filip123go Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Στις 18/11/2022 στις 11:16 ΜΜ, geo9419 είπε Εχω βρεi μεσω youtube δωρεάν vps (Oracle Cloud Free ) με 4 CPU, 24 GB RAM, 200GB (https://www.oracle.com/cloud/free/) forever Μεσα απο τo youtube δειχνει πως να εγκαταστησεις την ιστοσελίδα σου ή οτιδηποτε αλλο θελεις server για trading κτλ. Παρα πολύ καλό! Το έχω εδώ και 10 μήνες περίπου. 4 cores 32 gb Ram στο free. Απλάσου δίνει μέταλο με ένα linux os πάνω. Ολα τα υπόλοιπα πρέπει να τα στήσεις μόνος σου και έχει μεγαλούτσικο learning curve.
elpenor Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 19/11/2022 στις 5:58 ΠΜ, comfuzio είπε Στο Shared έχεις αυτό που λέει πχ cores αλλά δεν είναι δικά σου cores, τα μοιράζεσαι με 10.000 πελάτες. Στα VM έχεις 4 cores; Είναι δικά σου, αν θες βάλτο να κάνει mining που λέει ο λόγος! Ακόμα και αν από storage είναι χαμηλά, πας τα αρχεία που είναι μεγάλα σε cloud sharing (πχ onedrive) και απλά τα κάνεις link. Αυτό βοηθάει και για site backup/migration το να είναι μικρές οι σελίδες. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι και αυτά που γράφεις και αυτά που γράφουν οι άλλοι είναι σωστά όμως μην μπερδεύεις το standard cloud με το dedicated vCPU cloud. Τα cores τα μοιράζεσαι και στο standard cloud της Hetzner. Η μικρή μου εμπειρία με αυτά τα cloud είναι ότι τα Ελληνικά shared είναι αρκετά πιο αργά από το cloud Hetzner (με ίδια specs). Ένας μικρός 16core σύγχρονος dedicated server που τον μοιράζονται 20-30 πελάτες είναι αισθητά πιο γρήγορος και από τα δύο παρόλο που θεωρητικά έχει χειρότερα specs/account. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2022 από elpenor
comfuzio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, elpenor είπε Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι και αυτά που γράφεις και αυτά που γράφουν οι άλλοι είναι σωστά όμως μην μπερδεύεις το standard cloud με το dedicated vCPU cloud. Τα cores τα μοιράζεσαι και στο standard cloud της Hetzner. Η μικρή μου εμπειρία με αυτά τα cloud είναι ότι τα Ελληνικά είναι πάρα πολύ πιο αργά από την Hetzner (με ίδια specs). Ένας μικρός 16core σύγχρονος dedicated server που τον μοιράζονται 20-30 πελάτες θα είναι πάντα πάρα πολύ πιο γρήγορος και ας είναι θεωρητικά χειρότερα τα specs. Κοίτα παίζουν και πολλά άλλα ρόλο και ένας λόγος που προτείνω το vps/vm είναι και οι επιδόσεις πχ της php, όσες φορές έχω μπει σε shared host φίλων/γνωστών/πελατών και βλέπω κάτι τρελά outdated php που είναι EOL εδώ και χρόνια και στην ουσία δεν τα συντηρούν ποτέ γιατί "αν κάτι δουλεύει δεν το πειράζουμε" ή δεν ξέρω και γω τι. Στην hetzner δεν έχει και τόσο παλιό hardware πάντως, EPYC(2ης; γενιάς) είναι τα cloud της (κοιτάω μόνο AMD εδώ και χρόνια) και Ryzen 3600+ τα dedicated, σε αντίθεση σε Ελληνικό host που δεν θέλω να πω το όνομα του, μπήκα την Πέμπτη και ήταν κάτι xeon του 2011! Και όχι, ο γνωστός μου που έχει σελίδα εκεί, φέτος πήρε το domain name και φέτος πήρε χώρο από εκεί Αλλά ας αφήσουμε έξω το hardware αλλά και το software...bandwidth? Τι δίνει ένας sharedhost; Εδώ είναι όλα τα L7 για το hosting! Να έχω αποκατάσταση της βλάβης του Internet μου σπίτι και λίγο χρόνο και θα κάνω ένα guide για όποιον θέλει να κάνει δικό του hosting σε vm -σε όποια εταιρεία θέλει- και για να είμαι ανοιχτός προς αυτό, όπως είπα στην αρχή θέλει όσοι θα ασχοληθούν να ξέρουν 2-3 πράγματα από linux και δίκτυα γιατί οκ θα ακολουθήσουν τις οδηγίες μου για να το στήσουν και θα το στήσουν...η συντήρηση/updates μετά είναι το "μανίκι". Θα το γράψω και στο guide ότι δεν είναι κάτι που είναι set & forget και θα πρέπει να υπάρχει και backup πλάνο αν κάτι δεν πάει καλά κτλ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα