Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Το Ray Tracing γιατι να παψει;
Οι RTX 4000 ειναι πολυ καλυτερες στο RT απο τις 3000 και απο τις 6000xt 7000xt.

Δεν γράφω να πάψει γενικά, γράφω να πάψει να μας νοιάζει πρώτα από όλα το native RT, αφού τελικά τη δουλειά το recon θα την κάνει (όπως και στο raster, δηλαδή).

• Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν τα σχολίασες βέβαια. Ότι μας συμφέρει. 
Πάρε NVIDIA φίλε. Πάρε, θα βρεις την υγεία σου, και θα με θυμηθείς. 

Το ανεκδοτο της χρονιας θα γινει meme το παραπανω. Α και με RT object 10 στο spiderman θες 13900k για να μην εχεις drop αλλα 700 δηλαδη σε cpu. Σε gpu δεν υπαρχει θεμα κανενα ο cpu θα φαει το ζορι. Δεν εχετε ιδεα βρε παιδια και γραφετε? Δεν καταλαβαινω. Να βαλω βιντεο 4090 cyberpunk 40fps?

Απολαυστε 33fps με καρτα 2500 ευρω. Θα βρω την υγεια μου με 33fps? Μαλλον αναγουλα θα μου ερθει. 

Screenshot-5.png

53 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Στο productivity ναι ειναι καλυτερα να εχεις 21:9 και 32:9 απο το να εχεις 3 monitors κολλημενα διπλα διπλα με το πλαισιο της οθονης να σου τη "σπαει".
Στο gaming οπως ειπα και σε προηγουμενα ποστς εξαρταται απο το ειδος των games.
Πχ σε ενα racing simulator χρησιμοποιεις τον εξτρα χορο δεξια και αριστερα για τους καθρεπτες.
Σε ενα ΜΜΟ RPG σε τι θα σε οφελουσε να εχεις παραπανω δεξια και αριστερα;
Γιατι να μην εχεις πολυ μεγαλυτερο "κεντρο" απο το να ειναι πιο κοντη και πιο φαρδια;

LG 34WK95U-W                                                   LG 31.5'' UltraGear 32GP850-B

Διαστάσεις χωρίς βάση (Π x Υ x Β)                           Διαστάσεις χωρίς βάση (Π x Υ x Β)
       816.9 x 359.8 x 57.1 mm                                              714 x428 x 50.9                                           

2.5 ιντσες μικροτερη και ειναι χοντρικα 10 ποντους πιο στενη αλλα 10 ποντους πιο ψηλη.
Σε ενα game λοιπον που οι ακρες ειναι "αχρηστες" εχω 10 ποντους πιο μεγαλη οθονη ακομα και με 2.5 ιντσες μικροτερη.

Απλα στο 99% των παιχνιδιων μια 21:9 σου δινει περισσοτερη οφελιμη εικονα απο ενα 16:9. Οποτε καταλαβαινεις γιατι ειναι αχρηστο το 16:9 σε ενα παιχνιδι. Υπαρχει και αυτο το 1% οπως λες MMO που εκει πας 16:9. Αν παιζεις τετοια παιχνιδια. Εγω επειδη θα παιξω και το platform μου και το rdr 2 και forza και ενα σωρο τετοιες παιχνιδαρες το 21:9 ειναι superior απο οποια πλευρα και αν το δεις. Δοκιμασε καποια στιγμη και πες μου εγω ηρθα απο 55αρα 16:9 σε 29αρα 21:9 και απο τοτε απλα πηγα σε 34αρα 21:9 δεν μπορω να με σκεφτω να παιζω σε 16:9 παλι. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Δεν γράφω να πάψει γενικά, γράφω να πάψει να μας νοιάζει πρώτα από όλα το native RT, αφού τελικά τη δουλειά το recon θα την κάνει (όπως και στο raster, δηλαδή).

Eτσι οπως "φαινεται" απο αυτα που εχουμε δει εως τωρα, αν ενα game το ετρεχες πχ στη 4060 και την 7600xt με DLSS 3.0 / FSR μαλλον η 4060 θα εβγαζε περισσοτερα fps απο την 7600xt.
Aλλα ας υποθεσουμε οτι ειναι η απολυτη ισοπαλια και οι 2 βγαζουν πχ 80 FPS με Ray Tracing OFF.
Aν ανοιξουν και οι 2 το Ray Tracing "υποθετω" οτι τα 80 fps της 4060 θα επεφταν στα 60 ενω της 7600xt θα επεφταν στα 50.

Aρα αν οι gamers αργα η γρηγορα ειναι αναγκασμενοι να παιζουν μονιμα με DLSS/FSR τοτε ή οι AMD θα τρωνε σκονη ή θα πρεπει να παιζουν με Ray Tracing OFF.
Aυτο εννοουσα  οταν ελεγα οτι το Native θα πεθανει, οτι πλεον το DLSS/FSR θα ειναι stadarακι αν θες να παιξεις σε υψηλα FPS.
Aν τωρα το RT γινει και αυτο stadarακι γιατι ολο και περισσοτεροι τιτλοι θα το υποστηριζουν και θα εχει καλυτερο οπτικο αποτελεσμα τοτε θα κονταροχτυπηθουν στην "εδρα" της Nvidia με το DLSS και Ray Tracing να πλεονεκτουν οι RTX 4000 εναντι των 7000xt.
Για αυτο και ο φιλος Arkin η πχ το καναλι TTL στο youtube υδρωνουν να μας πεισουν οτι "ελα μωρε και τι ειναι το Ray Tracing" ενα τιποτα δεν μας χρειαζεται σιγα τη διαφορα και ποια το υποστηριζουν 2-3 games που απο αυτα το 1 αξιζει :P

• Confused 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Το Ray Tracing γιατι να παψει;
Οι RTX 4000 ειναι πολυ καλυτερες στο RT απο τις 3000 και απο τις 6000xt 7000xt.

Η ερωτηση του εκατομμυριου. Θα δωσεις 1700 για μια 4080 που ειναι 20% κατω σε raster(που εχουν το 99% των παιχνιδιων) απο το να δωσεις 1300 για μια 7900xtx που θα ειναι 20% πανω σε raster απλα θα ειναι ενα 20% κατω σε RT(1% των παιχνιδιων) απο την 4080? Γιατι ειναι λιγο οξυμωρο να δωσεις 500 ευρω παραπανω για ενα χειροτερο προιον στο συνολο των παιχνιδιων δεν νομιζεις? Ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον καποιος μπορει να δωσει 2500 ευρω για 4090 και να παιζει σε 4Κ 30fps native δεν εχω κανενα προβλημα. Την οπτικη προσπαθω να καταλαβω. 

1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Eτσι οπως "φαινεται" απο αυτα που εχουμε δει εως τωρα, αν ενα game το ετρεχες πχ στη 4060 και την 7600xt με DLSS 3.0 / FSR μαλλον η 4060 θα εβγαζε περισσοτερα fps απο την 7600xt.
Aλλα ας υποθεσουμε οτι ειναι η απολυτη ισοπαλια και οι 2 βγαζουν πχ 80 FPS με Ray Tracing OFF.
Aν ανοιξουν και οι 2 το Ray Tracing "υποθετω" οτι τα 80 fps της 4060 θα επεφταν στα 60 ενω της 7600xt θα επεφταν στα 50.

Aρα αν οι gamers αργα η γρηγορα ειναι αναγκασμενοι να παιζουν μονιμα με DLSS/FSR τοτε ή οι AMD θα τρωνε σκονη ή θα πρεπει να παιζουν με Ray Tracing OFF.
Aυτο εννοουσα  οταν ελεγα οτι το Native θα πεθανει, οτι πλεον το DLSS/FSR θα ειναι stadarακι αν θες να παιξεις σε υψηλα FPS.
Aν τωρα το RT γινει και αυτο stadarακι γιατι ολο και περισσοτεροι τιτλοι θα το υποστηριζουν και θα εχει καλυτερο οπτικο αποτελεσμα τοτε θα κονταροχτυπηθουν στην "εδρα" της Nvidia με το DLSS και Ray Tracing να πλεονεκτουν οι RTX 4000 εναντι των 7000xt.
Για αυτο και ο φιλος Arkin η πχ το καναλι TTL στο youtube υδρωνουν να μας πεισουν οτι "ελα μωρε και τι ειναι το Ray Tracing" ενα τιποτα δεν μας χρειαζεται σιγα τη διαφορα και ποια το υποστηριζουν 2-3 games που απο αυτα το 1 αξιζει :P

Oταν γινει mainstream το RT και αξιζει σε πανω απο 2-3 παιχνιδια τοτε να εισαι σιγουρος οτι θα βρισκεις 5060/6600xt στα 300 ευρω οι οποιες θα ειναι το ιδιο αψογες σε RT σε ολα τα παιχνιδια. Πρακτικα το RT θα γινει το νεο raster και θα ειναι στα ιδια η καθε κατηγορια. Απλα ως πρωιμο σταδιο που ειναι εδω και 4 χρονια τα σκας για αυτα τα 2-3 παιχνιδια που αναφεραμε αν θες πχ 30fps σε 4K native RT Psycho σε μια 4090. Μιας και τα DLSS/FSR απο οτι καταλαβαινω δεν τα προτεινετε σε τοσο ακριβες καρτες μιας και τα θεωρειτε cheat οπως και στις μικροτερες. Γιατι με FSR balanced παιζει και μια 6900xt στα 60fps cyberpunk σε high RT. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το ανεκδοτο της χρονιας θα γινει meme το παραπανω. Α και με RT object 10 στο spiderman θες 13900k για να μην εχεις drop αλλα 700 δηλαδη σε cpu. Σε gpu δεν υπαρχει θεμα κανενα ο cpu θα φαει το ζορι. Δεν εχετε ιδεα βρε παιδια και γραφετε? Δεν καταλαβαινω. Να βαλω βιντεο 4090 cyberpunk 40fps?

Απολαυστε 33fps με καρτα 2500 ευρω. Θα βρω την υγεια μου με 33fps? Μαλλον αναγουλα θα μου ερθει. 

Screenshot-5.png

Απλα στο 99% των παιχνιδιων μια 21:9 σου δινει περισσοτερη οφελιμη εικονα απο ενα 16:9. Οποτε καταλαβαινεις γιατι ειναι αχρηστο το 16:9 σε ενα παιχνιδι. Υπαρχει και αυτο το 1% οπως λες MMO που εκει πας 16:9. Αν παιζεις τετοια παιχνιδια. Εγω επειδη θα παιξω και το platform μου και το rdr 2 και forza και ενα σωρο τετοιες παιχνιδαρες το 21:9 ειναι superior απο οποια πλευρα και αν το δεις. Δοκιμασε καποια στιγμη και πες μου εγω ηρθα απο 55αρα 16:9 σε 29αρα 21:9 και απο τοτε απλα πηγα σε 34αρα 21:9 δεν μπορω να με σκεφτω να παιζω σε 16:9 παλι. 

Εδω μπορεις να δεις και ενα αλλο cherry picking που εχει 57 AVG και 50 FPS το ιδιο video που ανεβασες.

Screenshot_11.jpg

Τωρα οτι τα MMO ειναι το 1% των gamers το ακουσαμε και αυτο.
Αν παρεις ενα MMO οποιο θες εσυ στη τυχη εχει περισσοτερους online users απο οσα εχουν ολα τα παιχνιδια σου μαζι.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε

Εδω μπορεις να δεις και ενα αλλο cherry picking που εχει αλλα AVG και FPS το ιδιο video που ανεβασες.

Screenshot_11.jpg

Το screen που εβαλες ειναι 4Κ ultra καμια σχεση με αυτο που εβαλα εγω. Το γραφει πανω δεξια σε τι mode ειναι. Εχει βαρυ RT το 2077 ειναι σαν το παλιο crysis που ειχε βγει και σερνονταν ολες οι καρτες ανεξαρτητου τιμης.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Arkin είπε

Screenshot-5.png

Α μάλιστα, τώρα φταίει η cpu που η κάρτα σου δεν το τρέχει στο τέρμα.

Πρώτα ανεβάζεις βίντεο ότι δήθεν το τρέχει τέρμα, κάνοντας γαργάρα το γεγονός ότι είχε κόψει τα γραφικά. Και στη συνέχεια μόλις σε αποκάλυψα για πολλοστή φορά, βρήκες νέα δικαιολογία στη cpu. 

Εχεις δίκιο θα σου έρθει αναγούλα με την 4090. Κάτσε με την κάρτα σου είναι καλύτερη η ακόμα καλύτερα πάρε την 7900xtx. Είμαι σίγουρος ότι και στις δυο περιπτώσεις θα στο παίζουν καλύτερα το cyberpunk από την 4090 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andreas84gr είπε

Α μάλιστα, τώρα φταίει η cpu που η κάρτα σου δεν το τρέχει στο τέρμα.

Πρώτα ανεβάζεις βίντεο ότι δήθεν το τρέχει τέρμα, κάνοντας γαργάρα το γεγονός ότι είχε κόψει τα γραφικά. Και στη συνέχεια μόλις σε αποκάλυψα για πολλοστή φορά, βρήκες νέα δικαιολογία στη cpu. 

Εχεις δίκιο θα σου έρθει αναγούλα με την 4090. Κάτσε με την κάρτα σου είναι καλύτερη η ακόμα καλύτερα πάρε την 7900xtx. Είμαι σίγουρος ότι και στις δυο περιπτώσεις θα στο παίζουν καλύτερα το cyberpunk από την 4090 

Οπως ειπα αναμενω μια 7800xt με το καλο αρχες 2023 και βλεπουμε. Το cyberpunk θα το παιξω οταν βγουν και τα DLC του μιας και ποτε δεν παιζω μισα παιχνιδια αγοραζω μονο complete εκδοσεις. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Οπως ειπα αναμενω μια 7800xt με το καλο αρχες 2023 και βλεπουμε. Το cyberpunk θα το παιξω οταν βγουν και τα DLC του μιας και ποτε δεν παιζω μισα παιχνιδια αγοραζω μονο complete εκδοσεις. 

Είμαι σίγουρος ότι θα στο παίζει καλύτερα και στο τέρμα σε σχέση με την 4090. Είσαι κομπλέ 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Είμαι σίγουρος ότι θα στο παίζει καλύτερα και στο τέρμα σε σχέση με την 4090. Είσαι κομπλέ 

Θα δουμε τοτε οταν γινει αγορα πως θα παιζει. Ακομα δεν ειδαμε τις 7900 σε 25 μερες θα ξερουμε καλυτερα επιδοσεις. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Screenshot_14.jpg

Εννοείται είναι.  Το θέμα είναι όμως ότι με το απίστευτο dlss3 οι επιδόσεις πάνε 2.5x πάνω

2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Θα δουμε τοτε οταν γινει αγορα πως θα παιζει. Ακομα δεν ειδαμε τις 7900 σε 25 μερες θα ξερουμε καλυτερα επιδοσεις. 

Τι να δεις. Θα την σβήνουν την 4090. Ειδικά στο cyberpunk που προκαλεί και εμετό με τα 40 καρέ. Τι λες τώρα!! 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, andreas84gr είπε

Εννοείται είναι.  Το θέμα είναι όμως ότι με το απίστευτο dlss3 οι επιδόσεις πάνε 2.5x πάνω

Oποτε τον βολευει μας δειχνει "tres banal"(3840 × 2160) 4κ max settings και οποτε δεν τον βολευει μας δειχνει τζουφιο( 3440x1440) 4κ με FSR και RT OFF.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Τι να δεις. Θα την σβήνουν την 4090. Ειδικά στο cyberpunk που προκαλεί και εμετό με τα 40 καρέ. Τι λες τώρα!! 

Το προβλημα με το dlss 3 δυστυχως ειναι οτι παει το latency στο θεο. Βλεπεις δηλαδη 100fps και ειναι σαν 40-50 σε latency. Οποτε ανθρακας ο θησαυρος. Βεβαια ο jensen ειναι θεος του marketing και μπραβο του του αξιζουν ολα τα δις που βγαζει με τις υπερκοστολογημενες καρτες στο θεο που πουλαει. Τον παραδεχομαι οσο δεν παει. Θα ειναι σαν να παιζετε με 100fps αλλα θα παιζετε με 40 πραγματικα. Θεος.

4 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Oποτε τον βολευει μας δειχνει "tres banal"(3840 × 2160) 4κ max settings και οποτε δεν τον βολευει μας δειχνει τζουφιο( 3440x1440) 4κ με FSR και RT OFF.

Να συγκρινω 4090 με 6800xt λες? Δηλαδη κατσε μου λες να συγκρινω καρτα 750 ευρω με καρτα 2500 ευρω? Σοβαρα το λες για να ξερω. Με 3080 συγκρινα που ειναι ιδιες καρτες για 1440p. Η 4090 ειναι καρτα 4Κ(1440p καρτα στο cyberpunk μιας και σε 4Κ ειναι στα 30fps). Κατσε να συγκρινω καμια 1030 η καμια 6500xt με την 4090 να μου πεις οτι η 4090 ειναι καλυτερη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το προβλημα με το dlss 3 δυστυχως ειναι οτι παει το latency στο θεο. Βλεπεις δηλαδη 100fps και ειναι σαν 40-50 σε latency. Οποτε ανθρακας ο θησαυρος. Βεβαια ο jensen ειναι θεος του marketing και μπραβο του του αξιζουν ολα τα δις που βγαζει με τις υπερκοστολογημενες καρτες στο θεο που πουλαει. Τον παραδεχομαι οσο δεν παει. Θα ειναι σαν να παιζετε με 100fps αλλα θα παιζετε με 40 πραγματικα. Θεος.

Αυτά που λες ανήκουν μόνο στην φαντασία σου. Όντως ανεβάζει το latency αλλά σε καμία περιπτώσει δεν προκαλεί αυτό που γράφεις. Κανένας reviewer δεν έχει πει κάτι τέτοιο, ούτε χρήστες που έχουν την κάρτα και την δουλεύουν. 

Ολη η gaming κοινότητα συν developers συν reviewers αποθεώνουν το dlss3 σαν την μεγαλύτερη εξέλιξη στο ai upscaling των γραφικών. Και ο μόνος που πετάει χολή εντελως αβάσιμα είσαι εσυ.

Επεξ/σία από andreas84gr
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...