filipprin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αρα οποιος μενει σε Anb ειναι κλεφτης που θελει να πηδηξει το μπαλκονι και δεν βρισκει αλλο τροπο.Οκ και σενα κατανοητο το θεμα σου........ Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από filipprin 2 1
NTC Labs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, christakos07 είπε Ποιος μίλησε για επιδότηση; Δανειάκι. αγυριστο ομως και ατιμωρητα ε? οπως των μεγαλοξενοδοχων. αφου θες ανταγωνισμο λοιπον να γινει με ισους ορους στην κυριολεξια. 1
Bitbit Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι πολλοί ζορίζονται επειδή κάποιος άλλος έχει κάποιο σπίτι και βγάζει χρήματα και οι ίδιοι είτε μένουν στο νοίκι και τσούζει, είτε απλά έχουν ένα σπίτι αλλά τους χαλάει που ο άλλος βγάζει χρήματα χωρίς να δουλεύει. θυμάμαι τι χαρές κάνανε κάποιοι όταν ανακοινώθηκε ο ΕΝΦΙΑ. Ας πληρώσει αυτός, τι τον λυπάσαι, έχει. Όσο για τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν κάποιοι δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνουμε ακραία παραδείγματα. 2
christakos07 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Bitbit είπε εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι πολλοί ζορίζονται επειδή κάποιος άλλος έχει κάποιο σπίτι και βγάζει χρήματα και οι ίδιοι είτε μένουν στο νοίκι και τσούζει, είτε απλά έχουν ένα σπίτι αλλά τους χαλάει που ο άλλος βγάζει χρήματα χωρίς να δουλεύει. θυμάμαι τι χαρές κάνανε κάποιοι όταν ανακοινώθηκε ο ΕΝΦΙΑ. Ας πληρώσει αυτός, τι τον λυπάσαι, έχει. Όσο για τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν κάποιοι δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνουμε ακραία παραδείγματα. Η επιχειρηματικότητα έχει το ρίσκο της, οπότε από η φιλελέ πλευρά μου λέει, πλήρης απελευθέρωση. Στην πλήρη απελευθέρωση επειδή πρόκειται για ξενοδοχειακό προιόν, δε θα υπάρχει η επιλογή της ατομικής επιχείρησης, οπότε το bare minimum του φορολογικού συντελεστή θα είναι 22%. Όσοι θέλουν να το παίξουν επιχειρηματίες ας αναλάβουν τα ρίσκα τους. Επί ίσοις όροις. Αλλιώς ας το κρατήσουν κλειστό και ας μην το νοικιάσουν. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από christakos07 1
nova_centurion Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πρέπει να γίνουμε πιο επικεντρωμένοι στο θέμα και όχι να τοποθετούμαστε ακραία. Το θέμα του airbnb είναι ξεκάθαρα μια περίπτωση που απαιτεί κοινωνικές ισορροπίες. Από τη μια είναι το εύλογο οικονομικό συμφέρον του ιδιοκτήτη που θέλει να εκμεταλλευτεί την περιουσία του. Είναι το όφελος του κράτους από φόρους και τουρισμό που έρχεται ειδικά από εξωτερικό. Από την άλλη είναι η αυξημένη δυσκολία εύρεσης στέγης για ενοικιαστές, οι "διπλανοί" στο aibnb που εύλογα ανησυχούν ή και πιθανόν ενοχλούνται από την συχνή εναλλαγή ξένων στην πολυκατοικία. Αν ως κοινωνία επιδιώξουμε τα άκρα τότε δεν θα έχουμε λύσει το θέμα με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ότι το Airbnb ήλθε για να μείνει και βοηθά πολλους συμπολίτες μας. Από την άλλη δεν μπορούμε να έχουμε ανεξέλεγκτη την βραχυπρόθεσμη μίσθωση με μόνο κριτήρια την φορολόγηση. Ρύθμιση πρέπει να γίνει. Το ερώτημα είναι ποια; Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να μας πουν οι υπερ της βραχυπρόθεσμης τι θα θεωρούσαν λογικό να μπει ως περιορισμός και οι κατά να μας πουν υπό ποιες προϋποθέσεις θα έβλεπαν ότι θα ήταν ανεκτή από αυτούς. Ετσι παρακαλώ μπορείτε όσοι θέλετε να γράψετε να κάνετε προτάσεις ρύθμισης και να μην περιορίζεστε σε στείρα αποτύπωση της θέσης σας είτε είναι υπερ είτε κατά; Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν μπορούμε να συγκλίνουν οι απόψεις των αντιθέτων υπό όρους. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από nova_centurion 1
Maurikycli Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, Bitbit είπε εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι πολλοί ζορίζονται επειδή κάποιος άλλος έχει κάποιο σπίτι και βγάζει χρήματα και οι ίδιοι είτε μένουν στο νοίκι και τσούζει, είτε απλά έχουν ένα σπίτι αλλά τους χαλάει που ο άλλος βγάζει χρήματα χωρίς να δουλεύει. θυμάμαι τι χαρές κάνανε κάποιοι όταν ανακοινώθηκε ο ΕΝΦΙΑ. Ας πληρώσει αυτός, τι τον λυπάσαι, έχει. Όσο για τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν κάποιοι δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνουμε ακραία παραδείγματα. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η στέγαση είναι μια βασικότατη ανάγκη και κάποιοι που τους περισσεύει κανένα ακίνητο θεωρούν ότι έχουν τη κότα που κάνει τα Χρυσά Αυγά. Είμαι αντίθετος στην σπατάλη οικιστικών ακινήτων προς χάριν διασκέδασης (τουριστών) και λιγουρηδων ιδιοκτητών 1
Bitbit Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η στέγαση είναι μια βασικότατη ανάγκη και κάποιοι που τους περισσεύει κανένα ακίνητο θεωρούν ότι έχουν τη κότα που κάνει τα Χρυσά Αυγά. Είμαι αντίθετος στην σπατάλη οικιστικών ακινήτων προς χάριν διασκέδασης (τουριστών) και λιγουρηδων ιδιοκτητών Ο έχων 2 διαμερίσματα...
christospvl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Και καλά θα τους κάνουν.. Η αισχροκέρδεια πληρώνεται..
NTC Labs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, christospvl είπε Και καλά θα τους κάνουν.. Η αισχροκέρδεια πληρώνεται.. Για ποια αισχροκερδια μιλας ακριβως? Του grand serai ( που με βαση τα σημερινα ΕΠΙΣΗΜΑ κριτηρια ΔΕΝ ειναι 5στερο οπως διαφημιζει ) ας πουμε που πηγα να μεινω ιουλιο μετα τον γαμο μου με ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ κλιματισμο κατακαλοκαιρο και την απαντηση του υπευθυνου " ε ανοιξτε τις κουρτινες"- σε δωματιο με ολες τις πλευρες παραθυρα που ουτε να κοιμηθουμε δεν μπορουσαμε απο τον ηλιο αν δεν τις κλειναμε οποτε λιωναμε και στις 2 περιπτωσεις - με 100+ εουρος την ημερα ή το ΓΑΜΑΤΟ σπιτι στην πελλοπονησο διπλα στο κύμα με ΟΛΑ τα κομφορ και ΔΩΡΑ τοπικα προϊοντα με 60? Για πες ακριβως για ποια αισχροκερδεια μιλας? 43 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η στέγαση είναι μια βασικότατη ανάγκη και κάποιοι που τους περισσεύει κανένα ακίνητο θεωρούν ότι έχουν τη κότα που κάνει τα Χρυσά Αυγά. Είμαι αντίθετος στην σπατάλη οικιστικών ακινήτων προς χάριν διασκέδασης (τουριστών) και λιγουρηδων ιδιοκτητών στα χρωστανε εσενα προσωπικα και δεν το ξερουν? Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από NTC Labs
Maurikycli Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, NTC Labs είπε Για ποια αισχροκερδια μιλας ακριβως? Του grand serai ( που με βαση τα σημερινα ΕΠΙΣΗΜΑ κριτηρια ΔΕΝ ειναι 5στερο οπως διαφημιζει ) ας πουμε που πηγα να μεινω ιουλιο μετα τον γαμο μου με ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ κλιματισμο κατακαλοκαιρο και την απαντηση του υπευθυνου " ε ανοιξτε τις κουρτινες"- σε δωματιο με ολες τις πλευρες παραθυρα που ουτε να κοιμηθουμε δεν μπορουσαμε απο τον ηλιο αν δεν τις κλειναμε οποτε λιωναμε και στις 2 περιπτωσεις - με 100+ εουρος την ημερα ή το ΓΑΜΑΤΟ σπιτι στην πελλοπονησο με ΟΛΑ τα κομφορ και ΔΩΡΑ τοπικα προϊοντα με 60? Για πες ακριβως για ποια αισχροκερδεια μιλας? στα χρωστανε εσενα προσωπικα και δεν το ξερουν? Εδώ μιλάμε για στοιχειώδης ανθρώπινες ανάγκες κι εσύ ανησυχείς μη σου τύχει ... ξυνισμένο παντεσπάνι. Δεν μου χρωστάει κανείς και τίποτα. Κάτι λιγούρια θεωρούν ότι τους χρωστάνε οι άλλοι ολόκληρες περιουσίες για τα κοτέτσια τους
NTC Labs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Εδώ μιλάμε για στοιχειώδης ανθρώπινες ανάγκες κι εσύ ανησυχείς μη σου τύχει ... ξυνισμένο παντεσπάνι. Δεν μου χρωστάει κανείς και τίποτα. Κάτι λιγούρια θεωρούν ότι τους χρωστάνε οι άλλοι ολόκληρες περιουσίες για τα κοτέτσια τους δεν απαντας. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από NTC Labs
christospvl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, NTC Labs είπε Για ποια αισχροκερδια μιλας ακριβως? Του grand serai ( που με βαση τα σημερινα ΕΠΙΣΗΜΑ κριτηρια ΔΕΝ ειναι 5στερο οπως διαφημιζει ) ας πουμε που πηγα να μεινω ιουλιο μετα τον γαμο μου με ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ κλιματισμο κατακαλοκαιρο και την απαντηση του υπευθυνου " ε ανοιξτε τις κουρτινες"- σε δωματιο με ολες τις πλευρες παραθυρα που ουτε να κοιμηθουμε δεν μπορουσαμε απο τον ηλιο αν δεν τις κλειναμε οποτε λιωναμε και στις 2 περιπτωσεις - με 100+ εουρος την ημερα ή το ΓΑΜΑΤΟ σπιτι στην πελλοπονησο με ΟΛΑ τα κομφορ και ΔΩΡΑ τοπικα προϊοντα με 60? Για πες ακριβως για ποια αισχροκερδεια μιλας? στα χρωστανε εσενα προσωπικα και δεν το ξερουν? Μαλλον εισαι κατοχος Airbnb και το πηρες στραβα..Εχεις δει Αθηνα τι γινεται?? Και σε μεγαλες πολεις?? Οταν ο μεσος ιδιοκτητης πεταει οικογενειες λεγοντας το θελω για ιδιοκατοικηση για να βαλει ενα σπιτι χρεπι airbnb με διπλασια τιμη δεν ειναι αισχροκέρδεια?? Οταν γονατιζει ξενοδοχεια που απασχολουν τοσους εργαζομενους συμπολιτες σου (και δε μιλαω για το δικο σου που πιθανον δε διαβασες τις κριτικες) τι ειναι?? Δε θα απαντησω σε κανενα σχολιο , γιατι οι μισοι που θα κραξουν ειναι βολεμενοι.. Να κοιταμε και τον διπλανο μας δε βλαπτει.. Ουτε ολοι χρησιμοποιουν τα σπιτια για τις διακοπες τους.. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από christospvl 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα