαλου χωρου που εχει και μαγειρευεις για πολλα ατομα ή εισαι εργενης και μαγειρευεις το ΣΚ για ολη την ερχομενη βδομαδα σου και ετοιμαζεις ταπερακια ειναι πρακτικοτερος ο φουρνος που θα ψησεις 2+ πραγματα ταυτοχρονα και τελικως σε καταναλωση ισως να βρεθουν και στα ιδια αν πρεπει η φριτεζα αερος να δουλεψει 3 ξεχωριστες φορες για να κανει 2 φιλετα σολωμου, μετα πατατες, και μετα μπιφτεκια. Και οπως ειδα τους καδους δεν παιρνει και πολλα μπιφτεκια στον καδο. Το ιδιο και για τα φιλετα κοτοπουλο/μπουτια/κοπανακια.

Ομοιως ο καδος δεν μπορει να παρει σουβλακια σε αντιθεση με το φουρνο που τα κανεις ψητα ή τυλιχτα σε λαδοκολλα. Ο φουρνος αν γινει σωστη εκμεταλλευση του μεγαλου χωρου εκτιμω οτι ειναι οικονομικοτερος.

Δεν ειναι προφανως οικονομικος αν ψηνεις ενα μονο φαι καθε μερα. Εκει καταναλωνεις τσαμπα ενεργεια.

αν και έχουμε βγει φίλε μου εκτός θέματος προφανώς οι ανάγκες μας κάνουν να εκμεταλεβομαστε πράγματα που μας τεριαζουν.

σουβλάκια χωρανε αρκεί να κόψεις το έξτρα ξύλο. τα γυρνάς με λαβίδα πάντα πλαστική.

εάν έχεις μεγάλη οικογένεια δεν βολεύει προφανώς το airfryer. 

2 άτομα που είμαστε εμείς και κάποια σαββατοκύριακο 4 με βολεύει τέλεια. 

γυρίζω από τη δουλειά βάζω τα φαγητά μου και σε 20 με 30 λεπτά θα φάω π.,Χ μπριζόλες με πατάτες. και ούτε 10 λεπτά όλα τα πλυσίματα στο χέρι. 

έχω να βάλω και πλυντήριο πιάτων 2 χρόνια σχεδόν. το βάζω 1 στο τόσο να μην χαλάσει.

εάν τώρα ήμασταν 5 άτομα η περισσότερα δεν ξέρω εάν έπαιρνα..  επίσης είμαι περίεργος. δεν μπορώ να φάω ας πούμε πατάτες τηγανιτές την άλλη μέρα. Η μπριζόλα την άλλη μέρα. έμπαινε κουζίνα κάθε μέρα σε εμενα.

Δημοσ.

Η xiaomi, οπως είπαν κι άλλοι φίλοι,  καλή αλλά μικρή 

Με τη blitzwolf μυρίζει το φαγητό πλαστικίλλα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, cray είπε

Με τη blitzwolf μυρίζει το φαγητό πλαστικίλλα

Πέταξε την από το παράθυρο, δεν παίζουμε με αυτά.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Tol1as είπε

εγώ αγόρασα της rohson από plaisio στα 129 είχα βάλει λινκ στη 3η σελίδα για να αντικαταστήσω μια philips xl HD9240/90 του 2013 η οποία είχε καεί 2 φορές. Βολεύει απίστευτα ο διπλός κάδος της rohson αλλά βλέπω ότι στο κάδο τα φαγητά στο κέντρο προς τη λαβή δεν τα ψήνει στον ίδιο βαθμό με το υπόλοιπο μέρος του κάδου δλδ οι οι πατάτες/ τυροπιτάκια κιτλ να μην έχουν πάρει χρώμα πράγμα που δε παρατηρούσα στη philips. Κοίτα και από amazon τις διπλές ninja για καμία προσφορά.

Εγω στην αρχή το 2013 ακολουθούσα τις οδηγίες για μούλιασμα και καλό στέγνωμα τις πατάτες αλλά δεν αξίζει γιοα εμένα τραβα πάρε 2.5 κιλά mccain από μάρτ που συμφέρει και σε τιμή  

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, miltostammy είπε

πλέον κοιτάζω και για ηλεκτρική χύτρα. αλλά το ψάχνω πολύ. μάλλον όμως θα την πάρω. οπότε τότε κουζίνα φούρνος ματιά...τέλος.

Έχω και ηλεκτρική χύτρα ,μια instantpot πολύ καλή, με κλειστά μάτια την αγοράζεις (Αmazon Αγγλίας είχα πάρει τη δικιά μου) αν διαθέτεις το χρήμα ,απλά δεν πολυκάνω βραστά και όσπρια και κατά συνέπεια δεν την χρησιμοποιώ πολύ πάντως πολύ γρήγορη και εύχρηστη ,έχει άπειρες συνταγές από εξωτερικό με χρόνους κτλ. και τα φαγητά βγαίνουν μια χαρά σαν να τα έκανες στο μάτι. Εστίες δεν έβαλα ποτέ στην κουζίνα με τη χύτρα και ένα επαγωγικό μάτι από lidl καλύπτομαι πλήρως και ο φούρνος διακοσμητικός τον έβαλα για αισθητικούς λόγους:P. Btw Είμαι εργένης μην πάρω κανένα στο λαιμό μου και η blitzwolf φριτέζα που έχω είναι 6λιτρη. Επίσης ισχύει αυτό που γράφεις για το κάδο καλύτερα να έχει μήκος η επιφάνεια παρά ύψος ειδικά αν βαριέσαι να ανακατεύεις,  όσες φορές έχει χρειαστεί να φτιάξω φαγητό για πλέον των δύο ατόμων δεν το επιχειρώ καν και τα κάνω σε δύο δόσεις.

Επεξ/σία από Bomber_man
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Skoundouflis είπε

εγώ αγόρασα της rohson από plaisio στα 129 είχα βάλει λινκ στη 3η σελίδα

Φτου γμτ, το θρεντ το ανακάλυψα μόλις χτες, 129 είναι super τιμή για τόσα λίτρα (και φυσικά έχει εξαντληθεί τώρα). Oh well. Θα είμαι σε επαγρύπνυση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...