Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Federacion είπε

Γιατι;

γιατι ετυχε να τα βαλω διπλα διπλα με panel ips full hd και τα 2 LG και ηταν μερα με την νυχτα σε χρωματα κοντραστ κτλπ....

οποτε προτιμάω την ποιοτητα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, KaRLoSSaLoNiKa είπε

γιατι ετυχε να τα βαλω διπλα διπλα με panel ips full hd και τα 2 LG και ηταν μερα με την νυχτα σε χρωματα κοντραστ κτλπ....

Ενταξει, ετυχε προφανως, καπως ετσι τυγχανει και σε παρα πολλα μονιτορ με VA panels να ειναι σουπερ ευχαριστημενοι οι κατοχοι αν δεις τα reviews στο σκρουτζ.

Και καλο θα ηταν να αντιπροτεινεις IPS με 1ms, >144, freesync, για να δουμε αν εχει και νοημα η διαφορα τιμης, οχι πχ να συγκρινουμε τα 150 με τα 250€.

• Like 2
Δημοσ.

δεν ειναι λιγο "μεγαλο" ως 27ιντσο για FHD? Απο αποψη πιξελαρισματος ειδικα αν καθεσαι κοντα? Οι 27 ιντσες δεν ειναι προτιμοτερες ως αφετηρια για 2K?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Jumbi είπε

Ενταξει, ετυχε προφανως, καπως ετσι τυγχανει και σε παρα πολλα μονιτορ με VA panels να ειναι σουπερ ευχαριστημενοι οι κατοχοι αν δεις τα reviews στο σκρουτζ.

Και καλο θα ηταν να αντιπροτεινεις IPS με 1ms, >144, freesync, για να δουμε αν εχει και νοημα η διαφορα τιμης, οχι πχ να συγκρινουμε τα 150 με τα 250€.

ουτε καν 250 φιλε μου τσεκαρε λιγο

Gaming 1ms 27αρα κλπ κλπ

https://www.skroutz.gr/s/34614046/Dell-G2722HS-IPS-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-165Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-1ms-GTG.html

και μια αντιπροσφορα στα 5ms με λιγοτερα λεφτα

https://www.skroutz.gr/s/28645980/LG-27MP60G-B-IPS-Monitor-27-FHD-1920x1080-με-Χρόνο-Απόκρισης-5ms-GTG.html?from=sku_spec_variations

Επεξ/σία από KaRLoSSaLoNiKa
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, KaRLoSSaLoNiKa είπε

εγω προσωπικα δεν κοιταω VA panel ουτε για δευτερη οθονη....

34 λεπτά πριν, KaRLoSSaLoNiKa είπε

Εν τω μεταξυ καλυτερο contrast εχουν οι va ετσι και αλλιως. Σε Ips δεν υπαρχει μαυρο.

Επισης, αναλογως το ευρος τιμων. Εχω va για βασικη (asus xg32vq), και εχει καλυτερα τα παντα (ακομα και οι γωνιες θεασης ειναι τα ιδια) απο την διπλα ips

• Like 1
Δημοσ.

Απο VA μονο τα high end samsung odyssey αξιζουν γενικα. Οχι οτι και αυτα δεν εχουν θεματα αλλα ειναι τα μονα VA που θα κοιταγα. Για απλα μονιτορ FHD 144αρια ουτε καν, δωστε 20-30 ευρω παραπανω και πατε σε IPS.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Εν τω μεταξυ καλυτερο contrast εχουν οι va ετσι και αλλιως. Σε Ips δεν υπαρχει μαυρο.

Επισης, αναλογως το ευρος τιμων. Εχω va για βασικη (asus xg32vq), και εχει καλυτερα τα παντα (ακομα και οι γωνιες θεασης ειναι τα ιδια) απο την διπλα ips

φιλε ξαναψαξτο το θεμα χρειαζεσαι και αλλη πληροφορηση (και αυτο στο λεω γιατι εδωσες 650ε να παρεις va panel με 4ms)

απλα μου δειχνεις οτι δεν ξερεις οταν λες οτι εχει τα παντα καλυτερα το va πανελ που αγορασες....

ενημερωσου καλυτερα...

αυτα...καλο βραδυ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, KaRLoSSaLoNiKa είπε

φιλε ξαναψαξτο το θεμα χρειαζεσαι και αλλη πληροφορηση (και αυτο στο λεω γιατι εδωσες 650ε να παρεις va panel με 4ms)

απλα μου δειχνεις οτι δεν ξερεις οταν λες οτι εχει τα παντα καλυτερα το va πανελ που αγορασες....

ενημερωσου καλυτερα...

αυτα...καλο βραδυ!

Now, another thing to keep in mind is that IPS panels don’t have as high contrast as VA panels. A standard IPS monitor has a static contrast ratio of around 1,000:1, whereas a VA alternative has around 3,000:1, or even higher.

VA panels have the clear advantage here. TN panels have the worst contrast by far, typically in the 600:1 - 1200:1 range. IPS panels are slightly better, ranging between 700:1 - 1500:1, but they're still not as good as VA panels. Most VA panels on monitors have contrast ratios above 2500:1, with some as high as 5000:1 - 6000:1.

Θα ενημερωθω την επομενη φορα. Ευχαριστω! 👍

(α και δεν το πηρα 650, μαλλον ανεβηκε λογω χαμηλης διαθεσιμοτητας πλεον)

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, KaRLoSSaLoNiKa είπε

ενημερωσου καλυτερα...

αυτα...καλο βραδυ!

10 χρόνια + χρησιμοποιώ IPS. Όταν δεν έχεις δει κάτι άλλο και ακούς γενικότερα ότι οι IPS είναι ο βασιλιάς, το πιστεύεις. Βγάλανε μια προσφορά πρόσφατα σε μια LG 165 ΗΖ VA και την πήρα. Σοκαριστικό το πόσο καλύτερα και μεστά χρώματα έχει σε σχέση με IPS. Για τις γωνίες θέασης δε ξέρω και δεν θα μάθω ποτέ γιατί δε κάθεται κανείς δίπλα μου όταν είμαι στο PC και δε συνηθίζω ούτε εγώ να κάθομαι λοξά όταν δουλεύω. Καμιά φορά πάντως που κοιτάω από μακριά - λοξά την οθόνη, βλέπω το ίδιο με ότι έβλεπε το μάτι μου σε μια IPS.

Επεξ/σία από TzortzisJosh
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

1) VA panel οχι εχουν διαφορα θεματακια ,προτιμηστε τα IPS π πλεον στα 144 ειναι προσιτα στα 180-200 ευρω το να δωσεις λιγα παραπανω λεφτα για οθονη π θα σ μεινει χρονια αξιζει παρα να πας να γλυτωσεις ενα 50αρι και να παρεις κατι χειροτερο

2)27 k 1080p η γνωμη μ ειναι παλι οχι ,1080p max 24 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Sebu είπε

δεν ειναι λιγο "μεγαλο" ως 27ιντσο για FHD? Απο αποψη πιξελαρισματος ειδικα αν καθεσαι κοντα? Οι 27 ιντσες δεν ειναι προτιμοτερες ως αφετηρια για 2K?

Αν κάθεσαι στο μισό μέτρο είναι μια χαρά. Για πιο κοντά όχι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...