Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε σμσ που ήρθε στο δηλωμένο τηλέφωνο του ηλικιωμένου πατέρα μου γνωστοποιείται αναγγελία ατυχήματος απο γνωστότατη ιντερνετική εταιρεία ασφάλισης ΙΧ και ζητάτε να προσκομίσει στο πλαίσιο του φιλικού διακανονισμού τα στοιχεία του ο πατέρας μου (δίπλωμα, Άδεια κυκλοφορίας)

Την ώρα και μέρα όμως που καταγράφεται η υποτιθέμενη αναγγελία ατυχήματος ο πατέρας δεν μετακίνησε καν το ΙΧ του. 

Ωστόσο έγινε απο άλλη εταιρεία κίνηση αποζημίωσης. 

Ξέρει κανείς αν μπορώ να αποποιηθω για λογαριασμό του ηλικιωμένου πατέρα μου οποιαδήποτε ανάμειξη στο ατύχημα; 

Ο καημένος κοιμόταν εκείνη την ώρα και δεν κινεί το ΙΧ παρά μόνο πρωινές ώρες με φώς και έχει χάσει τον ύπνο του απο φόβο ότι τον μπλέξανε σε μη πραγματικο γεγονός μπροστά στο τυποποιημένο μύνημα που μόλις έλαβε. 

Προσπαθώ να τον καθησυχάσω λέγοντας ότι θα δηλώσει άρνηση μετακίνησης αλλά υπάρχει άραγε προστασία σε υποτιθέμενη τέτοια περίπτωση καταγγελίας

Έχουμε καμία γνώμη ή εμπειρία εδώ; Έχει τύχει ποτέ σε κανέναν;

Επεξ/σία από PedroG
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω κάνει ήδη αναφέρουν μια ώρα και μέρα απο εταιρεία αντίδικο στην οποία έγινε αναφορά ατυχήματος, μου δώσανε την αντίδικο εταιρεία και τον αριθμό πινακίδας του υποτιθεμενου  αυτοκίνητου που έπαθε ζημιά την ώρα και μέρα. 

Ο πατέρας μου αρνείται ότι μετακινήθηκε τη συγκεκριμένη μέρα το ΙΧ του ήταν στο γκαράζ 

Επεξ/σία από PedroG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλείς τον ασφαλιστή σου να σε ενημερώσει για την ημέρα και ώρα για το συγκεκριμένο συμβάν. Στο ενοποιημένο σύστημα που έχουν οι ασφαλιστικές φαίνονται όλα με αριθμό φακέλου/υπόθεσης.

Ημέρα ώρα, πινακίδες εμπλεκόμενων, και αν υπάρχει καταγραφή της τροχαίας.

Αν δεν υπάρχει καταγραφή από τροχαία προφανώς παίζει να έγινε λάθος στη πινακίδα κατά δήλωση του άλλου οδηγού. Επίσης στα χαρτιά φαίνεται και ποιος υπέγραψε στη δήλωση ατυχήματος από τη δική σας πλευρά.

Μπορείς δηλαδή να δεις αν όντως το αυτοκίνητο του πατέρα σου το οδηγούσε ο ίδιος ή κάποιος άλλος.

Έχει κλειδί άλλος;

Το αυτοκίνητο φαίνεται τρακαρισμένο κάπου;

Υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία που θέλουν διευκρίνησης.

Πιθανολογώ οτι είτε κάποιος έδωσε λάθος στοιχεία πινακίδας, είτε κάποιος έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο και το απέκρυψε όταν το πήρε και έμπλεξε σε τροχαίο.

Θες να μας απαντήσεις σε αυτά;

απορώ γιατί γελάς.αλήθεια.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1
Δημοσ.

Κανείς άλλος δεν οδηγά το ΙΧ αυτό. Τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα ο πατέρας μου δεν μετακινήθηκε καθόλου την προηγούμενη μέρα ίσως, αλλά την ώρα και μέρα αναγγελίας όχι.

Δεν αναφέρθηκε ότι έγινε υπογραφή απο πλευράς του σε καμία φιλική ούτε συναινετική διαδικασία αλλά απλά ότι έγινε καταγγελία δε ξέρω αν πήγε τροχαίο θεωρώ πως όχι. Μάλλον κανένα σπασμένο φανάρι η προφυλάκτηρας και προσπαθούν να του το φορτώσουν. Έχει κανείς σας ανάλογη εμπειρία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μέρα και ώρα της δήλωσης σε μια ασφαλιστική μπορεί να διαφέρει από την μέρα και ώρα που έγινε το συμβάν.

Μιλάς με τον ασφαλιστή σου να σου δώσει λεπτομέρειες από τον φάκελο που κοινοποιήθηκε. Αν δεν έχει κοινοποιηθεί τίποτα πιθανόν έχει γίνει λάθος καταχώρηση κινητού τηλεφώνου ή λάθος καταχώρηση πινακίδας

το sms τι ακριβώς έγραφε; κάντο επακριβώς μια αντιγραφή εδώ.

Επεξ/σία από greekfragma
Δημοσ.

Στέλνεις email στις ασφαλιστικές (του πατέρα και του άλλου) ότι δεν εμπλακεί σε κανένα τροχαίο την τάδε μέρα ώρα και σημείο. 

Αν όντως ισχύει θα το ψάξουν και δε θα έχει κανένα πρόβλημα 

Έτυχε σε εμένα και έπειτα από συνομιλία με την ασφαλιστική μου είπαν το παραπάνω ακριβώς. (Την υποτιθέμενη ώρα μέρα μέρος ήμουν στη δουλειά - αν χρειαζόταν είχα το βίντεο εισόδου/εξόδου)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μύνημα που έλαβα ήταν:

"Για την ζημιά με αίτηση 109643 του ΑΑΑ 4544 θα χρειαστεί να μας προωθήσετε δήλωση ατυχήματος, άδεια κυκλοφορίας και διπλώμα οδηγού στο [email protected] "

Επεξ/σία από PedroG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, PedroG είπε

motorclients@ibteramerican.gr

Έχεις κανει λαθος η όντως εχει b

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PedroG είπε

Σε σμσ που ήρθε στο δηλωμένο τηλέφωνο του ηλικιωμένου πατέρα μου γνωστοποιείται αναγγελία ατυχήματος απο γνωστότατη ιντερνετική εταιρεία ασφάλισης ΙΧ και ζητάτε να προσκομίσει στο πλαίσιο του φιλικού διακανονισμού τα στοιχεία του ο πατέρας μου (δίπλωμα, Άδεια κυκλοφορίας)

Την ώρα και μέρα όμως που καταγράφεται η υποτιθέμενη αναγγελία ατυχήματος ο πατέρας δεν μετακίνησε καν το ΙΧ του. 

Ωστόσο έγινε απο άλλη εταιρεία κίνηση αποζημίωσης. 

Ξέρει κανείς αν μπορώ να αποποιηθω για λογαριασμό του ηλικιωμένου πατέρα μου οποιαδήποτε ανάμειξη στο ατύχημα; 

Ο καημένος κοιμόταν εκείνη την ώρα και δεν κινεί το ΙΧ παρά μόνο πρωινές ώρες με φώς και έχει χάσει τον ύπνο του απο φόβο ότι τον μπλέξανε σε μη πραγματικο γεγονός μπροστά στο τυποποιημένο μύνημα που μόλις έλαβε. 

Προσπαθώ να τον καθησυχάσω λέγοντας ότι θα δηλώσει άρνηση μετακίνησης αλλά υπάρχει άραγε προστασία σε υποτιθέμενη τέτοια περίπτωση καταγγελίας

Έχουμε καμία γνώμη ή εμπειρία εδώ; Έχει τύχει ποτέ σε κανέναν;

Γιατι δεν επικοινωνεις με την εταιρεια που σου εστειλε το sms?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποια στιγμή κάποιος με έξυσε με το αυτοκίνητό του. Τον ακολούθησα, τον κυνήγησα για λίγο, πήγαινε σφαίρα και δεν συνέχισα για πολύ μην έχουμε άλλα, έβγαλα βίντεο την πινακίδα του και απευθύνθηκα στην ασφαλιστική μου. Ο ισχυρισμός του -μετά από μέρες- ήταν ότι δεν έκανε κάτι, δεν κατάλαβε τίποτα, δεν ήταν αυτός κτλ. Ίσως να ήταν ντίρλα εκείνο το μεσημέρι και να τα πίστευε αυτά που έλεγε, δεν ξέρω. Τελικά έκανε θετική δήλωση στην ασφαλιστική του και το θέμα έκλεισε.

Καλού κακού έναν καλό έλεγχο στο αμάξι για επαφές με άλλο όχημα. Στην τελική, -αν υπάρξει υποψία για επαφή- κάνει αποδοχή, έχει καλό κάρμα, δεν του στοιχίζει κάτι, και ο άλλος εφόσον είναι ειλικρινής διορθώνει τη ζημιά του.

Edit

Στο θέμα μας, μιλάς με τον ασφαλιστή σας και τσέκαρε τη διεύθυνση του site αν είναι σωστή. Δεν εννοώ να πατήσεις στο λινκ.

Επεξ/σία από iml
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποια ειναι η IBteramerican ρε παιδες? εγω την interamerican ξερω. Μιλας με τον ασφαλιστη -  και εννοειται ΔΕΝ στελνεις ΤΙΠΟΤΑ στο email -  ΠΡΙΝ ρωτησεις στο ινσομνια ελεος δηλαδη. Αν αποδειχτει "λαθος" απο δολο καποιου αγνωστου πατας και μια αγωγη να γουσταρουμε.

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, PedroG είπε

Το μύνημα που έλαβα ήταν:

"Για την ζημιά με αίτηση 109643 του ΑΑΑ 4544 θα χρειαστεί να μας προωθήσετε δήλωση ατυχήματος, άδεια κυκλοφορίας και διπλώμα οδηγού στο [email protected] "

Παίρνεις τηλέφωνο την ιντεραμέρικαν και με τον αριθμό αίτησης ρωτάς ποιο όχημα/οδηγός  έκανε την ζημιά. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Παίρνεις τηλέφωνο την ιντεραμέρικαν και με τον αριθμό αίτησης ρωτάς ποιο όχημα/οδηγός  έκανε την ζημιά. 

δεν θα του δωσουν στοιχεια λογω gdpr. μονο με εξουσιοδοτηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...