lephleg Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, jimdem582 είπε Κι εγώ που δοκίμασα βγάζει στο τέλος "Άγνωστο σφάλμα". Καλά δεν τα δοκιμάζουν πριν τα κάνουν release? Edit: Φαίνεται να το διόρθωσαν. Γράφτηκα. Στο myteka δεν μπορώ να συνδεθώ πάντως λέει οτι δεν ανήκω εκεί. Στο efka εμφάνισε τώρα και άλλη κατηγορία με εισφορές τεκα. Ναι όντως το διόρθωσαν. Στο myTEKA μπορούσα να μπω από πριν αλλά έδειχνε μηδενικές εισφορές και καμία κινήση. Παίζει να είχε γίνει μπερδεμα από την αρχική απόπειρα να γραφτώ αρχές του χρόνου. Στον e-ΕΦΚΑ εμφανίστηκε τώρα το νέο πλαίσιο εισφορών και στο ιστορικό ασφάλισης προστέθηκε "Επικουρική" με φορέα "ΕΦΚΑ" και έναρξη 01/09/2023. Καλή αρχή λοιπόν. Γεροί να είμαστε να καταφέρουμε να μαζέψουμε τίποτα. Με αυτά τα επίπεδα εισφορών δε το λες και 401k αλλά τουλάχιστον να μη μας τα φάνε! ✂️ Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από lephleg 1
SilentVoice Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Αντε ας πούμε οτι το ΤΕΚΑ θα πάει καλά και θα κρατήσει μέχρι να δούμε κάποια στιγμή σύνταξη. Οταν θα έρθει η ώρα , είδα όμως οτι όσοι είχαμε ΕΦΚΑ μέχρι τώρα, θα παιρνουμε συνταξη και απο ΕΦΚΑ & απο ΤΕΚΑ. Αυτό με τρομάζει λίγο με την διπλή σύνταξη και την διαδικασία που θα χρειαστεί για να την πάρουμε.
Haldol Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Quote Αποτελεί ένα προσωπικό κεφάλαιο που θα βρίσκεται στη διάθεσή σας, όταν πλέον δεν θα είστε σε θέση να εργαστείτε και είναι εγγυημένο από το κράτος. Βάζουν και ανεκδοτάκια πρώτη φάτσα στο site του ΤΕΚΑ, για να μας πάει καλά η μέρα! 😀 Ότι δηλαδή την τελευταία δεκαετία ο κόσμος εμπιστεύεται το κράτος ώστε να έχει κάποια βαρύτητα η εγγύησή του... 1
colombiano747 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 η επικουρικη συνταξω οπως το ΤΕΚΑ οταν θα βγει καποιος στην συνταξη πως δινεται; πες πχ οτι εχεις μαζεψει μεχρι την συνταξη 50κ, θα σου δινουν ενα ποσο ανα μηνα που θα συμπληρωνει την κυρια συνταξη σου; θα στα δωσουν ολα ΕΦΑΠΑΞ ποσο; Θα παρεις πισω ολο το ποσο που ειχες μαζεψει ή ουτε τα μισα;
lephleg Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν δεν γίνει κανένα "κουρεμα" στη πορεία θα πρέπει να πάρεις πίσω όλα όσα έδωσες διορθωμένα με βάση το πληθωρισμό + ο,τι έχει αποφέρει η επένδυση τους. Θεωρήτικα εγγυόνται οτι δε θα πάρεις λιγότερα από οσα κατέβαλες ακόμη και εάν η επενδυση τους έχει αποφέρει ζημίες αντί για κέρδη. Τέλος, δεν ξέρω εάν θα δώσουν επιλογή για εφάπαξ καταβολή ή αναγκαστικά μόνο απονομή επικουρικής σύνταξης στο ύψος που οι ιδιοι θα καθορίσουν με βάση το πόσο που θα έχει μαζευτεί. Με μαθηματικά χαρτοπετσέτας και χωρίς να υπολογίζεις αποδόσεις για έναν 35αρη που ξεκινάει να καταβάλλει τώρα τη μέγιστη εισφορά για 30 χρόνια ζήτημα να φτάνουν για 80-100 ευρώ το μήνα. Για τους 18αρηδες που πέρα από παραπάνω χρόνια εισφορών θα έχουν και αρκετά χρόνια ανατοκισμού το ΤΕΚΑ θα πρέπει να είναι σε θέση να αποφέρει πολύ καλύτερες συντάξεις από αυτές που δίνει ο ΕΦΚΑ σήμερα. Προσωπικά είμαι περίεργος να δω πόση διαφάνεια θα υπάρχει στο που τοποθετήθηκαν τα χρήματα, τι απέφεραν και τι παρακρατήθηκε για κόστος διαχείρισης κάθε έτος. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2023 από lephleg
Gatoskylo8 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, lephleg είπε Αν δεν γίνει κανένα "κουρεμα" στη πορεία θα πρέπει να πάρεις πίσω όλα όσα έδωσες διορθωμένα με βάση το πληθωρισμό + ο,τι έχει αποφέρει η επένδυση τους. Θεωρήτικα εγγυόνται οτι δε θα πάρεις λιγότερα από οσα κατέβαλες ακόμη και εάν η επενδυση τους έχει αποφέρει ζημίες αντί για κέρδη. Τέλος, δεν ξέρω εάν θα δώσουν επιλογή για εφάπαξ καταβολή ή αναγκαστικά μόνο απονομή επικουρικής σύνταξης στο ύψος που οι ιδιοι θα καθορίσουν με βάση το πόσο που θα έχει μαζευτεί. Με μαθηματικά χαρτοπετσέτας και χωρίς να υπολογίζεις αποδόσεις για έναν 35αρη που ξεκινάει να καταβάλλει τώρα τη μέγιστη εισφορά για 30 χρόνια ζήτημα να φτάνουν για 80-100 ευρώ το μήνα. Προσωπικά είμαι περίεργος να δω πόση διαφάνεια θα υπάρχει στο που τοποθετήθηκαν τα χρήματα, τι απέφεραν και τι παρακρατήθηκε για κόστος διαχείρισης κάθε έτος. Εγώ πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω και αν αξίζει να αλλάξω. Πάντως όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι εγγράφονται αποκλειστικά στο ΤΕΚΑ. Μάλλον θα αλλάξω, αν και λέω να περιμένω άλλο λίγο.
Silverage Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Και εμένα με έχουν ειδοποιήσει εδώ και καιρό απο τη δουλειά ότι μπορώ να αλλάξω μέχρι τέλος του χρόνου και προβληματίζομαι. Σκέφτομαι να αλλάξω γιατί ο ΕΦΚΑ είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμος και μέχρι να βγώ εγώ στη σύνταξη σε 40+ χρόνια ποιός ξέρει πώς θα είναι η κατάσταση αλλά και στον ΤΕΚΑ, ποιός εμπιστεύεται το κράτος να κρατήσει τα λεφτά σου και να στα επιστρέψει στο ακέραιο; Προσωπικά πιστεύω ότι στο μέλλον όταν θα έχουν λιγοστέψει οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ θα τους μεταφέρουν όλους στο ΤΕΚΑ και θα φάνε ότι λεφτά θα έχουν μαζευτεί.
Kag1ante Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 7/9/2023 στις 12:30 ΠΜ, panagiotis54 είπε o τεκα ειναι ταμειο που θα σε πληρωσει αφου βγεις σε συνταξη και αφου του τα εχεις ηδη σκασει....δεν νομιζω πως επηρεαζει καπου την περιπτωση σου Ευχαριστω και αλλη μια απορια. Εγω τωρα ειμαι ανεργος (κανονικα εγγεγραμενος στον ΟΑΕΔ). Μπαινω να κανω αιτηση να παω απο ΕΦΚΑ σε ΤΕΚΑ και μου λεει να συμπληρωσω Αριθμο Μητρωου Εργοδοτη. Που το βρισκω αυτο;
panagiotis54 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 o τεκα ειναι ασφαλιστικο ταμειο.....αρα? πρεπει να εισαι ασφαλισμενος!! για να εχεις αριθμο εργοδοτη.....??? Πρεπει να εχεις εργοδοτη...
lephleg Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εναλλακτικά να είσαι μη μισθωτός/ελευθερος επαγγελματίας, αρα να αυτοασφαλίζεσαι και να καταβάλεις μονος σου τις εισφορές κάθε μήνα. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2023 από lephleg
Kag1ante Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, panagiotis54 είπε o τεκα ειναι ασφαλιστικο ταμειο.....αρα? πρεπει να εισαι ασφαλισμενος!! για να εχεις αριθμο εργοδοτη.....??? Πρεπει να εχεις εργοδοτη... Ναι το καταλαβα αυτο😂 Σε λιγο καιρο πιανω πρακτικη απλα ρωταω αν φαινεται στη συμβαση πχ ή αν πρεπει να το ρωτησω σε καποιον ανωτερο
Titos301 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Παράταση για ένα έτος στην προθεσμία για προαιρετική ασφάλιση στο ΤΕΚΑ 1
SilentVoice Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 18 minutes ago, Titos301 said: Παράταση για ένα έτος στην προθεσμία για προαιρετική ασφάλιση στο ΤΕΚΑ Ωραία!! Θα το ξεκινήσω μάλλον και θα μιλήσω με το HR κάποια στιγμή για να ενταχθω. Όπως πάνε τα πράγματα με τον εφκα, βλέπω να έχει χρεοκοπήσει άσχημα σε 30 χρόνια που ίσως πάρω σύνταξη. 1
logokrimenos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Παιδιά σήμερα επεσα πανω σε ενα άρθρο και ξεκινησα να το ψαχνω. Ειδα ληγει τελος του χρονου η προθεσμια και σκεφτομαι να μπω. 34 ειμαι πιστεύετε θα αξιζει? Ο μισθος μ ειναι αρκετα καλος και αρα οι εισφορές που δινω υψηλες
Silverage Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Παιδιά σήμερα επεσα πανω σε ενα άρθρο και ξεκινησα να το ψαχνω. Ειδα ληγει τελος του χρονου η προθεσμια και σκεφτομαι να μπω. 34 ειμαι πιστεύετε θα αξιζει? Ο μισθος μ ειναι αρκετα καλος και αρα οι εισφορές που δινω υψηλες Εγώ μπήκα το καλοκαίρι. Εφόσον όλοι πλέον μπαίνουν στο καινούριο ταμείο δεν βλέπω το παλιό να έχει μέλλον. Όχι ότι κωλώνουν αργότερα να τα συγχωνεύσουν και να μας φάνε τις εισφορές, λέμε τώρα. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από Silverage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα