Nauths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 8 hours ago, MadPax said: Ναι...έλα να μου πείς ότι είμαι λάθος, και βάλε το όχημά σου εκεί που βάζω τα δικά μου, δεν θα με λες φίλο μετά. Απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών 255/5-1-2018.
SabotazNic Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 5 hours ago, Nauths said: Απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών 255/5-1-2018. Η συγκεκριμενη αποφαση αναφερει οτι ειναι παρανομη η ενοικιαση και η χρηση απο μη ιδιοκτητες. Οτι σου ειπαν δηλαδη και οι προηγουμενοι. Ιδιοκτητης "εδωσε" τις θεσεις του για να κανει χρηση αλλος.
Dante80 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Nauths είπε Απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών 255/5-1-2018. Την απόφαση που βάλατε την διαβάσατε τι γράφει και ποιους αφορά; Τέλος πάντων, αυτό το οποίο θέλετε να κάνετε δεν γίνεται, το γράφετε μόνος σας εξάλλου πως είναι ενάντια στο καταστατικό. Και την στιγμή που το ξέρετε, και ξέρετε και πως υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα με ιδιοκτήτη στην πολυκατοικία που το κάνετε (όπως αναγράφεται το πρώτο πόστ), είναι βέβαιο πως αργά ή γρήγορα βεβαιωμένα θα την πατήσετε αν συνεχίσετε αυτή την παράνομη νομικά συμπεριφορά. Βασικά νομίζω πως όλα αυτά τα ξέρατε πριν καν κάνετε το θέμα, οπότε μου προκαλεί εντύπωση γιατί το κάνατε. Σε κάθε περίπτωση, καλή συνέχεια εύχομαι! Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από Dante80
Nauths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 29 λεπτά πριν, Dante80 είπε Την απόφαση που βάλατε την διαβάσατε τι γράφει και ποιους αφορά; Τέλος πάντων, αυτό το οποίο θέλετε να κάνετε δεν γίνεται, το γράφετε μόνος σας εξάλλου πως είναι ενάντια στο καταστατικό. Και την στιγμή που το ξέρετε, και ξέρετε και πως υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα με ιδιοκτήτη στην πολυκατοικία που το κάνετε (όπως αναγράφεται το πρώτο πόστ), είναι βέβαιο πως αργά ή γρήγορα βεβαιωμένα θα την πατήσετε αν συνεχίσετε αυτή την παράνομη νομικά συμπεριφορά. Βασικά νομίζω πως όλα αυτά τα ξέρατε πριν καν κάνετε το θέμα, οπότε μου προκαλεί εντύπωση γιατί το κάνατε. Σε κάθε περίπτωση, καλή συνέχεια εύχομαι! Που θέλω να καταλήξω; Είσαι με τη γυναίκα σου ρε αδερφέ και έχεις πάει σμ ή γυρίζεις από βόλτα με το μωρό και κανείς ολιγόλεπτη στάθμευση στο κοινόχρηστο σημείο που μπλοκάρει τον άλλον να μπει εκείνη την στιγμή. Την απόφαση τη έβαλα για ελέχθη εδώ ότι μπορεί να σκάει ο άλλος από την απέναντι πολυκατοικία και να βάζει τα οχήματα του.
Dante80 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Nauths είπε Που θέλω να καταλήξω; Είσαι με τη γυναίκα σου ρε αδερφέ και έχεις πάει σμ ή γυρίζεις από βόλτα με το μωρό και κανείς ολιγόλεπτη στάθμευση στο κοινόχρηστο σημείο που μπλοκάρει τον άλλον να μπει εκείνη την στιγμή. Το γράφετε μόνος σας. Κάνετε στάθμευση σε κοινόχρηστο χώρο που δεν προβλέπεται να κάνετε στάθμευση, και που μπλοκάρει σε ιδιοκτήτη την πρόσβαση στην θέση στάθμευσης αποκλειστικής χρήσης που έχει. Δλδ, ποιο ακριβώς περιμένετε να είναι το αποτέλεσμα; Για να το καταλάβετε, είναι ταυτόσημο με το να λέγατε "Είσαι με τη γυναίκα σου ρε αδερφέ και έχεις πάει σμ ή γυρίζεις από βόλτα με το μωρό και κανείς ολιγόλεπτη στάθμευση στον κοινόχρηστο δρόμο μπροστά στην έξοδο γκαράζ που μπλοκάρει τον άλλον να μπει εκείνη την στιγμή" Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από Dante80
Joshua21 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 6 hours ago, Nauths said: Απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών 255/5-1-2018. Προφανώς δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις την απόφαση, αν το είχες κάνει θα είχες διαπιστώσει ότι η απόφαση αυτή στην ουσία ακύρωσε τη συμβολαιογραφική πράξη με την οποία οι εναγόμενοι είχαν αποκτήσει τις επίμαχες θέσεις στάθμευσης. Καμία σχέση με την περίπτωση του φίλου που παρκάρει με την άδεια αυτού που έχει την αποκλειστική χρήση, καμία σχέση με την δική σου περίπτωση που νομίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να κλείνεις τα γκαράζ των άλλων.
haris_216 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, Nauths είπε Παιδιά καλησπέρα, ενίοτε τύπου μια φορά το διβδόμαδο χρησιμοποιώ την πιλοτή για μια δουλειά του εικοσάλεπτου, όπου αφήνω το αμάξι. Φροντίζω να λείπουν όλοι, αλλά επειδή σε όλες τις πολυκατοικίες υπάρχουν κλόουν δημιουργείται πρόβλημα. Νομικά τι ισχύει; Ναι μεν υπάρχει το καταστατικό, αλλά είναι κοινόχρηστος χώρος, που σημαίνει για ολίγα λεπτά μπορούν να κάνουν όλοι χρήση; Φίλε μου, σε κάθε περίπτωση (είτε αυτό λέγεται καταστατικό πολυκατοικίας είτε ότι άλλο) είσαι λάθος. Προφανώς στο μυαλό σου και ίσως και σε κάθε καλοπροαίρετη σκέψη, δεν κάνεις κάτι φοβερό (20 λεπτά κάθε 15 μέρες). Είσαι όμως σε "κοινόχρηστο" μεν χώρο (άρα όλα οκ?) μπλοκάρεις όμως (όπως περιέγραψες σε άλλο post) χώρο αποκλειστικής χρήσης. Ίσως στα πλαίσια μιας καλής συγκατοίκησης δεν θα έπρεπε να γίνει θέμα, τουλάχιστον έτσι όπως τα παραθέτεις. Από τη στιγμή όμως που κάποιος στραβώνει (δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος "κλόουν" για να θέλει/απαιτεί το σωστό και το νόμιμο) δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Το δέχεσαι ή ξεκινάς τον "πόλεμο των ρόουζ".
sphinxgr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, MadPax είπε Ενοικιάζω δυο θέσεις στάθμευσης σε πυλωτή απέναντι από το σπίτι μου, μια για τις μοτοσυκλέτες μου και μια για το αυτοκίνητο. Πριν τις νοικιάσω είχα ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να μου δείξει τον κανονισμό, ο οποίος ορίζει ρητά τις θέσεις με αριθμούς για κάθε ιδιοκτήτη και επίσης ρητά απαγορεύει οποιαδήποτε εργασία στα οχήματα σε οποιονδήποτε χώρο της πυλωτής. Στις θέσεις που ενοικιάζω δεν μπορεί να παρκάρει κανείς άλλος, όπως και εγώ δεν μπορώ να παρκάρω σε θέση άλλου. Μια φορά μόνο ένας από τους ιδιοκτήτες μου ζήτησε αν είναι δυνατόν να αφήσω ένα φιλοξενούμενο συγγενή του από την επαρχία, να βάλει τη μοτοσυκλέτα του για 2-3 μέρες στη θέση που βάζω και τις δικές μου και αφού υπήρχε χώρος δεν του αρνήθηκα, αλλά γενικά η πολυκατοικία που βρίσκεται η πυλωτή δεν έχει περίεργους και έχουμε όλοι καλές σχέσεις και κατανόηση. Για εσένα είναι εύκολη η απάντηση. Είναι παράνομη η ενοικίαση θέσεων σε πυλωτή. Πάνε πάντα μαζί με το Διαμέρισμα και ποτέ μόνες τους. 1 1
Alexde Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, Nauths είπε Δεν υπάρχει οριζόντια ιδιόκτησια στην πιλοτή, δεν δηλώνεται στο Ε9. Μιλάω για ολιγόλεπτη χρήση, όχι πάρκινγκ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜ/ΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ. ΟΠΟΤΕ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ''ΚΛΟΟΥΝ'', ''ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΛΟΙ'' ΚΤΛ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ...
Joshua21 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Για εσένα είναι εύκολη η απάντηση. Είναι παράνομη η ενοικίαση θέσεων σε πυλωτή. Πάνε πάντα μαζί με το Διαμέρισμα και ποτέ μόνες τους. Σαφώς και είναι παράνομη, αλλά για να τιμωρηθεί αυτή η παρανομία πρέπει να αποδειχτεί κάπως, το οποίο πρακτικά είναι μάλλον αδύνατο. Επίσης όντως μια θέση στάθμευσης στην πιλοτή δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαιρεμένης ιδιοκτησίας, και αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να πουληθεί ξεχωριστά από το διαμέρισμα, όχι ότι ο έχων το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης δεν μπορεί να επιτρέψει την χρήση της σε όποιον θέλει. Αυτό ακριβώς λέει και η απόφαση που αναφέρθηκε παραπάνω - όπως και κανα δυο παρόμοιες - ότι ακυρώνουν τα συμβόλαια πώλησης θέση στάθμευσης στην πιλοτή.
MadPax Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Για εσένα είναι εύκολη η απάντηση. Είναι παράνομη η ενοικίαση θέσεων σε πυλωτή. Πάνε πάντα μαζί με το Διαμέρισμα και ποτέ μόνες τους. Μα δεν είπα το αντίθετο, ούτε και ζήτησα εξηγήσεις, ούτε και βγήκα στο λιμάνι μόλις έπιασε το βαπόρι για να ανοίξω θέμα να πάρω απαντήσεις που μου αρέσουν. Μια απάντηση έγραψα, μάλλον δεν διάβασες τα προηγούμενα μηνύματα.
JakeKaufman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, Nauths είπε Που θέλω να καταλήξω; Είσαι με τη γυναίκα σου ρε αδερφέ και έχεις πάει σμ ή γυρίζεις από βόλτα με το μωρό και κανείς ολιγόλεπτη στάθμευση στο κοινόχρηστο σημείο που μπλοκάρει τον άλλον να μπει εκείνη την στιγμή. Δηλαδή ρε σύ δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό ΕΝΟΧΛΕΙ;; Πρέπει να ανατρέξεις σε νόμους και καταστατικά για να καταλάβεις ότι δεν γίνεται να μπλοκάρεις την είσοδο του άλλο για να ξεφορτώνεις 20 λεπτά τα ψώνια σου;
makis269 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Καλώς τα μου ....... Αύριο το περίμενα ......
sphinxgr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, Nauths είπε Παιδιά καλησπέρα, ενίοτε τύπου μια φορά το διβδόμαδο χρησιμοποιώ την πιλοτή για μια δουλειά του εικοσάλεπτου, όπου αφήνω το αμάξι. Φροντίζω να λείπουν όλοι, αλλά επειδή σε όλες τις πολυκατοικίες υπάρχουν κλόουν δημιουργείται πρόβλημα. Νομικά τι ισχύει; Ναι μεν υπάρχει το καταστατικό, αλλά είναι κοινόχρηστος χώρος, που σημαίνει για ολίγα λεπτά μπορούν να κάνουν όλοι χρήση; Ναι μπορείς να κάνεις χρήση, αρκεί να μην δημιουργείς πρόβλημα στους άλλους. Αν για παράδειγμα φευγεις κ αφήνεις το αμάξι 20 λεπτά μπλοκάροντας τους άλλους, ε ναι δημιουργείς πρόβλημα. Αν κάθεσαι όμως και καθαρίζεις το αμάξι σου σε κοινόχρηστο χώρο που κλείνεις την έξοδο και είσαι εκεί, δεν βλέπω κάτι κακό. 1
Balrog Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 @Alexde Για την ακρίβεια, δεν είναι ιδιόκτητες οι ανοιχτές θέσεις στην πιλοτή, υπάρχει μόνο το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης για αυτές. Ακόμη και για τα μπαλκόνια το ίδιο ισχύει. @ Nauths Στο Ε9 μια χαρά μπαίνουν τα παρακολουθήματα. Απλώς δεν μπαίνουν μόνα τους, σε ξεχωριστή γραμμή και δεν μπορεί κανείς να τα εκμεταλλευτεί ανεξάρτητα από το διαμέρισμα. Πάντως υπήρχαν ακόμη και apps για την βραχυχρόνια ενοικίαση αυτών των θέσεων και δεν κάνουν διάκριση μεταξύ ανοιχτών και κλειστών (δηλ. με χιλιοστά) θέσεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις