Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

δεν θα του δωσουν στοιχεια λογω gdpr. μονο με εξουσιοδοτηση.

Μπορεί να τους πει ότι έχουν κάνει λάθος το νούμερο και δεν τον αφορά.Μπορεί πάλι να παραστήσει τον πατέρα του που ειναι κάτοχος του κινητού.

Αν επιμένουν ότι έχουν το σωστό κινητό ας τους πει να στείλουν επιστολή στο σπίτι με τα στοιχεία που θέλουν.Ετσι θα πρέπει να γράψουν προς ποιον απευθύνονται.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

αν σου πουν να καταθέσεις και τίποτα σε ευρώ πρόσεχε .................

η biftecoamerican έχει έδρα την Νιγηρία.

2 ώρες πριν, PedroG είπε

Σε σμσ που ήρθε στο δηλωμένο τηλέφωνο του ηλικιωμένου πατέρα μου γνωστοποιείται αναγγελία ατυχήματος απο γνωστότατη ιντερνετική εταιρεία ασφάλισης ΙΧ και ζητάτε να προσκομίσει στο πλαίσιο του φιλικού διακανονισμού τα στοιχεία του ο πατέρας μου (δίπλωμα, Άδεια κυκλοφορίας)

Την ώρα και μέρα όμως που καταγράφεται η υποτιθέμενη αναγγελία ατυχήματος ο πατέρας δεν μετακίνησε καν το ΙΧ του. 

Ωστόσο έγινε απο άλλη εταιρεία κίνηση αποζημίωσης. 

Ξέρει κανείς αν μπορώ να αποποιηθω για λογαριασμό του ηλικιωμένου πατέρα μου οποιαδήποτε ανάμειξη στο ατύχημα; 

Ο καημένος κοιμόταν εκείνη την ώρα και δεν κινεί το ΙΧ παρά μόνο πρωινές ώρες με φώς και έχει χάσει τον ύπνο του απο φόβο ότι τον μπλέξανε σε μη πραγματικο γεγονός μπροστά στο τυποποιημένο μύνημα που μόλις έλαβε. 

Προσπαθώ να τον καθησυχάσω λέγοντας ότι θα δηλώσει άρνηση μετακίνησης αλλά υπάρχει άραγε προστασία σε υποτιθέμενη τέτοια περίπτωση καταγγελίας

Έχουμε καμία γνώμη ή εμπειρία εδώ; Έχει τύχει ποτέ σε κανέναν;

Αν πραγματικά δεν έχει κινήσει το αυτοκίνητο και δεν έχει εμπλακεί σε τροχαίο δεν καταλαβαίνω τον λόγο ανησυχίας.

Αν ήταν τόσο εύκολο να σε μπλέξουν με αριθμό τηλεφώνου και πινακίδα θα ήμασταν όλοι μέσα για φόνο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ πραγματικά για το ενδιαφέρον σας...

Η ιντεραμερικαν έχει επαλήθευσει την καταγγελία που έγινε στο τηλέφωνο επικοινωνίας που είχα απο την πρώτη στιγμή απο συγκεκριμένο ΙΧ το οποίο όμως δεν ξέρω αν έδωσε πραγματικά στοιχεία.

Και αν βρήκε σπασμένο το φανάρι και έδωσε τα στοιχεία του πρώτου ΙΧ που βρήκε μπροστά του; Πώς προστατεύεται η αξιοπιστία και τιμή υπόληψη περιουσία κάποιου;

που ξέρω αν  απλά  συκοφάντει η καιροσκόπει προσπαθωντας να ρίξει το φταίξιμο στον πρώτο τυχόντα....αυτό είναι το Ερωτήμα μου. ..

Σε όλους έχει τύχει να έχουμε φθορά στο ΙΧ μας και να ευχόμαστε να υπήρχε άλλο τρίτο εμπλεκόμενο ΙΧ

Υπάρχουν αλλά στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ζημιάς απο ευθύνη του αυτοκινήτου μου;

Έχει τύχει ποτέ να σας επισυναψουν μομφή για κάτι που δεν κάνατε η Τουλάχιστον τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα που ισχυρίζεται η Generali στην καταγγελία της προς την εταιρεία μου Ιντεραμερικαν όπως μου εξήγησε η υπάλληλος τηλεφωνικά;;

Δεν ξέρω αν την προηγούμενη μέρα που κινήθηκε το ΙΧσυνέβη ατύχημα ....δεν υπέπεσε στην αντίληψη του οδηγού και Ουδέποτε κλήθηκε σε συμμόρφωση μέσω τροχαίας η αλλού τρόπου αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μόνο με γραπτό μήνυμα SmS απο την ασφαλιστική εταιρεία μας πήραμε ειδοποίηση 

47 λεπτά πριν, makis269 είπε

αν σου πουν να καταθέσεις και τίποτα σε ευρώ πρόσεχε .................

η biftecoamerican έχει έδρα την Νιγηρία.

Αν πραγματικά δεν έχει κινήσει το αυτοκίνητο και δεν έχει εμπλακεί σε τροχαίο δεν καταλαβαίνω τον λόγο ανησυχίας.

Αν ήταν τόσο εύκολο να σε μπλέξουν με αριθμό τηλεφώνου και πινακίδα θα ήμασταν όλοι μέσα για φόνο.

Παιδιά η καταγγελία έγινε στην Ελλάδα στην πόλη μου στην ασφαλιστική εταιρεία μου στην πινακίδα μου και στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχω στο συμβόλαιο μου. Ξέρω και τον αριθμό πινακίδας του καταγγέλλοντος. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ τον ισχυρισμό του καταγγέλλοντος.

Έχει αλλά αποδεικτικά στοιχεία;

1 ώρα πριν, NTC Labs είπε

δεν θα του δωσουν στοιχεια λογω gdpr. μονο με εξουσιοδοτηση.

Έχω πάρει ήδη την πινακίδα υπαρκτή του αντιδικου ΙΧ. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο... Ακόμη και αν μάθω τα στοιχεία του...τι θα τον καλέσω και θα τον ρωτήσω που πότε και γιατί δεν ενοχλήθηκα επιτόπου; Θα απαντήσει ότι έφυγα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα, εγώ πριν κάτι χρόνια είχα πέσει με το μηχανάκι με χαμηλή ταχύτητα (εν μέρει από λάθος του πατέρα μου αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία), χωρις να έχω διπλωμα και ένας φαινομενικά πολύ βοηθητικός τύπος με αμάξι σταμάτησε να δει αν είμαι καλά. Προφανώς δεν είχα πάθει τίποτα, τον ευχαρίστησα και έφυγα, χωρίς να μου πει κάτι άλλο.

Το ίδιο βράδυ με βρίσκει στο messenger και μου στέλνει ότι του έκανα ζημιά πίσω αριστερά. Εγώ ήμουν (και είμαι) 100% σίγουρος ότι δεν του έκανα καμία ζημιά. 

Ο ασφαλιστής, με δεδομένο ότι δεν είχα δίπλωμα, μας είπε να το καταπιούμε και να κάνει θετική δήλωση ο πατέρας μου. Του έδωσα, λοιπόν, του τύπου το τηλέφωνο του πατέρα μου, τον οποίο καλεί η μάνα του το επόμενο πρωί και κανονίζουν να μου στείλει φωτογραφίες και να τον ξαναπάρει για να έρθει πραγματογνώμονας.

Στελνει ο άλλος τις φωτογραφίες, στις οποίες ήταν ξεκάθαρο ότι η ζημιά δε γίνεται να είχε προκληθεί από εμένα και μετά εξαφανίζονται και αυτός και η μάνα του. Προφανώς κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να μου φορτώσουν τη ζημιά και ο πραγματογνώμονας θα το έβλεπε αμέσως (το μηχανάκι δεν είχε κανένα σημάδι που να δείχνει ότι τον γρατσούνισα, ειδικά έτσι όπως ήταν οι γρατσουνιές). Πιθανον να ρωτησαν και πραγματογνώμονα.

Τέσπα, αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι ασφαλιστικές δεν είναι ηλίθιες. Δε θέλουν να δωσουν περισσότερα λεφτα από όσα είναι απολύτως απαραίτητο να δώσουν. Ο πατέρας σου δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα.

Επεξ/σία από GodzillaCover
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό που μου εξήγησε η υπάλληλος της ιντεραμερικαν είναι να κάνω δήλωση άρνησης της εμπλοκής του ΙΧ και οδηγού την δεδομένη χρονική στιγμή και μερα που δηλώθηκε το ατύχημα. ... τονίζω δε ξέρω αν κάποια άλλη ώρα και μέρα έχει συμβεί αλλά επέλεξε να το δηλώσει τότε!

Αυτό μπορώ να κάνω και θα περιμένω τον εκπρόσωπο να επικοινωνήσει μαζί μου 

Δε ξέρω αν αρκεί αυτό δεδομένου δε ξέρω τι άλλο έχει στα χέρια του ο καταγγελων.....

Δεν πρόκειται να δεχτώ την καταγγελία δηλώνω αποποίηση ευθύνης για το συμβάν την ώρα και μέρα της καταγραφής 

Δημοσ.

Εγώ δεν πιστεύω ότι κάποιος άνθρωπος ξαφνικά τρελάθηκε και έδωσε την πινακίδα του πατέρα σου, κάτι θα έχει γίνει.

Καποτε με ειδοποίησαν και εμένα ότι ένα όχημα μου είχε προκαλέσει κάποια ζημιά.Φυσικά στην αρχή αρνήθηκα τα πάντα.Ψάχνωντας όμως διαπίστωσα ότι ένας υπάλληλος μου είχε σπάσει τον καθρέφτη μιας κοπέλας και έφυγε γιατί θεωρούσε ότι έφταιγε αυτή.

Θα πρότεινα να πεις στην ασφαλιστική να ενημερώσει τον άλλο εμπλεκόμενο ότι θέλεις να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά και να ακούσεις και την πλευρά του άλλου ανθρώπου,εγώ έτσι έβγαλα άκρη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PedroG είπε

Αυτό που μου εξήγησε η υπάλληλος της ιντεραμερικαν είναι να κάνω δήλωση άρνησης της εμπλοκής του ΙΧ και οδηγού την δεδομένη χρονική στιγμή και μερα που δηλώθηκε το ατύχημα. ... τονίζω δε ξέρω αν κάποια άλλη ώρα και μέρα έχει συμβεί αλλά επέλεξε να το δηλώσει τότε!

Αυτό μπορώ να κάνω και θα περιμένω τον εκπρόσωπο να επικοινωνήσει μαζί μου 

Δε ξέρω αν αρκεί αυτό δεδομένου δε ξέρω τι άλλο έχει στα χέρια του ο καταγγελων.....

Δεν πρόκειται να δεχτώ την καταγγελία δηλώνω αποποίηση ευθύνης για το συμβάν την ώρα και μέρα της καταγραφής 

Μην το πολύ κουράζεις το θέμα γιατί αγχώνεσαι και εσύ και ο πατέρας σου χωρίς λόγο. Φυσικά και αρνείσαι εγγράφως αλλά και προφορικώς ότι έχεις / έχετε σχέση με το ατύχημα. Η υποχρέωση σας και το άγχος σας σταματά εκεί. 

Τώρα αν η άλλη πλευρά διαπιστώσει ότι δεν έκανε λάθος, επιμένει, η ασφαλιστική σας κάνει οχλήσεις και σας ψαχνουν δικηγόροι, εμμενετε στην αρνητική σταση και συμβουλεύεστε δικηγόρο και τον ασφαλιστή σας για να ξεμπερδεύεις και να τελειώσει η υπόθεση το συντομότερο. 

Τώρα οι άλλοι ας καταλάβουν ότι έκαναν κάπου λάθος στα στοιχεία. 

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

OP, επειδή εμένα προσωπικά θα μου βρωμούσε απάτη από χιλιόμετρα, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να πάω στην αστυνομία για να κάνουν καταγραφή του συμβάντος, κανονικά με ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα και λοιπά στοιχεία.

Το δεύτερο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να πάρω στο τετραψήφιο της Interamerican στο οποίο οι κλήσεις καταγράφονται (όχι στο τηλέφωνο κάποιου ασφαλιστή, στην μαμά εταιρεία κατευθείαν), θα τους ενημέρωνα με έντονο και απεγνωσμένο ύφος ότι έχω πάει ήδη στην αστυνομία, ότι ο πατέρας μου είναι ηλικιωμένος και άρρωστος, τον έτρεχα στο νοσοκομείο νυχτιάτικα με τα ψεύδη σας κοκ.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων και με την προϋπόθεση ότι όντως δεν μετακινήθηκε το αυτοκίνητο, θα λυθεί αυτόματα το πρόβλημα.

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Malthador είπε

OP, επειδή εμένα προσωπικά θα μου βρωμούσε απάτη από χιλιόμετρα, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να πάω στην αστυνομία για να κάνουν καταγραφή του συμβάντος, κανονικά με ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα και λοιπά στοιχεία.

Το δεύτερο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να πάρω στο τετραψήφιο της Interamerican στο οποίο οι κλήσεις καταγράφονται (όχι στο τηλέφωνο κάποιου ασφαλιστή, στην μαμά εταιρεία κατευθείαν), θα τους ενημέρωνα με έντονο και απεγνωσμένο ύφος ότι έχω πάει ήδη στην αστυνομία, ότι ο πατέρας μου είναι ηλικιωμένος και άρρωστος, τον έτρεχα στο νοσοκομείο νυχτιάτικα με τα ψεύδη σας κοκ.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων και με την προϋπόθεση ότι όντως δεν μετακινήθηκε το αυτοκίνητο, θα λυθεί αυτόματα το πρόβλημα.

Στην αστυνομία θα πάει μόνο εάν θέλει να υποβάλλει μήνυση στον άλλον οδηγό, πράγμα που επί του παρόντος δεν έχει νόημα (καθώς μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος με την καταγραφή της πινακίδας).

Τα λοιπά περί μετάβασης στην αστυνομια μόνο για δήλωση κάποιων γεγονότων δεν γίνονται, δεν προβλέπονται και δεν ισχύουν.

Επεξ/σία από nk9
  • Moderators
Δημοσ.
20 minutes ago, nk9 said:

Τα λοιπά περί μετάβασης στην αστυνομια μόνο για δήλωση κάποιων γεγονότων δεν γίνονται, δεν προβλέπονται και δεν ισχύουν.

Και γίνονται, και προβλέπονται, και ισχύουν.

Για παράδειγμα ήρθε κάποιος στο μαγαζί μου και με απείλησε έμμεσα. Πήγα στο ΑΤ της γειτονιάς μου κατέγραψε ο αξιωματικός υπηρεσίας (χωρίς μήνυση) το γεγονός και έτσι σε περίπτωση που πάθω κάτι είναι ενημερωμένοι.

Πόσω δε μάλλον σε περίπτωση που μοιάζει με καραμπινάτη απάτη. Εννοείται ότι θα κάνουν καταγραφή.

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Malthador είπε

Ωραίο και αυτό, καταγραφή συμβάντος που δεν έχει συμβεί, θα γελάνε και οι πέτρες :)

15 ώρες πριν, PedroG είπε

Αυτό που μου εξήγησε η υπάλληλος της ιντεραμερικαν είναι να κάνω δήλωση άρνησης της εμπλοκής του ΙΧ και οδηγού την δεδομένη χρονική στιγμή και μερα που δηλώθηκε το ατύχημα. ...

Άρα τη λύση στην έχουν ήδη δώσει...

• Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Joshua21 said:

Ωραίο και αυτό, καταγραφή συμβάντος που δεν έχει συμβεί, θα γελάνε και οι πέτρες :)

Α δεν του έστειλαν SMS στον αριθμό του κινητού του με την πινακίδα του αυτοκινήτου του λέγοντάς του ότι ενεπλάκει σε ατύχημα χωρίς να έχει μετακινηθεί καν το όχημα;

Σόρι, λάθος διάβασα το αρχικό ποστ, my bad.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Α δεν του έστειλαν SMS στον αριθμό του κινητού του με την πινακίδα του αυτοκινήτου του λέγοντάς του ότι ενεπλάκει σε ατύχημα χωρίς να έχει μετακινηθεί καν το όχημα;

Σόρι, λάθος διάβασα το αρχικό ποστ, my bad.

Του ήρθε ή δεν του ήρθε sms δεν κάνει διαφορά με το πόσο γελοίο θα φανεί αν πας στην αστυνομία και ζητήσεις καταγραφή συμβάντος δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει συμβάν :)

• Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Joshua21 said:

Του ήρθε ή δεν του ήρθε sms δεν κάνει διαφορά με το πόσο γελοίο θα φανεί αν πας στην αστυνομία και ζητήσεις καταγραφή συμβάντος δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει συμβάν :)

Δεν είναι καθόλου γελοίο να πας στην αστυνομία και να πεις ότι σου έστειλαν SMS πως δήθεν έμπλεξες σε ατύχημα με σκοπό να σου αποσπάσουν χρήματα.

Εκτός κι αν σου έχει διαφύγει πως είναι πάγιο τρικ να αποσπάνε χρήματα από ηλικιωμένους απλά και μόνο τηλεφωνώντας τους.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν είναι καθόλου γελοίο να πας στην αστυνομία και να πεις ότι σου έστειλαν SMS πως δήθεν έμπλεξες σε ατύχημα με σκοπό να σου αποσπάσουν χρήματα.

Εκτός κι αν σου έχει διαφύγει πως είναι πάγιο τρικ να αποσπάνε χρήματα από ηλικιωμένους απλά και μόνο τηλεφωνώντας τους.

Κάτσε, άλλο αυτό που γράφεις τώρα (δλδ να δηλώσεις πιθανή προσπάθεια εξαπάτησης), και άλλο αυτό που είχες γράψει πριν (δλδ να ζητήσεις να γίνει καταγραφή συμβάντος για κάτι που ΔΕΝ έχει συμβεί).

Και όχι, δεν μου διαφεύγει τίποτα, το πρόβλημα ήταν ότι άλλο έγραψες και άλλο εννοούσες, καλώς ή κακώς δεν είμαι μέσα στο μυαλό σου για να ξέρω τι εννοείς ασχέτως του τι γράφεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...