SilentVoice Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Ναι θα μπω και εγώ. Στο τέλος του εφκα θα ήμαστε οι τελευταίοι για σύνταξη και θα έχει ήδη χρεοκοπήσει. Ίσως βγεί κάτι καλύτερο με το τεκα. Μέχρι τότε να ήμαστε καλά και να περνάμε καλά.
logokrimenos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Πρέπει να ενημερώσω την εταιρεία μου οτι εκανα εγγραφή σε αυτο?
Silverage Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, logokrimenos είπε Πρέπει να ενημερώσω την εταιρεία μου οτι εκανα εγγραφή σε αυτο? Ναι
SilentVoice Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 14 hours ago, logokrimenos said: Πρέπει να ενημερώσω την εταιρεία μου οτι εκανα εγγραφή σε αυτο? Η απάντηση από το δικό μου hr , ήταν πως δεν χρειάζεται να τους ενημερώσω, γιατί τους πάει αυτόματα η ειδοποίηση.
Silverage Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Εμάς στο mail που μας στείλανε έγραφε "έχετε υποχρέωση να μας ενημερώσετε" κλπ. Μπορεί βέβαια οι δικοί μας να είναι λίγο βλάκες. Δεν είναι τίποτα όμως να στείλεις ένα mail και να τους γράφεις ότι γράφτηκες στο ΤΕΚΑ και η ασφάλιση ξεκινάει απο τότε.
DreamAxe Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Γνωρίζει κανείς αν οι εισφορές στο ΤΕΚΑ για επικουρική εκπίπτουν από το φορολογητέο? Έψαξα πολύ αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι
costas_ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, DreamAxe είπε Γνωρίζει κανείς αν οι εισφορές στο ΤΕΚΑ για επικουρική εκπίπτουν από το φορολογητέο? Έψαξα πολύ αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι Οχι βέβαια
DreamAxe Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, costas_ είπε Οχι βέβαια Άρα δεν κερδίζεις τίποτα, καλύτερα σε μεγαλύτερη ασφαλιστική κατηγορία στον ΕΦΚΑ που τουλάχιστον εκπίπτουν απο το εισόδημα. Κρίμα. Είχα διαβάσει αυτό και ήλπιζα να ισχύει και για το ΤΕΚΑ Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από DreamAxe
nick_souvlaki Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, DreamAxe said: Άρα δεν κερδίζεις τίποτα, καλύτερα σε μεγαλύτερη ασφαλιστική κατηγορία στον ΕΦΚΑ που τουλάχιστον εκπίπτουν απο το εισόδημα. Κρίμα. Είχα διαβάσει αυτό και ήλπιζα να ισχύει και για το ΤΕΚΑ Για μισθωτούς ρωτάς (γιατί αυτό που ανέβασες είναι για μη μισθωτούς, από ότι είδα); Είναι ακριβώς το ίδιο με τον ΕΦΚΑ. Απλά στην αναλυτική της μισθοδοσία αντί να γράφει Χ ποσό στο ΕΦΚΑ, γράψει Ψ στον ΕΦΚΑ και Ω στο ΤΕΚΑ. Το άθροισμα παραμένει το ίδιο (Χ=Ψ+Ω). Ο φόρος υπολογίζεται στο ποσό μετά την αφαίρεση τους.
DreamAxe Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 30 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε Για μισθωτούς ρωτάς (γιατί αυτό που ανέβασες είναι για μη μισθωτούς, από ότι είδα); Είναι ακριβώς το ίδιο με τον ΕΦΚΑ. Απλά στην αναλυτική της μισθοδοσία αντί να γράφει Χ ποσό στο ΕΦΚΑ, γράψει Ψ στον ΕΦΚΑ και Ω στο ΤΕΚΑ. Το άθροισμα παραμένει το ίδιο (Χ=Ψ+Ω). Ο φόρος υπολογίζεται στο ποσό μετά την αφαίρεση τους. Για μη-μισθωτούς;
Ashoka Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, nick_souvlaki είπε Για μισθωτούς ρωτάς (γιατί αυτό που ανέβασες είναι για μη μισθωτούς, από ότι είδα); Είναι ακριβώς το ίδιο με τον ΕΦΚΑ. Απλά στην αναλυτική της μισθοδοσία αντί να γράφει Χ ποσό στο ΕΦΚΑ, γράψει Ψ στον ΕΦΚΑ και Ω στο ΤΕΚΑ. Το άθροισμα παραμένει το ίδιο (Χ=Ψ+Ω). Ο φόρος υπολογίζεται στο ποσό μετά την αφαίρεση τους. Μπορείς να εξηγήσεις γιατί υπάρχει ποσό και για το ΕΦΚΑ και για το ΤΕΚΑ? Γιατί δεν υπάρχει μόνο για το ΤΕΚΑ αν αυτό είναι το ταμείο σου πια?
nick_souvlaki Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, Ashoka said: Μπορείς να εξηγήσεις γιατί υπάρχει ποσό και για το ΕΦΚΑ και για το ΤΕΚΑ? Γιατί δεν υπάρχει μόνο για το ΤΕΚΑ αν αυτό είναι το ταμείο σου πια? Μόνο το επικουρικό έγινε ΤΕΚΑ (δεν θυμάμαι τι ποσοστό είναι ακριβώς...νομίζω 6%). Όλα τα υπόλοιπα είναι στον ΕΦΚΑ. Μιλάω πάντα ως μισθωτός. Δεν έχω ιδέα για μη-μισθωτούς. 1 hour ago, DreamAxe said: Για μη-μισθωτούς; Δεν γνωρίζω δυστυχώς. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από nick_souvlaki 1
ATmega Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Απόσπασμα από ένα βίντεο (οποίος θέλει μπορεί να βρει και ολόκληρο το βίντεο). Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε πιο πολύ με διαφήμιση πάρα με ενημέρωση παρόλο που παρακολουθώ το συγκεκριμένο κανάλι και συζητάνε ενδιαφέροντα θέματα. Και εγώ ακόμα δεν έχω καταλήξει αν θα πάω στο Τεκα ή όχι...
melidonm Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, ATmega είπε Απόσπασμα από ένα βίντεο (οποίος θέλει μπορεί να βρει και ολόκληρο το βίντεο). Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε πιο πολύ με διαφήμιση πάρα με ενημέρωση παρόλο που παρακολουθώ το συγκεκριμένο κανάλι και συζητάνε ενδιαφέροντα θέματα. Και εγώ ακόμα δεν έχω καταλήξει αν θα πάω στο Τεκα ή όχι... Δεν σου φάνηκε, είναι διαφήμιση Και εγώ δεν έχω αποφασίσει, έτσι κι αλλιώς πρόκεται για την επικουρική ασφάλιση άρα μιλάμε για σχετικά μικρές εισφορές όπου δεν ξέρω αν θα κάνει κάποια διαφορά. Θέλει λίγο ψάξιμο πάντως για το αν συμφέρει σε σχέση με την επικουρική του εφκα, αν κάποιος έχει κάνει τους υπολογισμούς με βάση ότι ισχύει τώρα ας μας πει.
SilentVoice Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, melidonm said: αν συμφέρει σε σχέση με την επικουρική του εφκα Απ'οτι διάβασα-πίστεψα, ο εφκα πληρώνει με βάση το διαθέσιμο κεφάλαιο που έχει στο ταμείο του απο τις εισφορές. Στο τέλος του ΕΦΚΑ , φαντάζομαι , δεν θα υπάρχουν πολλα λεφτά στο ταμείο, γιατι όλοι θα είναι σε συνταξη ήδη και εμείς θα ήμαστε απο τους τελευταίους και ο ΕΦΚΑ θα πηγαινει για κλείσιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα