tvkal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Ρε παιδιά τη βοηθειά σας καθώς έχω το Speedbooster της Cosmote και μου φαίνεται οτι συμπεριφέρεται κάπως παράξενα σε συνεργασίες με άλλες συσκευές. Το ρούτερ μου βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού, δεν πιάνει καλά ένα wifi μηχάνημα ποτίσματος και κάτι άλλα συμπραγκαλάκια που έχω έξω και θέλω να ενισχύσω-επεκτείνω λιγο την εμβέλεια του να έχω καλό σήμα και στα 8-10 μέτρα μακρυά απο το ρούτερ (2 δωμάτια δηλαδή). Πιθανόν να θέλω ένα δίκτυο mesh για να επεκταθώ και προς 2 κατευθύνσεις. Σίγουρα όμως δεν θέλω να αλλάζω ssid επειδή πχ κινήθηκα προς τη βεράντα. Τι μου προτείνετε ? Παιζει ρόλο να είναι wifi 802.11ax? Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι εδώ • Υποστήριξη Wi-Fi 6. Ασύρματη σύνδεση μέσω Wi-Fi (WLAN 802.11ax στα 2.4GHz και 802.11ax στα 5GHz) με ταυτόχρονη λειτουργία στα 2.4GHz και στα 5GHz και αντίστοιχα 2x2 MIMO/MU-MIMO • Υποστήριξη WPS (WiFi Protected Setup) μεταξύ του CPE και μιας άλλης συσκευής που προσπαθεί να συνδεθεί ασύρματα • Υποστήριξη μεθόδων κρυπτογράφησης (WEP/WPA/ WPA2, WPA-PSK) για την ασφάλεια του WiFi • Supervectoring/Vectoring και SRA • NAT/Firewall/UPnP/Port Forwarding • DHCP/DDNS Client
johnmegarythmos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 το sppedbooster 2 του οτε , επειδη το εχω και εγω . Δοκιμασε για αρχη να απενεργοποιησεις το 5ghz και να αλλαξεις καναλι στο 2.4ghz wifi το κλασικο απλο wifi . Μηπως το καναλι μπορει να φταιει. Συνηθως ειναι στο αυτοματο και για αυτο υπαρχουνε προβληματα. Κατεβασε την εφαρμογη wifi analyzer σε μια συσκευη android και δες τα ελευθερα καναλια wifi που μπορεις να βαλεις για να μην επηρεαζεται απο τους γειτονικα wifi. Σιγουρα το καλυτερο θα ητανε να εκπεμπε μονο στ α 5ghz αλλα ειναι λιγες οι συσκευες που υποστηριζουνε τα 5ghz . Απο την αλλη η συχνοτητα των 5ghz δεν εχει επηρεασμο απο αλλα γειτονικα wifi διοτι τα περισσσοτερα θα εκπεμπουνε στα 2.4ghz οπως τα παλαιοτερα wifi ρουτερ. Επισης το κακο με το 5ghz wifi ειναι οτι δεν εχει μεγαλη εμβελεια οσο το απλο wifi 2.4ghz. Oσο για επεκταση δικτυου mesh ηθελα και εγω να παρω ενα της tip link και μου προτειναν στο γερμανο το tiplink αυτο εδω https://www.germanos.gr/product/smarthome-diktuaka/diktiaka/whole-home-wifi-mesh/tp-link-deco-p9-ac1200-av1000-sustima-mesh-wi-fi-2-pack/?productId=20404087&fname=&fvalue= το p9 μου λεει το δωσαμε σε ενα σπιτι που ηθελε να δωσει wifi σε ενα αλλο σπιτι και μεσολαβουσε δρομος αναμεσα και δουλευε αψογα! κοστιζει 199 ευρω στο γερμανο παντως . Παντως πηρα τηλεφωνο την tiplink και ρωτησα και μου ειπε οτι καλυτερα να παρω κατηγοριας x για μεγαλυτερη εμβελεια πχ το https://www.germanos.gr/product/smarthome-diktuaka/diktiaka/whole-home-wifi-mesh/tp-link-sustima-wi-fi-mesh-deco-x60-2-pack/?productId=20394617&fname=&fvalue= εχει 349 ευρω αλλα αμα δεις λεει εως 349 τμ! . Απλα δεν υπαρχει , παντως καλυτερα παρε τηλεφωνο την αμεση εξυπηρετηση της tiplink και ρωτησε για το δικτυο mesh το τηλεφωνο θα το βρεις εδω https://www.tp-link.com/gr/support/contact-technical-support/#Hotline-Support 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα