Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Απ'ό,τι ξέρω είναι κάτι που σχετίζεται με την ασφάλιση σωστά; Η δεύτερη ερώτηση είναι, αν ξέρει κάποιος, ποιός είναι ο αντίστοιχος όρος στο εξωτερικό, πχ Ευρωπαική ένωση ή ΗΠΑ. Τι χρησιμοποιούν εκεί αντί για ένσημα;
vagos789 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τα ενσημα που καποτε ηταν χαρτακια σαν γραμματοσημα (τωρα ειναι άϋλα) πιστοποιουν οτι δουλευεις/εχεις δουλεψει και αρα εχεις περιθαλψη και συνταξη Βεβαια στην Ελλαδα ακομα και οι ανασφαλιστοι δικαιουνται περιθαλψης οποτε αυτο το κομματι δεν ειναι τοσο σημαντικο επι του παροντος τουλαχιστον Στην αμερικη τα λενε credits νομιζω Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από vagos789
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, Restless0 είπε Απ'ό,τι ξέρω είναι κάτι που σχετίζεται με την ασφάλιση σωστά; Η δεύτερη ερώτηση είναι, αν ξέρει κάποιος, ποιός είναι ο αντίστοιχος όρος στο εξωτερικό, πχ Ευρωπαική ένωση ή ΗΠΑ. Τι χρησιμοποιούν εκεί αντί για ένσημα; https://ti-einai.gr/ensima/ ΗΒ που ξέρω είναι εισφορές με το έτος,πληρώνεις όταν ξεπερνάς κάποιο όριο εισοδήματος.Περνιούνται κατευθείαν στην καρτέλα σου ,όπως και οι φόροι που πληρώνεις. Πες για ποιο κράτος σε ενδιαφέρει συγκεκριμένα ώστε να σου απαντήσει όποιος ξέρει.
Xvipes Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Θα μαντέψω και θα πω πως θες να πιάσεις δουλειά σε εταιρεία του εξωτερικού και θες να δεις τι γίνεται με τα ένσημα. Αν ναι λογικά θα πρέπει να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας και να τα "κολλάς" μόνος σου (βλέπε ΕΦΚΑ).
dhmak Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, vagos789 είπε Τα ενσημα που καποτε ηταν χαρτακια σαν γραμματοσημα (τωρα ειναι άϋλα) πιστοποιουν οτι δουλευεις/εχεις δουλεψει και αρα εχεις περιθαλψη και συνταξη Βεβαια στην Ελλαδα ακομα και οι ανασφαλιστοι δικαιουνται περιθαλψης οποτε αυτο το κομματι δεν ειναι τοσο σημαντικο επι του παροντος τουλαχιστον Στην αμερικη τα λενε credits νομιζω Αν είσαι ανασφάληστος ούτε στην Ελλάδα σώνεσαι, μην τρελαίνεσαι, απλώς το σύστημα (και ορθός) είναι ανθρώπινο σε σχέση με τα υπόλοιπα, απλώς δεν ψοφάς σαν το σκυλί στ' αμπέλι. Συγνώμη από τα ζωάκια. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από dhmak
vagos789 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Ξεφευγουμε λιγο απο το θεμα αλλα ως ανασφαλιστος εχεις τα ιδια δικαιωματα με τον ασφαλισμενο και ισως και περισσοτερα δεδομενου οτι μπορει να εχεις μηδενικη συμμετοχη στα φαρμακα ενω ο ασφαλισμενος οχι.
spooker Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, dhmak είπε απλώς το σύστημα (και ορθός) είναι ανθρώπινο σε σχέση με τα υπόλοιπα, απλώς δεν ψοφάς σαν το σκυλί στ' αμπέλι. αυτό είναι αμφισβητήσιμο. Δεν είναι το κράτος μπαμπάς να σε συντηρεί με τα χρήματα των υπόλοιπων φορολογούμενων. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, spooker είπε αυτό είναι αμφισβητήσιμο. Δεν είναι το κράτος μπαμπάς να σε συντηρεί με τα χρήματα των υπόλοιπων φορολογούμενων. Το κράτος ειναι οι πολίτες του.Ολοι οι πολίτες του,και πρέπει να προνοεί και προσφέρει σε όλους. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το κράτος ειναι οι πολίτες του.Ολοι οι πολίτες του,και πρέπει να προνοεί και προσφέρει σε όλους. Πολύ σωστά,επειδή θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που λόγω ατυχιων δεν θα έχουν κάποιο εισόδημα για κάποιο μικρό ή και μεγάλο διάστημα ώστε να πληρώνουν την ασφάλεια τους,και γενικά διάφορες ανάγκες που θα έχουν. ΑΛΛΑ υπάρχουν άτομα αλλά και συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων,ξέρουμε όλοι ποιοι, που το εκμεταλλεύονται αυτό, που δεν έχουν πληρώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο και ούτε έχουνε ποτέ πρόθεση να το κάνουν αλλά παρόλα αυτά έχουν την ίδια κάλυψη με αυτούς που πληρώνουν.Ε αυτό δεν το λες και δίκαιο. Τέλος τίποτα δεν είναι δωρεάν,όλα από κάπου πρέπει να πληρωθούν.Και εγώ θα ήθελα να είχα δωρεάν υγεία,ρεύμα,νερό κλπ,αλλά δεν γίνεται. Ωραιο πράγμα το κοινωνικό κράτος,αλλά άσχημο η εκμετάλλευση,η αδικία και να νοιωθεις κορόιδο. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από jmmys
spooker Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το κράτος ειναι οι πολίτες του.Ολοι οι πολίτες του,και πρέπει να προνοεί και προσφέρει σε όλους. Θα στο απλοποιήσω. Ας πούμε πως εσύ και 10 φίλοι σου μαζεύεστε και δημιουργείτε ένα "κράτος" και έχετε ένα κοινό ταμείο στο οποίο συνεισφέρεις μόνο εσύ και άλλοι 4 (σύνολο 5). Οι υπόλοιποι 5 δεν έχουν χρήματα για Χ λόγους και το μόνο που κάνουν είναι να τραβάνε από το ταμείο. Πως σου φαίνεται οι μισοί να ταΐζουν τους άλλους μισούς γιατί στην Ελλάδα αυτό γίνεται. Δεν είμαι αντίθετος με ένα κράτος πρόνοιας αλλά όταν οι μισοί δεν πάνε να δουλέψουν γιατί τα χρήματα από τα επιδόματα και τις παροχές είναι πάνω κάτω τα ίδια, είμαι αντίθετος. Σίγουρα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που έχει πραγματικά ανάγκη αλλά αυτή είναι ειδική κατηγορία και σίγουρα αποτελεί μεγάλη μειοψηφία.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, spooker είπε Θα στο απλοποιήσω. Ας πούμε πως εσύ και 10 φίλοι σου μαζεύεστε και δημιουργείτε ένα "κράτος" και έχετε ένα κοινό ταμείο στο οποίο συνεισφέρεις μόνο εσύ και άλλοι 4 (σύνολο 5). Οι υπόλοιποι 5 δεν έχουν χρήματα για Χ λόγους και το μόνο που κάνουν είναι να τραβάνε από το ταμείο. Πως σου φαίνεται οι μισοί να ταΐζουν τους άλλους μισούς γιατί στην Ελλάδα αυτό γίνεται. Δεν είμαι αντίθετος με ένα κράτος πρόνοιας αλλά όταν οι μισοί δεν πάνε να δουλέψουν γιατί τα χρήματα από τα επιδόματα και τις παροχές είναι πάνω κάτω τα ίδια, είμαι αντίθετος. Σίγουρα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που έχει πραγματικά ανάγκη αλλά αυτή είναι ειδική κατηγορία και σίγουρα αποτελεί μεγάλη μειοψηφία. Ακόμα πιο απλά : Σύνταγμα την Ελλάδας,άρθρο 4 ,παράγραφος 5 : 5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. παράγραφος 2 : 2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-4/ Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από Ukforthemoment
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Ακόμα πιο απλά : Σύνταγμα την Ελλάδας,άρθρο 4 ,παράγραφος 5 : 5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. παράγραφος 2 : 2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-4/ Το τι λέει το Σύνταγμα,το οποίο είναι σωστό και λογικό, και το τι γίνεται στην πράξη και στην ελληνική πραγματικότητα, είναι δυο παντελώς διαφορετικά πράγματα. »οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ»🤣
NickTG Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, spooker said: Δεν είμαι αντίθετος με ένα κράτος πρόνοιας αλλά όταν οι μισοί δεν πάνε να δουλέψουν γιατί τα χρήματα από τα επιδόματα και τις παροχές είναι πάνω κάτω τα ίδια, είμαι αντίθετος. Ποια είναι αυτά τα επιδόματα και οι παροχές που βγαίνουν πάνω κάτω τα ίδια με το να δουλεύεις? Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από NickTG
spooker Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ακόμα πιο απλά : Σύνταγμα την Ελλάδας,άρθρο 4 ,παράγραφος 5 : 5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. παράγραφος 2 : 2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-4/ Αυτά πες τα στους γύφτους που δεν έχουν συνεισφέρει τίποτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα