alfaeffe Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε Ναι το γνωρίζαμε ότι ήταν λάθος. Αλλά μιλάμε για την MS με τζίρο και αξία που ξεπερνά τις μισές χώρες του πλανήτη και λίγες λέω. Σαν εικόνα κάνει ζημιά και δημιουργεί προηγούμενο. Ποιός μου λέει εμένα αύριο δεν θα μου βγάλει και παιχνίδια που έχω πάρει σε προσφορά ? ΥΓ: Είδατε τι έγινε με το ANT+. Μετά από κράξιμο 3 ημερών σε αθλητικά ραδιόφωνα-social media, ελεύθερο το μουντιάλ. Δε νομιζω πως γινεται καποια ιδιαιτερη ζημια στην εικονα της Microsoft. Λαθος τιμη για λιγη ωρα, διορθωση και refund, ουτε χρηματα εφαγαν ουτε εξαπατησαν κοσμο. Εδω το Amazon επετρεψε να χρησιμοποιηθει το καταστημα τους για τυχαρπαστα "mystery boxes" χωρις refunds και δεν εγινε τιποτα στην εικονα του.
NickTG Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 54 minutes ago, insomniac01 said: ΓΙΑΤΙ αυτό ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ Θα σταθώ μόνο εδώ. Μπορείς να υπογράψεις ότι θες. Αν είναι αντίθετο με ισχύουσες νομοθεσίες τότε προφανώς και δεν ισχύει. 1
SabotazNic Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 48 λεπτά πριν, Pcgamer999 είπε Από την στιγμή που υπάρχει μεσα στους όρους η δυνατότητα ακύρωσης γιατί γίνεται τόσος ντόρος; Γιατι κανενας ορος δεν ειναι υπερανω του νομου 1
kirileman Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Καλή φάση, πάντως. Αγοράζεις το παιχνίδι στην τιμή που εκείνοι έβαλαν και μετά σου λένε σορυ, άκυρο, φέρτο πίσω. Ή μάλλον στο παίρνουν και δε σου λένε τίποτα. Αυτό το ποντίκι που πήρα από το Πλαίσιο το 3ωρο της προσφοράς, λέτε να πάω σπίτι και να μην το βρω;
kinitos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 57 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Πάμε παρακάτω για εσάς που νομίζετε ότι τα ψηφιακά αντικείμενα/παιχνίδια/λογισμικό σας ανοίκει όπως ένας φυσικός δίσκος/media/βιβλίο. ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Είστε subscribers και ΔΑΝΕΙΖΕΣΤΕ το ψηφιακο περιεχόμενο για χρήση ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ. Που σημαίνει ότι παιδιά, σκυλιά, γυναίκες, ξαδέρφια, κλπ. απαγορεύετε να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά παιχνίδια σας - να παίξουν την κονσόλα-pc σας ακόμα και αν βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας. Γιατί; Γιατί αυτά που δανείζεστε ΑΝΗΚΟΥΝ στην μαμά εταρεία, Valve, Ubisoft, MS, Sony, κλπ. Αν θελετε να παιξετε μαζί τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο 2-Player Mode. Το Single Player mode ανήκει μόνο στον κάτοχο του license (στον subscriber δηλαδή εσάς). Αλλιώς χρησιμοποείτε family sharing/library sharing. ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ (σύμφωνα με τα ToS που υπογράψατε). Στους συνδρομητές της Valve δεν ανήκει τίποτα, απολύτως τίποτα. Όποτε θέλει η Valve σας απαγορεύσει την χρήση του ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ της και σας μπανάρει και τo/τα account, μπλοκάρει την IP, κλπ. Εδώ όμως είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο (πραγματικότητα) αν χρησιμοποείσετε VPN πάλι παρανομείτε γιατί δίνετε ψευδή στοχιεία στην εταιρεία με την τοποθεσία σας. Επίσης, εσείς που αγοράζετε από διαφορετικά stores, κλπ και αλλάζετε regions, αυτό απαγορεύτε από τις περισσότερες εταιρείες. (Η Nintendo το επιτρέπει γιατί το αναφέρει σαν FAQ στο σάιτ της). Πρέπει μόνο να αγοράζετε από το store της περιοχής, δηλαδή το store που σας κάνει re-direct ο browser σας ή σας δίνει η κονσόλα σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση είστε ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Το ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται περίεργα αλλά έτσι είναι. Σωστά η MS ακυρώσε τις παραγγελίες ΓΙΑΤΙ μπορεί και ΓΙΑΤΙ αυτό ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ. Μόνο ΦΥΣΙΚΟΣ δίσκος σας ανήκει γιατί υπόκειτε σε διαφορετική νομοθεσία από ότι το ψηφισιακό περιεχόμενο. Επίσης, eneba, κλπ είναι Gray - ΠΑΡΑΝΟΜΑ markets και ουκ ολίγες φορές έχει η Valve μπανάρει λογιαριασμούς που χρησιμοποιηούν τέτοια κλειδιά. Humble Bundle και Fanatical και GreenManGaming είναι επίσημοι πωλητές. Προφανώς GamePass παιχνίδια και λοιπά είναι ακόμα πιο προφανώς ότι τα δανείζεστε κανονικά (σαν Netflix subscription). Μόνο η Γερμανία (ναι σαν χώρα) αλλά και η Αυστραλία έχουν νόμους που προστατεύουν αποκλειστικά τους κατοίκους τους-πελάτες και τα ψηφιακά αντικείμενα που αγοράζουν είναι σαν φυσικά. Επίσης, στην Γερμανία πολλές εταιρείες πουλάνε ακόμα ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ δικούς σε PC games και όχι απλά keys για αυτό τον λόγο. Αν θα μπορούσε η MS να αγνοήσει τι έγινε, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ΜΠΟΡΕΙ. Σαν άλλη Nintendo όμως ΘΕΛΕΙ να δείξει ότι μπορεί να κάνει ότι ΘΕΛΕΙ όποτε ΘΕΛΕΙ. Τόσο απλά. H επιλογές είναι 3, ή αποδέχεστε ότι είστε πλέον απλά ενοικιαστές/συνδρομιτές και ΤΙΠΟΤΑ ψηφιακό δεν σας ανήκει ΑΚΟΜΑ και το ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ με τα ΛΕΦΤΑ σας ή απλά το παίζετε κουρσάρος ή πάτε σε φυσικό δίσκο. Διαλέξτε τι θέλετε. Πραγματικά στεναχωριέμαι αυτούς που δίνουν $70αρια σε ψηφιακά αντικείμενα με την ψευδαίσθηση ότι τους ανήκουν. https://www.vg247.com/valve-bans-modern-warfare-2-keys-bought-on-gray-market αυτο ισχυει τουλαχιστον σε cd και σε φυσικη μορφη το εγραφε πανω. αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι σωστο οπως και γιατυο απειρες φορες ειμαι κατα τον δικαιοματν (πνευματικα) διοτι ειναι απαραδεκτη η λογικη τους .
barman_ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Προσπάθησα πάντως να επικοινωνήσω με το τσατ τους, αλλά μου βγάζει μόνο virtual agent
insomniac01 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, NickTG είπε Θα σταθώ μόνο εδώ. Μπορείς να υπογράψεις ότι θες. Αν είναι αντίθετο με ισχύουσες νομοθεσίες τότε προφανώς και δεν ισχύει. Μα δεν είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Τι λες τώρα; Είναι νομικό έγγραφο. Άσχετο αν οι περισσότεροι βάζουμε-ετε απλά ticks και πατατε next. 3 λεπτά πριν, kinitos είπε αυτο ισχυει τουλαχιστον σε cd και σε φυσικη μορφη το εγραφε πανω. αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι σωστο οπως και γιατυο απειρες φορες ειμαι κατα τον δικαιοματν (πνευματικα) διοτι ειναι απαραδεκτη η λογικη τους . Δεν είναι θέμα λογικής, είναι θέμα του τι ισχύει και πως είναι η νομοθεσία. 6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Γιατι κανενας ορος δεν ειναι υπερανω του νομου Είναι νομικό έγγραφο που αποδέχεστε.
kinitos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, insomniac01 είπε Δεν είναι θέμα λογικής, είναι θέμα του τι ισχύει και πως είναι η νομοθεσία. το ιδιο λεμε γενικα . κανουν ενα νομο που ειναι απαραδεκτος και καθαρα για το κερδος τους. αλλα θα παει αλλου η κουβεντα. εδω μιλαμε για λαθος ?οκ λαθος ειναι λαθος δευτερο η αποφαση να στο αφαιρεση μονομερος. θα μπορουσε σε καθε πελατη να το αφησει με 1 ανα πελατη . πραγματικα δεν κοστιζει τιποτα
Vasilis 07 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, alfaeffe είπε Δε νομιζω πως γινεται καποια ιδιαιτερη ζημια στην εικονα της Microsoft. Λαθος τιμη για λιγη ωρα, διορθωση και refund, ουτε χρηματα εφαγαν ουτε εξαπατησαν κοσμο. Εδω το Amazon επετρεψε να χρησιμοποιηθει το καταστημα τους για τυχαρπαστα "mystery boxes" χωρις refunds και δεν εγινε τιποτα στην εικονα του. 1) Λίγη ώρα δεν ήταν γιατί είχε ανέβει και σε σελίδες του εξωτερικού. 2) Είναι περίοδος υπερπροσφορών άρα λες μπας και το κατέβασαν τόσο. 3) Ποιός εγγυάται ότι την επόμενη φορά δεν θα ψάξει την προέλευση άλλων παιχνιδιών και κατά το δοκούν τα βγάλει ? 4) Το Amazon σου έδειχνε ότι ψώνιζες από κινέζο πωλητή. Δεν σου έλεγε ότι είναι Amazon mystery boxes Προσωπικά σκεφτόμουν να κάνω την μετάβαση στο Series X και λόγο Forza αλλά θα μετά από αυτό όχι.
venuets Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Καλώς η κακώς η Microsoft δεν θα πάθει τίποτα και από τη στιγμή που το πήρε πίσω δεν θα το ξανά δώσει. Το μόνο που μπορεί κάποιος να διεκδικήσει να του δώσουν το ίδιο πακέτο με κάποια έκπτωση. έτσι όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον. Το αν είναι νομικά σωστό ή όχι είναι ένα άλλο θέμα. Πολλά δεν είναι νομικά σωστά αλλά δυστυχώς εδώ επικρατεί ο νόμος του δυνατού.
insomniac01 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, kinitos είπε το ιδιο λεμε γενικα . κανουν ενα νομο που ειναι απαραδεκτος και καθαρα για το κερδος τους. αλλα θα παει αλλου η κουβεντα. εδω μιλαμε για λαθος ?οκ λαθος ειναι λαθος δευτερο η αποφαση να στο αφαιρεση μονομερος. θα μπορουσε σε καθε πελατη να το αφησει με 1 ανα πελατη . πραγματικα δεν κοστιζει τιποτα Μα δεν είναι λάθος τους. Έχουν το δικαίωμα και το κάνουν. Και από την στιγμή που έχεις αποδεκτει τους όρους τους, αποδέχεσαι και το λάθος τους όπως το χαρακτηρίζεις. Η κουβέντα αυτοί είχε περάσει πολλά κόμματα στο εξωτερικό και για πολλά πολλά χρόνια. Δεν το σχολίασα ποτέ ξανά εδώ γιατί έβλεπα την τρέλα όλων με τα ψηφιακά και ότι τα gamepass και οτι τους/σας ανηκουν παιχνιδακια κλπ. Στην Γαλλία έχουν πάει την Valve στα δικαστηρια και εχουν χασει. Στην Αυστραλια εχουν κερδισει το 2015. Οπως και στην Γερμανια. Στην οπια Γερμανια πηγαν και την Nintendo στα δικαστηρια για το οτι δεν σου δινει την δινατοτητα ευκολου ψηφιακου refund. Φυσικα, οι Γερμανοι καταλανωτες εχασαν.
NickTG Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 7 minutes ago, insomniac01 said: Μα δεν είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Τι λες τώρα; Είναι νομικό έγγραφο. Άσχετο αν οι περισσότεροι βάζουμε-ετε απλά ticks και πατατε next. Είναι ένα έγγραφο μιας εταιρείας. Δεν λέει κάτι αυτό από μόνο του ούτε αν γράφει κάτι που είναι αντίθετο με ισχύουσες νομοθεσίες σημαίνει πως ισχύει επειδή έβαλες τικ. Επίσης μιλάω γενικά. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν πάτημα στην περίπτωση αυτή.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 1 hour ago, feelihipo said: Επίσης απαγορεύεται από ευρωπαϊκή νομοθεσία να μην υπάρχει cloud gaming στην Ελλάδα αλλά το κάνουν Soon TM
Moderators Malthador Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 1 hour ago, l3ft3r1s said: Γιατί αυτό δεν θα ήταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά το λεκτικό του ζητήματος, να παραπέμψω στην εξής πρόταση: "Σε περίπτωση τέτοιας τιμολόγησης ή άλλων σφαλμάτων, διατηρούμε το δικαίωμα είτε (α) να ακυρώσουμε την παραγγελία σας ή την αγορά σας είτε (β) να επικοινωνήσουμε μαζί σας με εναλλακτικές επιλογές." Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την υπόδειξη, δεν το είχα παρατηρήσει το σημείο που αναφέρεις. Όχι ότι αλλάζει κάτι επί της ουσίας, τα ToS καμίας εταιρείας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζω τι σημαίνει «εύλογο» χρονικό διάστημα. Για εμένα 5 μέρες αργότερα για ένα προϊόν που μπορεί να του έχω κάνει 10 ώρες χρήση, δεν αποτελεί «εύλογο» διάστημα. Ωστόσο εγώ είμαι εγώ και καλώς ή κακώς η νομοθεσία δεν βασίζεται στις προσωπικές μου απόψεις. Οπότε θα φύγει μια καταγγελία για να διερευνηθεί αν και κατά πόσο έχει τέτοιο δικαίωμα η MS και η κάθε MS. Η αρμόδια αρχή θα αποφασίσει για την νομιμότητα, όχι η MS ούτε ο καθένας μας προσωπικά. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις