Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε ένα σίδερο 4 ετών το οποίο έχει πιάσει μια μαυρίλα στην βάση της πλάκας η οποία ζεσταίνεται για το σιδέρωμα.

Προσπάθησα να την καθαρίσω με κάτι συνταγές που βρήκα, πιο συγκεκριμένα με ανάμιξη σόδας πλυντηρίου με λίγο νερό και επαλειψη της πάστας επάνω στην πλάκα για μισή ώρα και καθάρισμα μετά με πετσέτα και λίγο ξύδι, όπως και δοκιμασία με οδοντόκρεμα και βούρτσα. 

Δεν κατάφερα να κάνω τίποτε, από την πλάκα δεν αφαιρέθηκε κάποιο σημάδι ούτε στο ελάχιστο. 

Έχετε να προτείνετε κάτι πιο αποτελεσματικό; Σκέφτομαι για τίποτε tuboflo και καυστική σόδα αλλά μην διαβρωσει την πλάκα και την κάνει χειρότερα. 

Μου κάνει βέβαια εντύπωση διότι έχουμε στο σπίτι αρκετά παλαιότερο σίδερο που είχε χρήση δεκαετιών και το αποσυραμε, ουδέποτε απέκτησε αυτή την μαυρίλα η πλάκα του. 

custom_resized_68848db3-e759-408b-a116-ad42556dd726.jpg.7f15cdaebea8a4e5f500a89737a43d4d.jpg

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα ακουστεί περίεργο αλλά έχω καταφέρει να το βγάλω έχοντας το σίδερο ζεστό και με ένα σφουγγάρι μαλακό θα ρίξεις απορρυπαντικό ρούχων υγρό συμπυκνωμένο και θα το τρίψεις με αυτό.

btw η μαυρίλα είναι καμένο συνθετικό από τα συνθετικά ρούχα που σιδερώνεις πιθανότατα σε ψηλή θερμοκρασία.

Επεξ/σία από spooker
Δημοσ.

Παίζει κάτι που είναι σαν κραγιόν φάση ο μηχανισμός και κάνει δουλειά , άσπρο είναι , αν το βρω θα ποστάρω φωτό , το πήρα απο κατάστημα που πουλάει ατμοσίδερα , πρέσες κτλ

Δημοσ.
5 ώρες πριν, korakios είπε

Παίζει κάτι που είναι σαν κραγιόν φάση ο μηχανισμός και κάνει δουλειά , άσπρο είναι , αν το βρω θα ποστάρω φωτό , το πήρα απο κατάστημα που πουλάει ατμοσίδερα , πρέσες κτλ

Το έχω πετύχει και εγώ αυτό στο intenet. Απλα προσπαθώ να βρω λύση με μέσα που έχουμε στο σπίτι. Θα δοκιμάσω αυτό που μου είπε ο spooker αλλιώς θα πάω σε αυτό που είπες. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Έχουμε ένα σίδερο 4 ετών το οποίο έχει πιάσει μια μαυρίλα στην βάση της πλάκας η οποία ζεσταίνεται για το σιδέρωμα.

Προσπάθησα να την καθαρίσω με κάτι συνταγές που βρήκα, πιο συγκεκριμένα με ανάμιξη σόδας πλυντηρίου με λίγο νερό και επαλειψη της πάστας επάνω στην πλάκα για μισή ώρα και καθάρισμα μετά με πετσέτα και λίγο ξύδι, όπως και δοκιμασία με οδοντόκρεμα και βούρτσα. 

Δεν κατάφερα να κάνω τίποτε, από την πλάκα δεν αφαιρέθηκε κάποιο σημάδι ούτε στο ελάχιστο. 

Έχετε να προτείνετε κάτι πιο αποτελεσματικό; Σκέφτομαι για τίποτε tuboflo και καυστική σόδα αλλά μην διαβρωσει την πλάκα και την κάνει χειρότερα. 

Μου κάνει βέβαια εντύπωση διότι έχουμε στο σπίτι αρκετά παλαιότερο σίδερο που είχε χρήση δεκαετιών και το αποσυραμε, ουδέποτε απέκτησε αυτή την μαυρίλα η πλάκα του. 

custom_resized_68848db3-e759-408b-a116-ad42556dd726.jpg.7f15cdaebea8a4e5f500a89737a43d4d.jpg

Υπαρχει καθαριστικο για σιδερο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...