Προς το περιεχόμενο

Sapphire Pulse 6700 349€ και 6800 Nitro 599€ [ΤΕΛΟΣ]

Inler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, ilos είπε

...Κατά τα άλλα native freesync vs το γιαλατζί της nvidia.🤣

Ενα correction για την ιστορια φιλτατε, μεταξυ gsync και freesync, το γιαλατζι θεωρειται το freesync.

(οχι fan boy εδω, παιζω μπαλλα και με τις 2 εταιρειες).
Κατα τα αλλα, καλοριζικη και καλοδουλευτη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 673
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε ναι για πλάκα το είπα κοροϊδευτικά, μιας και στην nvidia μια χαρά δούλευε τόσο καιρό και δεν είχα το πρόβλημα με το stuck vram clock.

Επεξ/σία από ilos

13 λεπτά πριν, ilos είπε

Ε ναι για πλάκα το είπα κοροϊδευτικά, μιας και στην nvidia μια χαρά δούλευε τόσο καιρό και δεν είχα το πρόβλημα με το stuck vram clock.

Πολυ περίεργο αυτό το θέμα με τη VRAM σε idle. Το είχαν οι κάρτες με 2 monitors αλλά το διόρθωσαν πριν 2 3 driver release. Με ένα monitor δεν ξέρω αν το έχω ξανά συναντήσει κάπου να στην κρατάει σε φουλ συχνότητα μόνιμα. Κάνε ένα ddu και περνα 22.11.1 drivers μπας και κάτι στράβωσε στο install. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, ilos said:

Επίσης η ψύκτρα παραείναι light imo σε σχέση με αυτή της 1080 παρόλο που και οι 2 κάρτες έχουν παρόμοιο TDP.

Νταξ, με ελάχιστο undervolt είναι στα ~130W και ~70°C, δε θεωρώ ότι θα κερδίζαμε και κάτι φοβερό με παραπάνω μέταλλο.

Επίσης το πρωί τους ξαναπήρα τηλέφωνο και μόλις μου ήρθαν τα παιχνίδια!

edit: Τα ίδια με τα κλόκια της vram.
edit2: Αν ρίξω την οθόνη στα 30/60hz παίζει καλά, με το που επιλέγω 75 κολλάει στα 1990MHz.

Επεξ/σία από SouLSLayeR
  • Like 1

Μόλις τώρα, SouLSLayeR είπε

Νταξ, με ελάχιστο undervolt είναι στα ~130W και ~70°C, δε θεωρώ ότι θα κερδίζαμε και κάτι φοβερό με παραπάνω μέταλλο.

Ειναι πολύ κρύες γενικά οι rdna 2 με λίγο undervolt πέφτει η θερμοκρασία και μένουν αθόρυβες. Από 6500xt μέχρι 6900xt. Κόβεις power limit κυρίως για να πέσει το ρεύμα δεν είναι ότι αν ρίξεις voltage θα το κρατήσει εκεί. Αν χρειαστεί παραπάνω θα το δώσει. Ενώ στις rdna 1 όσο έβαζες μέχρι εκεί πήγαινε. Εδώ για να κόψεις ρεύμα σωστά κόβεις Power limit δεν γίνεται αλλιώς. 

• Thanks 1

2 ώρες πριν, umbrella co. είπε

Τους κωδικους των παιχνιδιων τους ελαβε κανεις που παρελαβε σημερα?

Εμενα μου ειπαν σε 1 εβδομαδα ακριβως θα ερθουν στο mail.

το ιδιο μου ειχαν πει και εμενα και περιμενω ακομα απο τις 18/11

8 λεπτά πριν, SouLSLayeR είπε

Το undervolt δεν δικαιολογεί πόσο basic ειναι αυτές οι υλοποιήσεις. Για κάρτες των 400+ευρώ μιλάμε το 2022, μην τρελαθούμε κιολας.

Δεν ειναι τυχαίο που 6700 μονο φθηνές υλοποιήσεις απο Sapphire και Powercolor βρίσκεις/βγήκαν(ενώ για 6600xt βρίσκεις όλες), γιατι είναι κάρτες που βγήκαν όπως όπως(ούτε καν επίσημη ανακοίνωση απο την Amd δεν υπήρχε).

• Like 3

Παιδιά είμαι να αγοράσω την 6700, έχω όμως παλιό κουτί που παίρνει κάρτες έως 27εκ και βλέπω η 6700 είναι 26,7εκ. Θα υπάρχει πρόβλημα λέτε να είναι οριακά; Η τροφοδοσία ευτυχώς βλέπω πως μπαίνει στο πλάι.

Oσοι εχεται high refresh rate monitor τι κανεται με τις συγκεκριμενη καρτα?

οταν  η οθονη λειτουργει 1440p και υψηλο refresh rate σε  χρηση   desktop idle το memory clock ειναι τερμα σαν να παιζει game.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, DjAde είπε

Oσοι εχεται high refresh rate monitor τι κανεται με τις συγκεκριμενη καρτα?

οταν  η οθονη λειτουργει 1440p και υψηλο refresh rate σε  χρηση   desktop idle το memory clock ειναι τερμα σαν να παιζει game.

έχω γράψει και σε άλλα πόστ, είναι γνωστό το συγκεκριμένο θέμα, αν ξεφύγεις πάνω απο 120HZ τα memory clock πάνε τέρμα.

υπάρχει λύση αλλά χρειάζεται λίγο πείραγμα με πρόγραμμα, δεν είναι κάτι που γίνεται με 2 κλικ δηλαδη.

Προσωπικά για να ξεφύγω απο την όλη διαδικασία, γύρισα την οθόνη σε 120 και καθάρισα, έτσι κ αλλιώς πραγματικά ΔΕΝ βλέπεις διαφορά πάνω απο 100Hz.

Επεξ/σία από Xristaras12

2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

έχω γράψει και σε άλλα πόστ, είναι γνωστό το συγκεκριμένο θέμα, αν ξεφύγεις πάνω απο 120HZ τα memory clock πάνε τέρμα.

υπάρχει λύση αλλά χρειάζεται λίγο πείραγμα με πρόγραμμα, δεν είναι κάτι που γίνεται με 2 κλικ δηλαδη.

Προσωπικά για να ξεφύγω απο την όλη διαδικασία, γύρισα την οθόνη σε 120 και καθάρισα, έτσι κ αλλιώς πραγματικά ΔΕΝ βλέπεις διαφορά πάνω απο 100Hz.

Στην δικη μου περιπτωση δυστυχως δεν ισχυει. Σε 1440p πρεπει να ειμαι με 50hz για να ειναι πεσμενα τα ρολογια.

σε 60hz παει 900 και σε ολα τα υπολοιπα μεχρι 144 ειναι τερμα 2000. καλα κρασια η amd στα @@@ της

Μόλις τώρα, DjAde είπε

Στην δικη μου περιπτωση δυστυχως δεν ισχυει. Σε 1440p πρεπει να ειμαι με 50hz για να ειναι πεσμενα τα ρολογια.

σε 60hz παει 900 και σε ολα τα υπολοιπα μεχρι 144 ειναι τερμα 2000. καλα κρασια η amd στα @@@ της

Άσχετο μόλις κούμπωσα την 6700 στο σύστημα και εβαλα 165ΗΖ, και ΔΕΝ εχω high memory clocks λειτουργεί στα κανονικά!

με την 5700 πάνω απο 120 ανέβαιναν πλήρως τα ρολόγια.

Δεν ξέρω μήπως φταίει οτι αρχικά ξήλωσα με DDU και μετά στην εγκατάσταση των drivers πάτησα και επαναφορά εργοστασιακών/καθαρή εγκατάσταση. Εκανε καμια 10αρια φλασαρίσματα η οθονη σα να συνδεεται/αποσυνδεεται κατι

8 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

τα memory clock πανε τερμα οταν ειναι undervolt η γενικοτερα;

2 ώρες πριν, SouLSLayeR είπε

edit2: Αν ρίξω την οθόνη στα 30/60hz παίζει καλά, με το που επιλέγω 75 κολλάει στα 1990MHz.

Είναι θέμα με τα σάπια 75ρια μας.🤣 Θέλει CRU το blanking time, δεν λύνεται αλλιώς, αλλά μετά μπορεί να έχεις άλλα χειρότερα θέματα...

Στα 60 πέφτει το pixel clock και συνέρχεται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...