Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβάζω ότι επίκειται νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα Airbnb διαμερίσματα όπου θα έχουν λόγο ο Δήμος και η Γεν Συνέλευση της πολυκατοικίας για το αν κάποιο διαμέρισμα μπορεί να ενοικιάζεται με βραχυπρόθεσμη μίσθωση. 

Δείτε και άρθρο

https://www.protothema.gr/economy/article/1308675/airbnb-dimoi-kai-enoikoi-polukatoikion-tha-apofasizoun-gia-opoion-diathetei-akinita

Επειδή είναι ένα θέμα που το έχω στην πολυκατοικία των γονιών μου όπου ένας ιδιοκτήτης αγόρασε πρόσφατα διαμέρισμα με σκοπό να το κάνει airbnb θεωρώ ότι ως κοινωνία θα πρέπει να το δούμε σφαιρικά ώστε να έχουμε μεν οικονομική δραστηριότητα αλλά από την άλλη να μην διαλυθούν τα πάντα σε μια πολυκατοικία με το να γίνει κέντρο διερχομένων.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εισαχθεί ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο αλλά το δύσκολο είναι το πως θα κρατηθούν οι σωστές ισορροπίες μεταξύ των δύο αντιμαχομένων πλευρών.

Πάνω σ' αυτό το ερώτημα και με δεδομένο ότι κατά την άποψη μου πρέπει σε γενικές γραμμές να υπάρχει Airbnb θα ήθελα την άποψη των συμφορουμιτών για το ποιές ρυθμίσεις θα θεωρούντο εύλογες.

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Διαβάζω ότι επίκειται νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα Airbnb διαμερίσματα όπου θα έχουν λόγο ο Δήμος και η Γεν Συνέλευση της πολυκατοικίας για το αν κάποιο διαμέρισμα μπορεί να ενοικιάζεται με βραχυπρόθεσμη μίσθωση. 

Δείτε και άρθρο

https://www.protothema.gr/economy/article/1308675/airbnb-dimoi-kai-enoikoi-polukatoikion-tha-apofasizoun-gia-opoion-diathetei-akinita

Επειδή είναι ένα θέμα που το έχω στην πολυκατοικία των γονιών μου όπου ένας ιδιοκτήτης αγόρασε πρόσφατα διαμέρισμα με σκοπό να το κάνει airbnb θεωρώ ότι ως κοινωνία θα πρέπει να το δούμε σφαιρικά ώστε να έχουμε μεν οικονομική δραστηριότητα αλλά από την άλλη να μην διαλυθούν τα πάντα σε μια πολυκατοικία με το να γίνει κέντρο διερχομένων.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εισαχθεί ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο αλλά το δύσκολο είναι το πως θα κρατηθούν οι σωστές ισορροπίες μεταξύ των δύο αντιμαχομένων πλευρών.

Πάνω σ' αυτό το ερώτημα και με δεδομένο ότι κατά την άποψη μου πρέπει σε γενικές γραμμές να υπάρχει Airbnb θα ήθελα την άποψη των συμφορουμιτών για το ποιές ρυθμίσεις θα θεωρούντο εύλογες.

Έρχονται εκλογές. Τίποτα δεν θα γίνει.
Το μόνο ουσιαστικό είναι ο περιορισμός 2 καταλυμάτων ανά ΑΦΜ και παράλληλα η σοβαρή προστασία του ιδιοκτήτη και νομική του προστασία από ενοικιαστές που έχουν επάγγελμα να "πιστολιάζουν".

Αυτό με το κέντρο διερχομένων ως επιχείρημα είναι αστείο, άρα δεν νοικιάζουμε ούτε σε φοιτητές, ούτε σε πολυμελής οικογένειες, ούτε σε όποιον δεν αρέσει φατσικά στο συμβούλιο των σοφών της πολυκατοικίας.

Γενικά πάντως, όποιος έχει ακίνητη περιουσία θέλει να την εκμετλευτεί με όποιον νόμιμο τρόπο θεωρεί κατάλληλο, και όποιος δεν έχει θέλει και ο έχων ακίνητη περιουσία να μη τη νοικιάσει ή να τη νοικιάσει με συμβολικό ενοίκιο. Και οι δύο αν άλλαζαν μεριές πάλι το ίδιο θα γινόταν.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει δεν βρίσκουμε σπίτι να νοικιάσουμε δυστυχώς και αν βρούμε θα είναι κανένα σάπιο με νοίκι στον Θεό, Ειμαι και σε νησί και ειναι 10 φορές χειρότερα άσε που εδώ νοικιάζουν μέχρι το Απρίλιο Μάιο μετά μείνε στην παραλία και στο δίνουμε από Οκτώβριο, και να πεις να χρεωθείς να αγοράσεις εκει είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Επεξ/σία από valantis123
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε γενικές γραμμές, το μέτρο περί αριθμού ακινήτων στον ΑΦΜ μου ακούγεται θετικά ως αναγκαίος συμβιβασμός ανάμεσα σε ξενοδόχους και ιδιώτες ιδιοκτήτες.

Τα περί συνέλευσης πολυκατοικίας δεν νομίζω πως θα μπορούσαν ποτέ να περάσουν ως γενικός νόμος, και αν γινόταν αυτό τώρα...θα είχαμε νεκρούς.

Κάποια καταστατικά πάντως ήδη αποκλείουν την βραχυχρόνια μίσθωση. Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις, μιας και μένω σε περιοχή που παίζει πολύ η βραχυχρόνια (Κουκάκι).

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα αυτής στην γειτονιά που γεννήθηκα, μεγάλωσα και διαβιώνω είναι μεγάλα -και εν γένει αρνητικά-, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα που δεν αφορά το παρόν θέμα.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίζει κανένας Δήμος η ΓΣ να καθορίζει αν θα νοικιαζει βραχυχρόνια κάποιος το διαμέρισμα του, και να βγει νόμος είτε θα γίνουν προσφυγες στο ΣτΕ και θα ακυρωθούν είτε δεν θα εφαρμοστουν στην πράξη, μπορεί ο άλλος να θέλει να νοικιάσει το σπίτι του για 2 μήνες η 6 μήνες και όχι απαραίτητα να έρχονται και να φεύγουν νέα άτομα κάθε λίγες βδομάδες. 

Μέτρα που μπορούν να ληφθούν για το airbnb είναι σε όσες μισθώσεις είναι βραχυχρόνιες να υπάρχει πλαφον στο ενοίκιο από το κράτος. Εναλλακτικά αν δεν θέλει το κράτος airbnb ας μειώσει σημαντικά τον ΦΠΑ στα κόστη και στα πακέτα διαμονής των ξενοδοχείων έτσι ώστε αυτά να βγαίνουν οικονομικοτερα για τους τουρίστες. 

Όσο για τα ενοίκια γενικώς, όχι μόνο δεν θα πέσουν αλλά θα ανέβουν και άλλο, αυτό δεν είναι κάτι θετικό, αλλά δεν υπάρχει επιστροφή. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, valantis123 είπε

Πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει δεν βρίσκουμε σπίτι να νοικιάσουμε δυστυχώς και αν βρούμε θα είναι κανένα σάπιο με νοίκι στον Θεό, Ειμαι και σε νησί και ειναι 10 φορές χειρότερα άσε που εδώ νοικιάζουν μέχρι το Απρίλιο Μάιο μετά μείνε στην παραλία και στο δίνουμε από Οκτώβριο, και να πεις να χρεωθείς να αγοράσεις εκει είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Αυτό που κάποιοι νομίζετε ότι πρέπει να έχετε λόγο στις περιουσίες των άλλων, με ξεπερνάει. 

Βλέπω λες ότι σας νοικιάζουν μέχρι Απρίλιο. Έχεις πάτημα αν κάνετε σωστό συμβόλαιο, που μάλλον δεν κάνετε και οπότε έχετε συμφωνήσει και οι 2 τι θα γίνει.

Ωστοσο για τους εκπαιδευτικούς πρέπει να βρεθεί μια λύση για τα νησιά 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αυτό που κάποιοι νομίζετε ότι πρέπει να έχετε λόγο στις περιουσίες των άλλων, με ξεπερνάει. 

Βλέπω λες ότι σας νοικιάζουν μέχρι Απρίλιο. Έχεις πάτημα αν κάνετε σωστό συμβόλαιο, που μάλλον δεν κάνετε και οπότε έχετε συμφωνήσει και οι 2 τι θα γίνει.

Ωστοσο για τους εκπαιδευτικούς πρέπει να βρεθεί μια λύση για τα νησιά 

Οι airnb ηδες δεν κάνουν κουμάντο στις περιουσίες των ξενοδόχων;

Χωρίς άδειες λειτουργίας, χωρις εξοδα υπσλληλων, εναρξη στην εφορία,  αλλά κάνουν  την ίδια  δουλειά. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

Χωρίς άδειες λειτουργίας, χωρις εξοδα υπσλληλων, εναρξη στην εφορία,  αλλά κάνουν  την ίδια  δουλειά. 

έλεγε σε ρεπορτάζ στην TV ότι στην Ελλάδα 1 στους 3 δεν τα δηλώνουν στην εφορία.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, The_Judas είπε

αν δεν είχαν πάρει ένα κάρο επιδοτήσεις θα είχε νόημα η συζήτηση

επίσης το airbnb φορολογείται κανονικά

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Ποιος δεν τα δηλώνει? Κάποιοι έχουν υπαλλήλους. Άμα θέλουν τα ξενοδοχεία να χτυπήσουν τα Airbnb, ας ρίξουν την τιμή του 2κλινου γιατί με τα ίδια λεφτά συνήθως βρίσκω ολόκληρο σπίτι για 3+ άτομα. 

• Like 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, korakios είπε

αν δεν είχαν πάρει ένα κάρο επιδοτήσεις θα είχε νόημα η συζήτηση

επίσης το airbnb φορολογείται κανονικά

ως ενοίκιο και όχι ως επιχειρηματική δραστηριότητα

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν θέλω να κάνω κουμάντο σε κάποιου την περιουσία απλά λέω να επιδοτούνται ή κάποια λύση να μπορούμε να βρούμε ενα σπίτι να νοικιάσουμε όταν μας στέλνει το κράτος στα νησιά ας βοηθήσει και κάπως να μείνουμε κάπου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...