Dantε Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, TzortzisJosh είπε 10 χρόνια + χρησιμοποιώ IPS. Όταν δεν έχεις δει κάτι άλλο και ακούς γενικότερα ότι οι IPS είναι ο βασιλιάς, το πιστεύεις. Βγάλανε μια προσφορά πρόσφατα σε μια LG 165 ΗΖ VA και την πήρα. Σοκαριστικό το πόσο καλύτερα και μεστά χρώματα έχει σε σχέση με IPS. Για τις γωνίες θέασης δε ξέρω και δεν θα μάθω ποτέ γιατί δε κάθεται κανείς δίπλα μου όταν είμαι στο PC και δε συνηθίζω ούτε εγώ να κάθομαι λοξά όταν δουλεύω. Καμιά φορά πάντως που κοιτάω από μακριά - λοξά την οθόνη, βλέπω το ίδιο με ότι έβλεπε το μάτι μου σε μια IPS. Τα μεστα χρωματα βεβαια δεν ειναι καλο γιατι κατα πασα πιθανοτητα ειναι υπερκορεσμενα. Εντυπωσιακο στο ματι μεν, ανακριβη δε. Δεν υπαρχει καλυτερο πανελ για ολα.Παει αναλογα με τις αναγκες. Τα ΤΝ ειναι τα πιο γρηγορα . Τα IPS καλυτερη πιστοτητα και γωνιες θεασης. Τα VA εχουν καλη αντιθεση. Γενικος μπουσουλας φυσικα αυτα, αν και τα τελευταια χρονια η τεχνολογια εχει προχωρησει και εχει κλεισει η ψαλιδα.Ουσιαστικα τα ΤΝ δεν εχουν λογο υπαρξης και κυκλοφορουν μονο πολυ φθηνα πανελ του κιλου. Τα IPS ειναι τα καλυτερα για all around. Τα VA τιμια και αυτα αλλα αν παιζεις ,ενα εκπαιδευμενο ματι θα βλεπει το ghosting οτι και να γινει.Ακομα και στα πανακριβα πανελ.Αν δεν παιζεις(τουλαχιστον competitive fps η παιχνιδια με γρηγορη κινηση) ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη παντως. Βεβαια δε σημαινει αυτο οτι δεν υπαρχουν κακα IPS που ειναι χειροτερα απο VA η και το αντιστροφο. 5
leros2004 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Φτηνό VA και 1080 σε 27αρη συνταγή αποτυχίας..... Σε VA μόνο σε καλά panel κοιτάμε που και εκεί έχει τρωτά σημεία... Γενικά στις φθηνές οθόνες το IPS είναι προτιμητέο από όλα τα υπόλοιπα...
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Εγω με ενα ultrawide IPS 34" που ειχα στην προηγουμενη δουλεια, ειχα τρομερο προβλημα ξηροφθαλμιας, και διαβασα και διαφορα σχολια στο reddit σχετικα. Για το VA λενε οτι ειναι καλυτερο σε αυτον τον τομεα. Τωρα που δουλευω στο σπιτι σε ενα παλιο 26" ΤΝ δεν εχω τετοιο θεμα παντως.
KaRLoSSaLoNiKa Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, SabotazNic είπε Now, another thing to keep in mind is that IPS panels don’t have as high contrast as VA panels. A standard IPS monitor has a static contrast ratio of around 1,000:1, whereas a VA alternative has around 3,000:1, or even higher. VA panels have the clear advantage here. TN panels have the worst contrast by far, typically in the 600:1 - 1200:1 range. IPS panels are slightly better, ranging between 700:1 - 1500:1, but they're still not as good as VA panels. Most VA panels on monitors have contrast ratios above 2500:1, with some as high as 5000:1 - 6000:1. Θα ενημερωθω την επομενη φορα. Ευχαριστω! 👍 (α και δεν το πηρα 650, μαλλον ανεβηκε λογω χαμηλης διαθεσιμοτητας πλεον) μαλλον δεν καταλαβες τι λεω η ξανα διαβασε τα και θα ερθεις στα λογια μου.... εγω λεω και οτι αυτο που βλεπεις στην va δεν εχει καμια σχεση με την ips, τα χρωματα ειναι ψοφια δεν ξερω πως αλλιως να το θεσω... All in all, even if you’re a competitive gamer and don’t care much about image quality, a modern IPS monitor is the way to go as you get just as fast response times as that of old TN displays, but a better image quality and viewing angles too. For color-critical work, we highly recommend IPS monitors, but you can also use VA displays for basic content creation where color accuracy isn’t crucial.
HateMe Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Α καλά. Οι άλλοι το πήγαν σε IPS vs VA Νόμιζα πως μπήκα σε thread με iPhones.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα