Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Τα εχω διαβασει. Δες λιγο παντως τα screens σε 4K κανε ζουμ και πες μου αν σου φαινεται πιο καθαρη η εικονα με FSR η οχι. Εμενα μου φαινεται αρκετα πιο καθαρη και το ιδιο διαβαζω και στα σχολια απο κατω που εχουν γραψει μελη του techpower. Και στο RDR 2 το ιδιο εχει παρομοιο τεστ το techpower. Το ghosting υπαρχει και σε FSR απλα σε μικροτερο βαθμο. 

Δεν υπάρχει λογική με σένα φίλε μου.
Δεν χρειάζεται να δω τίποτα απο ζουμ στο κινητό. Έχω παίξει το παιχνίδι και είχα amd κάρτες πιο παλιά. 

Είναι αποδεκτό να υποστηρίζεις την αγαπημένη σου εταιρεία, αλλά να είσαι αντικειμενικός και όχι τυφλά οπαδός. 
και εγώ είμαι φουλ οπαδός NVIDIA δεν την αλλάζω, αλλά κάποια πράματα λάθος τα αναγνωρίζω, πχ τις τιμές της που το ανέφερα και πιο πάνω. 
Το να προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο σε αυτονόητα πράματα, τη στιγμή που ούτε η ίδια amd δεν έχει πει δεν βγάζει νόημα. 

• Like 1
  • Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andreas84gr είπε

Δεν υπάρχει λογική με σένα φίλε μου.
Δεν χρειάζεται να δω τίποτα απο ζουμ στο κινητό. Έχω παίξει το παιχνίδι και είχα amd κάρτες πιο παλιά. 

Είναι αποδεκτό να υποστηρίζεις την αγαπημένη σου εταιρεία, αλλά να είσαι αντικειμενικός και όχι τυφλά οπαδός. 
και εγώ είμαι φουλ οπαδός NVIDIA δεν την αλλάζω, αλλά κάποια πράματα λάθος τα αναγνωρίζω, πχ τις τιμές της που το ανέφερα και πιο πάνω. 
Το να προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο σε αυτονόητα πράματα, τη στιγμή που ούτε η ίδια amd δεν έχει πει δεν βγάζει νόημα. 

Νομιζω φαινεται ποιος ειναι οπαδος και ποιος οχι. Ματια εχουμε και βλεπουμε. Οχι απο κινητο απο μεγαλη οθονη συγκρινε και πες μου. Γιατι εγω και 99% των υπολοιπων βλεπουν αυτο που εγραψα. Το dlss δεν ειναι αυτο που πιστευεις. Software λυση ειναι και αυτη τιποτα παραπανω. Για αυτο και εχει και αυτο τοσα λαθη σε πολλα σημεια δυστυχως. Οπως και το dlss 3 προσθετει input lag και νιωθεις το ποντικι και την κινηση πιο βαρια. Ετσι θα ειναι και το fsr 3. Θα παιζουμε με 200fps και θα ειναι σαν να παιζουμε με 60 δυστυχως. Διαβασε καποια πραγματα και μετα βγαλε τον καθενα οπαδο. Αυτα απο μενα ειπαμε ο καθενας ας κρινει τα γραφομενα του καθενος. Συγκριτικα υπαρχουν για dlss fsr απο εκει και περα ο καθενας ματια εχει και βλεπει. Νοημα δεν βγαζουν αρκετα πραγματα που εχω διαβασει σε αυτο το θεμα απο χθες. Και αυτα που εγραψα στο πρωτο post μαλλον ειναι 99% σωστα συμφωνα με τα likes συμφωνουν ολα τα παιδια εδω. Καλο βραδυ παω να λιωσω λιγο στο forza. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το dlss είναι software λύση. Μάλιστα

Παιδιά, όσοι έχετε NVIDIA κάρτες μαζευτείτε να κάνουμε ομαδική μήνυση στην NVIDIA για εξαπάτηση. Μιας και μας κοροϊδεύει αφού βγαίνει δημόσια και λέει ( και είναι νομικά υπόλογη γι αυτό ) ότι το dlss στα rtx προϊόντα που πουλάει δεν βασίζεται σε hardware και ai data centers όπως αναφέρει, αλλά είναι απλό software στην πραγματικότητα. 

Χριστέ μου τι άλλο θα ακούσω. 

Επεξ/σία από andreas84gr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Τα εχω διαβασει. Δες λιγο παντως τα screens σε 4K κανε ζουμ και πες μου αν σου φαινεται πιο καθαρη η εικονα με FSR η οχι. Εμενα μου φαινεται αρκετα πιο καθαρη και το ιδιο διαβαζω και στα σχολια απο κατω που εχουν γραψει μελη του techpower. Και στο RDR 2 το ιδιο εχει παρομοιο τεστ το techpower. Το ghosting υπαρχει και σε FSR απλα σε μικροτερο βαθμο. 

Κοιτα το αντιθετο ακριβως συμβαινει. Σκεψου οταν καθεσαι σε μια καρεκλα πως παει το κεφαλι. Το βολικο ειναι αριστερα δεξια η κινηση δηλαδη. Πανω κατω παιζει να παθεις αυχενικο ειδικα αν ειναι ψηλη η οθονη. Το ultrawide αυτο ακριβως σου δινει. Σε μεγαλωνει το οπτικο πεδιο αριστερα δεξια που ετσι ανεβαινει το immersion οχι πανω κατω που πρεπει να εισαι ολη την ωρα με το κεφαλι πανω κατω. Η 34αρα πχ που εχω εχει υψος 27αρας αλλα ανοιγει αριστερα δεξια ωστε να γεμισει το οπτικο μου πεδιο. Με 16:9 χανεις οπτικο πεδιο η παθαινεις αυχενικο οπως ειπα. Με 16:9 επαιζα 15 χρονια και ειχα θεματα σε πολυωρο gaming δυστυχως. 

Η 34αρα εχει σαν 27αρα υψος

Αυτες οι 50αρες που βλεπεις ειναι super ultrawide. Αυτες ναι και εμενα μου παρα φαινονται wide αλλα για καποια racing η simulators η ακομα και rdr 2 ειναι επικες. Αλλα οχι για μενα εγω με 21:9 ειμαι 200% καλυμενος και γλιτωσα και μπαρες πανω κατω στις ταινιες συν οτι εχω 3-4 tabs σε ολη την οθονη πχ chrome+youtube+αλλα προγραμματα χωρις να με περιοριζει. 

Σε ποση αποσταση παιζεις που πρεπει να κουνας και το κεφαλι πανω κατω σε 27-28 16:9 monitor;
Αν φτιαξεις σωστα τη καρεκλα σου και το υψος της οθονης δεν χρειαζεται να κουνας ουτε πανω κατω ουτε δεξια αριστερα.
Μονο η μεση σου θα σε πιασει αν παιζεις πολλες ωρες και αλλαζεις το τροπο που καθεσαι.
Eγω δεν ειχα ποτε θεμα και υπηρχαν εποχες που μπορει να επαιξα 30-40 ωρες σερι.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Σε ποση αποσταση παιζεις που πρεπει να κουνας και το κεφαλι πανω κατω σε 27-28 16:9 monitor;
Eγω δεν ειχα ποτε θεμα και υπηρχαν εποχες που μπορει να επαιξα 30-40 ωρες σερι.

Καπου 70-90 εκατοστα πρεπει να ειμαι δεν εχω μετρησει ακριβως βεβαια. Σε 42αρα καποτε στο 1 μετρο 10 ωρες σερι το αυχενικο αστα να πανε. Ειναι σαν το 4:3 οταν πηγαμε στο 16:9 που φαινονταν αναχρονικο. Αν μαθεις στο 21:9 σου φαινεται αναχρονικο το 16:9 μετα. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Καπου 70-90 εκατοστα πρεπει να ειμαι δεν εχω μετρησει ακριβως βεβαια. Σε 42αρα καποτε στο 1 μετρο 10 ωρες σερι το αυχενικο αστα να πανε. Ειναι σαν το 4:3 οταν πηγαμε στο 16:9 που φαινονταν αναχρονικο. Αν μαθεις στο 21:9 σου φαινεται αναχρονικο το 16:9 μετα. 

Eγω καθομαι στα 50cm σε 28" για αυτο μου φαινεται παραξενο οτι κουνας το κεφαλι σου .
Και φαντασου οτι ειμαι 1.90 oποτε εχω χαμηλωσει σχεδον τερμα τη καρεκλα και εχω ρυθμισει και το γραφειο στο καταλληλο υψος για τα χερια.

Δημοσ.

Σκέψη πρώτη 

Κάτι που φοβάμαι εγώ είναι το σενάριο ότι όταν βγουν στην Ελλάδα οι τιμές να πάνε με βάση τής επιδόσεις - msrp τής Nvidia, για να πουλήσουν και Nvidia μη μείνουν στα ράφια (αν βέβαια τα νούμερα είναι αυτά που λέει η AMD) 

Σκέψη δεύτερη

Αν τα νούμερα είναι όντως αυτά (μένει να τα δούμε) κόβω την Nvidia να βγάζει σπόντες μοντέλα να καλύψει κενά, και να έχει μια από της ποιο μεγάλες γκάμες επιλογής μέχρι το τέλος της σεζόν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Lioumer είπε

Σκέψη πρώτη 

Κάτι που φοβάμαι εγώ είναι το σενάριο ότι όταν βγουν στην Ελλάδα οι τιμές να πάνε με βάση τής επιδόσεις - msrp τής Nvidia, για να πουλήσουν και Nvidia μη μείνουν στα ράφια (αν βέβαια τα νούμερα είναι αυτά που λέει η AMD) 

Σκέψη δεύτερη

Αν τα νούμερα είναι όντως αυτά (μένει να τα δούμε) κόβω την Nvidia να βγάζει σπόντες μοντέλα να καλύψει κενά, και να έχει μια από της ποιο μεγάλες γκάμες επιλογής μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι τιμές στις high end NVIDIA δύσκολα θα αλλάξουν. Απλά σε 6 με 7 μήνες μπορεί και παραπάνω θα δούμε, θα βγουν και τα μικρότερα μοντέλα ως συνήθως συν ενα τρίτο high end μοντέλο, μάλλον 4080Ti για να καλύψει οποια χασούρα σε ραστερ θα έχει η 4080 απ την 7900xtx. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, γιατί με την 4090 χωρίς ανταγωνισμό δεν υπάρχει λόγος βιασύνης η NVIDIA να βγάλει και τρίτο μεγάλο μοντέλο τόσο σύντομα.

Επεξ/σία από andreas84gr
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Arkin είπε

Ετσι ενα παιχνιδακι για να δεις που ειναι πιο θολο το dlss οπως ειπα απο το FSR. Υπαρχουν αρκετα ακομα ενα ακομα ειναι και το RDR 2. Στα περισσοτερα σε 1440p και πανω ειναι στα ιδια σε 1080p ειναι καλυτερο το DLSS εκει το παραδεχομαι. 

https://www.techpowerup.com/review/cyberpunk-2077-fsr-2-1-vs-dlss-comparison/

Και τα δύο έχουν θολούρα γιατί βασίζονται σε TAA αλγόριθμους. Αναλόγως της υλοποίησης λοιπόν το DLSS 2.x ενδέχεται να έχει ίση, μεγαλύτερη ή μικρότερη θολούρα από το FSR. Συνήθως συμβαίνει το δεύτερο γιατί το FSR είναι τίγκα στο sharpen(=fake detail) by default.

Δεν είναι εκεί λοιπόν το πρόβλημα όπως εντέχνως προσπαθούν να το παρουσιάσουν τα pro-AMD sites, κανάλια και αγοραστές. Το πρόβλημα με τέτοιες λύσεις είναι ΠΑΝΤΑ τα motion artifacts. Flickering, shimmering, ghosting trails, moire patterns κ.α. Εκεί το DLSS νικάει κατά κράτος.

Θεωρητικά, η AMD μπορεί να αποκωδικοποιήσει(μετά μυρίων κόπων και βασάνων) τις λύσεις που ανακαλύπτει μια AI για το super res πρόβλημα. Ώστε να τις μετατρέψει σε χεράτο κώδικα. Τότε όμως ο κώδικας θα είναι τόσο βαρύς που δεν θα συμφέρει. Εκεί δείχνουν την αξία τους τα tensor cores της Nvidia. AI και RT τρέχουν και οι AMD κάρτες, απλά το τρέχουν μέτρια γιατί δεν έχουν τόσο εξειδικευμένο hw.

Δεν ισχύει λοιπόν το παραμύθι ότι η Nvidia μας κλειδώνει σε εξειδικευμένο hw. Ray tracing τρέχει και το gameboy με ένα καρέ το μήνα. Αυτό που σου δίνει η Nvidia είναι επιδόσεις για να τα τρέχεις όλα real time. Φυσικά θα προσπαθήσουν να κάνουν το RT βαρύ για να δώσουν πλεονέκτημα στις κάρτες τους. Ας κάνει το ίδιο και η AMD. Ή ας βρει τρόπο να βελτιώσει το RT. Αν την παίρνει βέβαια.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Δεν ισχύει λοιπόν το παραμύθι ότι η Nvidia μας κλειδώνει σε εξειδικευμένο hw. Ray tracing τρέχει και το gameboy με ένα καρέ το μήνα. Αυτό που σου δίνει η Nvidia είναι επιδόσεις για να τα τρέχεις όλα real time. Φυσικά θα προσπαθήσουν να κάνουν το RT βαρύ για να δώσουν πλεονέκτημα στις κάρτες τους. Ας κάνει το ίδιο και η AMD. Ή ας βρει τρόπο να βελτιώσει το RT. Αν την παίρνει βέβαια.

Φοβερή λογική. Πλήρωνε πλασματικές επιδόσεις για εσένα  και εσκεμμένο downgrade για τους υπόλοιπους τότε. Φοβερά παιδία είστε.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Argonaute είπε

Φοβερή λογική. Πλήρωνε πλασματικές επιδόσεις για εσένα  και εσκεμμένο downgrade για τους υπόλοιπους τότε. Φοβερά παιδία είστε.

δυστυχως για την Amd οι καρτες γραφικων δεν ειναι σα τις cpu ωστε να ντουπλαρεις απλα τα cores ονομαζοντας τα "chiplets" αυτο δεν ειναι εξελιξη, ειναι ενα φθηνο τεχνασμα για να κερδιζει λιγο χρονο και να παραμενει στο παιχνιδι, μεσομακροπροσθεσμα ομως αν δεν εχεις πλανο να εξελιξεις την αρχιτεκτονικη με monolithic gpus οπως κανει η nvidia το εχεις χαμενο το παιχνιδι

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Argonaute είπε

Έχεις μια εταιρεία που σου προσφέρει δικές της τεχνολογίες συν ό,τι άλλο feature έχει ο ανταγωνιστής. Μιας και ο ανταγωνιστής δεν μπορεί να σε κλειδώσει στο δικό του οικοσύστημα γιατί είναι πίσω ποιοτικά και απλά αντιγράφει. Για αυτό σου ζητάει ένα premium γύρω στα 200€. Θα την προτιμήσεις; Πάντως το 80% δείχνει ότι μάλλον αυτό ζητάει. Προτιμάει να έχει κάτι ακριβό που να βλέπεται παρά κάτι φθηνότερο με προβλήματα και πιο περιορισμένη υιοθέτηση.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

δυστυχως για την Amd οι καρτες γραφικων δεν ειναι σα τις cpu ωστε να ντουπλαρεις απλα τα cores ονομαζοντας τα "chiplets" αυτο δεν ειναι εξελιξη, ειναι ενα φθηνο τεχνασμα για να κερδιζει λιγο χρονο και να παραμενει στο παιχνιδι, μεσομακροπροσθεσμα ομως αν δεν εχεις πλανο να εξελιξεις την αρχιτεκτονικη με monolithic gpus οπως κανει η nvidia το εχεις χαμενο το παιχνιδι

Καλώς η κακώς η nvidia οδηγεί τις εξελίξεις στα γραφικά. Είναι γνωστό αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Έχεις μια εταιρεία που σου προσφέρει δικές της τεχνολογίες συν ό,τι άλλο feature έχει ο ανταγωνιστής. Μιας και ο ανταγωνιστής δεν μπορεί να σε κλειδώσει στο δικό του οικοσύστημα γιατί είναι πίσω ποιοτικά και απλά αντιγράφει. Για αυτό σου ζητάει ένα premium γύρω στα 200€. Θα την προτιμήσεις; Πάντως το 80% δείχνει ότι μάλλον αυτό ζητάει. Προτιμάει να έχει κάτι ακριβό που να βλέπεται παρά κάτι φθηνότερο με προβλήματα και πιο περιορισμένη υιοθέτηση.

Εγω το βλεπω αλλιως

Εχεις μια εταιρια που σε παιδευει χρονια μια με το gsync και ηθελες οθονες 300 ευρω πανω απο αυτες με freesync

Εχεις μια εταιρια που κανει γυφτιες σε vram και μακροπροθεσμα αρχιζουν τα προβληματα. 1060 πχ που ειναι πολυ πιο κατω απο μια τουμπανη 580

Εχεις μια εταιρια που παλευει να σε κρατησει στο οικοσυστημα της με φθηνα κολπα τα οποια ο ανταγωνιστης τα δινει απλοχερα σε ολους και ειναι ιδιας ποιοτητας ακριβως. 

Εχεις μια εταιρια με control panel 20ετιας απο τα windows xp 

Εχεις μια εταιρια που θες τριτο προγραμμα για να κανεις overclock η να πειραξεις fans

Εχεις μια εταιρια που δεν εχει RIS[ισως το καλυτερο sharpening που υπαρχει] και παλευει με τη θολουρα στα παιχνιδια

Εχεις μια εταιρια που δινει παιχνιδια δωρο μονο σε high end μοντελα αντιθετως η amd δινει παιχνιδια και στις πιο χαμηλες κατηγοριες. Σεβασμος στον gamer πανω απο ολα για μενα.

Εχεις μια εταιρια που θα σε εβγαζε αναπηρη 4070 καρτα με 192bus στο 1000αρικο και θα την ονομαζε 4080 αλλα μετα το ατελειωτο κραξιμο απο τον κοσμο το πηρε πισω

Εχεις μια εταιρια που στα 4 χρονια που προσπαθησε να προωθησει το ray tracing εχουμε ολο και ολο 2 παιχνιδια που αξιζουν να το ενεργοποιησεις και πολλα λεω. Το ενα ειναι ακομα bug fest εχει δρομο για να γινει σωστο παιχνιδι. 

Γενικα εχεις μια εταιρια που κανει οτι μπορει για να σε κλεισει στο οικοσυστημα της και να τα σκας σε αυτην χωρις να τη νοιαζει τιποτα αλλο. Χωρις amd δεν θα ειχαμε mantle vulkan ουτε freesync ουτε fsr ουτε τιποτα δυστυχως. Προφανως το marketing καλα κρατει για να παιζει αρκετος κοσμος με τις αναπηρες 1060 αντι με μια πολυ ανωτερη 580 αλλα δεν πειραζει. Η μαζα ανεκαθεν πηγαινε οπου ακουγε πολλα λογια δεν θα αλλαξει τωρα αυτο. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...