Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Με λένε Νίκο και είμαι 18 χρονών. 

Έχω ένα πρόβλημα.

Έχω όρεξη να μάθω πως να επισκευάζω ηλεκτρονικές συσκευές, να μάθω πράγματα περί μηχανολογίας/επισκευή μηχανών και γενικής ηλεκτρολογίας/ηλεκτρονικής άλλα το θέμα είναι πως δεν μπορώ να βρω κάποιον να μου τα διδάξει! Ούτε να το σκέφτεστε για πανεπιστήμιο, το δοκίμασα και ανακάλυψα πως ξοδεύω τον χρόνο μου. Τα ΙΕΚ επίσης είναι... γ@μ#σε τα. Δεν ψάχνω για κάποια πιστοποίηση ή κάποιο ΄χαρτί΄, ψάχνω να μάθω και να εξασκηθώ σε αυτές τις τέχνες χωρίς τις ακαδημαικές π@π@ριές. 

Κοίτα να δεις...

Να έχεις όρεξη να απορροφήσεις γνώση και εμπειρία αλλά να μη βρίσκεις έναν αποδοτικό-χωρίς μ@λ@κιες τρόπο.

Τι έχετε να προτείνετε guys;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NikosKarag2004 είπε

Προτείνω να ωριμάσεις λίγο πρώτα που δοκίμασες και πανεπιστήμιο και ανακάλυψες πως ξοδεύεις τον χρόνο σου. Δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος σε αυτό που ψάχνεις.

• Like 3
Δημοσ.

Δε θα γίνεις ΠΟΤΕ ο καλύτερος επισκευαστής, αν δεν ξέρεις καλά αρχές λειτουργίας, ιδιότητες υλικών, βασική φυσική και χημεία.

Απορώ γιατί ένα παιδί 18 ετών γράφει με αυτόν τον τρόπο για τα Πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ, τα "χαρτιά", λες και είναι κάνας ξερόλας μπάρμπας από το χωριό.

Τα ΙΕΚ, τα ΕΠΑΛ και κάποια πανεπιστήμια (πχ ΠΑΔΑ αν είσαι αθηναίος), έχουν πολύ ισχυρούς θεσμούς πρακτικών ασκήσεων. Μετά την εκπαίδευσή σου στον επιμέρους τομέα που επιθυμείς, θα κατευθυνθείς για πρακτική άσκηση με όντως εργαζόμενους στον τομέα, κι όχι τυχαία και τσάτρα-πάτρα.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NikosKarag2004 είπε

Έχω ένα πρόβλημα.

Ούτε να το σκέφτεστε για πανεπιστήμιο, το δοκίμασα και ανακάλυψα πως ξοδεύω τον χρόνο μου. Τα ΙΕΚ επίσης είναι... γ@μ#σε τα. 

Στα 18 σου ποτε προλαβες να βγαλεις αποψη για τα πανεπιστημια οτι ειναι χασιμο χρονου και τα ΙΕΚ γ@μ#σε τα?

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Δε θα γίνεις ΠΟΤΕ ο καλύτερος επισκευαστής, αν δεν ξέρεις καλά αρχές λειτουργίας, ιδιότητες υλικών, βασική φυσική και χημεία.

Απορώ γιατί ένα παιδί 18 ετών γράφει με αυτόν τον τρόπο για τα Πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ, τα "χαρτιά", λες και είναι κάνας ξερόλας μπάρμπας από το χωριό.

Τα ΙΕΚ, τα ΕΠΑΛ και κάποια πανεπιστήμια (πχ ΠΑΔΑ αν είσαι αθηναίος), έχουν πολύ ισχυρούς θεσμούς πρακτικών ασκήσεων. Μετά την εκπαίδευσή σου στον επιμέρους τομέα που επιθυμείς, θα κατευθυνθείς για πρακτική άσκηση με όντως εργαζόμενους στον τομέα, κι όχι τυχαία και τσάτρα-πάτρα.

Τελείωσα ΕΠΑΛ με άριστους βαθμούς. Πώς προτείνεις να βρω ευκαιρία για πρακτική άσκηση; Πραγματικά με ενδιαφέρει, δεν ειρωνεύομαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε φίλε ΕΠΑΛ τελείωσες χαλάρωσε , από τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια δεν βγαίνουν μόνο επιστήμονες και για το Θεό δεν είναι χάσιμο χρόνου να πας σε μια σχολή που όντως σε ενδιαφέρει.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NikosKarag2004 είπε

Τελείωσα ΕΠΑΛ με άριστους βαθμούς. Πώς προτείνεις να βρω ευκαιρία για πρακτική άσκηση; Πραγματικά με ενδιαφέρει, δεν ειρωνεύομαι.

Πότε τελείωσες; Ο θεσμός της μαθητείας υπάρχει από το 2019 αν δεν απατώμαι. Θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση στο σχολείο σου, κάποια πλατφόρμα κλπ κλπ. Εκτός αν η ειδικότητα που έβγαλες ήταν άσχετη με αυτή που ήθελες πραγματικά να ασχοληθείς.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Δεν ξέρω τα πάντα φίλε μου. Αλλά όταν θέλω να μάθω κάτι, θέλω να το μάθω με τον πιο αποδοτικό τρόπο, χωρίς να απασχολούμαι με εργασίες και άσχετα μαθήματα.

Μόλις τώρα, qwertyuiop2 είπε

Πότε τελείωσες; Ο θεσμός της μαθητείας υπάρχει από το 2019 αν δεν απατώμαι. Θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση στο σχολείο σου, κάποια πλατφόρμα κλπ κλπ. Εκτός αν η ειδικότητα που έβγαλες ήταν άσχετη με αυτή που ήθελες πραγματικά να ασχοληθείς.

Ίσως η μαθητεία είναι η καλύτερη επιλογή μου. 9 μήνες πρακτικής μπορώ να απορροφήσω εμπειρία σαν σφουγγάρι. Δυστυχώς τελείωσα τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής αλλά δεν θα με πείραζε να εξοικειωθώ. Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKarag2004 είπε

Δεν ξέρω τα πάντα φίλε μου. Αλλά όταν θέλω να μάθω κάτι, θέλω να το μάθω με τον πιο αποδοτικό τρόπο, χωρίς να απασχολούμαι με εργασίες και άσχετα μαθήματα.

Στο θεμα μας,ψαξε για δουλεια.Δειξε στον εργοδοτη οτι ενδιαφερεσαι πραγματικα και οτι δεν εισαι τεμπελης που ψαχνει καπου να αραξει και θα σε προτιμησει,ειδικα επειδη εισαι μικρος και θα παιρνεις πολυ λιγα χρηματα.Πολλοι με πτυχια δεν προτιμηθηκαν απο μενα πχ γιατι δε θελανε να πιασουν κατσαβιδια,ερχοντουσαν με το πτυχιο για διοικητικη θεση 😁

Μπορεις να βρεις δουλεια σαν τεχνικος δηλαδη σε διαφορους τομεις,οι εργοδοτες προτιμουν εναν ορεξατο υπαλληλο που εχει διαθεση να μαθει.

Ισως να μην ειναι θετικοι λογω του νεαρου της ηλικιας σου,εκει θελει λεγειν για να πειστουν,κανε οσες συνεντευξεις μπορεις και θα αποκτησεις κι εκει εμπειρια.

Επισης,ποτε δεν ειναι αργα να παρακολουθησεις καποια μαθηματα αν κρινεις οτι θα σε βοηθησουν ετσι; δεν ειπα οτι η εκπαιδευση ειναι παντελψς αχρηστη,καποιοι δεν μπορουν να ασχοληθουν μονοι τους αλλωστε.

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα.

Έχω όρεξη να μάθω πως να επισκευάζω ηλεκτρονικές συσκευές, να μάθω πράγματα περί μηχανολογίας/επισκευή μηχανών και γενικής ηλεκτρολογίας/ηλεκτρονικής άλλα το θέμα είναι πως δεν μπορώ να βρω κάποιον να μου τα διδάξει! Ούτε να το σκέφτεστε για πανεπιστήμιο, το δοκίμασα και ανακάλυψα πως ξοδεύω τον χρόνο μου. Τα ΙΕΚ επίσης είναι... γ@μ#σε τα. Δεν ψάχνω για κάποια πιστοποίηση ή κάποιο ΄χαρτί΄, ψάχνω να μάθω και να εξασκηθώ σε αυτές τις τέχνες χωρίς τις ακαδημαικές π@π@ριές. 

Κοίτα να δεις...

Να έχεις όρεξη να απορροφήσεις γνώση και εμπειρία αλλά να μη βρίσκεις έναν αποδοτικό-χωρίς μ@λ@κιες τρόπο.

Ανειδίκευτους εργάτες συνήθως ψάχνουν στο χωριό μου για ελιές αν ενδιαφέρεσαι.

Αν δεν γνωρίζεις την θεωρία σε μια τέχνη, δεν μπορείς να ξέρεις την τέχνη!  

Δεν θα βρείς κανέναν να σου διδάξει τόμους βιβλίων σε 10-100-1000-10.000 μεροκάματα, αν δεν τα διαβάσεις.

Εμπειρικά και μπακαλίστικα θα τα μάθεις.

Επίσης, πρέπει να σκεφτείς τι θα συμβει, αν εσυ νομίζεις οτι έκανες επισκευή μηχανής και τελικά υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα και γίνει εκρηξη ή ηλεκτροπληξία ή προκληθεί πυρκαγιά. Για αυτόν τον λόγο όλοι ζητάνε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ τεχνικούς. Αν δεν σε ενδιαφέρει τώρα, θα σε ενδιαφέρεις στα 30 ή στα 40 , όταν δεν θα σε θέλει κανείς για δουλειά ή δεν θα βρίσκεις δουλειά χωρίς κάποια πιστοποιήση.

Για το μάζεμα ελιάς δεν χρειάζεται πιστοποιήση πάντως.

• Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Ανειδίκευτους εργάτες συνήθως ψάχνουν στο χωριό μου για ελιές αν ενδιαφέρεσαι.

Αν δεν γνωρίζεις την θεωρία σε μια τέχνη, δεν μπορείς να ξέρεις την τέχνη!  

Δεν θα βρείς κανέναν να σου διδάξει τόμους βιβλίων σε 10-100-1000-10.000 μεροκάματα, αν δεν τα διαβάσεις.

Εμπειρικά και μπακαλίστικα θα τα μάθεις.

Επίσης, πρέπει να σκεφτείς τι θα συμβει, αν εσυ νομίζεις οτι έκανες επισκευή μηχανής και τελικά υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα και γίνει εκρηξη ή ηλεκτροπληξία ή προκληθεί πυρκαγιά. Για αυτόν τον λόγο όλοι ζητάνε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ τεχνικούς. Αν δεν σε ενδιαφέρει τώρα, θα σε ενδιαφέρεις στα 30 ή στα 40 , όταν δεν θα σε θέλει κανείς για δουλειά ή δεν θα βρίσκεις δουλειά χωρίς κάποια πιστοποιήση.

Για το μάζεμα ελιάς δεν χρειάζεται πιστοποιήση πάντως.

Και από μάζεμα ελιάς ξέρω! Πόσα δίνουν στο χωριό σου; :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει μάλλον για τρόλλ άνοιξες το θέμα καθώς έχεις αποκλείσει κάθε πιθανό δρόμο που θα μπορούσε να σε οδηγήσει στο να μάθεις. 

Ως φοιτητής μηχανολογίας διδασκομουν μερικά βαρβατα ηλεκτρολογικα μαθήματα, αργότερα που επιχείρησα να μπλέξω με τον ραδιοερασιτεχνισμο διαπίστωσα πως η συνεισφορά τους στο κομμάτι της ηλεκτρονικής ήταν μικρή, έχεις μεν κάποιες βασικες και στοιχειώδεις γνώσεις σε σχέση με τον μη ηλεκτρονικό, αλλά αν θες περαιτέρω εμβάθυνση απαιτούνται είτε αρκετά σεμινάρια κατάρτισης και εκμάθησης θεωρίας αν υπάρχουν, είτε φοίτηση σε ΙΕΚ είτε σπουδές σε πανεπιστήμιο. Εδώ μιλάμε για ασθενές ρεύμα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι γνώρισαν και έμαθαν καλά εναν τομέα της ηλεκτρονικής αυτοδίδακτοι, αλλά σε αυτό δεν υπάρχει τρόπος να σε διδάξει κάνεις, είτε το έχεις είτε δεν το έχεις. Απαιτείται μια συγκεκριμενη δεξιότητα σε συνδυασμό με οξυδερκια και εφυια που δεν την έχουν όλοι.

Ο θείος μου παλιά έλυνε και έδενε ηλεκτρονικά εποχών 70 ως 90, ραδιοπειρατης στην μπάντα των CB, εργαζόταν από ανήλικος σε μαγαζί στο Μοναστηράκι επισκευαζε ηλεκτρονικά και αναλάμβανε στήσιμο εγκαταστάσεων σε συναυλίες μαζί με άλλους. 

Γνώρισα κάποτε 16χρονο πιτσιρικά σαν τον θείο μου και άφηνε άφωνους επαγγελματίες ηλεκτρονικόυς για το επίπεδο του, έλεγαν αν πάει σε σχολή θα γίνει περιζήτητος. 

Στην περιοχή μου υπήρχε ανάπηρος που μέσα στο σπίτι του το είχε κάνει εργαστήρι επισκευής τηλεοράσεων ραδιοφώνων και vhs Video, του πήγαινε ο κόσμος και τα έφτιαχνε όλα τα είχε μάθει μόνος του, έχει αποβιωσει τώρα. 

Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι μακριά από σχολές κτλ έμαθαν μόνοι τους. Αν θες και εσύ  να μάθεις ο κλασσικός δρόμος είναι οι σπουδές, αν δεν επιθυμείς τον δρόμο αυτόν τότε ψάξου μόνος, ίσως βρεις μια λύση κάποια στιγμή. 

Στείλε βιογραφικά σε εταιρείες και πες τους θέλω να με βάλετε να μάθω να φτιάχνω.κτλ. Δεν θα σε πάρει κανένας από την στιγμή που θα πεις που θες να σε βάλουν, όπου έχουν ανάγκες, κατά τα άλλα αν σε πάρουν δεν παίζει να σε βάλουν στο τομέα της επισκευής, τίποτα να καθαρίζεις να είσαι γραμματέας που εκεί θέλει πολλές δεξιότητες η να κάνεις λάντζα σε φωτοτυπίες. Υπάρχουν ήδη πτυχιούχοι και μαστεραδες και εμπειρία για τέτοια πόστα, οι εταιρείες δεν μπορούν να χάνουν χρόνο και χρήμα δοκιμάζοντας 18χρονους να δουν αν θέλουν να μάθουν και μέχρι που θα φτάσουν κτλ κτλ. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγαινε σε ένα ΙΕΚ να μάθεις τα βασικά. Αποφάσισε αρχικά αν θέλεις ηλεκτρολογία ή μηχανολογία...

Ταυτόχρονα μπορείς να ψάχνεις και για πρακτική εμπειρία part time σε εταιρείες (έστω και αμμισθί)... επίσης τσέκαρε και βιντεάκια στο youtube όλο και κάτι θα έχει. Στα αγγλικά καλύτερα γιατί θα έχει περισσότερες επιλογές..

Επεξ/σία από The_Judas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...