NTC Labs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, christospvl είπε Μαλλον εισαι κατοχος Airbnb και το πηρες στραβα..Εχεις δει Αθηνα τι γινεται?? Και σε μεγαλες πολεις?? Οταν ο μεσος ιδιοκτητης πεταει οικογενειες λεγοντας το θελω για ιδιοκατοικηση για να βαλει ενα σπιτι χρεπι airbnb με διπλασια τιμη δεν ειναι αισχροκέρδεια?? Οταν γονατιζει ξενοδοχεια που απασχολουν τοσους εργαζομενους συμπολιτες σου (και δε μιλαω για το δικο σου που πιθανον δε διαβασες τις κριτικες) τι ειναι?? Δε θα απαντησω σε κανενα σχολιο , γιατι οι μισοι που θα κραξουν ειναι βολεμενοι.. Να κοιταμε και τον διπλανο μας δε βλαπτει.. Ουτε ολοι χρησιμοποιουν το σπιτια για τις διακοπες τους.. Δεν εχω airbnb, δεν εχω καν σπιτι δικο μου. Ναι μαθε με εσυ τι γινεται στην Αθηνα, Αθηνα μενω. Γονατιζει ξενοδοχεια? Τα all inclusive που τα ιδια γονατιζουν αποδεδειγμενα πλεον τις τοπικες κοινωνιες? αυτα λες? Τα στοιχεια σου παρακαλω για το ποια ξενοδοχεια γονατισε που και φετος βουλιαξανε. Α μηπως σου κλαφτηκε κανενας μικροξενοδοχος την στιγμη που ο ιδιος δεν εκοβε αποδειξη ας πουμε ε? Αλλα ειχε 100% πληροτητα?. Τους εργαζομενους συμπολιτες λες που οι ιδιοι τους γυρισαν την πλατη? Βολεμενοι αρχηγε. Κοιμησου εσυ 3 χρονια σε οικοδομη και μετα μπορεις και εσυ και οποιοσδηποτε αλλος να μιλαει για βολεμενους. Οι οικογενεις που λες οπως και ολοκληρη η κοινωνια ας αλλαξει το συστημα αφου δεν το θελει. Τοτε να δωσω και το ψωμι που θα φαω. ΜΕΧΡΙ τοτε ομως και οσο οι "οικογενειες" και η "κοινωνια" θα γουσταρει απο τη μια σοσιαλισμο αλλα θα βγαζει φιλελε ΔΕΝ θα υποκαταστησει κανεις το κρατος και ΔΕΝ της χρωσταει κανεις τιποτα. Ειναι η ιδια κοινωνια και οι ιδιες οικογενειες που περναν τα διακοποδανεια, τα γαμοδανεια, τις πιστωτικες, τις πεμβε αλλα δεν ειχαν να βαλουν καυσιμο, τα Iphone αλλα δεν εχουν να δωσουν 300-400 εουρος ενοικιο, το παλιο ορθοδοξο ΠΑΣΟΚ και ΝΔουλα δηλαδη. Μπορεις παντα να νοικιασεις σπιταρονα στα Ανω Λιοσια με 300 ευρα. Α ξεχασα εκει ειναι η χωματερη και οι γυφτοι. Τι να κανουμε ετσι ειναι. Σε φιλελε καθεστως που η ιδια κοινωνια που λες στηριζει τα μεταξωτα βρακια θενε και μεταξωτους κωλους. Για ιδιοκατοικηση απαγορευεται να πεταξει τον οποιονδηποτε. μαθε τους νομους πρωτα. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από NTC Labs 3
NTC Labs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Άστα, "στον παπάγο δεν έχουμε ζωή" Συγγνωμη ε, θα μετακομισω επειδη το θες εσυ. Τουλαχιστον διδασκω στα παπαγιοτικα χουντακια πως ειναι η μυρωδια απο ενα καλοψημενο παϊδακι. Τα θεωρουν ντεμοντε αυτα τα πραματα. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από NTC Labs
Maurikycli Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Το έχω ξαναπεί, δεν ζητάω τίποτα. Άστοχα συμπεράσματα και εκτιμήσεις κάνεις
korakios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Η επιχειρηματικότητα έχει το ρίσκο της, οπότε από η φιλελέ πλευρά μου λέει, πλήρης απελευθέρωση. Στην πλήρη απελευθέρωση επειδή πρόκειται για ξενοδοχειακό προιόν, δε θα υπάρχει η επιλογή της ατομικής επιχείρησης, οπότε το bare minimum του φορολογικού συντελεστή θα είναι 22%. Όσοι θέλουν να το παίξουν επιχειρηματίες ας αναλάβουν τα ρίσκα τους. Επί ίσοις όροις. Αλλιώς ας το κρατήσουν κλειστό και ας μην το νοικιάσουν. δεν καταλαβαίνω που είναι το ρίσκο ακόμα και αν αντί 15% φορολογηθείς 30%
qwertyuiop2 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Yπάρχει ρίσκο γιατί στις πλατφόρμες πλέον μπήκε κάθε πικραμένη φραγκοφονού άνεργη θεία, με αποτέλεσμα επενδύσεις σε ακίνητα περιοχών που δε θα έμενε κάποιος ούτε αν αποκτούσε δωρεάν σπίτι από κληρονομιά. Κάτι Αιγάλεω, Άνω Πατήσια, Άνω Κυψέλη, Γαλάτσι κλπ κλπ. Αυτοί οι άνθρωποι που καβάλησαν ένα χάηπ τρέην όπως να 'ναι, διακινδυνεύουν να μην αποσβέσουν ποτέ την επένδυση ανακαίνισής τους. Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει κλιμακωτή φορολογία, αλλά λίγο ψηλότερη από τώρα, για να ισορροπήσει η αγορά. Όσοι είμαστε σοβαροί εντός αυτής, μπορεί να χάσουμε ένα 5-7% εισοδήματος, αλλά μεσοπρόθεσμα θα γλιτώσουμε από τους αρπακόλλες του "ένα κοσάρικο η βραδιά αδερφέ". Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από qwertyuiop2
korakios Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Yπάρχει ρίσκο γιατί στις πλατφόρμες πλέον μπήκε κάθε πικραμένη φραγκοφονού άνεργη θεία, με αποτέλεσμα επενδύσεις σε ακίνητα περιοχών που δε θα έμενε κάποιος ούτε αν αποκτούσε δωρεάν σπίτι από κληρονομιά. Κάτι Αιγάλεω, Άνω Πατήσια, Άνω Κυψέλη, Γαλάτσι κλπ κλπ. Συνήθως δεν ασχολούνται , τα δίνουν σε γραφεία που με τη σειρά τους τα ανακαινίζουν και τα εκμεταλλεύονται , δλδ ήδη είναι εταιρίες στο παιχνίδι . Αλλά και η "πικραμένη φραγκοφονού άνεργη θεία" (έχω λιώσει με το χαρακτηρισμό 😂) θα τη βγάλει την άκρη με έναν λογιστή 3 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Αυτοί οι άνθρωποι που καβάλησαν ένα χάηπ τρέην όπως να 'ναι, διακινδυνεύουν να μην αποσβέσουν ποτέ την επένδυση ανακαίνισής τους. εξαρτάται την ανακαίνιση , αν απο χρέπι το έκανε μπιμπελό δίνοντας άλλα τόσα , τότε γενικότερα έκανε κακή επένδυση , άσχετα με airbnb ή να το νοίκιαζε απλά . 3 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει κλιμακωτή φορολογία, αλλά λίγο ψηλότερη από τώρα, για να ισορροπήσει η αγορά. Όσοι είμαστε σοβαροί εντός αυτής, μπορεί να χάσουμε ένα 5-7% εισοδήματος, αλλά μεσοπρόθεσμα θα γλιτώσουμε από τους αρπακόλλες του "ένα κοσάρικο η βραδιά αδερφέ". εδώ σε έχασα τελείως και δεν κατάλαβα τίποτα
qwertyuiop2 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, korakios είπε εδώ σε έχασα τελείως και δεν κατάλαβα τίποτα Aν ανέβει η (ήδη υποχρεωτική) φορολογία σε επίπεδα 20% αντί 15, ας πούμε, πολλοί που δίνουν χρέπια για 20ρικο σε παράνομα ζευγάρια, λούμπεν κόσμο που ψάχνει ένα φτηνό κεραμίδι για 3-5 μέρες, κάναν κακομοιροτουρίστα, θα φύγουν από τις πλατφόρμες, γιατί θα συμπιεστούν μεταξύ του αυξημένου κόστους για τους ίδιους (φόροι) και των αναγκών της υπάρχουσας πελατείας τους (σπίτι σε τιμή τυρόπιτα). Άρα όσοι δίνουμε καλά/αξιοπρεπή/ωραία σπίτια, μακροπρόθεσμα θα ωφεληθούμε από τα κομμάτια της πελατείας που πλέον δε θα έχουν επιλογές του 20ρικου, άρα αναγκαστικά θα έρχονται σε εμάς του 80ρικου, όσοι τελοσπάντων από αυτούς μπορούν. Αλλιώς, τρας ξενοδοχεία βρίσκει κανείς εύκολα στην ομόνοια και το μεταξουργείο για να κάνει τις βρωμοδουλειές του, δεν είναι να έχουμε και βραχυχρόνια γι' αυτό το λόγο. Γι' αυτό το σενάριο εγώ προθυμότατα θα φορολογούμουν και 5 και 7% πάνω από τους συντελεστές που με πιάνουν τώρα (15% ως τα 12κ, 35% για κάθε ευρώ μεταξύ 12κ και 35κ, 45άρι% δεν έχω φτάσει ακόμα δυστυχώς 😛 ).
korakios Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Aν ανέβει η (ήδη υποχρεωτική) φορολογία σε επίπεδα 20% αντί 15, ας πούμε, πολλοί που δίνουν χρέπια για 20ρικο σε παράνομα ζευγάρια, λούμπεν κόσμο που ψάχνει ένα φτηνό κεραμίδι για 3-5 μέρες, κάναν κακομοιροτουρίστα, θα φύγουν από τις πλατφόρμες, γιατί θα συμπιεστούν μεταξύ του αυξημένου κόστους για τους ίδιους (φόροι) και των αναγκών της υπάρχουσας πελατείας τους (σπίτι σε τιμή τυρόπιτα). Άρα όσοι δίνουμε καλά/αξιοπρεπή/ωραία σπίτια, μακροπρόθεσμα θα ωφεληθούμε από τα κομμάτια της πελατείας που πλέον δε θα έχουν επιλογές του 20ρικου, άρα αναγκαστικά θα έρχονται σε εμάς του 80ρικου, όσοι τελοσπάντων από αυτούς μπορούν. Αλλιώς, τρας ξενοδοχεία βρίσκει κανείς εύκολα στην ομόνοια και το μεταξουργείο για να κάνει τις βρωμοδουλειές του, δεν είναι να έχουμε και βραχυχρόνια γι' αυτό το λόγο. Γι' αυτό το σενάριο εγώ προθυμότατα θα φορολογούμουν και 5 και 7% πάνω από τους συντελεστές που με πιάνουν τώρα (15% ως τα 12κ, 35% για κάθε ευρώ μεταξύ 12κ και 35κ, 45άρι% δεν έχω φτάσει ακόμα δυστυχώς 😛 ). δε βρίσκω και πολύ λογική στο σκεπτικό σου , αλλά σεβαστή η άποψή σου φυσικά 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, korakios είπε δε βρίσκω και πολύ λογική στο σκεπτικό σου , αλλά σεβαστή η άποψή σου φυσικά Αυτή τη στιγμή, κάποιος που δίνει Χ χώρο προς 20-30-40 ευρώ έχει πολύ οριακό κέρδος, αν τα κάνει ΟΛΑ μόνος του, ψωνίζει μόνο καθαριστικά, χαρτικά κλπ ΜΑΡΑΤΑ. Εφόσον πληρώνει φόρους πάντα. Με αύξηση της φορολογίας του κατά 5-10 ποσοστιαίες μονάδες (από 15 στο 20-25) το όποιο κέρδος του εξανεμίζεται, άρα αργά ή γρήγορα το κλείνει. Η πελατεία του, ή θα πάει στα γνωστά χαμαιτυπο-ξενοδοχεία, είτε θα βάλει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη και θα πάει σε ακριβότερα-καλύτερα βνβ. Κατά συνέπεια, θα αδειάσουν διαμερίσματα μακροχρόνιας μίσθωσης για τον κοσμάκη, ο οποίος πράγματι αυτή τη στιγμή δίνει κοροϊδίστικα 350-400άρια για σπίτια που θα κόστιζαν μηνιαίως κανονικά τουλάχιστον 50-100 κάτω. Κι αυτό όλο, υπό την παραδοχή ότι ο κάτοχος του διαμερίσματος των 20-30 ανά βραδιά δε μπορεί να αυξήσει τιμή για να καλύψει τη χασούρα της αύξησης φορολογίας, καθώς αν το πάει στα 40-50, εκεί υπάρχει πλέον διαθεσιμότητα ανακαινισμένων και ωραίων διαμερισμάτων βνβ, οπότε γιατί να προτιμήσει κανείς το δικό του σάπιο, αφού ο μόνος παράγοντας προτίμησης (χαμηλή τιμή) εκλείπει; Οπότε ουσιαστικά με αύξηση φορολογίας βραχυχρόνιων το κράτος επιτελεί τον Κεϋνσιανό/σοσιαλδημοκρατικό/αναδιανεμητικό του χαρακτήρα: Βοηθάει τη ρύθμιση της αγοράς, εξασφαλίζει διαθεσιμότητα περισσότερων φτηνών διαμερισμάτων στη μακροχρόνια και αυξάνει την πελατεία - αποδόσεις εκείνων που (ορθώς) επένδυσαν σε ανακαίνιση κτιριακού δυναμικού τα περασμένα χρόνια. 1 1
Maurikycli Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, korakios είπε δε βρίσκω και πολύ λογική στο σκεπτικό σου , αλλά σεβαστή η άποψή σου φυσικά Είναι σκεπτικό που αναπτύχθηκε με τον δύσκολο δρόμο του διδακτορικού 😕
Bitbit Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Ωραία ιδέα. Αλλά γιατί να μην την επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς. Γιατί πχ να μην αυξηθούν οι φόροι στα αυτοκίνητα. Έτσι θα μειωθεί και η κίνηση, θα βρίσκεις και να παρκάρεις. Δε γίνεται να ψάχνω να παρκάρω με το καινούργιο μου αυτοκίνητο και να έχω τον κάθε πλεμπαιο μπροστά μου με το χρεπι του να μου τρώει τη θέση. Και στις καφετέριες το ίδιο. 10€ ο καφές. Όχι να πάω να ψάχνω να βρω τραπέζι. Έτσι μακροπρόθεσμα θα μείνουμε μόνο εκλεκτοί πελάτες. Οι υπόλοιποι σπαστό από το περίπτερο και άραγμα στην πλατεία. Έτσι βοηθάμε και τους περιπτεράδες που είναι είδος προς εξαφάνιση. Κάντε μου like για να σας γράψω κι άλλες ιδέες 3
Miracle Worker Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, Bitbit είπε Ωραία ιδέα. Αλλά γιατί να μην την επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς. Γιατί πχ να μην αυξηθούν οι φόροι στα αυτοκίνητα. Έτσι θα μειωθεί και η κίνηση, θα βρίσκεις και να παρκάρεις. Δε γίνεται να ψάχνω να παρκάρω με το καινούργιο μου αυτοκίνητο και να έχω τον κάθε πλεμπαιο μπροστά μου με το χρεπι του να μου τρώει τη θέση. Χμμ, δεν είναι κακή ιδέα. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε δακτύλιο και ελεγχόμενη στάθμευση. 1
Maurikycli Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 31 λεπτά πριν, Bitbit είπε Ωραία ιδέα. Αλλά γιατί να μην την επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς. Γιατί πχ να μην αυξηθούν οι φόροι στα αυτοκίνητα. Έτσι θα μειωθεί και η κίνηση, θα βρίσκεις και να παρκάρεις. Δε γίνεται να ψάχνω να παρκάρω με το καινούργιο μου αυτοκίνητο και να έχω τον κάθε πλεμπαιο μπροστά μου με το χρεπι του να μου τρώει τη θέση. Και στις καφετέριες το ίδιο. 10€ ο καφές. Όχι να πάω να ψάχνω να βρω τραπέζι. Έτσι μακροπρόθεσμα θα μείνουμε μόνο εκλεκτοί πελάτες. Οι υπόλοιποι σπαστό από το περίπτερο και άραγμα στην πλατεία. Έτσι βοηθάμε και τους περιπτεράδες που είναι είδος προς εξαφάνιση. Κάντε μου like για να σας γράψω κι άλλες ιδέες Εσύ πρέπει να είσαι σε επίπεδο post Doc μεγάλε! 😕
Bitbit Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε Χμμ, δεν είναι κακή ιδέα. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε δακτύλιο και ελεγχόμενη στάθμευση. Σωστά. Και τέλη κυκλοφορίας επίσης. Αλλά όλα αυτά υπάρχουν ήδη. Όπως είπε και ο φίλος, να αυξηθούν 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα