Lazorik Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δηλαδή το καυτό λάδι στο τηγάνι έχει χαμηλότερη θερμοκρασία απ'τον αέρα στη φριτέζα αέρος; Κάτι δε μου κολλάει.
farcry33 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, Jake07 είπε Τώρα τελευταία εμείς βάζουμε τις πατάτες απλωμένες σε λαδόκολλα στο φούρνο με αέρα.. Γίνεται και εδώ αυτό το πράγμα; Με τρόμαξες….😱😱 Οι φούρνοι είναι δοκιμασμένοι χρόνια δεν υπάρχει φόβος , ψήνουν με παρόμοιο τρόπο αλλά όχι τον ίδιο. (και εγώ τις ψήνω έτσι καμία φορά είναι πολύ υγιεινός τρόπος). Σίγουρα το ποιο ανθυγιεινό είναι οι πατάτες από έξω που το λάδι δεν αλλάζει συχνά και γενικά δεν γνωρίζουμε τι γίνεται αλλά δύστυχος και αυτό το επιλέγω λόγο χρόνου κάποιες φορές.
anagnoct Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, farcry33 είπε Νομίζω με την σωστή χρήση δεν θα έχεις θέμα, πάντως σίγουρα πάντα οι παραδοσιακοί τρόποι είναι πάντα οι ποιο ασφαλείς από άποψη υγείας. Απλά αν ειναι να πάρεις κάτι πάρε κάτι καλό και διάβασε καλά το φυλλάδιο χρήσης και θα είσαι οκ πιστεύω . Ναι σίγουρα το τηγάνισμα σε υψηλές θερμοκρασίες φυτικών λαδιών (εξαιρείται κάπως το ελαιόλαδο) δεν δημιουργεί trans λιπαρά που αποδεδειγμένα φράζουν τις αρτηρίες!
Havik Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω ξεφορτωθεί όλα τα αντικολλητικά, μόνο ανοξείδωτα και μια εμαγιέ κατσαρόλα, αυτό που ο κάδος είναι αντικολλητικός είναι μεγάλη ξενέρα για μένα και ο λόγος που δεν έχω αγοράσει... μόνο η τοστιέρα μου έχει μείνει που είναι με επίστρωση και αυτήν δεν την πολύ χρησιμοποιώ. Αν ενδιαφέρεστε για τις επιπτώσεις των αντικολλητικων υπάρχει μια πολύ καλή ταινία: Dark waters Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από Havik 1 1
Skoundouflis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον βίντεο για τα airrfryer αναφέρεται στο πρόβλημα , acrylamide Είμαι κάτοχος της Philips xl από το 2013 και μου είχε χαλάσει 2 φορές, ψάχνω αντικαταστάτη, τρομερό προϊόν, γρήγορο, ιδικά σε προτηγανισμένες πατάτες είναι απίστευτη, πραγματικά σα τηγάνι Καλή προσφορά και αυτή https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/fritezes/rohnson-friteza-aeros-r-2844-dual-cook_4037979 Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από Skoundouflis 1
kinezos69 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Πήρα από τον Κωτσόβολο αυτήν του θέματος. Έκανα πατάτες τηγανιτές και κουνουπίδι μέχρι τώρα . Τέλεια και τα δύο. Αν πειραματιστείς μπορείς να φέρεις την γεύση στα μέτρα σου. Έχει άπειρες συνταγές στο ίντερνετ, Αυτό που πρέπει να δεις είναι ο όγκος του κάδου. Αυτή είναι 4,5 λίτρα και αρκεί για 2-3 άτομα, εξαρτάται βέβαια τις ποσότητες που τρώει ο καθένας.
stathis97 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Απο το User manual της Phillips που εχω 2+ χρονια "Do not fry fresh potatoes at a temperature above 180°C (to minimise the production of acrylamide)" https://prnt.sc/kZD11tOtn_Pw Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από stathis97 4
Mesqal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Με τις προκατ πατατες υπαρχει το ιδιο προβλημα?
Athoz Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Havik είπε Εγώ έχω ξεφορτωθεί όλα τα αντικολλητικά ... Στον ίδιο δρόμο είμαι. Μετά που είδα την ταινία Dark Waters και άρχισα να διαβάζω για το τεφλόν, σταμάτησα να αγοράζω αντικολλητικά. Μόνο μαντεμένια, ανθρακούχο χαλυβα και μεταλλικά σκεύη κατάλληλα για φαγητό. Η τοστιέρα μου έχει πάντα λαδόκολα και δεν αγγίζω το τεφλον. Προχθές πήρα αφρογαλίέρα και αν και είχα καλές επιλογές σε χαμηλές τιμές προτίμησα να πληρώσω κάτι παραπάνω για ανοξείδωτη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ενημέρωση στο θέμα. Στην Ασία είναι πολύ αυστηροί με το να βάζεις μεταλλικές σπάτουλες σε αντικολλητικά. Βλέπεις γνωστούς έλληνες youtubers και βάζουν πηρούνια σε αντικολητικά και τραβάς τα μαλλιά σου. Το τεφλόν είναι πολυμερές με μεγάλα μακρομόρια που άπαξ και μπεί στο σώμα δεν είναι δυνατόν να το διασπάσει και μένει μέσα για πάντα δημιουργώντας καρκινοκύταρα. Ελπίζω και εύχομαι να μαθευτεί η γνώση για να περιοριστεί η χρήση του, γιατί όποτε τρώγω έξω ξέρω πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας ταίζουν τεφλόν. 3
elpenor Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Jake07 είπε Τώρα τελευταία εμείς βάζουμε τις πατάτες απλωμένες σε λαδόκολλα στο φούρνο με αέρα.. Γίνεται και εδώ αυτό το πράγμα; Με τρόμαξες….😱😱 Αν αφού κόψεις τις πατάτες τις αφήσεις κάποια ώρα κομμένες μέσα στο νερό μετά φεύγει η ουσία από την οποία παράγεται το ακρυλαμίδιο. Το γράφουν όλα τα σοβαρά site μαγειρικής σαν απαραίτητο βήμα. 1 2
Mhlogiatros Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Mολις εψησα τις οφτες πατατες στη τοστιερα - μια χαρα
elpenor Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Athoz είπε Στον ίδιο δρόμο είμαι. Μετά που είδα την ταινία Dark Waters και άρχισα να διαβάζω για το τεφλόν, σταμάτησα να αγοράζω αντικολλητικά. Μόνο μαντεμένια, ανθρακούχο χαλυβα και μεταλλικά σκεύη κατάλληλα για φαγητό. Η τοστιέρα μου έχει πάντα λαδόκολα και δεν αγγίζω το τεφλον. Προχθές πήρα αφρογαλίέρα και αν και είχα καλές επιλογές σε χαμηλές τιμές προτίμησα να πληρώσω κάτι παραπάνω για ανοξείδωτη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ενημέρωση στο θέμα. Στην Ασία είναι πολύ αυστηροί με το να βάζεις μεταλλικές σπάτουλες σε αντικολλητικά. Βλέπεις γνωστούς έλληνες youtubers και βάζουν πηρούνια σε αντικολητικά και τραβάς τα μαλλιά σου. Το τεφλόν είναι πολυμερές με μεγάλα μακρομόρια που άπαξ και μπεί στο σώμα δεν είναι δυνατόν να το διασπάσει και μένει μέσα για πάντα δημιουργώντας καρκινοκύταρα. Ελπίζω και εύχομαι να μαθευτεί η γνώση για να περιοριστεί η χρήση του, γιατί όποτε τρώγω έξω ξέρω πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας ταίζουν τεφλόν. Το teflon παράγει PFOA μετά τους 260 βαθμούς, θερμοκρασία που δύσκολα να φτάσεις (εγώ ζεσταίνω όσο πάει το τηγάνι για να σοτάρω το κρέας και το θερμόμετρο λέει ότι δεν περνάω τους 240. Τα επώνυμα αντικολλητικά σήμερα δεν έχουν μέσα PFOA, πχ η Tefal η εταιρεία που έβγαλε πρώτη αυτή την αντικολλητική επίστρωση το έχει σταματήσει εδώ και δεκαετίες. Αν κάποιος καταργήσει τα αντικολλητικά μετά υποχρεώνεται να χρησιμοποιεί άπειρα λιπαρά για να μην κολλάνε τα φαγητά... ενώ αντίθετα με ένα πχ Risoli Blackplus (το οποίο θέλει πολύ προσεχτική μεταχείριση) μπορείς να σοτάρεις άλιπο κρέας χωρίς λάδι. Δεν γνωρίζω φυσικά τα υλικά που έχουν οι fashon (Tefal) και οι κινέζικες φριτέζες, όμως όλα τα καλά εισαγόμενα τηγάνια δεν περιλαμβάνουν καμία ουσία που να γνωρίζουμε ότι είναι βλαβερή και έχουν αφιερώσει άρθρα στις ιστοσελίδες τους που το εξηγούν. Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ, όταν ένα σκεύος είναι καυτό μόνο οι σπάτουλες από σιλικόνη δεν το χαράζουν και δεν είναι υγιεινό να τρως κομμάτια από το τηγάνι σε καμία περίπτωση. Και εγώ χρησιμοποιώ και μαντεμένια όμως δεν είναι κατάλληλα για την Ελληνίδα νοικοκυρά που θέλει να το καθαρίσει με απορρυπαντικό μέχρι να γυαλίσει γιατί έτσι θα σκουριάσει στη βδομάδα αν δεν είναι επισμαλτωμένο. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από elpenor 3
greekboy Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) τελικα η συσκευη αξιζει αφου λυσαμε ολα τα αλλα? προσωπικα ειχα καταληξει στην blitzhome af2 απο banggood αλλα φαινεται ενδιαφερουσα και αυτη Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από greekboy
Athoz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, elpenor είπε Δεν γνωρίζω φυσικά τα υλικά που έχουν οι fashon (Tefal) και οι κινέζικες φριτέζες, όμως όλα τα καλά εισαγόμενα τηγάνια δεν περιλαμβάνουν καμία ουσία που να γνωρίζουμε ότι είναι βλαβερή και έχουν αφιερώσει άρθρα στις ιστοσελίδες τους που το εξηγούν. Σωστές οι παρτηρήσεις σου. Για τα tefal δεν ξέρω πόσο "υγιεινές" είναι οι νέες επιστρώσεις τους αλλά για τα οικονομικά κινέζικα είμαι βέβαιος πως είναι χαμηλής ποιότητας. Επίσης πέραν της θερμοκρασίας που όντως είναι δύσκολο να φτάσει στα όρια, το πρόβλημα είναι η φθορά που δημιουργείται όσο καλά και αν φέρεσαι στο αντικολλητικό. Μόλις αρχίσει να ξεφτάει σε ένα σημέιο δεν είναι πλέον κατάλληλο για μαγείρεμα. Τα μεταλλικά όντως δεν είναι όσο αντικολλητικά όσο τα τεφλόν.
pinakas0 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μη γράφετε ασυναρτησίες μερικοί σε σχέση με το ακρυλαμίδιο. Ρωτήστε έναν καλό κλινικό διαιτολόγο (εγώ ρώτησα πριν την πάρω) και θα σας πει ότι η φριτέζα αέρος είναι πολύ καλύτερη από τηγάνισμα σε λάδι, Grill ακόμα και από τις αντιστάσεις πάνω-κάτω του φούρνου (δεν αναφέρω καν το καρκινο-μπάρμπεκιου). Το ακρυλαμίδιο είναι ελάχιστο σε σχέση με τους παραπάνω τρόπους ψησίματος λόγω της συνεχούς ροής του ζεστού αέρα. Επίσης σχετικοί είναι οι Τεχνολόγοι τροφίμων αν πραγματικά θέλετε να ψαχτείτε και ΟΧΙ τα site μαγειρικής. Οι μάγειρες δεν έχουν ιδέα απλά, ούτε την ανάλογη μόρφωση. Απλά μερικοί παπαγαλίζουν εκείνα που έχουν ακούσει από τους ειδικούς. Συγνώμη αν θίγονται μερικοί. Άσε που αν το αποφασίσετε, πολύ σπάνια θα την χρησιμοποιείτε για πατάτες. Υπάρχουν φαγητά που τα κάνει απλά τέλεια (κοτόπουλο, μανιτάρια, ψάρι, μπιφτέκια κλπ.). Δεν κάνει για τα πάντα όμως πχ μπριζόλα, μπρόκολο δεν... Πιο πολύ θα ανησυχούσα για την επίστρωση σε κάτι σάπιες φθηνιάρικες που πάνε και παίρνουν μερικοί παρά για το ακρυλαμίδιο. Επίσης δεν είναι όλες οι φριτέζες ίδιες. Άλλο Moulinex kai Tefal (ακόμα και η Xiaomi, εξαιρετική) και άλλο Blitzwolf από Banggood. Έχω δοκιμάσει αρκετές, από φίλους κτλ. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από pinakas0 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα