Nauths Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Παιδιά καλησπέρα, ενίοτε τύπου μια φορά το διβδόμαδο χρησιμοποιώ την πιλοτή για μια δουλειά του εικοσάλεπτου, όπου αφήνω το αμάξι. Φροντίζω να λείπουν όλοι, αλλά επειδή σε όλες τις πολυκατοικίες υπάρχουν κλόουν δημιουργείται πρόβλημα. Νομικά τι ισχύει; Ναι μεν υπάρχει το καταστατικό, αλλά είναι κοινόχρηστος χώρος, που σημαίνει για ολίγα λεπτά μπορούν να κάνουν όλοι χρήση;
zio10 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Υπάρχουν θέσεις που μπορούν να τις χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες κάποιων διαμερισμάτων και κάποιες άλλες κοινόχρηστες. Αν όλες οι θέσεις ανήκουν σε κάποιο διαμέρισμα δεν μπορείς να παρκάρεις.
Nauths Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, zio10 είπε Υπάρχουν θέσεις που μπορούν να τις χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες κάποιων διαμερισμάτων και κάποιες άλλες κοινόχρηστες. Αν όλες οι θέσεις ανήκουν σε κάποιο διαμέρισμα δεν μπορείς να παρκάρεις. Δεν υπάρχει οριζόντια ιδιόκτησια στην πιλοτή, δεν δηλώνεται στο Ε9. Μιλάω για ολιγόλεπτη χρήση, όχι πάρκινγκ.
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, Nauths είπε Παιδιά καλησπέρα, ενίοτε τύπου μια φορά το διβδόμαδο χρησιμοποιώ την πιλοτή για μια δουλειά του εικοσάλεπτου, όπου αφήνω το αμάξι. Φροντίζω να λείπουν όλοι, αλλά επειδή σε όλες τις πολυκατοικίες υπάρχουν κλόουν δημιουργείται πρόβλημα. Νομικά τι ισχύει; Ναι μεν υπάρχει το καταστατικό, αλλά είναι κοινόχρηστος χώρος, που σημαίνει για ολίγα λεπτά μπορούν να κάνουν όλοι χρήση; Τι πάει να πει "ναι μεν αλλά"? Ότι ορίζει το καταστατικό και τέλος, αν λέει πως είναι πάρκινγκ στο οποίο έχουν δικαίωμα όλοι τότε μπορείς να κάνεις αυτό που περιγράφεις, αν δεν το λέει δεν μπορείς. 6 λεπτά πριν, Nauths είπε Δεν υπάρχει οριζόντια ιδιόκτησια στην πιλοτή, δεν δηλώνεται στο Ε9. Μιλάω για ολιγόλεπτη χρήση, όχι πάρκινγκ. Μην παίζεις με τις λέξεις, αυτό που περιγράφεις - δλδ να παρκάρεις εκεί το αυτοκίνητο σου είτε για 1' είτε για μία εβδομάδα - λέγεται πάρκινγκ. 3
Nauths Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τι πάει να πει "ναι μεν αλλά"? Ότι ορίζει το καταστατικό και τέλος, αν λέει πως είναι πάρκινγκ στο οποίο έχουν δικαίωμα όλοι τότε μπορείς να κάνεις αυτό που περιγράφεις, αν δεν το λέει δεν μπορείς. Μην παίζεις με τις λέξεις, αυτό που περιγράφεις - δλδ να παρκάρεις εκεί το αυτοκίνητο σου είτε για 1' είτε για μία εβδομάδα - λέγεται πάρκινγκ. Καταστατικό είναι κάτι που συμφωνούμε εγώ κι εσύ ή υπογράφεται εξ' αρχής στην πολυκατοικία. Δεν είναι κάποιος κανονισμός που σου απαγορεύει. Ορίζεις απλά ότι στον απλωτό χώρο παρκάρει ο ένας και στον απλωτό ο άλλος.
zio10 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Nauths είπε Καταστατικό είναι κάτι που συμφωνούμε εγώ κι εσύ ή υπογράφεται εξ' αρχής στην πολυκατοικία. Δεν είναι κάποιος κανονισμός που σου απαγορεύει. Ορίζεις απλά ότι στον απλωτό χώρο παρκάρει ο ένας και στον απλωτό ο άλλος. Υπάρχουν θέσεις που γράφονται στο συμβόλαιο, είναι παρακολούθημα κάποιου διαμερίσματος. Εκεί δεν μπορεί να παρκάρει άλλος. 3
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Nauths είπε Καταστατικό είναι κάτι που συμφωνούμε εγώ κι εσύ ή υπογράφεται εξ' αρχής στην πολυκατοικία. Δεν είναι κάποιος κανονισμός που σου απαγορεύει. Ορίζεις απλά ότι στον απλωτό χώρο παρκάρει ο ένας και στον απλωτό ο άλλος. Μην μπερδεύεσαι, το καταστατικό της πολυκατοικίας (που εναλλακτικά λέγεται και κανονισμός της πολυκατοικίας) είναι ο νόμος της πολυκατοικίας, και έχει υπογραφεί από το σύνολο των ιδιοκτητών. Ότι έχει οριστεί σε αυτό ισχύει κανονικά, εκτός αν έρχεται σε σύγκρουση με κάποιο κανόνα αναγκαστικού δικαίου, το τι νομίζεις εσύ δεν έχει καμία απολύτως αξία. Αν πραγματικά θες να μάθεις τι ισχύει στην πολυκατοικία σου τότε διάβασε το καταστατικό, ή αν δεν το καταλαβαίνεις δείξε το σε κάποιο δικηγόρο/συμβολαιογράφο. 2
MadPax Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Ενοικιάζω δυο θέσεις στάθμευσης σε πυλωτή απέναντι από το σπίτι μου, μια για τις μοτοσυκλέτες μου και μια για το αυτοκίνητο. Πριν τις νοικιάσω είχα ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να μου δείξει τον κανονισμό, ο οποίος ορίζει ρητά τις θέσεις με αριθμούς για κάθε ιδιοκτήτη και επίσης ρητά απαγορεύει οποιαδήποτε εργασία στα οχήματα σε οποιονδήποτε χώρο της πυλωτής. Στις θέσεις που ενοικιάζω δεν μπορεί να παρκάρει κανείς άλλος, όπως και εγώ δεν μπορώ να παρκάρω σε θέση άλλου. Μια φορά μόνο ένας από τους ιδιοκτήτες μου ζήτησε αν είναι δυνατόν να αφήσω ένα φιλοξενούμενο συγγενή του από την επαρχία, να βάλει τη μοτοσυκλέτα του για 2-3 μέρες στη θέση που βάζω και τις δικές μου και αφού υπήρχε χώρος δεν του αρνήθηκα, αλλά γενικά η πολυκατοικία που βρίσκεται η πυλωτή δεν έχει περίεργους και έχουμε όλοι καλές σχέσεις και κατανόηση. 3
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, MadPax είπε Ενοικιάζω δυο θέσεις στάθμευσης σε πυλωτή απέναντι από το σπίτι μου, μια για τις μοτοσυκλέτες μου και μια για το αυτοκίνητο. Πριν τις νοικιάσω είχα ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να μου δείξει τον κανονισμό, ο οποίος ορίζει ρητά τις θέσεις με αριθμούς για κάθε ιδιοκτήτη και επίσης ρητά απαγορεύει οποιαδήποτε εργασία στα οχήματα σε οποιονδήποτε χώρο της πυλωτής. Στις θέσεις που ενοικιάζω δεν μπορεί να παρκάρει κανείς άλλος, όπως και εγώ δεν μπορώ να παρκάρω σε θέση άλλου. Μια φορά μόνο ένας από τους ιδιοκτήτες μου ζήτησε αν είναι δυνατόν να αφήσω ένα φιλοξενούμενο συγγενή του από την επαρχία, να βάλει τη μοτοσυκλέτα του για 2-3 μέρες στη θέση που βάζω και τις δικές μου και αφού υπήρχε χώρος δεν του αρνήθηκα, αλλά γενικά η πολυκατοικία που βρίσκεται η πυλωτή δεν έχει περίεργους και έχουμε όλοι καλές σχέσεις και κατανόηση. Καλησπέρα, εφόσον ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έχει την αποκλειστική χρήση των συγκεκριμένων θέσεων στάθμευσης τότε μπορεί να τις χρησιμοποιήσει όπως θέλει, μπορεί να παρκάρει τα δικά του οχήματα ή να δώσει την άδεια σε όποιον θέλει να τα χρησιμοποιεί. Υπόψιν όμως ότι η μίσθωση θέσης στάθμευσης στην πιλοτή είναι παράνομη. 2
Nauths Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καλησπέρα, εφόσον ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έχει την αποκλειστική χρήση των συγκεκριμένων θέσεων στάθμευσης τότε μπορεί να τις χρησιμοποιήσει όπως θέλει, μπορεί να παρκάρει τα δικά του οχήματα ή να δώσει την άδεια σε όποιον θέλει να τα χρησιμοποιεί. Υπόψιν όμως ότι η μίσθωση θέσης στάθμευσης στην πιλοτή είναι παράνομη. Βασικά είναι αδύνατη γιατί καταλήγουμε στην αρχική διαπίστωση ότι δεν είναι στο ε9, οπότε δεν μπορεί να γίνει μισθωτήριο. Οπότε στην ουσία αν πάει κάποιος από την πολυκατοικία και βάλει το όχημα του, ο φίλος ειναι λάθος. Γιατί είναι για χρήση της πολυκατοικίας η πιλοτή. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2022 από Nauths
fredd0 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Πες μας βρε ανθρωπε τι λεει το καταστατικο της πολυκατοικιας σου, και τι θες να κανεις, να σου πουμε αν γινεται. Αυτο το που ψαχνετε να επιβεβαιωσετε την αποψη σας στο ιντερνετ με μισες ιστοριες με προσπερναει υγ ο κανονισμος της πολυκατοικιας ειναι ο νομος εντος αυτης. 2 1
Haldol Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Nauths είπε Μιλάω για ολιγόλεπτη χρήση, όχι πάρκινγκ. Στάθμευση (παρκάρισμα) λέγεται. Η "στάση", προϋποθέτει να μην απομακρυνθείς από το όχημα. Εάν εσύ το αφήσεις έστω και 1' και πας π.χ. στο διαμέρισμά σου γιατί κάτι ξέχασες, είναι κανονικότατη στάθμευση, ασχέτως του χρόνου .
MadPax Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καλησπέρα, εφόσον ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έχει την αποκλειστική χρήση των συγκεκριμένων θέσεων στάθμευσης τότε μπορεί να τις χρησιμοποιήσει όπως θέλει, μπορεί να παρκάρει τα δικά του οχήματα ή να δώσει την άδεια σε όποιον θέλει να τα χρησιμοποιεί. Υπόψιν όμως ότι η μίσθωση θέσης στάθμευσης στην πιλοτή είναι παράνομη. Συμφωνώ και το ξέρω, είναι όμως μια κοινά αποδεκτή πρακτική σε συνοικίες με πρόβλημα στάθμευσης, θα μου πεις τώρα γιατί δεν πάω σε ένα ενδεδειγμένο χώρο στάθμευσης αφού τα ίδια χρήματα θα δίνω κάθε μήνα, απλά ο κοντινότερος τέτοιος χώρος είναι 1 χιλιόμετρο από το σπίτι μου. Μόλις τώρα, Nauths είπε Βασικά είναι αδύνατη γιατί καταλήγουμε στην αρχική διαπίστωση ότι δεν είναι στο ε9, οπότε δεν μπορεί να γίνει μισθωτήριο. Κάνε ό,τι θέλεις το λοιπόν, αφού έχεις καταλήξει, μόνο μην αρπαχτείτε σαν τα κοκόρια με τους υπόλοιπους. 1
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Nauths είπε Βασικά είναι αδύνατη γιατί καταλήγουμε στην αρχική διαπίστωση ότι δεν είναι στο ε9, οπότε δεν μπορεί να γίνει μισθωτήριο. Οπότε στην ουσία αν πάει κάποιος από την πολυκατοικία και βάλει το όχημα του, ο φίλος ειναι λάθος. Γιατί είναι για χρήση της πολυκατοικίας η πιλοτή. Μισθωτήριο δεν μπορεί να γίνει, αλλά ο έχων το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης μπορεί να επιτρέψει σε όποιον γουστάρει να βάλει το όχημα του. Και όχι, δεν μπορεί όποιος θέλει από την πολυκατοικία να βάλει το όχημα του, μόνο αυτός που έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης. Αν το προσπαθήσεις λίγο θα κατανοήσεις τη διαφορά μεταξύ του δικαιώματος της αποκλειστικής χρήσης και του κοινόχρηστου. 10 λεπτά πριν, MadPax είπε Συμφωνώ και το ξέρω, είναι όμως μια κοινά αποδεκτή πρακτική σε συνοικίες με πρόβλημα στάθμευσης, θα μου πεις τώρα γιατί δεν πάω σε ένα ενδεδειγμένο χώρο στάθμευσης αφού τα ίδια χρήματα θα δίνω κάθε μήνα, απλά ο κοντινότερος τέτοιος χώρος είναι 1 χιλιόμετρο από το σπίτι μου. Απλά το ανέφερα σε περίπτωση που δεν το ήξερες. Και όχι, δεν θα σου πω γιατί δεν πας αλλού, καλά κάνεις μια και είναι ακριβώς απέναντι Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2022 από Joshua21 1 1
MadPax Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 8 hours ago, Nauths said: Οπότε στην ουσία αν πάει κάποιος από την πολυκατοικία και βάλει το όχημα του, ο φίλος ειναι λάθος. Γιατί είναι για χρήση της πολυκατοικίας η πιλοτή. Ναι...έλα να μου πείς ότι είμαι λάθος, και βάλε το όχημά σου εκεί που βάζω τα δικά μου, δεν θα με λες φίλο μετά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις