filipprin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Φυσικα οι ξενοδοχοι ειναι οι μονοι που τα δηλώνουν ολα μεχρι τελευταίας δεκαρας και πληρωνουν πλουσιοπάροχα τους υπαλληλους τους.Τι οχι δεν ειναι ετσιιιιιι????????? Α μη ξεχασω και το ταμειο ανεργειας που τους το πληρωνουμε ολοι.... 3 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Δεν με νοιάζει αν είναι ρουσφέτι προς ξενοδόχους, κοινωνική ενσυναίσθηση, χριστιανική λογική, προεκλογική εκστρατεία αρκεί το αποτέλεσμα να είναι κατά των Airbnb οκ κατανοητο το θεμα σου Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από filipprin
Hacker?pcs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 1 minute ago, filipprin said: Φυσικα οι ξενοδοχοι ειναι οι μονοι που τα δηλώνουν ολα μεχρι τελευταίας δεκαρας και πληρωνουν πλουσιοπάροχα τους υπαλληλους τους. οκ κατανοητο το θεμα σου Έλληνες εργοδότες και μάλιστα στον τουρισμό/εστίαση, ήτοι ο πάτος του πάτου αλλά δεν πλήττουν το γενικό κοινωνικό σύνολο όπως τα Airbnb
filipprin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 ΟΚ οτι πεις.Ειπαμε κατανοητο το θεμα σου.... 1
Maurikycli Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Προς εκείνον που δεν έχει abnb ΑΛΛΑ δεν τον πειράζει, η κλασσική έννοια της μίσθσωσης αφορά μόνιμους κατοίκους. Μα, θα πει , υπήρχε και πριν η ενοικίαση εξοχικών. Αξριβώς αυτό. Αφορούσε σπίτια χαρακτηρισμένα β΄ κατοικίες εξοχικές γι'αυτο νοικιάζονταν με τη σεζόν. Αλλά, αυτοί είστε
korakios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Καλά θα κάνουν να γίνει ρουσφέτι προς τους ξενοδόχους, κανείς δεν θέλει στην αγορά Airbnb πέρα από αυτούς που τα κονομανε από αυτό, εάν απαγορευτουν θα είναι μια ανάσα για την κοινωνία γενικότερα. Στο κάτω κάτω για αυτό το σκοπό είχαμε τα ξενοδοχεία πριν υπάρξει το καρκίνωμα της Airbnb, ας επανέλθουμε στην κανονικότητα επιτέλους εξαρτάται , για μένα (δεν έχω οικονομικό όφελος ), καρκίνωμα είναι τα ξενοδοχεία που εκτός του οτι είναι πανάκριβα είναι και πανάκριβα για τις υπηρεσίες τους , γενικά μια κοροϊδία ....τουλάχιστον πλέον αντί να μένεις σε κάμπινγκ βρίσκεις κάτι σε σωστή τιμή/ποιότητα , ο καθένας με τις απόψεις και εμπειρίες του 17 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Έλληνες εργοδότες και μάλιστα στον τουρισμό/εστίαση, ήτοι ο πάτος του πάτου τον ήπιανε καλά φέτος μιας και δε βρίσκανε άτομα , υπήρχε και παλιότερα αυτό το "πρόβλημα" αλλά φέτος έτσουξε και την τσέπη τους 11 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Προς εκείνον που δεν έχει abnb ΑΛΛΑ δεν τον πειράζει, η κλασσική έννοια της μίσθσωσης αφορά μόνιμους κατοίκους. Μα, θα πει , υπήρχε και πριν η ενοικίαση εξοχικών. Αξριβώς αυτό. Αφορούσε σπίτια χαρακτηρισμένα β΄ κατοικίες εξοχικές γι'αυτο νοικιάζονταν με τη σεζόν. Αλλά, αυτοί είστε προφανώς έχεις αρνητική εμπειρία , στο πατρικό μου που νοικιάζουν airbnb στην πολυκατοικία δεν παραπονέθηκε ποτέ κανένας
christakos07 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Γιατί φοβάστε τόσο οι ερμπιενμπάδες να ανταγωνιστείτε τα ξενοδοχεία; Ελεύθερη αγορά έχουμε, αφού. Πλήρης απελευθέρωση, έναρξη επαγγέλματος, δάνειο και καλές δουλίτσες. 2
Maurikycli Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, korakios είπε προφανώς έχεις αρνητική εμπειρία , στο πατρικό μου που νοικιάζουν airbnb στην πολυκατοικία δεν παραπονέθηκε ποτέ κανένας Οι γονείς μου κόντεψαν να χάσουν συνεπέστατο νοικάρη λόγο φασαρίας από το διπλανό διαμέρισμα που έγινε airbnb. "Ευτυχώς" λόγω κορονοϊού έμεινε άδειο δυο χρόνια . Τώρα δεν ξέρω τί γίνεται.
filipprin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Το αναποδο συμβαίνει.Τα ξενοδοχεια φοβουνται τον αναταγωνισμο .Ο ιδιωτης δεν εχει προβλημα απο που θα παρει τα λεφτα ειτε ενοικοιο ειτε βραχυχρονια......... 6 λεπτά πριν, christakos07 είπε Γιατί φοβάστε τόσο οι ερμπιενμπάδες να ανταγωνιστείτε τα ξενοδοχεία; Ελεύθερη αγορά έχουμε, αφού. Πλήρης απελευθέρωση, έναρξη επαγγέλματος, δάνειο και καλές δουλίτσες.
christakos07 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, filipprin είπε Το αναποδο συμβαίνει.Τα ξενοδοχεια φοβουνται τον αναταγωνισμο .Ο ιδιωτης δεν εχει προβλημα απο που θα παρει τα λεφτα ειτε ενοικοιο ειτε βραχυχρονια......... Ναι καλέ. Για αυτό προτείνω έναρξη επαγγέλματος, φορολόγηση από 9% στα πρώτα 10κ, ΦΠΑ, έξοδα λογιστή μηνιαίως, δημιουργία εξόδων κινδύνου, κτλπ. Ανταγωνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Εγώ με τους ερμπιεμπάδες είμαι, απλά θα παίζετε επί ίσοις όροις. 1
korakios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, christakos07 είπε Γιατί φοβάστε τόσο οι ερμπιενμπάδες να ανταγωνιστείτε τα ξενοδοχεία; Ελεύθερη αγορά έχουμε, αφού. Πλήρης απελευθέρωση, έναρξη επαγγέλματος, δάνειο και καλές δουλίτσες. δε δίνουν επιδοτήσεις , κάποιοι το κάνανε βέβαια μιας και συνέφερε σε περιπτώσεις μεγάλων ποσών ανακαίνισης, βάζεις και ασφάλειες και δάνειο στα έξοδα και φορολογικά κερδίζεις ...
filipprin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Εκτος απο την εξοδο κινδυνου ολα τα υπολοιπα φυσικα και ισχυουν σε οσους λειτουργουν νομιμα βραχυχρονια μισθωση. 1 λεπτό πριν, christakos07 είπε Ναι καλέ. Για αυτό προτείνω έναρξη επαγγέλματος, φορολόγηση από 9% στα πρώτα 10κ, ΦΠΑ, έξοδα λογιστή μηνιαίως, δημιουργία εξόδων κινδύνου, κτλπ. Ανταγωνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Εγώ με τους ερμπιεμπάδες είμαι, απλά θα παίζετε επί ίσοις όροις.
christakos07 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε δε δίνουν επιδοτήσεις , κάποιοι το κάνανε βέβαια μιας και συνέφερε σε περιπτώσεις μεγάλων ποσών ανακαίνισης, βάζεις και ασφάλειες και δάνειο στα έξοδα και φορολογικά κερδίζεις ... Ποιος μίλησε για επιδότηση; Δανειάκι.
korakios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Οι γονείς μου κόντεψαν να χάσουν συνεπέστατο νοικάρη λόγο φασαρίας από το διπλανό διαμέρισμα που έγινε airbnb. "Ευτυχώς" λόγω κορονοϊού έμεινε άδειο δυο χρόνια . Τώρα δεν ξέρω τί γίνεται. ίδια (και χειρότερη) φασαρία μπορεί να κάτσει απο μόνιμο ενοικιαστή .... Μόλις τώρα, christakos07 είπε Ποιος μίλησε για επιδότηση; Δανειάκι. εννοώ αν δίνανε όπως παλιά για ξενοδοχεία σίγουρα θα προχωρούσε κόσμος σε περιπτώσεις που δε μπορεί να πάρει δάνειο
filipprin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, christakos07 είπε Ναι καλέ. Για αυτό προτείνω έναρξη επαγγέλματος, φορολόγηση από 9% στα πρώτα 10κ, ΦΠΑ, έξοδα λογιστή μηνιαίως, δημιουργία εξόδων κινδύνου, κτλπ. Εκτος απο την εξοδο κινδυνου και την ανέξοδη εναρξη ολα τα υπολοιπα φυσικα και ισχυουν σε οσους λειτουργουν νομιμα βραχυχρονια μισθωση.Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται αυτοτελώς, με συντελεστές από 15% έως και 45%. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από filipprin
Miracle Worker Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Εγώ θεωρώ υπάρχει και θέμα ασφάλειας. Αφενός όσον αφορά την γενικότερη πρόσβαση στην πολυκατοικία, αφετέρου στα "κοινά" μπαλκόνια. Εγώ σε όσα διαμερίσματα έχω μείνει Αθήνα είχαν ενιαίο μπαλκόνι, με διαχωριστικό. Με ένα σάλτο άνετα μπαίνει κάποιος στο δίπλα. Έχουμε ακούσει δυστυχώς για φρικτά εγκλήματα, όπως ομαδικός βιασμός από ξένους υπηκόους που καπάκι την έκαναν για τη χώρα τους. Και με μακροχρόνια βέβαια μπορεί να έχεις "μακροχρόνιο" θέμα, όπως ειπώθηκε, αλλά τουλάχιστον ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Εμένα συνήθως ήταν φυσιολογικοί οι γείτονες, οπότε δεν είχα έννοια. Μόνο σε ένα διαμέρισμα είχα κάτι περίεργους δίπλα, αλλά και αυτοί όχι τόσο ώστε να κάνουν κάτι τόσο ανοιχτά. Αν μπαινοβγαίνουν κάθε μήνα 6-7 διαφορετικοί ένοικοι, αυξάνει εκθετικά ο κίνδυνος, ειδικά αν δεν είναι και κανά διαμέρισμα να τραβάει την αφάν γκατέ των τουριστών. Τώρα για την ασφάλεια και κατά πόσο γίνεται έλεγχος στους νοικάρηδες δεν είμαι σίγουρος. Μια φορά ταξίδεψα έτσι, έκανε ένα φίλος λογαριασμό και δεν είχαμε επαφή με τους ιδιοκτήτες. Αλλά και 100% να υπάρχουν τα στοιχεία των ενοικιαστών, σιγά μη βγάλεις άκρη αν γίνει κάτι, με το νομικό πλαίσιο που ισχύει. Και ένα θέμα σε αυτό είναι και τυχόν βανδαλισμοί στην πολυκατοικία, πχ γκράφιτι σε ασανσέρ/κοινόχρηστους χώρους κλπ. Σιγά μη βγάλεις άκρη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα