Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, μετά από αρκετά χρόνια και μιας και έρχεται και η Black Friday ( αν βρεθεί καμία έκπτωση σε ότι επιλέξω), ζητώ τα "φώτα" των ειδικών για μια vfm με ελάχιστο κόστος αναβάθμιση.

Το σύστημά μου έχει AMD A8-5600K (graphics  HD 7560D), GIGABYTE F2A85XM-D3H (AMD A85X chipset), 16 GB RAM ddr3 sdram και SSD SAMSUNG 850 EVO

Με έβγαλε ασπροπρόσωπο πολλά χρόνια (καθημερινή all around χρήση, χωρίς gaming), αλλά πλέον με πολλά tabs ανοιχτα σε browser, virtual box να τρέχει home assistant και καμια φορά obs να κάνει recording και να βλέπω κάποιο streaming παράλληλα ξεπερνά τις δυνάμεις του.

Θέλω λοπόν κάποιο  αντίστοιχο Vfm στη σημερινή εποχή, που θα με βγάλει για αρκετά χρονάκια για απλή χρήση. Πάμε λοιπόν για motherboard-Cpu-ram και nvme δίσκο (οθόνη, κουτί, περιφερειακά, τροφοδοτικό υπάρχουν), η συναρμολόγηση θα γίνει από εμένα.

Μας ενδιαφέρει και η χαμηλή κατανάλωση, μένει ανοιχτό πολλές ώρες τη μέρα, πολλές φορές και 24ωρο. "Καίει" περίπου 130-140 W με οθόνη ανοιχτή.

Budget το χαμηλότερο δυνατό (vfm όμως), ανάλογα με τον επεξεργαστή που θα επιλεγεί. Βλέπω ότι το vfm είναι αυτή τη στιγμή ο ryzen 5600 ή πάω και σε κάτι λιγότερο?

Αγορά από όπου "συμφέρει" όλα μαζί ή ανα κομμάτι.

Αναμένω τα "φώτα" σας. Ευχαριστώ πολύ

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πάρε τον σημερινό VFM  AMD RYZEN 5600G που είναι πολύ δυνατός με ενσωματωμένα γραφικά.

Θα σου πρότεινα να τον βάλεις παρέα με ένα ASRCOK DESKMINI X300 ,

μαζί με 16GB  ή και μεγαλύτερη (32) SO DIMM μνήμη στα 3200Mhz .

Στην ουσία προτείνω το παρακάτω

Αυτά που έχεις όπως είναι τα πουλάς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, vaggy είπε

Βλέπω ότι το vfm είναι αυτή τη στιγμή ο ryzen 5600 ή πάω και σε κάτι λιγότερο?

Έχεις κάποια γραφικών ήδη και κοιτάς τον 5600?δεν έχει γραφικά ο συγκεκριμένος.Αν δεν έχεις κάρτα, τότε σε καινούργιο, μονόδρομος ο 5600g που σου είπε ο φίλος πιο πανω.Μπορεις να βάλεις b550 μητρική αλλά και b450 με την προϋπόθεση να μιλήσεις με το κατάστημα για να σιγουρευτείς πως έχει το σωστό bios για τον 5600g.Με b450 θα κάνεις πιο οικονομικά τη δουλειά σου (20 με 30 ευρο κάτω από b550),αλλά θα χρειαστεί η συνεννόηση που σου προανέφερα.Με b450 μητρική μπορείς να δεις στα 290ευρο τα παρακάτω..

https://www.skroutz.gr/s/30374900/AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html

https://www.skroutz.gr/s/15498117/Asus-Prime-B450-Plus-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

https://www.bestprice.gr/item/2155956791/gskill-ripjaws-v-16gb-ddr4-3600mhz-c18-black.html?qo=16gb+3600mhz+cl+18&from=cat

https://www.skroutz.gr/s/23036400/Crucial-P2-SSD-500GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-CT500P2SSD8.html

Αν θες b550 μητρική https://www.skroutz.gr/s/24005309/Gigabyte-B550M-DS3H-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Ωραία, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Βλέπω ότι είναι μονόδρομος ο 5600G (είχα ακούσει σαν vfm τον 5600 αλλά δεν πρόλαβα να τσεκάρω ότι δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά-αλήθεια αυτή είναι η μόνη διαφορά?)

Για μητρική από τις 2 που προτείνει ο φίλος @niko13, βλέπω η διαφορά είναι στα 20 ευρώ περίπου (η b450 είναι βέβαια ATX και η 550 micro ATX), αν πραγματικά αξίζει θα πάω σε 550 (είναι προφανώς νεότερο chip, τί κερδίζω όμως, ίσως περισσότερες δυνατότητες αναβάθμισης στο μέλλον?)  Αν και η Gigabyte που έχω χρόνια δεν μου παρουσίασε θέματα, δεν μου άρεσε πολύ το bios της, δεν ξέρω αν και τωρα είναι έτσι, σε ASUS ποιά είναι vfm b550 μητρική?

Μνήμες gskill ripjaws  έχω και τώρα και nvme έχω ακούσει καλά λόγια για Western Digital Blue SN570, Samsung 980 και Samsung 970 Evo Plus (αλήθεια οι μητρικές που ψάχνω πάιρνουν όλες PCIe Gen 3.0 ?)

Κουτί έχω ένα καλό Thermaltake για να μπουν αλλά ενημερωτικά @adtakhs το ASRCOK DESKMINI X300, το βλέπω στα 180 ευρώ (τί περιλαμβάνει σε αυτή την τιμή?)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, vaggy είπε

Ωραία, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Βλέπω ότι είναι μονόδρομος ο 5600G (είχα ακούσει σαν vfm τον 5600 αλλά δεν πρόλαβα να τσεκάρω ότι δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά-αλήθεια αυτή είναι η μόνη διαφορά?)

Για μητρική από τις 2 που προτείνει ο φίλος @niko13, βλέπω η διαφορά είναι στα 20 ευρώ περίπου (η b450 είναι βέβαια ATX και η 550 micro ATX), αν πραγματικά αξίζει θα πάω σε 550 (είναι προφανώς νεότερο chip, τί κερδίζω όμως, ίσως περισσότερες δυνατότητες αναβάθμισης στο μέλλον?)  Αν και η Gigabyte που έχω χρόνια δεν μου παρουσίασε θέματα, δεν μου άρεσε πολύ το bios της, δεν ξέρω αν και τωρα είναι έτσι, σε ASUS ποιά είναι vfm b550 μητρική?

Μνήμες gskill ripjaws  έχω και τώρα και nvme έχω ακούσει καλά λόγια για Western Digital Blue SN570, Samsung 980 και Samsung 970 Evo Plus (αλήθεια οι μητρικές που ψάχνω πάιρνουν όλες PCIe Gen 3.0 ?)

Κουτί έχω ένα καλό Thermaltake για να μπουν αλλά ενημερωτικά @adtakhs το ASRCOK DESKMINI X300, το βλέπω στα 180 ευρώ (τί περιλαμβάνει σε αυτή την τιμή?)

Εγώ με τον 5600g θα πήγαινα b450.Δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω το b550 μιας και ο 5600g δεν έχει pcie4 να πεις πως θα το εκμεταλλευτεις.Απλα έχεις περισσότερες πιθανότητες να έχει το σωστό bios για τον επεξεργαστή.Αλλα σιγά τα αυγά..Κάνε ένα τηλ στο καταστημα να συνεννοηθεις το ίδιο για την b450.Ολες έχουν pcie 3 εννοειται

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
Μόλις τώρα, niko13 είπε

Εγώ με τον 5600g θα πήγαινα b450.Δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω το b550 μιας και ο 5600g δεν έχει pcie4.Απλα έχεις περισσότερες πιθανότητες να έχει το σωστό bios για τον επεξεργαστή.Αλλα σιγά τα αυγά..Κάνε ένα τηλ στο καταστημα να συνεννοηθεις το ίδιο για την b450

Με μια απάντηση μου λύνεις 2 απορίες. Για pcie 4 nvme πρέπει να πάω σε άλλο επεξεργαστή-σωστά? Και επίσης ανούσιο το b550. Από b450 με τις τωρινές τιμές, η πιο vfm είναι η asus που πρότεινες?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, vaggy είπε

Με μια απάντηση μου λύνεις 2 απορίες. Για pcie 4 nvme πρέπει να πάω σε άλλο επεξεργαστή-σωστά? Και επίσης ανούσιο το b550. Από b450 με τις τωρινές τιμές, η πιο vfm είναι η asus που πρότεινες?

Σωστά θες άλλο επεξεργαστή για pcie4.Εμενα ναι μου φαίνεται η πιο vfm επιλογή η asus,υπάρχουν και κανα δυο φθηνότερες αλλά προτιμω να έχει ένα υποτυπώδες heatsink πάνω από τα vrm.Δεν χάνεις κάτι με το pcie 4 στους nvmes,εμένα που έβαλα το ίδιο μου φαίνεται.

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, vaggy είπε

Όλες οι vfm έχουν βλέπω μια θύρα nvme. Αρκεί? Το pcie 4 τί cpu θέλει?

Αν αρκεί είναι δικό σου θέμα περισσότερο και τι ανάγκες εχεις.Αλλιως ανεβαίνεις σε τιμή ,ξέρεις πως πάει..Δυστυχώς με ενσωματωμένα γραφικά δεν γίνεται pcie4.θα έπρεπε να κοιτάμε ryzen 5600 αλλά μετά θα θέλουμε κάρτα γραφικών..https://www.skroutz.gr/s/26135876/Gigabyte-B450-Aorus-Elite-V2-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vaggy είπε

Όλες οι vfm έχουν βλέπω μια θύρα nvme. Αρκεί? Το pcie 4 τί cpu θέλει?

Αν δεν εχεις απαιτησεις σε games πας σε 5600 με 550 και βαζεις μια καρτουλα φθηνη και εννοειται και Nvme gen4 ............πολυ πιο γρηγορα πραγματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Αν δεν εχεις απαιτησεις σε games πας σε 5600 με 550 και βαζεις μια καρτουλα φθηνη και εννοειται και Nvme gen4 ............πολυ πιο γρηγορα πραγματα

Δεν παίζει games και τον ενδιαφέρει min κατανάλωση ρευματος δεν έχει νόημα συστημα με κάρτα γραφικών ρε τριπλεξ νομίζω.

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
Μόλις τώρα, niko13 είπε

Δεν παίζει games και τον ενδιαφέρει min κατανάλωση ρευματος δεν έχει νόημα συστημα με κάρτα γραφικών ρε τριπλεξ νομίζω.

5600 και ριχνει μια 1030 που ειναι φθηνη , το μονο +++ που θα κερδισει ειναι στις ταχυτητες του nvme  & cpu λογω της b550..........λιγο ειναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλει πιο ακριβή μητρική,πιο ακριβο σκληρό και μια 1030 που έχει κάνα 90 ευρο.Και όλα αυτά για να έχει pcie 4?Εμενα δεν μου κάθεται καλα.Αλλα καλύτερα να έχει και τους δύο δρόμους κ ας κρίνει ο φίλος..εγώ πάντως σε everyday πράγματα δεν είδα διαφορά τώρα με pcie 4 σε σχέση με πριν pcie3.Ισως σε πιο εξειδικευμένα να υπάρχει.

Επεξ/σία από niko13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...