boomberman7 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πολυ καλησπέρα οποιος εχει όρεξη ας ριξει μια ματιά Λοιπον εχουμε και λεμε εχω ενα σύστημα με. : fx6300/gtx750/ga-78lmt-usb3-psu 500w- και ραμ διαφορες Συνδέω λοιπον το σύστημα ολα καλα ολα ωραια και δεν εχω εικονα με τιποτα to cpu fan γυρναει η καρτα γραφικων γυρναει ολα γυρνανε ο ssd δουλευει και εγω απλα εχω μια μαυρη οθονη. Εχβ δοκιμασει αμετρητες φορες το "κολπο" με το reset με την μπαταρια μητρικης, εχω δοκιμάσει ram διαφορετικες θεσεις μονες διπλες ολα τπτ Δοκιμασε το hdmi/vga και πάνω στην μητρική και πάνω στην καρτα παλι τιποτα Η οθομη δοκιμασμένη δουλεύει Τα καλωδια δοκιμασμένα δουλεύουν Η καρτα δοκιμασμένη δουλεύει Τα υπολοιπα (?) Στα υπόψιν που ισως μπορει να βοηθήσει οταν βγαζω το καλώδιο τις οθονης απο πάνω ξαγνικα απο μαυρη βγαζει το γνωστο μήνυμα check signal cable αρα ...? *o ssd εχει κανονικα OS πανω του γενικοτερα ουτε bios logo δεν μοθ δειχνει **εχω δοκιμασει να βγακω το καλωδιο του psu και μα πατήσω pwr button 5sec για να αδειασει οτι ρευμα εχει πανω κλπ κλπ *** δυστηχως δεν εχω speaker για να καταλαβω αν μου βγαζει καποια βλαβη Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από boomberman7
triplex1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 κατι δεν παταει καλα πχ καλωδιο sata , καλωδιο 24πινο , καλωδιο cpu , η καρτα γραφικων , αν οχι δοκιμασε αλλο καλωδιο τροφοδοσιας και οχι το ιδιο....................ο ssd πως κατλαβαινεις οτι δουλευει? δεν ακουγονται οι ssd εκτος αν ειναι καινουριο μοντελο και δεν το ξερουμε 3
boomberman7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Καλημέρα, ο ssd δουλευει γτ δοκιμάστηκε σε αλλο σύστημα οπως δοκιμαστηκε και αλλος σκληρός δισκος στο δικό μου Θα ρίξω μια ματια παλι το απόγευμα που ισως βρω και αλλο τροφοδοτικό
sstratos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Ο δίσκος είναι άσχετος με το boot up sequence. Επρεπε boot logo να σου βγάζει. Για καλό και για κακό να τον αποσυνδέσεις.. 3
triplex1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 ''Στα υπόψιν που ισως μπορει να βοηθήσει οταν βγαζω το καλώδιο τις οθονης απο πάνω ξαγνικα απο μαυρη βγαζει το γνωστο μήνυμα check signal cable αρα ...? '' Να υποθεσω οτι ολα τα βγαζεις και τα βαζεις με αναμμένο το pc 1
boomberman7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, triplex1 είπε ''Στα υπόψιν που ισως μπορει να βοηθήσει οταν βγαζω το καλώδιο τις οθονης απο πάνω ξαγνικα απο μαυρη βγαζει το γνωστο μήνυμα check signal cable αρα ...? '' Να υποθεσω οτι ολα τα βγαζεις και τα βαζεις με αναμμένο το pc Ναι εννοειτε Το περιεργο τις υποθεσεις που δεν το εγραψα για να μην τα περιπλεξω τυχαινει να εχω ενα σύστημα 1155 g2030 κλπ το μηχανημα bootarei ποτε κομπλε ποτε δεν μου βγαζει τίποτα οπως λεω απο πανω Ως λύση (μαλλον) βαζω βγαζω ραμ βγαζω ρευματα επιμενω με το power button και παιρνει Το μονο κοινο με το πανω build ssd/hdd-psu οπότε ίσως οπως ειπες απο παμω το psu δεν δινει "σωστα" ρευματα 3 ώρες πριν, sstratos είπε Ο δίσκος είναι άσχετος με το boot up sequence. Επρεπε boot logo να σου βγάζει. Για καλό και για κακό να τον αποσυνδέσεις.. Οκ αρα μεχρι να poostarei bios logo δεν τον χρειάζομαι
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, boomberman7 είπε Πολυ καλησπέρα οποιος εχει όρεξη ας ριξει μια ματιά α.) Λοιπόν, όπως σου έχουν γράψει και τα παιδιά είναι καλύτερα να αποσυνδέσεις και τα δύο καλώδια του ssd, για να έχεις λιγότερους άγνωστους παράγοντες. Αν έχει και άλλους δίσκους το μηχάνημα, κάνε το ίδιο, αποσύνδεσέ τους και από μητρική και από τροφοδοτικό. Για τον ίδιο λόγο είναι καλό να βγάλεις και την κάρτα γραφικών. Με την οθόνη συνδεδεμένη στην έξοδο της μητρικής, δοκίμασε μήπως μπορεί το μηχάνημα να δώσει πλέον εικόνα. Οι μνήμες σου δεν ξέρεις αν λειτουργούν, δοκίμασε τες όλες μία μία. 10 ώρες πριν, boomberman7 είπε Εχβ δοκιμασει αμετρητες φορες το "κολπο" με το reset με την μπαταρια μητρικης, β.) Αν ακόμα έχεις την ίδια συμπεριφορά, επιβεβαίωσε μας ότι κάνεις το clear cmos σωστά. Δεν αρκεί να βγάλεις μόνο τη μπαταρία της μητρικής και να περιμένεις. Χρειάζεται αφού έχεις σβήσει τον υπολογιστή και αφού έχεις βγάλει τη μπαταρία, με το κατσαβίδι σου να κρατήσεις ενωμένα τα δύο πινάκια με την ένδειξη CLR_CMOS. Αυτά θα τα βρεις στη μεριά που είναι σημειωμένη με το νούμερο 15 στο παρακάτω σχεδιάγραμμα: Μία φορά το κάνεις το clear cmos, αλλά σωστά. Δοκίμασε πάλι τις μνήμες σου μία μία, μήπως τώρα παίρνεις εικόνα. Επιβεβαίωσε και τα βύσματα με τα νούμερα 1 και 2 τα έχεις συνδέσει σωστά και πάνε τέρμα κάτω χωρίς να χωράει το νύχι σου ενδιάμεσα. γ.) Αν ακόμα είσαι στα ίδια, είναι καλό σε αυτό το σημείο να μετρήσεις τη μπαταρία της μητρικής με πολύμετρο. Πρέπει να γράφει 3V και πάνω. Αν γράφει λιγότερο την αλλάζεις. δ.) Και πάμε στο συνήθη ύποπτο αν δεν έχεις βγάλει άκρη με τα παραπάνω, το psu 500w. Βρίσκεις άλλο καινούριο και δοκιμάζεις με εκείνο. 5 λεπτά πριν, boomberman7 είπε Το περιεργο τις υποθεσεις που δεν το εγραψα για να μην τα περιπλεξω τυχαινει να εχω ενα σύστημα 1155 g2030 κλπ το μηχανημα bootarei ποτε κομπλε ποτε δεν μου βγαζει τίποτα οπως λεω απο πανω Δεν έχει τίποτα το περίεργο αυτή η υπόθεση και αν το είχες γράψει νωρίτερα, θα σου είχαν δώσει απάντηση νωρίτερα και δε θα έγραφα την ιστορία της ζωής μου. Έχεις χαλασμένο τροφοδοτικό. 4
boomberman7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Παίδες καλησπέρα πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας και που ασχοληθήκατε δεύτερον να ζητήσω συγνώμη που δεν τα έγραψα από την αρχή όλα απλά πίστευα ότι θα μπλέξουν πολύ. Το απόγευμα θα πάω για τροφοδοτικο θα ενημερώσω Ευχαριστώ πολύ 5 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε α.) Λοιπόν, όπως σου έχουν γράψει και τα παιδιά είναι καλύτερα να αποσυνδέσεις και τα δύο καλώδια του ssd, για να έχεις λιγότερους άγνωστους παράγοντες. Αν έχει και άλλους δίσκους το μηχάνημα, κάνε το ίδιο, αποσύνδεσέ τους και από μητρική και από τροφοδοτικό. Για τον ίδιο λόγο είναι καλό να βγάλεις και την κάρτα γραφικών. Με την οθόνη συνδεδεμένη στην έξοδο της μητρικής, δοκίμασε μήπως μπορεί το μηχάνημα να δώσει πλέον εικόνα. Οι μνήμες σου δεν ξέρεις αν λειτουργούν, δοκίμασε τες όλες μία μία. β.) Αν ακόμα έχεις την ίδια συμπεριφορά, επιβεβαίωσε μας ότι κάνεις το clear cmos σωστά. Δεν αρκεί να βγάλεις μόνο τη μπαταρία της μητρικής και να περιμένεις. Χρειάζεται αφού έχεις σβήσει τον υπολογιστή και αφού έχεις βγάλει τη μπαταρία, με το κατσαβίδι σου να κρατήσεις ενωμένα τα δύο πινάκια με την ένδειξη CLR_CMOS. Αυτά θα τα βρεις στη μεριά που είναι σημειωμένη με το νούμερο 15 στο παρακάτω σχεδιάγραμμα: Μία φορά το κάνεις το clear cmos, αλλά σωστά. Δοκίμασε πάλι τις μνήμες σου μία μία, μήπως τώρα παίρνεις εικόνα. Επιβεβαίωσε και τα βύσματα με τα νούμερα 1 και 2 τα έχεις συνδέσει σωστά και πάνε τέρμα κάτω χωρίς να χωράει το νύχι σου ενδιάμεσα. γ.) Αν ακόμα είσαι στα ίδια, είναι καλό σε αυτό το σημείο να μετρήσεις τη μπαταρία της μητρικής με πολύμετρο. Πρέπει να γράφει 3V και πάνω. Αν γράφει λιγότερο την αλλάζεις. δ.) Και πάμε στο συνήθη ύποπτο αν δεν έχεις βγάλει άκρη με τα παραπάνω, το psu 500w. Βρίσκεις άλλο καινούριο και δοκιμάζεις με εκείνο. Δεν έχει τίποτα το περίεργο αυτή η υπόθεση και αν το είχες γράψει νωρίτερα, θα σου είχαν δώσει απάντηση νωρίτερα και δε θα έγραφα την ιστορία της ζωής μου. Έχεις χαλασμένο τροφοδοτικό.
triplex1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, boomberman7 είπε Παίδες καλησπέρα πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας και που ασχοληθήκατε δεύτερον να ζητήσω συγνώμη που δεν τα έγραψα από την αρχή όλα απλά πίστευα ότι θα μπλέξουν πολύ. Το απόγευμα θα πάω για τροφοδοτικο θα ενημερώσω Ευχαριστώ πολύ προσεξε τι θα παρεις διαθεσιμο https://www.skroutz.gr/s/15335152/Corsair-RMx-2018-Series-RM550x-550W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html 2
life is music Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, boomberman7 είπε Παίδες καλησπέρα πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας και που ασχοληθήκατε δεύτερον να ζητήσω συγνώμη που δεν τα έγραψα από την αρχή όλα απλά πίστευα ότι θα μπλέξουν πολύ. Το απόγευμα θα πάω για τροφοδοτικο θα ενημερώσω Ευχαριστώ πολύ παρε ενα corsair cv 650
boomberman7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Καλησπερα λοιπον πηρα ενα τροφοδοτικο απο ενα συστημα φιλου και λαλι τα ιδια συνδεσα το 24 πινο συνδεσα το 8πινο του cpu μου διαφευγει κατι? Παλι ο επεξεργαστης γυρναει Και δεν εχω εικονα ειστε στο vga ειστε στο Hdmi Εβαλα τξν καρτα πανω παλι τα ιδια Εκανα το σωστο clear cmos που ανεφερε ο φιλος πιο πανω εβγαλα μπαταρια και εβαλα κατσαβιδι στα δυο πινακια που μ ειπε Μπαταρια μιτρικης δεν εχω πολυμετρο αλλα πηρα απο την αλλη μητρικη την 1155 που εχω και δεν Η οθονη που εχω ειναι syncmaster 2043 οταν δεν εχω συνδέσει κατι το λαμπακι της οθονης ειναι σταθερο ανοιχτο και ααπλα εχω το μνμ "chexk signal cable" αν συνδεσω μαυρο και αναβοσβηνει συνεχόμενα το λαμπακι Το τροφοδοτικο που εχω πανω τβρα ειναι εμα corsair vs 550
triplex1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, boomberman7 είπε Καλησπερα λοιπον πηρα ενα τροφοδοτικο απο ενα συστημα φιλου και λαλι τα ιδια συνδεσα το 24 πινο συνδεσα το 8πινο του cpu μου διαφευγει κατι? Παλι ο επεξεργαστης γυρναει Και δεν εχω εικονα ειστε στο vga ειστε στο Hdmi Εβαλα τξν καρτα πανω παλι τα ιδια Εκανα το σωστο clear cmos που ανεφερε ο φιλος πιο πανω εβγαλα μπαταρια και εβαλα κατσαβιδι στα δυο πινακια που μ ειπε Μπαταρια μιτρικης δεν εχω πολυμετρο αλλα πηρα απο την αλλη μητρικη την 1155 που εχω και δεν Η οθονη που εχω ειναι syncmaster 2043 οταν δεν εχω συνδέσει κατι το λαμπακι της οθονης ειναι σταθερο ανοιχτο και ααπλα εχω το μνμ "chexk signal cable" αν συνδεσω μαυρο και αναβοσβηνει συνεχόμενα το λαμπακι Το τροφοδοτικο που εχω πανω τβρα ειναι εμα corsair vs 550 Η οθονη δουλευει με αλλο υπολογιστη? ή εστω να παρεις εικονα ακομη και απο λαπτοπ? 1
boomberman7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 54 λεπτά πριν, triplex1 είπε Η οθονη δουλευει με αλλο υπολογιστη? ή εστω να παρεις εικονα ακομη και απο λαπτοπ? καλησπερα ναι κανονικα σκεψου τωρα που γραφω λειτουργω το 1155 συστημα με το νεο τροφοδοτικο και τις ραμ ολα κομπλε..
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, boomberman7 είπε να ζητήσω συγνώμη που δεν τα έγραψα από την αρχή Ε, όχι και να μας ζητήσεις συγγνώμη. Δεν έκανες κάτι κακό. Και εγώ στο προηγούμενο μήνυμά μου δεν εκφράστηκα σωστά. 1 ώρα πριν, boomberman7 είπε Το τροφοδοτικο που εχω πανω τβρα ειναι εμα corsair vs 550 Μεταχειρισμένο Corsair VS, η χειρότερη επιλογή για τροφοδοτικό διάγνωσης. Οι μισές παρτίδες του έρχονταν ελλατωματικές από το εργοστάσιο και οι άλλες μισές έβγαζα προβλήματα στα 2-3 πρώτα χρόνια. Παρολαυτά, από τη στιγμή που το άλλο σύστημα, το 1155, δουλεύει με το VS550 που έχεις (ξεκινάει κάθε φορά; μετά από εκφόρτιση πυκνωτών ξεκινάει κανονικά;), οι πιθανότητες να έχει πρόβλημα η gigabyte ga-78lmt-usb3 είναι μεγαλύτερες Ένα φτηνό και ζεστό motherboard που έβγαζε προβλήματα και είχε γίνει πολλά revisions από την εταιρία χωρίς μάλλον να τα λύσουν όλα (έχω ένα rev 6.0 εδώ με πρόβλημα). Αν είχε γίνει και χρήση gaming με gtx750 χωρίς εξάπινο σε κουτί χωρίς εξαερισμό, έχει φάει τα γκάζια της αρκούδας από όλες τις μπάντες. - Αν δεν τα βάζεις κάτω εύκολα, δοκίμασε και με άλλο καλύτερο τροφοδοτικό. Ένα ελαττωματικό τροφοδοτικό μπορεί να ξεικάνει ένα σύστημα και να μην ξεκινάεις κάποια άλλα. Ειδικά αν το πρώτο είναι "ελαφρύτερο" (1155) και το δεύτερο "βαρύτερο" (ΑΜ3+). Αντίστοιχα και με την μπαταρία. Δοκίμασε με καινούρια ή σίγουρα υγειή. Κάποιες μητρικές postάρουν κανονικά χωρίς καθόλου μπαταρία, άλλες με λίγο μόνο πεσμένη μπλοκάρουν. - Αν κουράστηκες, δε μου φαίνεται υπερβολή να πάρεις τη gigabyte μαζί με τον fx6300 και να τα πας ανακύκλωση. Άλλα που μπορείς να δοκιμάσεις πρωτού το κάνεις, εκτός από όσα έχουμε ήδη γράψει είναι: α.) να βγάλεις τον επεξεργαστή και αφού κοιτάξεις τα πινάκια που μήπως είναι στραβωμένα και μη συμμετρικά, να τον ξανατοποθετήσεις, μήπως δεν πάταγε καλά β.) να δοκιμάσεις με άλλον επεξεργαστή (πέρνει και phenom και athlon εκτός από fx) Άμα κάνεις και όλα τα παραπάνω και αυτά τα τελευταία, και να μη φτιάξει, ξέρεις τουλάχιστον αν έχεις χαλασμένη μητρικη (το πιθανότερο) ή χαλασμένο επεξεργαστή (απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). 2
boomberman7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 39 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Ε, όχι και να μας ζητήσεις συγγνώμη. Δεν έκανες κάτι κακό. Και εγώ στο προηγούμενο μήνυμά μου δεν εκφράστηκα σωστά. Μεταχειρισμένο Corsair VS, η χειρότερη επιλογή για τροφοδοτικό διάγνωσης. Οι μισές παρτίδες του έρχονταν ελλατωματικές από το εργοστάσιο και οι άλλες μισές έβγαζα προβλήματα στα 2-3 πρώτα χρόνια. Παρολαυτά, από τη στιγμή που το άλλο σύστημα, το 1155, δουλεύει με το VS550 που έχεις (ξεκινάει κάθε φορά; μετά από εκφόρτιση πυκνωτών ξεκινάει κανονικά;), οι πιθανότητες να έχει πρόβλημα η gigabyte ga-78lmt-usb3 είναι μεγαλύτερες Ένα φτηνό και ζεστό motherboard που έβγαζε προβλήματα και είχε γίνει πολλά revisions από την εταιρία χωρίς μάλλον να τα λύσουν όλα (έχω ένα rev 6.0 εδώ με πρόβλημα). Αν είχε γίνει και χρήση gaming με gtx750 χωρίς εξάπινο σε κουτί χωρίς εξαερισμό, έχει φάει τα γκάζια της αρκούδας από όλες τις μπάντες. - Αν δεν τα βάζεις κάτω εύκολα, δοκίμασε και με άλλο καλύτερο τροφοδοτικό. Ένα ελαττωματικό τροφοδοτικό μπορεί να ξεικάνει ένα σύστημα και να μην ξεκινάεις κάποια άλλα. Ειδικά αν το πρώτο είναι "ελαφρύτερο" (1155) και το δεύτερο "βαρύτερο" (ΑΜ3+). Αντίστοιχα και με την μπαταρία. Δοκίμασε με καινούρια ή σίγουρα υγειή. Κάποιες μητρικές postάρουν κανονικά χωρίς καθόλου μπαταρία, άλλες με λίγο μόνο πεσμένη μπλοκάρουν. - Αν κουράστηκες, δε μου φαίνεται υπερβολή να πάρεις τη gigabyte μαζί με τον fx6300 και να τα πας ανακύκλωση. Άλλα που μπορείς να δοκιμάσεις πρωτού το κάνεις, εκτός από όσα έχουμε ήδη γράψει είναι: α.) να βγάλεις τον επεξεργαστή και αφού κοιτάξεις τα πινάκια που μήπως είναι στραβωμένα και μη συμμετρικά, να τον ξανατοποθετήσεις, μήπως δεν πάταγε καλά β.) να δοκιμάσεις με άλλον επεξεργαστή (πέρνει και phenom και athlon εκτός από fx) Άμα κάνεις και όλα τα παραπάνω και αυτά τα τελευταία, και να μη φτιάξει, ξέρεις τουλάχιστον αν έχεις χαλασμένη μητρικη (το πιθανότερο) ή χαλασμένο επεξεργαστή (απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Καλησπερα ενας φιλος εχει την ιδια μητρική με ιδιο cpu μαλλον θα τκν ψησω να κανουμε πειραματα να δουμε τι και πως Μολκς κοοταξα και τον επεξεργαστή κομπλε ειναι Απο οτι θυμάμαι με μια rx 370 που εβγαλε γραμμες την ειχα οποτε.. Μπορει να τα απαιξε η μιτρικη Η οθονη εχεις καμια ιδεα γτ κανει ετσι? Με το blinking.. Anyways και η ανακύκλωση ειναι μια προοπτική Οσο για το vs 550 σημερα μπηκε στο 1155 αν μου κανει περιεργα θα κοιταχτω σε κατι αλλο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα