Moderators Malthador Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 1 minute ago, Joshua21 said: Κάτσε, άλλο αυτό που γράφεις τώρα (δλδ να δηλώσεις πιθανή προσπάθεια εξαπάτησης), και άλλο αυτό που είχες γράψει πριν (δλδ να ζητήσεις να γίνει καταγραφή συμβάντος για κάτι που ΔΕΝ έχει συμβεί). Και όχι, δεν μου διαφεύγει τίποτα, το πρόβλημα ήταν ότι άλλο έγραψες και άλλο εννοούσες, καλώς ή κακώς δεν είμαι μέσα στο μυαλό σου για να ξέρω τι εννοείς ασχέτως του τι γράφεις. Όταν είπα «συμβάν», εννοούσα αυτό που όντως συνέβη στον OP (ή στον πατέρα του), ότι του έστειλαν SMS για δήθεν ατύχημα. Σόρι αν δεν ήταν ξεκάθαρο.
Joshua21 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Όταν είπα «συμβάν», εννοούσα αυτό που όντως συνέβη στον OP (ή στον πατέρα του), ότι του έστειλαν SMS για δήθεν ατύχημα. Σόρι αν δεν ήταν ξεκάθαρο. Μην λέμε τα ίδια, ότι και να εννοούσες δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα γελάνε και οι πέτρες όταν ζητήσεις να γίνει καταγραφή συμβάντος για κάτι που δεν έχει συμβεί. Πιθανότατα η αστυνομία να είναι υποχρεωμένη να γράφει στο "βιβλίο συμβάντων και αδικημάτων" οτιδήποτε αναφέρει οποιοσδήποτε πολίτης (δεν είμαι σίγουρος για αυτό), το αν θα γελάνε όμως είναι άλλο θέμα Συγχωρεμένος πάντως, δεν τρέχει τπτ. 3
vagos789 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Σε παρομοια περιπτωση εστειλα στον ασφαλιστη μου φρεσκες φωτο απο το αυτοκινητο περιμετρικα,του ειπα οτι δεν γνωριζουμε τιποτα για κανενα ατυχημα και αυτος να πραξει οτι νομιζει,δεν ξανασχοληθηκα και δεν χρειαστηκε. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μην λέμε τα ίδια, ότι και να εννοούσες δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα γελάνε και οι πέτρες όταν ζητήσεις να γίνει καταγραφή συμβάντος για κάτι που δεν έχει συμβεί. Πιθανότατα η αστυνομία να είναι υποχρεωμένη να γράφει στο "βιβλίο συμβάντων και αδικημάτων" οτιδήποτε αναφέρει οποιοσδήποτε πολίτης (δεν είμαι σίγουρος για αυτό), το αν θα γελάνε όμως είναι άλλο θέμα Συγχωρεμένος πάντως, δεν τρέχει τπτ. Ετσι ακριβως και μαλιστα μου ετυχε πριν λιγες μερες σε ενα μικρο τροχαιο που ο αλλος οδηγος καλεσε το 100 Ειπα τι θα γραψουν και μετα υπεγραψα . Δεν εκφερει αποψη ποιος φταιει . Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από Γιάννης Platano
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Ετσι ακριβως και μαλιστα μου ετυχε πριν λιγες μερες σε ενα μικρο τροχαιο που ο αλλος οδηγος καλεσε το 100 Ειπα τι θα γραψουν και μετα υπεγραψα . Δεν εκφερει αποψη ποιος φταιει . Δεν μιλάτε για το ίδιο πράγμα.
PedroG Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδια η Τροχαια δεν ενεπλακη στο θεμα της υποτιθεμενης ζημιας. Εκανε μια καταγγελια καποιος στην Ασφαλιστικη εταιρεια Χ οτι το υπ αριθμ ΑΑΑ 5555 εχει προξενησει ζημια! Η Ασφαλιστικη Ψ που ειναι η δικη μου ζηταει να κανω φιλικο αποδοχη ή φιλικο διακανονισμο η οτι αλλο! Εγω απορριπτω τον ισχυρισμο και δηλωνω αγνοια της πραξης μη εμπλοκη ! ειναι καθαρο? οποιοσδηποτε μπορει να μπλεξει ειτε εχει η δεν εχει μεριδιο ευθυνης! Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από PedroG
Joshua21 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, PedroG είπε Παιδια η Τροχαια δεν ενεπλακη στο θεμα της υποτιθεμενης ζημιας. Εκανε μια καταγγελια καποιος στην Ασφαλιστικη εταιρεια Χ οτι το υπ αριθμ ΑΑΑ 5555 εχει προξενησει ζημια! Η Ασφαλιστικη Ψ που ειναι η δικη μου ζηταει να κανω φιλικο αποδοχη ή φιλικο διακανονισμο η οτι αλλο! Εγω απορριπτω τον ισχυρισμο και δηλωνω αγνοια της πραξης μη εμπλοκη ! ειναι καθαρο? Ξεκάθαρο. Αυτός που έκανε την καταγγελία είναι αυτός που θα πρέπει να αποδείξει κάπως τον ισχυρισμό του, όχι ο άλλος. 3
tuning123 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, PedroG είπε [email protected] Καλά που το άλλαξες και δεν καταλάβαμε ποιά ασφαλιστική έστειλε το sms. Eπειδή μου έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό , ο παθών δήλωσε λάθος αριθμό κυκλοφορίας ,ακόμα και για ένα ψηφίο ή ένα γράμμα κατά δήλωση πελάτη φαίνεται ο πατέρας σου ως υπαίτιος. Μιλάς με τον ασφαλιστή σου , ή απαντάς στο εν λόγω email ότι δεν έχει ανάμειξη. Για διεκδικήσει αποζημίωση εφόσον αποποιείστε την ευθύνη , χρειάζεται ο παθόντας δελτίο τροχαίας που αποδυκνύει την ύπαρξη του οχήματος στο συμβάν. Κατά 99% έχει γίνει λανθασμένη αναγραφή του αρ.κυκλοφορίας. 4 λεπτά πριν, PedroG είπε Παιδια η Τροχαια δεν ενεπλακη στο θεμα της υποτιθεμενης ζημιας. Εκανε μια καταγγελια καποιος στην Ασφαλιστικη εταιρεια Χ οτι το υπ αριθμ ΑΑΑ 5555 εχει προξενησει ζημια! Η Ασφαλιστικη Ψ που ειναι η δικη μου ζηταει να κανω φιλικο αποδοχη ή φιλικο διακανονισμο η οτι αλλο! Εγω απορριπτω τον ισχυρισμο και δηλωνω αγνοια της πραξης μη εμπλοκη ! ειναι καθαρο? οποιοσδηποτε μπορει να μπλεξει ειτε εχει η δεν εχει μεριδιο ευθυνης! Απάντησε τους (στο mail) ότι δεν έχεις ουδεμία εμπλοκή και τέλος. 1
makis269 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, PedroG είπε Αυτό που μου εξήγησε η υπάλληλος της ιντεραμερικαν είναι να κάνω δήλωση άρνησης της εμπλοκής του ΙΧ και οδηγού την δεδομένη χρονική στιγμή και μερα που δηλώθηκε το ατύχημα. ... τονίζω δε ξέρω αν κάποια άλλη ώρα και μέρα έχει συμβεί αλλά επέλεξε να το δηλώσει τότε! Αυτό μπορώ να κάνω και θα περιμένω τον εκπρόσωπο να επικοινωνήσει μαζί μου Δε ξέρω αν αρκεί αυτό δεδομένου δε ξέρω τι άλλο έχει στα χέρια του ο καταγγελων..... Δεν πρόκειται να δεχτώ την καταγγελία δηλώνω αποποίηση ευθύνης για το συμβάν την ώρα και μέρα της καταγραφής Πολύ απλό δεν δέχεσαι ότι φταίει το δικό σου αμάξι και τον αφήνεις να κάνει ότι νομίζει. Αν όμως στην περίπτωση σου λες ψέμματα και βρει υλικό από καμερα ότι εσύ τον χτύπησες σε σκίζει.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, makis269 είπε Πολύ απλό δεν δέχεσαι ότι φταίει το δικό σου αμάξι και τον αφήνεις να κάνει ότι νομίζει. Αν όμως στην περίπτωση σου λες ψέμματα και βρει υλικό από καμερα ότι εσύ τον χτύπησες σε σκίζει. Οχι ότι δεν φταίει απλώς,ότι δεν έχει καμία ανάμειξη.
armagedwnn Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, PedroG είπε Κανείς άλλος δεν οδηγά το ΙΧ αυτό. Τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα ο πατέρας μου δεν μετακινήθηκε καθόλου την προηγούμενη μέρα ίσως, αλλά την ώρα και μέρα αναγγελίας όχι. Δεν αναφέρθηκε ότι έγινε υπογραφή απο πλευράς του σε καμία φιλική ούτε συναινετική διαδικασία αλλά απλά ότι έγινε καταγγελία δε ξέρω αν πήγε τροχαίο θεωρώ πως όχι. Μάλλον κανένα σπασμένο φανάρι η προφυλάκτηρας και προσπαθούν να του το φορτώσουν. Έχει κανείς σας ανάλογη εμπειρία; Μου έχει τύχει εμένα κάτι αντίστοιχο, είχα παρκάρει και μόλις γύρισα από την δουλειά είχα αργήσει στο στενό είχαν φύγει όλα τα αυτοκίνητα και μου είχε αφήσει σημείωμα ότι τον χτύπησα και ότι κάλεσε ασφαλιστική. Τον πήρα τηλ έλεγε βλακείες ότι τον χτύπησα τον ρώτησα αφού είναι έτσι γιατί δεν κάλεσες αστυνομία; Τελικά μετά από μια εβδομάδα με πήρε ο ασφαλιστής μου του είπα δεν τον χτύπησα έκανα αρνητική σήλση και το συμβαν έληξε. Οπότε απλά λες στην ασφαλιστική σου ότι δεν χτύπησες κανέναν. Αν έχει αποδείξεις μπορεί ναπάει στη τροχαία η ακόμη καλύτερα γιατί δεν την κάλεσε όταν έγινε το περιστατικό. Δεν μπλέκεις. 1
davarisx Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ απλά αλλά μπορεί να είναι και πολύ συνθετα. Το απλό της υπόθεσης είναι κάνεις αρνητική και τελείωσε το θέμα. Το σύνθετο τώρα θέλει συζήτηση. Μπορεί κάποιες μέρες πιο πριν το αμάξι σου,η αυτός που το οδηγούσε να ακούμπησε κάποιο άλλο αμάξι. Κάποιος να το είδε και να άφησε ένα χαρτάκι με αριθμό κυκλοφορίας,μάρκα χρώμα κτλ. Αυτός να το είδε με καθυστέρηση και να ειδοποιήσε την ασφαλιστική του αντί την τροχαία τις επόμενες μέρες. Μου έχει τύχει εμένα 2 φορές να με χτυπήσουν παρκαρισμένο και φυσικά να σηκωθούν και να φύγουν. Ευτυχώς την μια φορά υπήρχε μάρτυρας ο γείτονας μου και την 2η μου άφησε κάποιος Άνθρωπος ένα χαρτάκι ότι σε χτύπησε το τάδε αμάξι με τάδε πινακίδες και τάδε χρώμα και έφυγε. Δες στο χαρτί της ασφαλιστικής αν αναφέρεται κάποιο όνομα μάρτυρα και αν τα στοιχεία όλα αντιστοιχούν στο δικο σου αμάξι. Αν υπάρχει μάρτυρας δύσκολα θα καθαρίσεις με αρνητική δήλωση. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από davarisx
armagedwnn Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, davarisx είπε Τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ απλά αλλά μπορεί να είναι και πολύ συνθετα. Το απλό της υπόθεσης είναι κάνεις αρνητική και τελείωσε το θέμα. Το σύνθετο τώρα θέλει συζήτηση. Μπορεί κάποιες μέρες πιο πριν το αμάξι σου,η αυτός που το οδηγούσε να ακούμπησε κάποιο άλλο αμάξι. Κάποιος να το είδε και να άφησε ένα χαρτάκι με αριθμό κυκλοφορίας,μάρκα χρώμα κτλ. Αυτός να το είδε με καθυστέρηση και να ειδοποιήσε την ασφαλιστική του αντί την τροχαία τις επόμενες μέρες. Μου έχει τύχει εμένα 2 φορές να με χτυπήσουν παρκαρισμένο και φυσικά να σηκωθούν και να φύγουν. Ευτυχώς την μια φορά υπήρχε μάρτυρας ο γείτονας μου και την 2η μου άφησε κάποιος Άνθρωπος ένα χαρτάκι ότι σε χτύπησε το τάδε αμάξι με τάδε πινακίδες και τάδε χρώμα και έφυγε. Δες στο χαρτί της ασφαλιστικής αν αναφέρεται κάποιο όνομα μάρτυρα και αν τα στοιχεία όλα αντιστοιχούν στο δικο σου αμάξι. Αν υπάρχει μάρτυρας δύσκολα θα καθαρίσεις με αρνητική δήλωση. Αυτό που λες δεν έχει σχεδόν καμία βάση. Δηλαδή τι σύνθετα θα γίνουν αντε και πάμε δικαστικά θα φέρω και εγώ μάρτυρες ότι δεν ήμουν εκεί. Το θέμα είναι ηθικό, ο ts δεν μπλέκει απολύτως πουθενά. Αν δεν χτύπησες τον άλλον απλά δεν τον χτύπησες. Αντε να έρθω στο παράδειγμα σου ότι σε χτύπησε κάποιος και έφυγε αλλά έχεις μάρτυρα εννοείτε καλέις την τροχαία άμεσα και ζητάς να δηλώσει ο μάρτυρας ότι γνωρίζει. Αλλά όχι το βρήκες μετά από μέρες και θυμήθηκες ότι έχεις μάρτυρα. (Ακόμη και έτσι π.χ. έλειπες ταξίδι). Ο μάρτρυρας θα έρθει να στο πει και θα του ζητήσεις να καλέσεις την τροχαία να κάνει καταγραφή. Ο μάρτυρας θα αναφέρει την ημέρα που έγινε το συμβαν και όχι την ημέρα που γίνεται η καταγραφή. Τέλος σε εσένα δεν θα καταλήξει με λάθος ημερομηνία σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση. (Δηλαδή γνωρίζεις το αμάξι που έκανε την ζημιά αλλά δεν γνωρίζεις, μέρα και ώρα. ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ και οι πέτρες στο δικαστήριο δεν πα να φέρεις και 15 μάρτυρες).
davarisx Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Αυτό που λες δεν έχει σχεδόν καμία βάση. Δηλαδή τι σύνθετα θα γίνουν αντε και πάμε δικαστικά θα φέρω και εγώ μάρτυρες ότι δεν ήμουν εκεί. Το θέμα είναι ηθικό, ο ts δεν μπλέκει απολύτως πουθενά. Αν δεν χτύπησες τον άλλον απλά δεν τον χτύπησες. Αντε να έρθω στο παράδειγμα σου ότι σε χτύπησε κάποιος και έφυγε αλλά έχεις μάρτυρα εννοείτε καλέις την τροχαία άμεσα και ζητάς να δηλώσει ο μάρτυρας ότι γνωρίζει. Αλλά όχι το βρήκες μετά από μέρες και θυμήθηκες ότι έχεις μάρτυρα. (Ακόμη και έτσι π.χ. έλειπες ταξίδι). Ο μάρτρυρας θα έρθει να στο πει και θα του ζητήσεις να καλέσεις την τροχαία να κάνει καταγραφή. Ο μάρτυρας θα αναφέρει την ημέρα που έγινε το συμβαν και όχι την ημέρα που γίνεται η καταγραφή. Τέλος σε εσένα δεν θα καταλήξει με λάθος ημερομηνία σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση. (Δηλαδή γνωρίζεις το αμάξι που έκανε την ζημιά αλλά δεν γνωρίζεις, μέρα και ώρα. ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ και οι πέτρες στο δικαστήριο δεν πα να φέρεις και 15 μάρτυρες). Σε αυτή την χώρα έχουνε δει πολλά τα μάτια μου.ειδικα το τελευταία 2-3 χρόνια ο κόσμος έχει ξεφύγει.τωρα στο συγκεκριμένο σηκώνω τα χέρια. Υποθέσεις κάνουμε όλοι. Το θέμα είναι στο χαρτί της ασφαλιστικής ο άλλος τι ακριβώς έχει γράψει?
nk9 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Malthador είπε Και γίνονται, και προβλέπονται, και ισχύουν. Για παράδειγμα ήρθε κάποιος στο μαγαζί μου και με απείλησε έμμεσα. Πήγα στο ΑΤ της γειτονιάς μου κατέγραψε ο αξιωματικός υπηρεσίας (χωρίς μήνυση) το γεγονός και έτσι σε περίπτωση που πάθω κάτι είναι ενημερωμένοι. Πόσω δε μάλλον σε περίπτωση που μοιάζει με καραμπινάτη απάτη. Εννοείται ότι θα κάνουν καταγραφή. Εγραψα και πριν πως η αστυνομία έχει δουλειά μόνο εάν υποβάλλει μήνυση, καταθέτοντας ενόρκως πως διαπραττουν συγκεκριμένο αδίκημα σε βάρος του (π.χ. απάτη). Αυτό, όμως, είναι πρόωρο, καθώς πιθανόν η όλη ιστορία να οφείλεται σε μπέρδεμα ψηφίων πινακίδας. Ακόμα κι έτσι όμως, μπορεί να υποβάλλει. Τα λοιπά δεν ισχύουν. Μονομερεις δηλώσεις δεν καταγράφονται. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από nk9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα