Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, elpenor είπε

Αν αφού κόψεις τις πατάτες τις αφήσεις κάποια ώρα κομμένες μέσα στο νερό μετά φεύγει η ουσία από την οποία παράγεται το ακρυλαμίδιο. Το γράφουν όλα τα σοβαρά site μαγειρικής σαν απαραίτητο βήμα.

Άρα αν τις αφήσεις μέσα στο νερό για ώρα δεν έχεις πρόβλημα ούτε με το air fryer σωστα;

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Jake07 είπε

Άρα αν τις αφήσεις μέσα στο νερό για ώρα δεν έχεις πρόβλημα ούτε με το air fryer σωστα;

Θα έχουν ρουφήξει όλο το χλώριο του νερού...

Εκτός και αν αγοράσεις και φίλτρο...

• Moderators
Δημοσ.
10 ώρες πριν, elpenor είπε

Αν αφού κόψεις τις πατάτες τις αφήσεις κάποια ώρα κομμένες μέσα στο νερό μετά φεύγει η ουσία από την οποία παράγεται το ακρυλαμίδιο. Το γράφουν όλα τα σοβαρά site μαγειρικής σαν απαραίτητο βήμα.

Κανεις που κανεις το σχολιο, γιατι δεν γραφεις κατι πιο συγκεκριμενο για την διαρκεια μεσα στο νερο ωστε να βοηθησει το σχολιο ουσιαστικα; "Καποια ωρα", σαν να λεμε 3 τερμινα. Αν δεν γνωριζεις, οκ, ο τροπος που γραφεις ομως προβαλλει πως γνωριζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Προς TS 

Για 3 άτομα θες πιο μεγάλη 6λιτρη αεροφριτεζα. Το ψήσιμο με τον αέρα θέλει άπλα, αν τα πράγματα είναι το ένα πάνω στο άλλο δε θα καλοψηθουν, ακόμα και αν τα γυρίζεις συνέχεια.

• Like 1
Δημοσ.

Να σημειωθεί ότι ακρυλαμίδιο έχει και το ψωμί του τοστ και άλλα πολλά. Αν θέλουμε να είμαστε υπερβολικοί θα πρέπει να κόψουμε και τα τοστ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο...

Όσο για τη φριτέζα του θέματος φοβάμαι μήπως είναι μικρή για 3 άτομα. Εγώ λέω να χτυπήσω την 6λιτρη  Philips που έχει ο Κωτσο σε προσφορά με ιστορικό χαμηλό τιμής, και πολύ καλά σχόλια σε skroutz και Amazon. Τα ξένα reviews την εκθειάζουν.

Δημοσ.

Τα λιτρα σε αυτες τις συσκευες δεν ειναι αντιπροσωπευτικα της χωρητικοτητας. Ναι μια 2lt ειναι σαφως μικροτερη απο μια 5lt αλλα μια 6.5lt μικρη διαφορα εχει απο μια 5lt εως απειροελαχιστη.

Διαστασεις καλαθιου και watt ειναι οι κρισιμοι παραγοντες

Δημοσ.

Αυτές που είναι περισσότερα λίτρα έχουν μεγαλύτερο καλάθι γενικά, π.χ η philips 4 lt με την 6αρα. Από τις μικρότερες κάποιες λένε ψέματα για τη χωρητικότητα π.χ. κάποιες αναφέρουν 4 λίτρα και έχουν καλάθι 3 λίτρα. Διαβάστε και reviews αν υπάρχουν.

Δημοσ.
6 hours ago, pinakas0 said:

. Επίσης δεν είναι όλες οι φριτέζες ίδιες. Άλλο Moulinex kai Tefal (ακόμα και η Xiaomi, εξαιρετική) και άλλο Blitzwolf από Banggood. Έχω δοκιμάσει αρκετές, από φίλους κτλ.

Ποια είναι τα + και τα - , μπορείς να μας αναφέρεις ;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Έχω και φίλτρο… Εντάξει θα ζήσουμε μάλλον…

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostakiss είπε

Ποια είναι τα + και τα - , μπορείς να μας αναφέρεις ;

Οπτικά και από την δική μου ταπεινή εμπειρία με αντικολλητικά, η ακριβή Moulinex και η Tefal δείχνει να έχουν την καλύτερη επίστρωση. Η Xiaomi σαν ποιο δοκιμασμένη γιατί την έχω κανα χρόνο+, είναι πολύ κοντά στις άλλες αλλά ο κάδος είναι μικρός. Η επίστρωση δεν έχει κανένα θέμα ΑΛΛΑ δεν την έχουμε βάλει ποτέ πλυντήριο, την πλένουμε με σφουγγάρι. Γενικά το πλυντήριο πιάτων τις σκίζει τις επιστρώσεις. 
Νομίζω καμία δεν είναι Teflon free, αλλά δε χρειάζεται γιατί δεν αναπτύσσονται τόσο υψηλές θερμοκρασίες εσωτερικά με τον αέρα ούτος ή άλλος.

Το φαγητό όταν το βγάζεις δεν είναι καυτό όπως από ένα ταψί πχ. από το φούρνο και μπορείς να το ακουμπήσεις σχετικά σύντομα. Δύσκολο να στο εξηγήσω πρέπει να πάρεις μία και εύκολα καταλαβαίνεις ότι το φαγητό δε ψήνεται σε τόσο υψηλή θερμοκρασία και ας γράφει 200 βαθμούς max

Η διαφορά στην κατανάλωση με τον φούρνο είναι τεράστια, έχει θερμοστάτη μέσα και ανοιγοκλείνει, είναι και 1500W. Το είδαμε και στον λογαριασμό άλλωστε. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, pinakas0 είπε

Οπτικά και από την δική μου ταπεινή εμπειρία με αντικολλητικά, η ακριβή Moulinex και η Tefal δείχνει να έχουν την καλύτερη επίστρωση. Η Xiaomi σαν ποιο δοκιμασμένη γιατί την έχω κανα χρόνο+, είναι πολύ κοντά στις άλλες αλλά ο κάδος είναι μικρός. Η επίστρωση δεν έχει κανένα θέμα ΑΛΛΑ δεν την έχουμε βάλει ποτέ πλυντήριο, την πλένουμε με σφουγγάρι. Γενικά το πλυντήριο πιάτων τις σκίζει τις επιστρώσεις. 
Νομίζω καμία δεν είναι Teflon free, αλλά δε χρειάζεται γιατί δεν αναπτύσσονται τόσο υψηλές θερμοκρασίες εσωτερικά με τον αέρα ούτος ή άλλος.

Το φαγητό όταν το βγάζεις δεν είναι καυτό όπως από ένα ταψί πχ. από το φούρνο και μπορείς να το ακουμπήσεις σχετικά σύντομα. Δύσκολο να στο εξηγήσω πρέπει να πάρεις μία και εύκολα καταλαβαίνεις ότι το φαγητό δε ψήνεται σε τόσο υψηλή θερμοκρασία και ας γράφει 200 βαθμούς max

Η διαφορά στην κατανάλωση με τον φούρνο είναι τεράστια, έχει θερμοστάτη μέσα και ανοιγοκλείνει, είναι και 1500W. Το είδαμε και στον λογαριασμό άλλωστε. 

Εχοντας την Xiaomi , μπορω να πω οτι ειναι μια απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει , αν ειχε λιγο μεγαλυτερο καδο θα ηταν τελεια , εχω πλεον καταργησει τον φουρνο της κουζινας , τη οποια την δουλευω μονο αν θελω να βρασω κατι , και πλυσιμο στο χερι με σφουγγαρι , να ειναι καλα η φιλη που μου την προτεινε

• Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, matrixxx είπε

Κανεις που κανεις το σχολιο, γιατι δεν γραφεις κατι πιο συγκεκριμενο για την διαρκεια μεσα στο νερο ωστε να βοηθησει το σχολιο ουσιαστικα; "Καποια ωρα", σαν να λεμε 3 τερμινα. Αν δεν γνωριζεις, οκ, ο τροπος που γραφεις ομως προβαλλει πως γνωριζεις.

Δεν έχω βρει κάποια συγκεκριμένη μελέτη αλλά γενική οδηγία που μιλάει για 15-30 λεπτά. Η δική μου μεθοδολογία είναι ότι ξεκινάω πάντα με τις πατάτες, τις βάζω μέσα στο νερό μόλις τις κόψω (το νερό τις προστατεύει από το να μαυρίσουν) και μετά ετοιμάζω όλα τα υπόλοιπα. Όταν έρθει η ώρα να τις σοτάρω τις βγάζω από το νερό και τις βάζω σε ένα στραγγιστήρι και τις αναπηδάω ελαφρά να φύγει το πολύ νερό και μετά τις βάζω σε χαρτί κουζίνας και σκουπίζω προσεχτικά ώστε να μην μείνει υγρασία που θα εμποδίσει τη γρήγορη ανάπτυξη θερμοκρασίας που απαιτείται για την maillard.

https://www.fda.gov/food/chemical-contaminants-food/acrylamide-and-diet-food-storage-and-food-preparation

9 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Το χλώριο στο νερό μας είναι σε χαμηλά επίπεδα, ακόμα και η διπλάσια ποσότητα θεωρείται απίθανο να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/ygieinh-periballontos/prostasia-poiothtas-ydatwn/prostasia-neroy-anthrwpinhs-katanalwshs/4766-egkyklios-ypoleimmatiko-xlwrio-sto-nero-anthrwpinhs-katanalwshs

https://www.cdc.gov/healthywater/drinking/public/water_disinfection.html

Spoiler

Τώρα αν σε απασχολεί πάρα πολύ μπορείς να πάρεις φίλτρο και μετά να βάζεις για 3 λεπτά λίγο ασκορβικό οξύ στο νερό πριν βάλεις τις πατάτες.

• Like 2
Δημοσ.

Τελικα καταληξαμε στο αν αξιζει του θεματος; :P

Ψαχνω μια για να κανω την αρχη ,χωρις να δωσω ενα σκασμο λεφτα σε περιπτωση που δε βολεψει και παει ντουλαπι. Να παρω τη xiaomi;

ΥΓ.Χρησιμα ολα αυτα παντως τα της υγειας.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τελικα καταληξαμε στο αν αξιζει του θεματος; :P

Ψαχνω μια για να κανω την αρχη ,χωρις να δωσω ενα σκασμο λεφτα σε περιπτωση που δε βολεψει και παει ντουλαπι. Να παρω τη xiaomi;

ΥΓ.Χρησιμα ολα αυτα παντως τα της υγειας.

Εχω την Xiaomi , και με εχει βολεψει μια χαρα , για 1 με 2 ατομα  βολευει , για παραπανω πρεπει να πας σε μεγαλυτερη η αλλιως κουζινα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...