Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα θέλησα να μεταφέρω κάποια μεγάλα αρχεία rar από DVD στο σκληρό μου δίσκο αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Συγκεκριμένα είχα πάρει backup σε συμπιεσμένα rar αρχεία κάποια δεδομένα και επειδή χρειάστηκε να τα επαναφέρω έβαλα τα δισκάκια στο dvd έκανα copy/paste αλλά τζίφος. Πληροφοριακά τα rar έχουν μέγεθος 4,4 GB όσο όλο το DVD δηλαδή. Αν γνωρίζει κανείς να προτείνει κάποια λύση στο πρόβλημα θα είμουν ευγνώμων.

Δημοσ.

Σιγουρευεσαι οτι ο σκληρος εινια φορμαρισμενος σε ntfs ή exfat για αρχη, μιας και το fat32 εχει σαν περιορισμο τα 4gb ανα αρχειο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, flik-flak είπε

Πρόσφατα θέλησα να μεταφέρω κάποια μεγάλα αρχεία rar από DVD στο σκληρό μου δίσκο αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Συγκεκριμένα είχα πάρει backup σε συμπιεσμένα rar αρχεία κάποια δεδομένα και επειδή χρειάστηκε να τα επαναφέρω έβαλα τα δισκάκια στο dvd έκανα copy/paste αλλά τζίφος. Πληροφοριακά τα rar έχουν μέγεθος 4,4 GB όσο όλο το DVD δηλαδή. Αν γνωρίζει κανείς να προτείνει κάποια λύση στο πρόβλημα θα είμουν ευγνώμων.

Προσπάθησε να κανείς ένα αντίγραφο από DVD σε DVD. 

Κι κάτι άλλο, τα αρχεία ανοίγουν στο DVD;

Δημοσ.

Λοιπόν για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Έχω 3 DVD στα οποία υπάρχουν 3 rar αρχεία(1 σε κάθε DVD) που είναι parts(δηλαδή για να κάνω extract πρέπει και τα 3 rar να είναι σε ένα directory). Τα rar ανοίγουν στο DVD αλλά για να γίνει ολοκληρωμένη η δουλειά πρέπει να αντιγραφούν όλα μαζί σε έναν κατάλογο.

Δημοσ.

Είδες κάποιο μήνυμα λάθους? Όταν λες ότι ήταν αδύνατο τι εννοείς? Πως σκάλωσε η αντιγραφή?

Δημοσ.

Απλά κολλάει. Το άφησα 1 ώρα και ήταν στο 1%.

Αρχικά δοκίμασε να κάνεις αντιγραφή σε άλλον Η/Υ ή από άλλο DVD-ROM/Writer. Αν κάνει το ίδιο φταίει/ναι τα δισκάκια.

Δημοσ.

Δοκίμασα αλλά πάλι κολλάει. Δε νομίζω ότι φταίνε τα δισκάκια γιατί τα διαβάζει κανονικά και αποσυμπιέζει τα rar κανονικά από το DVD στον δίσκο. Το θέμα είναι ότι επειδή είναι 3 parts το αρχείο rar πρέπει να είναι όλα μαζί σε ένα directory για να γίνει σωστά το extract.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, flik-flak είπε

Δοκίμασα αλλά πάλι κολλάει. Δε νομίζω ότι φταίνε τα δισκάκια γιατί τα διαβάζει κανονικά και αποσυμπιέζει τα rar κανονικά από το DVD στον δίσκο. Το θέμα είναι ότι επειδή είναι 3 parts το αρχείο rar πρέπει να είναι όλα μαζί σε ένα directory για να γίνει σωστά το extract.

Δεν καταλαβαίνω... Πως γίνεται να τα διαβάζει με το winrar αλλά να μη μπορεί να αντιγράψεις τα αρχεία με copy-paste?! Κάτι δε μας λες καλά. Το copy-paste είναι απλή αντιγραφή αρχείων, αν κολλάει σημαίνει ότι διαβάζει πολύ αργά που με τη σειρά του σημαίνει ότι τα δισκάκια έχουν πρόβλημα (κάπως δύσκολο να έχουν και τα 3) ή το drive έχει θέμα (πιο πιθανό).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν κάνεις extract το 1ο part και τελειώσει, δεν σου ζητάει να βρει το 2ο part; Αν αλλάξεις dvd όταν τελειώσει το 1ο part δεν στο αναγνωρίζει;

Λοιπόν, έκανα τεστ. Συμπίεσα έναν φάκελο 2.5GB σε multiparts των 700ΜΒ και τα έβαλα ανά ένα σε ένα iso και κατέληξα με 4 iso που το καθένα είχε από ένα rar μέσα. Σύνδεσα το 1ο iso στο εικονικό drive D : και ξεκίνησα την αποσυμπίεση. Όταν τελείωσε το 1ο part μου ζήτησε να του πω που βρίσκεται το 2ο, οπότε αποσύνδεσα το iso και σύνδεσα αυτό με το 2ο part και απλά πάτησα ΟΚ. Το επανέλαβα για τα υπόλοιπα  parts και ολοκληρώθηκε κανονικά η αποσυμπίεση.

spacer.png

Πάντως κατ' εμέ, αν πρόκειται να συμπιέσεις μεγάλο όγκο αρχείων και να τα βάλεις σε cd/dvd καλύτερα να το κάνεις σε μικρότερα parts π.χ. των 100-200 ΜΒ. Έτσι αν κάποιο ή κάποια από τα parts εμφανίσουν πρόβλημα να χαθούν όσο το δυνατόν λιγότερα αρχεία.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά λύθηκε το πρόβλημα, το οποίο βρισκότανε στο γεγονός ότι η αντιγραφή των αρχείων στο DVD γινόταν σε UDF mode και όχι ISO, λόγω του μεγέθους των rar. Ευχαριστώ στον Micos000 για την βοήθεια. 

Εκ τον υστέρων έμαθα ότι το UDF είναι read only....

Επεξ/σία από flik-flak
Δημοσ.

Εκ τον υστέρων έμαθα ότι το UDF είναι read only....

Και τα iso δισκάκια είναι read only.

Πως έκανες τη δουλειά τελικά; Έκαμες απευθείας αποσυμπίεση από τα dvd;

Το udf format πάντως είναι υποχρεωτικό όταν γράφεις αρχεία μεγαλύτερα των 2gb. Αυτό όμως δεν τα αποτρέπει από την αντιγραφή των περιεχομένων τους στον δίσκο.

Κάτι άλλο που σκέφτηκα μετά είναι μήπως το antivirus δεσμεύει τα αρχεία μέχρι να τα ελέγξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...