Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@atom7

αναμενομενο, ο κοσμος τοχει τουμπανο κι αυτοι κρυφο καμαρι η nvidia εχει υπερτριπλασιους  software developers γιαυτο εδω και 10ετιες εχει καλυτερους drivers,

γιαυτο με το που βγαινει μια καρτα την επομενη εχει υποστηριξη σε 40 παιχνιδια ενω η amd πατσαρει ακομα της προηγουμενης γενιας,

λογικο αμα δε ξερετε τη πραγματικοτητα να το ριχνετε στο τζογο

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Confused 2
  • Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Arkin είπε

Για το οικοσύστημα τι εννοείς? Γιατί το control panel της AMD ειναι 10 φορές καλύτερο. Με nvidia θες afterburner για overckock στην amd όλα γίνονται από το control panel ούτε Riva tuner η κάτι άλλο χρειάζεσαι. 

δεν υπαρχει μεγαλυτερο fail απο το να βλεπεις το επισημο Adrenaline driver panel να μη σωζει τα OC settings σε καθε restart και απο την αλλη να βλεπεις να κανει το αυτονοητο οχι μονο ο ανταγωνιστης αλλα ακομα και 3rd party software (MSI Afterburner)

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Odyss3us είπε

υπαρχει μεγαλυτερο fail απο το να βλεπεις το επισημο Adrenaline panel να μη σωζει τα OC settings σε καθε restart και απο την αλλη να βλεπεις να κανει το αυτονοητο οχι μονο ο ανταγωνιστης αλλα ακομα και 3rd party software (MSI Afterburner)

Δεν ξέρω βρε συ μια φορά έκανα το undervolt που ήθελα στο panel και ακόμα και σε μεγάλες αναβαθμίσεις των windows τα κρατάει σε restart. Μόνο σε νέο driver κάνω 10 δευτερόλεπτα load το profile. Δεν ξέρω όπως είπα θα μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που διαβάζω. Κάθε μέρα 3 4 ώρες gaming κάνω ούτε θερμοκρασίες ανεβάζει ήσυχη είναι μηδέν crashes και ποτέ δεν χρειάστηκε μετά από restart να κάνω load. Μου φαίνονται πολύ περίεργα αυτά που διαβάζω. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Arkin είπε

Την nvidia την εχει σιχαθει αρκετος κοσμος με αυτα που κανει και οχι μονο τωρα που ενταξει το παραχεσε με τις τιμες και τις μαλακιες με τους ανταπτορες αλλα απο παντα επαιζε βρωμικα

Να θυμισω το μουφα physx? 

Να θυμισω το ατελειωτο tessellation σε sponsored παιχνιδια?

Να θυμισω το hairworks? 

Προφανως ολα αυτα για να σερνονται οι καρτες της αλλη εταιριας. 

Να θυμισω gsync? Που το πληρωνες ενα 200αρι πανω μονο για το module?

Να θυμισω DLSS που το κλειδωσε οσο δεν παει στις δικες της καρτες? 

Να θυμισω γυφτιες με vram? 

Η amd εδωσε freesync εδωσε fsr εδωσε vulkan και δινει απλοχερα και vram για αυτο διαχρονικα κρατανε περισσοτερο οι καρτες της. 

Οι νεες RDNA 3 δειχνουν πολυ δυνατες σε raster και ας ειναι πιο πισω σε RT ο πετσινος μπορει να εβαλε υποσυνειδητα στο μυαλο του gamer οτι αν δεν παιξεις με RT ultra και 200 fps ενα παιχνιδι δεν θα το ευχαριστηθεις αλλα καπου ωπα με το θρασος που εχει στις τιμες και στις μαλακιες που κανει. 

Μακαρι να δουμε σωστες τιμες Ευρωπη γιατι με 999 msrp που ειναι 964 ευρω συν 24% φπα ειναι 1195 ευρω εκει πρεπει να δουμε την 7900xtx Ελλαδα θα δειξουν ποσο πανακριβες ειναι οι 4080 στα 1700 που παιζουν Ελλαδα. Καλο gaming και καλο χειμωνα να εχουμε. Να αγοραζετε με την τσεπη σας οχι με τα λογια των ceo καθε εταιριων. 

Να και ένας λογικός άνθρωπος επιτέλους. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ολοι εδω το βλεπετε οπαδικα.Η ουσια ειναι οτι μεσος καναλωτης θα κοιταξει 3 πραγματα.Καταναλωση ρευματος,αποδοση καρτας και τιμη.Εδω συγνωμη κερδιζει η κοκκινη πλευρα.Η πρασινη ναι εχουν δυνατοτερες καρτες αλλα τι να το κανεις οταν η 4090 τους καιει καλωδια,γενικα καταναλωνουν παραπανω ρευμα και εχουν σχεδον την διπλασια τιμη.Αληθεια αξιζει να δοθουν 500 ευρω παραπανω για 30 fps εξτρα η 50 αν θελετε.Αν το παιχνιδι τρεχει στα ultra σε 4κ η 2κ στα fps που θελουμε τοτε ειμαστε ενταξει.Λες και καποιος θα καταλαβει αν το witcher παραδειγμα η το pubg τρεχουν στα 180 fps η μια λεμε παραδειγμα η στα 200 με την πρασινη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gtasatzis είπε

Δεν είναι λογική αυτή. Είναι οπαδισμός 

Επεξ/σία από andreas84gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gtasatzis είπε

Το 80% της αγοράς(δηλαδή των εκταμιευμένων χρημάτων) δεν συμφωνεί με τον Arkin. Ας δούμε τα δεδομένα.

Βλέπω την 4080 να πέφτει μέχρι τα 1500€-1600€ σε λίγους μήνες στα φθηνά σκρουτζομάγαζα. Όταν η 7900XTX με επίσημο MSRP 1000$ θα είναι στην Ελλάδα κοντά στα 1300€-1400€. Λογικά θα ξεπερνάει κάμποσο την 4080 σε raster αλλά θα χάνει παταγωδώς όπου υποστηρίζεται DLSS 3(στα περισσότερα αναμενόμενα AAA games) και RT. Και όχι μόνο σε ταχύτητα(γιατί κάποιοι θα αντιπαραθέσουν το FSR 3.0). Αντίθετα η 4080 θα υποστηρίζει τα πάντα(RTX, DLSS, FSR ή και combo FSR με DLSS 3 frame generation).

Η Nvidia όμως ζητάει "καπέλο" ~200€. Πόσοι θα της ρίξουν άκυρο για να πάνε στην τεχνολογικά υποδεέστερη AMD και να τα γλιτώσουν; Με βάση το μερίδιο αγοράς σίγουρα οι περισσότεροι. Όπως έγινε και με τις 20ΧΧ. Ειδικά όταν κάποιος "σκάει" ~1400€ για κάρτα τα 200€ δεν τον πολυνοιάζουν αν είναι παντού μπροστά για 2+ χρόνια.

Η μόνη κουλή κίνηση της Nvidia είναι τελικά η 4070Ti που μάλλον θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την 7900XTX, τιμολογιακά.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Η μόνη κουλή κίνηση της Nvidia είναι τελικά η 4070Ti που μάλλον θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την 7900XTX, τιμολογιακά.

κατα τη γνωμη μου ειναι η 4080 ειναι η ξεκρεμαστη, σε αυτη τη τιμη καποιος θα προτιμησει την 4090,

αντιθετως η 4070Ti με τιμη αναμεσα σε 800-1000ευρω θα προσφερει επιδοσεις 3090Ti σε πακετο next gen futureproofing, τη τελευταια διετια καλως ή κακως αυτα τα χρηματα αναγκαστικα τα εδινε ο κοσμος για 3070Ti~3080 ή περιμενε για κατι καλυτερο βασει αποδοσης/τιμης και η 4070Ti αν και κουτσουρεμενη και overpriced θα ειναι το καλυτερο performance per price/watt bargain

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

κατα τη γνωμη μου ειναι η 4080 ειναι η ξεκρεμαστη, σε αυτη τη τιμη καποιος θα προτιμησει την 4090,

αντιθετως η 4070Ti με τιμη αναμεσα σε 800-1000ευρω θα προσφερει επιδοσεις 3090Ti σε πακετο next gen futureproofing, τη τελευταια διετια καλως ή κακως αυτα τα χρηματα αναγκαστικα τα εδινε ο κοσμος για 3070Ti~3080 ή περιμενε για κατι καλυτερο βασει αποδοσης/τιμης και η 4070Ti αν και κουτσουρεμενη και overpriced θα ειναι το καλυτερο performance per price/watt bargain

1675€ είναι τώρα η χαμηλότερη τιμή. Με αγορά μέσω skroutz δεν αποκλείεται να πέσει και κάτω από τα 1.600€. Δεν είναι καλή τιμή αλλά και η 7900XTX δεν θα απέχει πάρα πολύ.

Η 4070Ti θα είναι μέχρι και 33% ταχύτερη από την 3090Ti με DLSS 3.0. Υπολογίζω 33% γιατί το DLSS 3 σου επιτρέπει να έχεις εμπειρία 60fps με ~45 καρέ(ύστερα από DLSS 2.x). 60/45=1.33. Τι γίνεται όμως αν η 3090 σηκώνει FSR 3.0; Το πλεονέκτημα περιορίζεται.

Αν λοιπόν βγει στα 1200-1300€ όπως φημολογείται θα είναι αδύναμη απέναντι στα πάντα. Δεν ξέρω που τα είδες τα 800-1000€; Ίσως μεταγενέστερα, αν πάθει πανωλεθρία στις πωλήσεις.

16 ώρες πριν, Argonaute είπε

Ασε ρε αλεπουδιαρη.. Καμια εικοσαρια sapphire περασαν απο τα χερια μου, ουδεμια καηκε. Ακομα και οι 5850 που ειχε βγαλει το πλαισιο προσφορα στα 129 πριν καμια δεκαρια χρονια, ζουν και βασιλευουν με  πολλες χιλιαδες ωρες ζορικης λειτουργιας. Ειπαμε να εχουμε προτιμηση σε καποιο στρατοπεδο αλλα μερικοι το παρακανετε σε σημειο αηδιας.. 

Ακόμα την έχω για troubleshooting. Αυτή του Πλαισίου. Με ov και oc έφτανα την στοκ 5870(+20% πάνω). Καρτάρα από τις χρυσές εποχές της ATI. Πριν την εξαγοράσει η AMD και αρχίσει η κοροϊδία της κοροϊδίας...

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

1675€ είναι τώρα η χαμηλότερη τιμή. Με αγορά μέσω skroutz δεν αποκλείεται να πέσει και κάτω από τα 1.600€. Δεν είναι καλή τιμή αλλά και η 7900XTX δεν θα απέχει πάρα πολύ.

Η 4070Ti θα είναι μέχρι και 33% ταχύτερη από την 3090Ti με DLSS 3.0. Υπολογίζω 33% γιατί το DLSS 3 σου επιτρέπει να έχεις εμπειρία 60fps με ~45 καρέ(ύστερα από DLSS 2.x). 60/45=1.33. Τι γίνεται όμως αν η 3090 σηκώνει FSR 3.0; Το πλεονέκτημα περιορίζεται.

Αν λοιπόν βγει στα 1200-1300€ όπως φημολογείται θα είναι αδύναμη απέναντι στα πάντα. Δεν ξέρω που τα είδες τα 800-1000€; Ίσως μεταγενέστερα, αν πάθει πανωλεθρία στις πωλήσεις.

ως 4080 12GB προοριζοταν να βγει στα 899$

ως 4070 Ti και με μια καθυστερηση λογικα θα τσιμπησει 50-100$ πιο κατω για να γλεντησει και τις δυο 7900 που θαναι απο πανω της

Δημοσ.

Απο οτι βλεπω οι 2 7900 θα γλεντανε την 4080 η xtx αρκετα παραπανω η xt μπορει και στα ιδια με 300 δολλαρια λιγοτερο. Η 4070ti θα ειναι 20-25% κατω απο xtx και με 12gb vram θα ειναι καρτα του 500αρικου και αν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Απο οτι βλεπω οι 2 7900 θα γλεντανε την 4080 η xtx αρκετα παραπανω η xt μπορει και στα ιδια με 300 δολλαρια λιγοτερο. Η 4070ti θα ειναι 20-25% κατω απο xtx και με 12gb vram θα ειναι καρτα του 500αρικου και αν. 

απλα δες  το video του Moore's law χωρις φοβο και παθος, που ανεβασα και σε προηγουμενη σελιδα

καλα ειναι τα shaders ως στατιστικο στοιχειο αλλα τα gaming benchmarks ειναι ολη η ιστορια, τα screenshot ειναι απο τα πολλα του βιντεο και ειναι βασει των στοιχειων που εχει ηδη δωσει η AMD

scr-1.jpg

scr-2.jpg

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

απλα δες  το video του Moore's law χωρις φοβο και παθος, που ανεβασα και σε προηγουμενη σελιδα

καλα τα shaders ως στατιστικο στοιχειο αλλα ατα gaming benchmarks ειναι δενει το γλυκο, το screenshot που παραθετω ειναι ενα απο τα πολλα του βιντεο και ειναι με βασει των στοιχειων που ηδη μας εχει δωσει η AMD

scr-1.jpg

Κοιτα ενα 2077 εμεινε για να δειξουν τι πιανουν οι nvidia σε rt εδω και 2-3 χρονια δυστυχως δεν υπαρχει τιποτα αλλο. Και οπως ειπα η nvidia με το τρελο marketing της εχει βαλει υποσυνειδητα στον gamer οτι αν δεν παιξει με ultra RT 4Κ στα 200fps δεν θα εχει καλη εμπειρια. Προσωπικα εχω παιξει 2 παιχνιδια με RT high με την 6800xt μου στα 80-90fps στα 3440x1440 και η εμπειρια ηταν εξαιρετικη. Χωρις FSR. Μπορω να παιξω και 2077 ανετα με high RT το οποιο πιστεψε με εχει μηδενικες διαφορες απο ultra ακομα και διπλα διπλα να συγκρινεις φωτογραφιες και να εχω πανω απο 60fps με FSR quality. Οπως ειπα αφηστε τους reviewers στην ακρη αυτοι κανουν τη δουλεια τους να προωθουν νεες καρτες λεγοντας οτι οι παλιες δεν κανουν. Πληρωνονται για να το κανουν. Εγω ως gamer 20 χρονια και πανω βλεπω τελειως διαφορετικα τα πραγματα και μακαρι ετσι να το εβλεπαν ολοι. Αφηστε στην ακρη τον καθε αμπαλο reviewer που εχει πληρωθει απο την καθε nvidia και amd για να προωθησει τις νεες καρτες και χαρειτε gaming. Εκτος αν θες να μου πεις οτι αν δεν παιξεις 2077 σε 4Κ ray tracing psycho με 200fps δεν θα το ευχαριστηθεις. Εκει ναι μακαρι να πανε οι καρτες 10 χιλιαδες ευρω μιας και ακομα καποιοι θα αγοραζουν. 

Επισης κανει μπαμ πια ατομα κανουν οπαδισμο απο την αρχη δυστυχως και δεν μπορεις και να κανεις συζητηση μαζι τους το κολλημα ειναι τεραστιο. Ελπιζω να μην εισαι στο ιδιο μηκος κυματος με τους συγκεκριμενους. Το πρωτο μου ποστ εχει 80 likes οποτε εκτος αν θελετε να βγαλετε ολο το forum οπαδικο προς amd ισως λεω ισως να λεω καποιες μεγαλες αληθειες που αποφευγονται να ειπωθουν γιατι nvidia. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

καλα ειναι τα shaders ως στατιστικο στοιχειο αλλα στα gaming benchmarks ειναι ποθδενει το γλυκο, τα screenshot που παραθετω ειναι ενα απο τα πολλα του βιντεο και ειναι με βασει των στοιχειων που μας εχει ηδη δωσει η AMD

scr-1.jpg

scr-2.jpg

Μην ξεχνάμε ότι οι μετρήσεις που έδειξε η amd πρέπει να είναι με fsr performance. Χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο βέβαια. Θα δούμε στα reviews.  

https://www.digitaltrends.com/computing/amd-rx-7900-xtx-benchmark-70-percent-boost/?amp

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...