Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, washcloud είπε

...για την ακρίβεια πρέπει να τρώει ΚΑΙ υγρή ;)

Ακόμα πιο σωστό. Υγρή για συμπλήρωμα υγρασίας (κυρίως αν δε πίνει αρκετό νερό από μόνη της), και η ξηρή ως "κύρια" διατροφή.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, washcloud είπε

30 κατ' ελάχιστο

αηδίες (με ΟΛΕΣ τις "φθηνές" μπορούν να εμφανίσουν προβλήματα: νεφρικά, ουρολογικά κτλκτλ)

...μπορεί και να πάθει - μπορεί και όχι. Μπορεί να της δίνει και τα καλύτερα, και πάλι να πάθει. Όπως μπορεί και να της δίνεις "σαβούρα" και να είναι κομπλέ για μια ζωή. Κάποτε τάιζα σχεδόν για ένα χρόνο κάποιες αδέσποτες που τις είχα,,,εγκλωβίσει κάπου (δεν έχουν νόημα οι λεπτομέρειες), μια μάνα δλδ και τα 2 μικρά της με σκυλοκροκέτα (και δη ξεφτιλοτιμής) και μια χαρά ζήσανε, μεγαλώσανε (τα μικρά), επιβιώσανε (τα μικρά είναι πλέον σχεδόν 6 χρονώ, και δεν εννοώ ότι η μάνα έπαθε κάτι με την σκυλοτροφή - "εξαφανίστηκε" μια μέρα τέτοιον καιρό μετά από χρόνια.......). ΔΕΝ το προτείνω (τους έδινα άλλωστε ενδιάμεσα και γατοκονσέρβα για ταυρίνη, 2-3 φορές τη βδομάδα, αλλά κατά βάση με την σκυλοκροκέτα μεγάλωσαν) εννοείται, αλλά θέλω να σου πω.....: εξαρτάται ΚΑΙ από το ζωντανό (τον οργανισμό του). Κατά τ' άλλα, ναι, καλό είναι να βασίσεις την διατροφή στην κροκέτα, αλλά ενδιάμεσα (2-3 φορές τη βδομάδα) να δίνεις ΚΑΙ "υγρή". Μπορείς επίσης να "ψιλοβρέχεις" τις κροκέτες με νερό (ρίξε στη χούφτα και στάλεξέ τες). Κι εγω΄φοβόμουν ότι θα,,,,παπαριάσουν και δεν θα τις τρώνε, αλλά όλα καλά. Πάνω απ' όλα αν μην της βάζεις ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, και να μάθει να τρώει περίπου όσα γραμμάρια προτείνονται. Ειδικά τώρα που είναι μικρή και μαθαίνει. Ιδανικά 2 γεύματα, αλλά αν σε παίρνει, κάνε τα 3. Είναι αδηφάγα ζωντανά, και ειδικά τα περιορισμένα "ξεσπάνε" πιο εύκολα στο φαγητό (πράγμα ΠΟΛΥ κακό). Αν είναι αρσενικό, θέλει πιο πολύ προσοχή γιατί ειδικα΄μετά την ενηλικίωση μπορεί να βγάλει θέματα με το ουροποιητικό (έλλειψη "φυσικής κίνησης" που θα είχε έξω, στείρωμα, "μη ποιοτικές τροφές"). Είναι μεγάλη πληγή η έμφραξη ουροδόχου στα αρσενικά (που την εμφανίζουν με μεγαλύτερη συχνότητα), ΚΑΙ θα σε ξεπαραδιάσει κι όλας για να το σώσεις (ειδικά έτσι και καταλήξετε σε νοσοκομείο.....). Θέλει να είσαι alert, γιατί αν φράξει, σε 2 24ωρα μπορεί και να το "χάσεις" (έχε το στην άκρη του μυαλού, και να τον ελέγχεις "συχνά" - θα καταλάβεις, αν ο μη γένοιτο πρηστεί η ουροδόχος κύστη σε μέγεθος μανταρινιού, και πιθανώς θα κατουράει και αίμα. Μετά θέλει άμεσα κτηνίατρο, ψάξε από τώρα έναν φθηνό που κάνει αποφράξεις με καθετήρα, γιατί αν σου συμβεί απόγευμα Σαββάτου σε εορταστική περίοδο, θα τρέχεις και δεν θα προλαβαίνεις/δεν θα βρίσκεις γιατρό ΚΑΙ θα ξεπαραδιαστείς αν καταλήξεις σε νοσοκομείο (ζώων): μιλάμε για 4-5 κατοστάρικα, ενώ ένας φθηνός κτηνίατρος την κάνει με 30-50. Γενικά μιλάμε για ΠΙΘΑΝΗ μελλοντική κατάσταση, αλλά δεν αποκλείεται να το πάθει και πριν καν την ενηλικίωση: εξαρτάται από το ζωντανό και την "κατασκευή" του....Σε "βομβαρδίζω" με όλα αυτά, για να τα έχεις, ξαναλέω, στην άκρη του μυαλού για ΠΙΘΑΝΗ μελλοντική κατάσταση. Καθώς αρκετά απ' τ' αρσενικά, το παθαίνουν, αργά ή γρήγορα. Είναι "γνωστή πληγή" ανάμεσα στους γατόφιλους....).

Σε γενικές γραμμές καλό είναι να δίνεις κροκέτα "πρόληψης/συντήρησης" για το ουροποιητικό, που η φθηνή (πχ Pet City) βγαίνει στα 3€/κιλό.

εξαρτάται από το ψυγείο σου (αν κανει καλή συντήρηση), αλλα σε γενικες γραμμές, χειμώνα, άνετα κρατάς κοσνέρβα 1 βδομάδα (αν όχι και λίγο παραπάνω). Ιδανικά καπάκωσέ την με καπάκι τύπου "μικρού Νεσκαφέ" ή ντοματοπολτού (αν δεν έχεις, ΒΟΥΤΑ διακριτικά ένα από σουπερμάρκετ :P)

Το έπαθε αυτό ένας γάτος που τον έφεραν στην κτηνίατρο που πάω... και την ρώτησε η γυναίκα πόσο συνολικά θα πάει το "πακέτο" εξετάσεων και θεραπείας... της είπε 500. Κ είπε η γυναίκα οκ προλαβαίνω να πάω Ομόνοια να ζητιανεψω. 

Η δικιά μου είναι θηλυκιά. 

Με έχει προβληματίσει η στείρωση τώρα γιατί βάζω στοίχημα πέρα από ότι θα μου πει κανένα 150άρι, θα χρειάζεται και αιματολογικός έλεγχος υποθέτω για να μην μείνει από την αναισθησία. Την πληρώνω χωρίς απόδειξη και κάθε φορά ανεβάζει τις τιμές χωρίς να ξέρω γιατί. Από την άλλη, είναι η μόνη που μου είχε πει το εμβόλιο 25€ και τελικά με χρέωσε 35. Οι άλλοι κτηνίατροι μου ζητούσαν 40-50 για το ένα εμβόλιο... 

2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

αλλά δες ψηλά γράμματα και εξαιρέσεις 

Ένα ψιλό που είδα κάτω κάτω είναι ότι οι τιμές συμμετοχής που γράφουν δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ElisavetKat είπε

Το έπαθε αυτό ένας γάτος που τον έφεραν στην κτηνίατρο που πάω... και την ρώτησε η γυναίκα πόσο συνολικά θα πάει το "πακέτο" εξετάσεων και θεραπείας... της είπε 500. Κ είπε η γυναίκα οκ προλαβαίνω να πάω Ομόνοια να ζητιανεψω. 

Η δικιά μου είναι θηλυκιά.

30-50 είναι οι πιο φτηνοί γιατροί (οι ακριβοί πάνε κατοστάρικο και πάνω), ΜΟΝΟ για την απόφραξη (να σωθεί το ζωντανό από επικείμενο θάνατο, είτε ουρολοίμωξης είτε σκάσιμο κύστης/όποιο έρθει πρώτο και το παίρνεις και φεύγεις, έχοντάς του κάνει κάποια ένεση αντιβίωσης και έχοντάς του βάλει καθετήρα χωρίς να του τον ράψει ώστε να μείνει μερικές μέρες κτλ). Από εκεί και πέρα, παίζουν και οι αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες/υπέρηχοι, το αν θα το κρατήσει στο ιατρείο το ζωντανό για μερικές μέρες (με ορό ίσως), αν θα του ράψει καθετήρα κτλκτλ. Συν τα όποια φάρμακα συν η αποθεραπεία κλπκλπ. Συνήθως ΔΕΝ χρειάζονται "όλα αυτά" - ταυτόχρονα "όλα αυτά" (κυρίως οι εξετάσεις και η νοσηλεία) είναι η στάνταρ διαδικασία για να γίνει "ό,τι καλύτερο γίνεται" για το ζωντανό (κυρίως για να ανιχνευθεί το ακριβές αίτιο της έμφραξης αλλά και να διαπιστωθεί η ακριβής κατάστασή του εσωτερικά - πράγματα που προφανώς σχετίζονται με την σωστή θεραπεία που πρέπει ν' ακολουθηθεί, ή και τα πιθανά μελλοντικά χειρουργεία). Συμπέρασμα: όποιος τα έχει, τα σκάει - όποιος δεν τα έχει, περιορίζεται σε μια κλινική εικόνα (που θα πει κάποια πράγματα στον γιατρό), άντε κι έναν υπέρηχο που πιθανώς υπάρχει στο ιατρείο (το σχετικό μηχάνημα), και βασίζεται στο ότι θα την γλυτώσουν και το γατί και το πορτοφόλι του "αφεντικού" του, με μόνο μεταγενέστερο κόστος αντιβίωση σε χάπια (Baytril ή Enroxil ως γενόσημο), φαρμεκευτική κροκέτα κατά του στρουβίτη κι ελπίδες ότι ο γατοθεός θα βάλει το χέρι του και το επόμενο 6μηνο δεν θα υπάρξει υποτροπή....Και φυσικά θεός φυλάξοι από οικονομικής άποψης, αν απευθυνθεί κανείς σε "νοσοκομείο ζώων"...(ακόμη και η απλή απόφραξη, 200άρι και υποχρεωτική νοσηλεία ημερήσιου κόστους 60 για τουλάχιστον 3ημερο...ΠΕΡΑ από εξετάσεις και συμπαρομαρτούντα...).

Εμφράξεις παθαίνουν και οι θηλυκές (σε λιγότερο ποσοστό, λόγω κατασκευής ουροποιητικού), έχε το υπ' όψη. Είναι, ξαναλέω, μεγάλη πληγή που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος και το μαθαίνει "επί τόπου"....Γενικά να αποφύγεις τα ζωντανά σου να τρώνε πολύ. Είναι το μοναδικό που μπορείς να κάνεις, μαζί με σχετική κροκέτα για πρόληψη. Αν μιλάμε για 1-2 γάτες, παλεύεται οικονομικά (3 -3.5 Ευρώ το κιλό, παλεύεται, όταν ακόμη και οι φθηνοκροκέτες των σουπερμάρκετ έχουν φτάσει στα 2). Η εναλλακτική είναι να το πάρεις απόφαση, όσο κι αν τ' αγαπάς, ότι "ζωάκια είναι", και ούτε πολλά μπορείς να κάνεις, ούτε να εξασφαλίσεις ότι θα ζήσουν και 20 χρόνια, άρα τα ταΐζεις ό,τι σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου, κι επαφίεσαι στο κάρμα τους - κι όσο ζήσουν........(σκληρό, αλλά ρεαλιστικό...)

Με έχει προβληματίσει η στείρωση τώρα γιατί βάζω στοίχημα πέρα από ότι θα μου πει κανένα 150άρι, θα χρειάζεται και αιματολογικός έλεγχος υποθέτω για να μην μείνει από την αναισθησία

Σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεται έλεγχος (αλλά προφανώς, θα ήταν το "ιδανικό"). Αρκεί να είναι εύρωστο το ζωντανό (μην βιαστείς για στείρωση, άσε να ενηλικιωθεί, ίσως και στα 2 χρόνια. Εκτός φυσικά κι αν δεν σ' αφήνει σε ησυχία με νιαουρίσματα οίστρου - δεν φωνάζουν όλες το ίδιο). Κατά τ' άλλα, υπάρχει και η απλή αφαίρεση ωοθηκών, υπάρχει και η μητρεκτομή. Η πρώτη πιο εύκολη και φθηνότερη και με λιγότερους κινδύνους - αλλά μένει η μήτρα με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για το μέλλον με νεοπλασίες κτλ, όπως στους ανθρώπους. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, το στανταράκι των "ακριβών" γιατρών ήταν γύρω στο 120άρι. Λογικά, καθώς τελευταία έχουν ξεφύγει ΚΑΙ αυτοί (όπως όλοι), παίζει αρκετά το 150άρι που "οσμίζεσαι"....Ο δικός μου γιατρός, και γενικά οι "φθηνοί", παίζουν γύρω στο 50άρι-60άρι. Παίρνε από τώρα τηλέφωνα σε όσους μπορείς να έχεις πρόσβαση (απόσταση). Μπορείς να πηγαίνεις κι από κοντά για να ρωτήσεις, καθώς ΙΣΩΣ κάποιοι "στραβώσουν" με το τηλέφωνο (ναι παίζουν και τέτοια !%@#!%#!) - από την άλλη, όποιος στραβώσει με το τηλέφωνο είναι και ένδειξη ότι "δεν σου κάνει"....Μέχρι να βρεις κάποιον, που θ' ακούσεις τιμές και φωνή (για να κόψεις χαρακτήρα) που να θεωρείς ότι αξίζει να του δώσεις μία ευκαιρία. Αν είσαι Αττική και μπορείς να βρεθείς ανατολικά και σ' ενδιαφέρει, ρώτα με με πμ να σου πω τον δικό μου, ο οποίος σε γενικές γραμμές είναι ό,τι πιο τζιμάνι έχω πετύχει σε κτηνίατρο από τότε που βρέθηκα Αττική (και στροφάρει, και είναι "ικανός", και "πρακτικός", και έμπειρος, και - δόξα τω θεώ - οικονομικός, σε σχέση με το τί παίζει γύρω....Είναι φάση όπως όταν γυρνάς από μηχανικό σε μηχανικό, πετυχαίνεις μια μέρα έναν που "καταλαβαίνεις" ότι έπεσες σε πραγματικό μάστορα, και πάνω-κάτω "τίμιο".....(μου  έχει στειρώσει - ωοθήκες - κάπου κοντά 10 θηλυκές, και όλες πήγαν μια χαρά....Κι απ' όσο ξέρω, έχει κάνει χιλιάδες μέσα στις δεκαετίες και εν γένει απροβλημάτιστα. 50άρης είναι, ούτε "κωλόγερος", ούτε "πιτσιρικάς".)

...γιατί, Βασίλη, "sad" ;

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, washcloud είπε

Πάνω απ' όλα εξαρτάται από την "κατασκευή" του ζωντανού. Εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να παίρνεις μέχρι εκεί που σου πειτρέπει το πορτοφόλι σου, για να πεις ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσες. Το πώς θα εξελιχθεί με την ζωούλα του, καμμία σιγουριά.

Τρου.

9 ώρες πριν, Haldol είπε

Όχι μόνο αυτό, αλλά κάνει και κακό στα δόντια, αν τρέφεται αποκλειστικά με υγρή τροφή. Η γάτα ΠΡΕΠΕΙ να τρώει και ξηρή. 

10 ώρες πριν, christakos07 είπε

Αναφορικά με την τροφή θα ήταν καλό να τρώει μια ποιοτική τροφή. Τώρα αυτό με την υγρή τροφή έχει γιγαντωθεί τελευταία λόγω του Τσίτσου, που δε λέω καλός φαίνεται, αλλά προφανώς προωθεί συγκεκριμένα πράγματα.

Το κακομαθαίνεις πάντως με την υγρή τροφή καθημερινά. Όταν μεγαλώσει η ποσότητα θα πρέπει να μεγαλώσει..

Της δίνω 100γρ υγρής την ημέρα, τώρα δεν την τρώει όλη άρα της τη βάζω μισή μισή, μισή το πρωί και την υπόλοιπη μεσημέρι. Όταν μεγαλώσει και θα μπορεί να την φάει ολόκληρη θα της την βάζω μάλλον όλη μαζί το πρωί. Τρώει και ξηρά τροφή (συνήθως της γεμίζω το μπολ με ξηρά δύο φορές την ημέρα) και από τα δικά μου μόνο όταν έχω κρέας ή λίγο γαλατάκι χωρίς λακτόζη. 

Σίγουρα τρώει περισσότερες από 3 φορές την ημέρα. Είναι 3 κιλά στους 4 μήνες. 

Να μην της δίνω υγρή τροφή καθημερινά; 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, ElisavetKat είπε

Της δίνω 100γρ υγρής την ημέρα, τώρα δεν την τρώει όλη άρα της τη βάζω μισή μισή, μισή το πρωί και την υπόλοιπη μεσημέρι. Όταν μεγαλώσει και θα μπορεί να την φάει ολόκληρη θα της την βάζω μάλλον όλη μαζί το πρωί. Τρώει και ξηρά τροφή (συνήθως της γεμίζω το μπολ με ξηρά δύο φορές την ημέρα) και από τα δικά μου μόνο όταν έχω κρέας ή λίγο γαλατάκι χωρίς λακτόζη. 

Σίγουρα τρώει περισσότερες από 3 φορές την ημέρα. Είναι 3 κιλά στους 4 μήνες. 

Να μην της δίνω υγρή τροφή καθημερινά; 

Aν το στηρίζει η τσέπη σου, να της δίνεις. Απλά όσο μεγαλώνει θα ζητάει όλο και μεγαλύτερη ποσότητα υγρής τροφής.

Που βρίσκεσαι; Αθήνα;

Η τιμή για την στείρωση είναι πολύ ακριβή. Πάνω από 80-90 ευρώ για θηλυκό είναι κλέψιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, christakos07 είπε

Aν το στηρίζει η τσέπη σου, να της δίνεις. Απλά όσο μεγαλώνει θα ζητάει όλο και μεγαλύτερη ποσότητα υγρής τροφής.

Που βρίσκεσαι; Αθήνα;

Η τιμή για την στείρωση είναι πολύ ακριβή. Πάνω από 80-90 ευρώ για θηλυκό είναι κλέψιμο.

Καλά ναι, αν πχ χρειάζεται 2 κουτάκια την ημέρα, δηλαδή 60€/μήνα μόνο για υγρή τροφή δεν παίζει να μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό. Απλά ήθελα να τρώει και λίγη υγρή, να μην είναι μόνο στην ίδια ξηρά κάθε μέρα. Η υγρή αλλάζει και γεύσεις, να μη βαριέται τα ίδια και τα ίδια. Έστω λίγο. 

Αθήνα, ναι, δεν έχω ρωτήσει ακόμα την κτηνίατρο για τιμή στείρωσης αλλά επειδή γενικά την βλέπω ανεβάζει τιμές χωρίς καμία εξήγηση και για τον γάτο μιας κυρίας που είχε πάθει αυτό το πράγμα με το ουροποιητικό, της ζήτησε 500άρι, δεν περιμένω να ακούσω 80-90 για τη στείρωση. Αφού την πήγα πρώτη φορά για εμβόλιο, της έκοψε τα νύχια, της έβαλε αυτήν την αντιπαρασιτικη και με όλα με χρέωσε 35, μου λέει το εμβόλιο είναι 25 και τα υπόλοιπα είναι τα υπόλοιπα ενώ μου έλεγε η αντιπαρασιτική μου την έκανε δώρο και καλά... Και την επόμενη φορά, στο δεύτερο, με χρέωσε πάλι 35 ενώ δεν έκανε τίποτα άλλο, λέει 35 είναι το εμβόλιο ενώ στην αρχή έλεγε 25, δεν ξέρω τι κάνει. 

Όταν έψαχνα κτηνίατρο, είχα πάρει πολλούς. Πέτυχα έναν που κάθισε και μου μίλησε, είπε να διαλέξω γιατρό όπως θα διάλεγα δικό μου και πως αυτό που πληρώνω είναι η εμπειρία του κτηνιάτρου. Μου είπε επίσης πως τα εμβόλια δεν τα πληρώνουν οι κτηνίατροι για να τα προμηθευτούν (!), τα παίρνουν έτσι, που σημαίνει πως όλη η τιμή των εμβολίων είναι μόνο για τον κτηνίατρο. Ε, αυτός μου είχε ζητήσει 40€/εμβόλιο και τελικά δεν πήγα εκεί. 

Βλέπω πέφτει πολύ κλέψιμο από τους κτηνιάτρους, ο,τι θέλουν χρεώνουν. Γιατί να χρεώσεις 40 για ένα εμβόλιο το οποίο εσύ προμηθεύεσαι δωρεάν και τιμή στην οποία εσύ ΔΕΝ θα φορολογηθείς; 

Επεξ/σία από ElisavetKat
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ElisavetKat είπε

Είναι 3 κιλά στους 4 μήνες.

?!

...ελπίζω να εννοείς ότι 4 μήνες την έχεις εσύ και είναι τουλάχιστον διπλάσια η ηλικία της...

Η υγρή αλλάζει και γεύσεις, να μη βαριέται τα ίδια και τα ίδια

ίσα-ίσα που το καλύτερο είναι να την συνηθίσεις σε ΜΙΑ τροφή, όσο είναι νωρίς (καλύτερα για εσένα - γιατί αν βρεθεί έξω κάποια στιγμή, χειρότερο γι' αυτήν)

60€/μήνα μόνο για υγρή τροφή δεν παίζει να μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό

...αν έχεις Market In κοντά σου, δοκίμασε την Economy πατέ (είτε Σολωμό είτε Βοδινό/καρότο) των 400gr που σου είπα χθες με 0,69€, να της δίνεις μέρα-παρά-μέρα ~1/3 να σου βγάζει μια βδομάδα στο ψυγείο (να την ζεσταίνεις μικροκυμάτων γιατί ακόμη κι αν τρώνε κρύα μπορεί να τους δημιουργήσει στομαχικά) και να σου βγαίνει 20 φορές πιο κάτω/μήνα. Αμαρτία είναι να δίνεις 60άρι στην υγρή, που στην ουσία την "χρειάζονται" επικουρικά για την υγρασία και μόνο (καλύτερα να δίνεις τα παραπάνω στην κροκέτα). Η συγκεκριμένη είναι "ανεκτής" ποιότητας (έχω πετύχει σαφώς χειρότερες πατέ που δεν τις τρώγανε κάποια). Επίσης το νερό της να το αλλάζεις το πολύ μέρα-παρά-μέρα, καθώς "ψοφάνε" για όσο πιο φρέσκο (και αν δεν είναι, μπορεί να πίνουν λιγότερο απ' όσο χρειάζονται με αποτέλεσμα νεφρικά/ουροποιητικά προβλήματα και άλλα).

Δημοσ.

Σε συμφέρει να παίρνεις μεγαλύτερη ποσότητα σε ξηρά, βγαίνει πιο οικονομική. Η equilibrio kitten π.χ. νομίζω βγαίνει και σε συσκευασία των 7,5 κιλών. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^3κιλη γάτα "4ων μηνών", που η ημερήσια δόση είναι ~50γρ, σημαίνει ότι θα της πάει γύρω στο 5μηνο, και ποιος ξέρει σε τί κατάσταση θα είναι ως τότε οι κροκέτες (πιθανώς θα μουχλιάσουν, ειδικά προς τον πάτο, τώρα που έρχεται και χειμώνας)...Θα πρέπει να την μοιράσει σε ειδικά σακκουλάκια επένδυσης αλουμινίου (άντε βρες τα, αν δεν έχει κρατημένα από πχ προηγούμενες κιλού ή δίκιλες), να βγάλει όσο περισσότερο αέρα μπορεί, και να ξανανοίγει ένα κάθε πχ μήνα (και τα υπόλοια ψυγείο, αν έχει χώρο)....

Aν είχε πολλές, ναι. Αλλά για μία....

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, washcloud είπε

?!

...ελπίζω να εννοείς ότι 4 μήνες την έχεις εσύ και είναι τουλάχιστον διπλάσια η ηλικία της...

Όχι... Φαίνεται λίγο στρουμπουλή τώρα τελευταία, αλλά λίγο όχι πολύ.. όμως η κτηνίατρος μου έχει πει να περιμένω να γίνει 5 κιλά σε φυσιολογικό βάρος. 

Δεν είναι οκ τα 3 κιλά στους 4 μήνες; 

Πάντως διάβασα πως το ενήλικο βάρος είναι το διπλάσιο από το βάρος στους 4 μήνες, οπότε περιμένω να γίνει γύρω στα 6 κιλά...

Επεξ/σία από ElisavetKat
Δημοσ.

Οι "συνηθισμένες" θηλυκές γάτες, είναι (ως ΕΝΗΛΙΚΕΣ, δηλαδή γύρω στον ΧΡΟΝΟ και βάλε), 3-4 κιλά. Εξαρτάται από τα γονίδια που κουβαλάνε αν θα βγουν πιο μεγαλόσωμες για να πεις για 5. Κι αυτό, πες γύρω στον 2ο τους χρόνο. Αν είναι ΤΕΣΣΑΡΩΝ μηνών, το 3 κιλά μου ακούγεται εξωπραγματικό. Ακόμη κι αν τρώει πολύ/είναι υπέρβαρη. Δύο κιλά, και πάλι πολύ είναι. Ή είναι "περίπτωση" λοιπόν, ή κάποιο λάθος υπάρχει σχετικά με την ηλικία που αναφέρεις (αν φυσικά την έχεις από νεογέννητο, λάθος γιοκ, οπότε πάμε στην περίπτωση,,,"περίπτωση"). 4 μηνών είναι ακόμα σχεδόν "σκατό" ρε συ...Κι ούτε καν αρσενική δηλαδή (είχαμε κάποτε έναν αδέσποτο στη γειτονιά, πραγματικό γομάρι, αλλά στα χιλιάδες γατιά που έχουν δει τα μάτια μου, ήταν Η εξαίρεση. Έχουμε τα παιδιά του - στάνταρ αυτουνού είναι - που είναι κι αυτά ψιλογομαράκια, αλλά ούτε αυτά δεν νομίζω να ήταν 3 κιλά στους 4 τους μήνες....). Αν ανέβαζες φωτό της, πιθανώς θα σου λέγαμε "δίαιτα".....(απ' την άλλη θα στο είχε ήδη πει η κτηνίατρος,,,,υποθέτω δηλαδή).

Γενικά θα έλεγα θηλυκή γάτα πάνω από 4 κιλά = πρόβλημα....(βάρους)

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ElisavetKat είπε

Δεν είναι οκ τα 3 κιλά στους 4 μήνες;

Μάλλον όχι , χοντρούλα μου φαίνεται κι εμένα, εκτός κι αν μιλάμε για "βαρία κοψιά"-γονίδια απο ράτσα.
Η γατούλα τώρα παίζει-τρέχει έχει ενέργεια , η κοιμάται και ονειρεύεται το deus ex machina να ρίξει το φαί στο πιάτο ;

10 ώρες πριν, ElisavetKat είπε

οπότε περιμένω να γίνει γύρω στα 6 κιλά...

Μπας κι είναι Maine Coon;

Δημοσ.
Στις 19/11/2022 στις 12:26 ΜΜ, catmaster είπε

Μπας κι είναι Maine Coon;

Πανέμορφες (και τεράστιες) οι Maine Coon! ❤️

Στο θέμα βάρους παίζουν πολλά ρόλο. Και ο δικός μου ο αρσενικός έχει φτάσει τα 5,5 κιλά (!) ενώ είναι ... 9 μηνών, στειρωμένος. Ο λόγος είναι ότι τρώει ακόμα "παιδική" τροφή διότι η θηλυκιά μου είναι μικρούλα και αστείρωτη, οπότε δε θ' αναπτυχθεί σωστά αν τους δώσω τροφή για στειρωμένα. Αναγκαστικά λοιπόν δίνω παιδική τροφή μέχρι να στειρώσω και τη μικρούλα... ευελπιστώ βεβαίως ότι όταν αρχίσει σε κάνα τρίμηνο τη σωστή τροφή να "μαζέψει" λίγο. 

image.jpeg.9593765ee7a4d1aa5204843442fd7040.jpeg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Πανέμορφες (και τεράστιες) οι Maine Coon! ❤️

Οι περισσότερες είναι αγαθοί γίγαντες, έχει μια γνωστή μου ένα αρσενικό θηρίο κοντά στα δέκα κιλά και το γατί είναι αξιολάτρευτο.Το αστείο της υπόθεσης είναι με το που νιαουρίσει γιατί έχει πολύ λεπτή φωνούλα 🤣- άσε που την περισσότερη ώρα μιλάει με "τρίλιες" .

2 ώρες πριν, Haldol είπε

ευελπιστώ βεβαίως ότι όταν αρχίσει σε κάνα τρίμηνο τη σωστή τροφή να "μαζέψει" λίγο.

Κουκλί είναι - μην περιμένεις να μαζέψει μόνη της - θέλουν καθε μέρα παιχνίδι είδικά αν δεν έχουν πρόσβαση σε κήπο.
Λίωστην στο παιχνιδάκι να μην μπορεί να κουνηθεί μετα. 🤣

mixed.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...