SabotazNic Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Η AMD συγκρίνει τα specs των νέων RDNA 3 με την RTX 4080** (γιατι συγκριση μεταξυ performance, δεν βλεπω)
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Arkin είπε Κοιτα ενα 2077 εμεινε για να δειξουν τι πιανουν οι nvidia σε rt εδω και 2-3 χρονια δυστυχως δεν υπαρχει τιποτα αλλο. Και οπως ειπα η nvidia με το τρελο marketing της εχει βαλει υποσυνειδητα στον gamer οτι αν δεν παιξει με ultra RT 4Κ στα 200fps δεν θα εχει καλη εμπειρια. Προσωπικα εχω παιξει 2 παιχνιδια με RT high με την 6800xt μου στα 80-90fps στα 3440x1440 και η εμπειρια ηταν εξαιρετικη. Χωρις FSR. Μπορω να παιξω και 2077 ανετα με high RT το οποιο πιστεψε με εχει μηδενικες διαφορες απο ultra ακομα και διπλα διπλα να συγκρινεις φωτογραφιες και να εχω πανω απο 60fps με FSR quality. Οπως ειπα αφηστε τους reviewers στην ακρη αυτοι κανουν τη δουλεια τους να προωθουν νεες καρτες λεγοντας οτι οι παλιες δεν κανουν. Πληρωνονται για να το κανουν. Εγω ως gamer 20 χρονια και πανω βλεπω τελειως διαφορετικα τα πραγματα και μακαρι ετσι να το εβλεπαν ολοι. Αφηστε στην ακρη τον καθε αμπαλο reviewer που εχει πληρωθει απο την καθε nvidia και amd για να προωθησει τις νεες καρτες και χαρειτε gaming. Εκτος αν θες να μου πεις οτι αν δεν παιξεις 2077 σε 4Κ ray tracing psycho με 200fps δεν θα το ευχαριστηθεις. Εκει ναι μακαρι να πανε οι καρτες 10 χιλιαδες ευρω μιας και ακομα καποιοι θα αγοραζουν. Επισης κανει μπαμ πια ατομα κανουν οπαδισμο απο την αρχη δυστυχως και δεν μπορεις και να κανεις συζητηση μαζι τους το κολλημα ειναι τεραστιο. Ελπιζω να μην εισαι στο ιδιο μηκος κυματος με τους συγκεκριμενους. Το πρωτο μου ποστ εχει 80 likes οποτε εκτος αν θελετε να βγαλετε ολο το forum οπαδικο προς amd ισως λεω ισως να λεω καποιες μεγαλες αληθειες που αποφευγονται να ειπωθουν γιατι nvidia. Αυτος που θα δωσει 1000€ για ολο το pc καταβαθος ξερει οτι θα κανει τους συμβιβασμους του στο gaming. Aυτος που εχει σκασει 5000€+ δεν προκειται να βαλει νερο στο κρασι του, θελει να παιξει Ultra 4k και σε οσο το δυνατον περισσοτερα FPS. To οσο το δυνατον περισσοτερα FPS δεν ειναι τα 200 αλλα τα 120-160 κοντα στο range του monitor και ολα τα settings στα μεγιστα δυνατα. Tα High Settings και το Ray Tracing OFF δεν ειναι επιλογες τους. Πριν τη κυκλοφορια των RTX 4000 ποιες καρτες ξεπερνουσαν εστω και τα 100 FPS σε 4k Ultra Settings Ray Tracing On; Επισης μη ξεχνας οτι ερχονται νεα Games που μπορει να ειναι πολυ πιο απαιτητικα,σιγα σιγα θα ερθει και το 8κ. Αν τωρα παλευουν να φτασουν τα 80-90 σε λιγο καιρο θα παλευουν να ειναι playable στα 60 FPS. Aυτα θελουν να παιξουν στα 120-160 FPS οχι το CP 2077 του 2020. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece 3
Arkin Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Αυτος που θα δωσει 1000€ για ολο το pc καταβαθος ξερει οτι θα κανει τους συμβιβασμους του στο gaming. Aυτος που εχει σκασει 5000€+ δεν προκειται να βαλει νερο στο κρασι του, θελει να παιξει Ultra 4k και σε οσο το δυνατον περισσοτερα FPS. To οσο το δυνατον περισσοτερα FPS δεν ειναι τα 200 αλλα τα 120-160 κοντα στο range του monitor και ολα τα settings στα μεγιστα δυνατα. Tα High Settings και το Ray Tracing OFF δεν ειναι επιλογες τους. Πριν τη κυκλοφορια των RTX 4000 ποιες καρτες ξεπερνουσαν εστω και τα 100 FPS σε 4k Ultra Settings Ray Tracing On; Επισης μη ξεχνας οτι ερχονται νεα Games που μπορει να ειναι πολυ πιο απαιτητικα,σιγα σιγα θα ερθει και το 8κ. Αν τωρα παλευουν να φτασουν τα 80-90 σε λιγο καιρο θα παλευουν να ειναι playable στα 60 FPS. Aυτα θελουν να παιξουν στα 120-160 FPS οχι το CP 2077 του 2020. Εγω εχω 2500 ευρω pc και εχω 6800xt και την καραγουσταρω και μια χαρα και σε ray tracing παιχνιδια. Ολα τα αλλα ειναι παρατραγουδα και χαζομαρες που διαβαζω. Προφανως αν ηταν να δωσω 5 6 χιλιαρικα θα πηγαινα στην καλυτερη επιλογη τη δεδομενη στιγμη. Αλλα ειπαμε δεν εχω τοσα λεφτα για πεταμα. 2
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Arkin είπε Εγω εχω 2500 ευρω pc και εχω 6800xt και την καραγουσταρω και μια χαρα και σε ray tracing παιχνιδια. Ολα τα αλλα ειναι παρατραγουδα και χαζομαρες που διαβαζω. Προφανως αν ηταν να δωσω 5 6 χιλιαρικα θα πηγαινα στην καλυτερη επιλογη τη δεδομενη στιγμη. Αλλα ειπαμε δεν εχω τοσα λεφτα για πεταμα. Aυτος ομως που θα παρει 4080-4090 τοσα εχει δωσει και εχει και τις αναλογες απαιτησεις. Δεν θα μπει στη διαδικασια να ριξει Settings ή αναλυση για να παιξει στα μεγιστα. Δεν ειναι ουτε παρατραγουδα ουτε χαζομαρες για αυτο τα εσκασε για να μην ειναι αναγκασμενος να κανει "εκπτωσεις" στα γραφικα και του λες εσυ να χαρει το gaming και οτι δεν ειναι αναγκη να παιξει σε τετοια settings γιατι προφανως η 6800xt δεν μπορει να το κανει και το εχεις παρει αποφαση Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece 2 1
Arkin Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε Aυτος ομως που θα παρει 4080-4090 τοσα εχει δωσει και εχει και τις αναλογες απαιτησεις. Δεν θα μπει στη διαδικασια να ριξει Settings ή αναλυση για να παιξει στα μεγιστα. Δεν ειναι ουτε παρατραγουδα ουτε χαζομαρες για αυτο τα εσκασε για να μην ειναι αναγκασμενος να κανει "εκπτωσεις" στα γραφικα. Δεν ξερω εκπτωσεις δεν εχω κανει πουθενα μεχρι στιγμης. Βεβαια δεν με νοιαζουν τα 200 fps σε single player παιχνιδια με 80-90 ειμαι 500% ευχαριστημενος ειναι εξαιρετικα smooth και ευχαριστα και 6 ωρες σερι να παιξω δεν εχω θεμα. Για αυτο λεω ας μην μας δημιουργουν αναγκες που δεν χρειαζομαστε οι εταιριες. Προφανως κανουν τη δουλεια τους και αν αυριο βγαλουν 5090ti στα 5000 ευρω καποιοι θα την παρουν ενα 0.001% για να εχει 300fps στο red dead 2. Εχει πραγματικα νοημα εσυ προσωπικα βλεπεις διαφορες? Αντε σε καποιο competitive οκ να πω θα δεις διαφορες με 150-200 fps που αυτα τρεχουν και με την πιο σαπια καρτα πχ 1060 3gb ανετα δεν χρειαζεσαι το τερμα high end. Ενα 2077 εμεινε εδω και 3 χρονια για να προωθουν δυστυχως τις καρτες τους εκει στη nvidia κατι αλλο δεν εχουν να δειξουν. Να πω και το control? Δεν θα το πω γιατι δεν ειναι τοσο βαρυ οσο το 2077. 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Arkin είπε Δεν ξερω εκπτωσεις δεν εχω κανει πουθενα μεχρι στιγμης. Βεβαια δεν με νοιαζουν τα 200 fps σε single player παιχνιδια με 80-90 ειμαι 500% ευχαριστημενος ειναι εξαιρετικα smooth και ευχαριστα και 6 ωρες σερι να παιξω δεν εχω θεμα. Για αυτο λεω ας μην μας δημιουργουν αναγκες που δεν χρειαζομαστε οι εταιριες. Προφανως κανουν τη δουλεια τους και αν αυριο βγαλουν 5090ti στα 5000 ευρω καποιοι θα την παρουν ενα 0.001% για να εχει 300fps στο red dead 2. Εχει πραγματικα νοημα εσυ προσωπικα βλεπεις διαφορες? Αντε σε καποιο competitive οκ να πω θα δεις διαφορες με 150-200 fps που αυτα τρεχουν και με την πιο σαπια καρτα πχ 1060 3gb ανετα δεν χρειαζεσαι το τερμα high end. Ενα 2077 εμεινε εδω και 3 χρονια για να προωθουν δυστυχως τις καρτες τους εκει στη nvidia κατι αλλο δεν εχουν να δειξουν. Να πω και το control? Δεν θα το πω γιατι δεν ειναι τοσο βαρυ οσο το 2077. Δηλαδη εσυ με την 6800xt παιζεις σε 4k Ultra settings, Ultra Quality FSR, Ray Tracing στα 90 FPS ολα τα games ; Κανενας δεν θελει να εχει 300 FPS γιατι με 300 FPS ειναι καλυτερα απο τα 250 FPS. Aπλα ξερει οτι εχει μια αβατζα οτι και τα Νext Gen Games θα του παιξουν αν οχι στα 300 , στα 180-200 και μετα στα 100-150 και οχι στα 50 με το καλημερα. Αν παρεις μια GPU που παιζει Games 2ετιας στα 90 FPS αργα η γρηγορα θα παιζεις στα 50-60. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece
Arkin Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Δηλαδη εσυ με την 6800xt παιζεις σε 4k Ultra settings, Ultra Quality FSR, στα 90 FPS ολα τα games ; Κανενας δεν θελει να εχει 300 FPS γιατι με 300 FPS ειναι καλυτερα απο τα 250 FPS απλα ξερει οτι εχει μια αβατζα οτι και τα Νext Gen Games θα του παιξουν αν οχι στα 300 , στα 180-200, στα 150 και οχι στα 50. Οχι σε 3440x1440 δεν μπορω το 16:9 χαλαει ολο το immersion του ultrawide δεν το μπορω καθολου. Σε RDR 2 ειμαι στα 80fps χωρις FSR καθολου με fsr παω 90+. Guardians of the galaxy χωρις FSR με RT high ολα τα αλλα ultra στα 75-85 σταθερα. Τωρα εχω πιασει forza 4 σταθερα 100 ολα extreme και η καρτα καθεται 70-80% και 50 βαθμους θερμοκρασια. Οταν αρχισει να ζοριζεται θα φυγει και θα παω σε 7800xt η καποια 7900 αναλογα τις τιμες. Οταν θες να παιζεις τα παντα οτι βγαινει οπως πρεπει θελει τουλαχιστον ανα 2 χρονια αλλη καρτα. Δινεις πχ την παλια ενα 500αρι και πας στην νεα με 200 ευρω ακομα. Στη δεκαετια δηλαδη θα εχεις δωσει 2000αρικα και θα εχεις παντα το high end της γενιας. Οχι το enthousiasts που μπορει να ειναι 10-15% πανω σε επιδοσεις με τιμη διπλασια αλλα το high end. Πχ 6950xt με 15% πανω απο 6800xt και τιμη πολυυυ παραπανω. Πρακτικα ιδιες καρτες μαζι θα γερασουν οταν βγουν τα πιο βαρια παιχνιδια απλα στη μια θα χασεις ενα σεβαστο ποσο οταν την πουλησεις στην αλλη πολυ λιγοτερο.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Arkin είπε Οχι σε 3440x1440 δεν μπορω το 16:9 χαλαει ολο το immersion του ultrawide δεν το μπορω καθολου. Σε RDR 2 ειμαι στα 80fps χωρις FSR καθολου με fsr παω 90+. Guardians of the galaxy χωρις FSR με RT high ολα τα αλλα ultra στα 75-85 σταθερα. Τωρα εχω πιασει forza 4 σταθερα 100 ολα extreme και η καρτα καθεται 70-80% και 50 βαθμους θερμοκρασια. Οταν αρχισει να ζοριζεται θα φυγει και θα παω σε 7800xt η καποια 7900 αναλογα τις τιμες. Οταν θες να παιζεις τα παντα οτι βγαινει οπως πρεπει θελει τουλαχιστον ανα 2 χρονια αλλη καρτα. Δινεις πχ την παλια ενα 500αρι και πας στην νεα με 200 ευρω ακομα. Στη δεκαετια δηλαδη θα εχεις δωσει 2000αρικα και θα εχεις παντα το high end της γενιας. Οχι το enthousiasts που μπορει να ειναι 10-15% πανω σε επιδοσεις με τιμη διπλασια αλλα το high end. Πχ 6950xt με 15% πανω απο 6800xt και τιμη πολυυυ παραπανω. Πρακτικα ιδιες καρτες μαζι θα γερασουν οταν βγουν τα πιο βαρια παιχνιδια απλα στη μια θα χασεις ενα σεβαστο ποσο οταν την πουλησεις στην αλλη πολυ λιγοτερο. Αρα λοιπον ουτε σε 4κ παιζεις , ουτε σε Ultra Quality FSR, ουτε Ray Tracing σε ολα. Εχεις προσαρμωσει τα settings σου ωστε να φτασεις αυτα τα 80-90 FPS. Και πολυ καλα κανεις δεν το κατακρινω . Απλα προσπαθω να εξηγησω οτι αυτος που εχει δωσει τα διπλασια-τριπλασια δεν δεχεται να κανει αυτες τις "εκπτωσεις" θα παει και θα τα βαλει ολα στα μεγιστα δυνατα και εχει την απαιτηση να εχει τα FPS του στα ιδια και ακομα παραπανω. Τωρα αν θα ειναι 200-300-400 θα εχει και μια εικονα για το ποτε θα χρειαστει να αλλαξει κατι. Αν δεν μπορει να το κανει τοτε δεν εχει νοημα και να δωσει τοσα χρηματα. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece 2
andreas84gr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, pirmen56 είπε Το 80% της αγοράς(δηλαδή των εκταμιευμένων χρημάτων) δεν συμφωνεί με τον Arkin. Ας δούμε τα δεδομένα. Βλέπω την 4080 να πέφτει μέχρι τα 1500€-1600€ σε λίγους μήνες στα φθηνά σκρουτζομάγαζα. Όταν η 7900XTX με επίσημο MSRP 1000$ θα είναι στην Ελλάδα κοντά στα 1300€-1400€. Λογικά θα ξεπερνάει κάμποσο την 4080 σε raster αλλά θα χάνει παταγωδώς όπου υποστηρίζεται DLSS 3(στα περισσότερα αναμενόμενα AAA games) και RT. Και όχι μόνο σε ταχύτητα(γιατί κάποιοι θα αντιπαραθέσουν το FSR 3.0). Αντίθετα η 4080 θα υποστηρίζει τα πάντα(RTX, DLSS, FSR ή και combo FSR με DLSS 3 frame generation). Η Nvidia όμως ζητάει "καπέλο" ~200€. Πόσοι θα της ρίξουν άκυρο για να πάνε στην τεχνολογικά υποδεέστερη AMD και να τα γλιτώσουν; Με βάση το μερίδιο αγοράς σίγουρα οι περισσότεροι. Όπως έγινε και με τις 20ΧΧ. Ειδικά όταν κάποιος "σκάει" ~1400€ για κάρτα τα 200€ δεν τον πολυνοιάζουν αν είναι παντού μπροστά για 2+ χρόνια. Η μόνη κουλή κίνηση της Nvidia είναι τελικά η 4070Ti που μάλλον θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την 7900XTX, τιμολογιακά. Πας να βγάλεις νόημα από έναν άνθρωπο που έχει γράψει τόσα πολλά πράματα που δεν είναι αληθινά (μερικά όντως είναι, πχ για την τιμολόγηση) για την “κακιά” NVIDIA και τις κάρτες της, με σκοπό να υποστηρίξει την “Αγία” amd ( που όλως τυχαίως δεν έχει πει κάτι αρνητικό γι αυτήν) μιας και έχει κάρτα της. Το πιο ακραίο που μου έχει μείνει είναι ότι θεωρεί ότι το fsr, μια upscaling τεχνολογία βασιζόμενη σε software, βγάζει καλύτερα αποτελέσματα από μια αντίστοιχη τεχνολογία που βασίζεται σε ai data centers και hardware. Αυτό ούτε η ίδια η amd δεν το έχει πει, ούτε καν έχει κάνει σύγκριση. Βέβαια το 80% της παγκόσμιας αγοράς κάνει λάθος και ένας είναι ο σωστός. ‘Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζω’ λέει η γνωστή παροιμία. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από andreas84gr 3
Arkin Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε Αρα λοιπον ουτε σε 4κ παιζεις , ουτε σε Ultra Quality FSR, ουτε Ray Tracing σε ολα. Εχεις προσαρμωσει τα settings σου ωστε να φτασεις αυτα τα 80-90 FPS. Και πολυ καλα κανεις δεν το κατακρινω . Απλα προσπαθω να εξηγησω οτι αυτος που εχει δωσει τα διπλασια-τριπλασια δεν δεχεται να κανει αυτες τις "εκπτωσεις" θα παει και θα τα βαλει ολα στα μεγιστα δυνατα και εχει την απαιτηση να εχει τα FPS του στα ιδια και ακομα παραπανω. Αν δεν μπορει να το κανει τοτε δεν εχει νοημα και να δωσει τοσα χρηματα. Με ultra quality fsr τα fps θα πανε πανω απο 100 οποτε δεν εχει νοημα να το εχω ενεργο native+reshade και εχεις το απολυτο. Το 4Κ 16:9 το θεωρω υποδεεστερο για single player οπως εγραψα λογο immersion οταν βγουν 4Κ ultrawide θα παω εκει αλλα εχουμε δρομο για αυτες. 2077 δεν θα παιξω με ultra ray tracing προφανως ενα παιχνιδι ειναι που θα δυσκολεψει την καρτα αλλα με σωστες ρυθμισεις δεν θα δεις ουτε διαφορα στην εικονα και θα εχεις 60+ fps χωρις προβλημα. Προφανως αν δωσεις 2500 ευρω θες το απολυτο. Ειτε σε nvidia ειτε σε amd. Kαι 1 εκατομμυριο αν δωσεις για αμαξι θες να πιανει τα 370 χιλιομετρα αλλα νομιζω και με 50 χιλιαρικα κανεις τη δουλεια σου και ας πηγαινει μεχρι 300. Δεν χρειαζονται παραπανω.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Arkin είπε Με ultra quality fsr τα fps θα πανε πανω απο 100 οποτε δεν εχει νοημα να το εχω ενεργο native+reshade και εχεις το απολυτο. Το 4Κ 16:9 το θεωρω υποδεεστερο για single player οπως εγραψα λογο immersion οταν βγουν 4Κ ultrawide θα παω εκει αλλα εχουμε δρομο για αυτες. 2077 δεν θα παιξω με ultra ray tracing προφανως ενα παιχνιδι ειναι που θα δυσκολεψει την καρτα αλλα με σωστες ρυθμισεις δεν θα δεις ουτε διαφορα στην εικονα και θα εχεις 60+ fps χωρις προβλημα. Προφανως αν δωσεις 2500 ευρω θες το απολυτο. Ειτε σε nvidia ειτε σε amd. Kαι 1 εκατομμυριο αν δωσεις για αμαξι θες να πιανει τα 370 χιλιομετρα αλλα νομιζω και με 50 χιλιαρικα κανεις τη δουλεια σου και ας πηγαινει μεχρι 300. Δεν χρειαζονται παραπανω. Aυτο με τα monitors ειναι σχετικο, ο καθε ενας οπως βολευεται. Εμενα πχ αν μου χαριζες ενα Ultra Wide monitor ή ενα Curved θα το χαριζα την ιδια μερα δεν μπορω να τα βλεπω ουτε κλειστα. Αυτος με το αυτοκινητο του 1 εκατ εχει αλλους λογους που το πηρε, δεν το πηρε για τα 370χιλ ουτε για να πηγαινει στη δουλεια του και φανταζομαι οτι εχει και αλλα 5-6 των 50χιλ για να τον πηγαινουν καθε μερα με διαφορετικο στη δουλεια του. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece
Arkin Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, andreas84gr είπε Πας να βγάλεις νόημα από έναν άνθρωπο που έχει γράψει τόσα πολλά πράματα που δεν είναι αληθινά (μερικά όντως είναι, πχ για την τιμολόγηση) για την “κακιά” NVIDIA και τις κάρτες της, με σκοπό να υποστηρίξει την “Αγία” amd ( που όλως τυχαίως δεν έχει πει κάτι αρνητικό γι αυτήν) μιας και έχει κάρτα της. Το πιο ακραίο που μου έχει μείνει είναι ότι θεωρεί ότι το fsr, μια upscaling τεχνολογία βασιζόμενη σε software, βγάζει καλύτερα αποτελέσματα από μια αντίστοιχη τεχνολογία που βασίζεται σε ai data centers και hardware. Αυτό ούτε η ίδια η amd δεν το έχει πει, ούτε καν έχει κάνει σύγκριση. Βέβαια το 80% της παγκόσμιας αγοράς κάνει λάθος και ένας είναι ο σωστός. ‘Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζω’ λέει η γνωστή παροιμία. Ετσι ενα παιχνιδακι για να δεις που ειναι πιο θολο το dlss οπως ειπα απο το FSR. Υπαρχουν αρκετα ακομα ενα ακομα ειναι και το RDR 2. Στα περισσοτερα σε 1440p και πανω ειναι στα ιδια σε 1080p ειναι καλυτερο το DLSS εκει το παραδεχομαι. https://www.techpowerup.com/review/cyberpunk-2077-fsr-2-1-vs-dlss-comparison/ Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε Aυτο με τα monitors ειναι σχετικο, ο καθε ενας οπως βολευεται. Εμενα πχ αν μου χαριζες ενα Ultra Wide monitor ή ενα Curved θα το χαριζα την ιδια μερα δεν μπορω να τα βλεπω ουτε κλειστα. Αυτος με το αυτοκινητο του 1 εκατ εχει αλλους λογους που το πηρε, δεν το πηρε για τα 370χιλ ουτε για να πηγαινει στη δουλεια του και φανταζομαι οτι εχει και αλλα 5-6 των 50χιλ για να τον πηγαινουν καθε μερα με διαφορετικο στη δουλεια του. Καλα ναι προτιμησεις εννοειται υποκειμενικο το γουστο του καθενος απλα αντικειμενικα το immersion ειναι αρκετα καλυτερο σε ενα ultrawide monitor και ακομα μεγαλυτερο σε ενα super ultrawide. Εγω δεν μπορω 16:9 πια εδω και μια 5ετια τα νιωθω οτι ειναι αρχαια αναλογια οθονης ειδικα σε παιχνιδια και ταινιες που εινια γυρισμενες σε 2:40:1.
andreas84gr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Arkin είπε Ετσι ενα παιχνιδακι για να δεις που ειναι πιο θολο το dlss οπως ειπα απο το FSR. Υπαρχουν αρκετα ακομα ενα ακομα ειναι και το RDR 2. Στα περισσοτερα σε 1440p και πανω ειναι στα ιδια σε 1080p ειναι καλυτερο το DLSS εκει το παραδεχομαι. https://www.techpowerup.com/review/cyberpunk-2077-fsr-2-1-vs-dlss-comparison/ Compared to DLSS, one of the most noticeable differences in image quality between DLSS and FSR 2.1 is the quality of the built-in anti-aliasing. In the DLSS image, most of the edges of the game geometry are smoothed well, where in the FSR 2.1 image they have a somewhat more pixelated look. The second-most-noticeable difference is how FSR 2.1 deals with ghosting. In comparison to DLSS, FSR 2.1 handles the ghosting issues even better than DLSS at day time, but when there is a lack of lighting in the scene, the FSR 2.1 image may have some black smearing behind moving objects at extreme angles. Απ το άρθρο που ανέβασες. Λέει ξεκάθαρα ότι η εικόνα του dlss είναι πιο smooth ενώ στο fsr είναι pixelated. Το ότι υπάρχει λίγο ghosting στο dlss είναι γνωστό, το οποίο βέβαια έχει σχεδόν διορθωθεί. Επίσης δεν είναι δυνατόν software λύση να είναι καλύτερη από ai hardware. Νομίζω είναι κοινή λογική. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από andreas84gr
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Arkin είπε Καλα ναι προτιμησεις εννοειται υποκειμενικο το γουστο του καθενος απλα αντικειμενικα το immersion ειναι αρκετα καλυτερο σε ενα ultrawide monitor και ακομα μεγαλυτερο σε ενα super ultrawide. Εγω δεν μπορω 16:9 πια εδω και μια 5ετια τα νιωθω οτι ειναι αρχαια αναλογια οθονης ειδικα σε παιχνιδια και ταινιες που εινια γυρισμενες σε 2:40:1. Εγω παλι "νομιζω" οτι το Ultrawide και το Super Ultrawide με κοροιδευουν. Μου λενε 40-50 ιντσες και ειναι σαν 24αρα με καθρεπτες για racing games και simulators. Eνω απο 27 σε 28 16:9 ειδα διαφορα, κερδισα στο οφελημο οπτικο πεδιο. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece
Arkin Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, andreas84gr είπε Compared to DLSS, one of the most noticeable differences in image quality between DLSS and FSR 2.1 is the quality of the built-in anti-aliasing. In the DLSS image, most of the edges of the game geometry are smoothed well, where in the FSR 2.1 image they have a somewhat more pixelated look. The second-most-noticeable difference is how FSR 2.1 deals with ghosting. In comparison to DLSS, FSR 2.1 handles the ghosting issues even better than DLSS at day time, but when there is a lack of lighting in the scene, the FSR 2.1 image may have some black smearing behind moving objects at extreme angles. Απ το άρθρο που ανέβασες. Λέει ξεκάθαρα ότι η εικόνα του dlss είναι πιο smooth ενώ στο fsr είναι pixelated. Το ότι υπάρχει λίγο ghosting στο dlss είναι γνωστό, το οποίο βέβαια έχει σχεδόν διορθωθεί. Τα εχω διαβασει. Δες λιγο παντως τα screens σε 4K κανε ζουμ και πες μου αν σου φαινεται πιο καθαρη η εικονα με FSR η οχι. Εμενα μου φαινεται αρκετα πιο καθαρη και το ιδιο διαβαζω και στα σχολια απο κατω που εχουν γραψει μελη του techpower. Και στο RDR 2 το ιδιο εχει παρομοιο τεστ το techpower. Το ghosting υπαρχει και σε FSR απλα σε μικροτερο βαθμο. 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Εγω παλι "νομιζω" οτι το Ultrawide και το Super Ultrawide με κοροιδευουν. Μου λενε 40-50 ιντσες και ειναι σαν 24αρα με καθρεπτες για racing games και simulators. Eνω απο 27 σε 28 16:9 ειδα διαφορα, κερδισα στο οφελημο οπτικο πεδιο. Κοιτα το αντιθετο ακριβως συμβαινει. Σκεψου οταν καθεσαι σε μια καρεκλα πως παει το κεφαλι. Το βολικο ειναι αριστερα δεξια η κινηση δηλαδη. Πανω κατω παιζει να παθεις αυχενικο ειδικα αν ειναι ψηλη η οθονη. Το ultrawide αυτο ακριβως σου δινει. Σε μεγαλωνει το οπτικο πεδιο αριστερα δεξια που ετσι ανεβαινει το immersion οχι πανω κατω που πρεπει να εισαι ολη την ωρα με το κεφαλι πανω κατω. Η 34αρα πχ που εχω εχει υψος 27αρας αλλα ανοιγει αριστερα δεξια ωστε να γεμισει το οπτικο μου πεδιο. Με 16:9 χανεις οπτικο πεδιο η παθαινεις αυχενικο οπως ειπα. Με 16:9 επαιζα 15 χρονια και ειχα θεματα σε πολυωρο gaming δυστυχως. Η 34αρα εχει σαν 27αρα υψος Αυτες οι 50αρες που βλεπεις ειναι super ultrawide. Αυτες ναι και εμενα μου παρα φαινονται wide αλλα για καποια racing η simulators η ακομα και rdr 2 ειναι επικες. Αλλα οχι για μενα εγω με 21:9 ειμαι 200% καλυμενος και γλιτωσα και μπαρες πανω κατω στις ταινιες συν οτι εχω 3-4 tabs σε ολη την οθονη πχ chrome+youtube+αλλα προγραμματα χωρις να με περιοριζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις