Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, efo355 είπε

Έχω 6 διαμερίσματα στο airbnb, αν αύριο ερχόταν το κράτος και μου εξασφάλιζε το ενοίκιο μου και τις όποιες ζημιές άνετα τα γύρναγα σε μακροχρόνια και ας βγάζω λιγότερα.

Ας έρθει το κράτος και για αυτό το ποσοστό που παίρνει να δώσει και υπηρεσίες. Ας δημιουργείται ένας λογαριασμός από το κράτος σε κάθε ενοικίαση όπου θα βάζει εγγύηση ο ενοικιαστής και δεν θα έχει πρόσβαση ο ιδιοκτήτης μέχρι να λήξει το συμβόλαιο και μετά με αποδεικτικά στοιχεία ο ιδιοκτήτης να παίρνει χρήματα και ότι περισσέψει να γυρνούν στον ενοικιαστή.

Ας προστατεψει το κράτος και τον ιδιοκτήτη από τους κακοπληρωτές δημιουργώντας επίσημο μητρώο όπου ο καθένας θα έχει πρόσβαση και θα βλέπει το ιστορικό του ενοικιαστή και μετά ρυθμίζουμε και τη βραχυχρόνια.

Παρ' ότι δεν έχω airbnb, συμφωνώ με τα 1000. Ως ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος προς ενοικίαση (οι γονείς βασικά), ένας από τους λόγους που το έχουμε αφήσει για καιρό ανοίκιαστο είναι ότι δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση από το κράτος, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρχει. Δηλαδή, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το κράτος σου λέει βρες τα μόνος σου με τον κάθε νοικάρη. Εντάξει, δικιά μου είναι "επιχείρηση", άντε να πληρώσω και τα έξοδα του κράτους, αλλά δε μπορώ να κάνω εγώ όλη τη διαδικασία για την έξωση ενός κακοπληρωτή. Μετά λογικά και εγώ θα τον περνάω από χίλιους ελέγχους. Και τα έξοδα δεν είναι το κυρίως πρόβλημα. Προφανώς όταν ο άλλος σου χρωστάει 1000 ευρώ και σου λέει έμμεσα ή άμεσα πάρε τα @@ μου, δε σκέφτεσαι οκ, έχασα 1000 ευρώ, να δώσω άλλα 300 σε δικηγόρο, θα το ξανανοικιάσω και θα βγάλω κέρδος. Χώρια πιθανές ζημιές ή απειλές μέχρι να φύγει. Υπάρχει και το ψυχολογικό κόστος.

• Like 3
  • Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Παρ' ότι δεν έχω airbnb, συμφωνώ με τα 1000. Ως ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος προς ενοικίαση (οι γονείς βασικά), ένας από τους λόγους που το έχουμε αφήσει για καιρό ανοίκιαστο είναι ότι δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση από το κράτος, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρχει. Δηλαδή, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το κράτος σου λέει βρες τα μόνος σου με τον κάθε νοικάρη. Εντάξει, δικιά μου είναι "επιχείρηση", άντε να πληρώσω και τα έξοδα του κράτους, αλλά δε μπορώ να κάνω εγώ όλη τη διαδικασία για την έξωση ενός κακοπληρωτή. Μετά λογικά και εγώ θα τον περνάω από χίλιους ελέγχους. Και τα έξοδα δεν είναι το κυρίως πρόβλημα. Προφανώς όταν ο άλλος σου χρωστάει 1000 ευρώ και σου λέει έμμεσα ή άμεσα πάρε τα @@ μου, δε σκέφτεσαι οκ, έχασα 1000 ευρώ, να δώσω άλλα 300 σε δικηγόρο, θα το ξανανοικιάσω και θα βγάλω κέρδος. Χώρια πιθανές ζημιές ή απειλές μέχρι να φύγει. Υπάρχει και το ψυχολογικό κόστος.

Γιατί μέσα στη βουλή ήταν και είναι ένα σωρό δικηγόροι, που συμπληρώνουν εισόδημα από αυτες τις περιπτώσεις. Για αυτό τα αφήνουν αρρυθμιστα. Με ένα ψηφιακο μητρωο ενοικιαστή, και τα δικαστήρια θα αποσυμφορουνταν από αυτές τις υποθέσεις γλυτώνοντας έξοδα, αφού οποίος χρωστούσε ακόμη και ένα ενοίκιο δε θα μπορούσε να νοικιάσει πουθενά στη χώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Πλέον η αποβολή δύσκολου ενοικιαστή, εφ' όσο έχει συνταχθεί συμβόλαιο σε δικηγόρο, είναι υπόθεση 2 μηνών.

Όσο για τα airbnb περισσότερα κοινόχρηστα, αλλαγή φορολογικού πλαισίου κτλ είναι αστεία. Μετά τα 12.000€ εισόδημα το 35% ή 1/3 πάει σε φόρο στο κράτος, χωρίς να μπορούν να εκπίπτουν τα όποια έξοδα. 

Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του και δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να του κάνει κοινωνική πολιτική. 

Το κακό με τον κόσμο είναι ότι βλέπει σαν υποχρέωση αυτά τα έξοδα, ενώ στο κινητό θα τα σκάσει πολύ εύκολα.

Μου θυμίζει την κλάψα ενός υποψήφιού ενοικιαστή που είχα, που είχε στην κατοχή του BMW αμάξι, νοίκιαζε μία θέση και ήθελε και την διπλανή την δική μου για την BMW μηχανή του και τα 100€ μηνιαίως του φάνηκαν πολλά. Βέβαια κάποιος την ίδια στιγμή αγόραζε πάρκινγκ και κάποιος άλλος πλούτιζε τον Σπανό.

Τώρα για τα νησιά, επίσης επιλογές κάνει ο καθένας. Το μισθουλάκο στο δημόσιο δεν θέλουν μήνας μπει, μήνας βγει; Δεν ήξεραν τους όρους του δημοσίου;

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nauths είπε

Τώρα για τα νησιά, επίσης επιλογές κάνει ο καθένας. Το μισθουλάκο στο δημόσιο δεν θέλουν μήνας μπει, μήνας βγει; Δεν ήξεραν τους όρους του δημοσίου;

άρες μάρες κουκουνάρες.....

• Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

άρες μάρες κουκουνάρες.....

Η κλασσική φάση που ο ένας λέει  αν δεν έχουν ας ψοφήσουν οπότε ο άλλος που δεν έχει λέει να ψοφήσουν αυτοί που έχουν και πάλι από την αρχή.

Ξέχασα να προτείνω οτι το συμβόλαιο για ρεύμα, νερό να είναι για επαγγελματική χρήση καθώς και τα δημοτικά τέλη αντίστοιχα με εστιατορίου.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Η κλασσική φάση που ο ένας λέει  αν δεν έχουν ας ψοφήσουν οπότε ο άλλος που δεν έχει λέει να ψοφήσουν αυτοί που έχουν και πάλι από την αρχή.

Ξέχασα να προτείνω οτι το συμβόλαιο για ρεύμα, νερό να είναι για επαγγελματική χρήση καθώς και τα δημοτικά τέλη αντίστοιχα με εστιατορίου.

Το ίδιο και σε όσους έχουν 4 ακίνητα και τα νοικιάζουν μακροχρόνια. Το έχουν κάνει επάγγελμα. Στα 5 το 1 να δίνεται με κλήρωση σε ΑΦΜ που δεν έχει ακίνητο στο όνομά του.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, george1807 είπε

Το ίδιο και σε όσους έχουν 4 ακίνητα και τα νοικιάζουν μακροχρόνια. Το έχουν κάνει επάγγελμα. Στα 5 το 1 να δίνεται με κλήρωση σε ΑΦΜ που δεν έχει ακίνητο στο όνομά του.

Πες το στον παραπάνω που έχει 6 μόνο για Airbnb.

Επίσης τα Airbnb να δίνουν 35% στους υπόλοιπους της πολυκατοικίας για υποβάθμιση της περιουσίας τους και διαφυγοντα εισοδήματα 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Αν ξέρεις να επιλέγεις νοικαρηδες ούτε ζημιές έχεις ούτε φέσια 

31 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Επίσης τα Airbnb να δίνουν 35% στους υπόλοιπους της πολυκατοικίας για υποβάθμιση της περιουσίας τους και διαφυγοντα εισοδήματα 

Φίλε σε καταλαβαίνω, αλλά αν ξέρεις να διαλέγεις διαμερίσματα ούτε φασαρία έχεις ούτε υποβάθμιση

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, efo355 είπε

επίσημο μητρώο όπου ο καθένας θα έχει πρόσβαση και θα βλέπει το ιστορικό του ενοικιαστή και μετά ρυθμίζουμε και τη βραχυχρόνια.

Με τον τρόπο αυτό, εκτός από τον ιδιοκτήτη θα προστατευόταν και ο σωστός ενοικιαστής.

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Κανείς να μην πεθάνει φίλε μου. Ο καθηγητής ή ο ΔΥ ξέρουμε πως σκέφτεται, να μπω δημόσιο, να κάνω λίγο παραμεθόριο να έχουμε ευνοϊκές μεταθέσεις. Επιλογή του είναι, δεν του έβαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό.

Αν κάποιος πρώτα πρέπει να μεριμνήσει για αυτούς είναι το κράτος, δεν θα κάνει ο κάθε ιδιώτης κοινωνικό έργο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nauths είπε

Αν κάποιος πρώτα πρέπει να μεριμνήσει για αυτούς είναι το κράτος, δεν θα κάνει ο κάθε ιδιώτης κοινωνικό έργο.

Κοίτα αν θέλει τον Τούρκο στο σπίτι του και τα παιδιά του αμόρφωτα κανένα πρόβλημα. Αχάριστοι ΔΥ θα τους ικανοποιήσουν την επιθυμία τους. 

• Confused 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει ίχνος ελπίδας σωτηρίας , πραγματικά μας αξίζουν τα πάντα και λίγα μας κάνουν τελικά .... απορώ με το πόσο ευνοημένοι είμαστε και δεν πήραν γραμμή οτι δεν υπάρχει πάτος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...